Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@16:11:23 GMT

زندگی عروس خاورمیانه در بهشت شور... + فیلم و تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۹۸۲۸۹

زندگی عروس خاورمیانه در بهشت شور... + فیلم و تصاویر

بهشتی که بی‌نهایت شور است و عروس کوه‌های خاورمیانه را در خود جای داده؛ نقطه ای که زبان اروپایی ها را با شگفتی‌هایش بنده آورده و به حیرت وا داشته است اما چرا؟

چه بر اساس افسانه‌ها بر اثر نفرین بزرگ پدید آمده و یا محل زندگی دیو بوده باشد، حالا شده زیباترین گنبد نمکی خاورمیانه و گردشگران از هر کجا دنیا باشند خود را به استان بوشهر و حد فاصل شهرستان دیّر (جاشک) و شهرستان دشتی (گنخک) می رسانند تا به تماشای آبشارهای نمکی رنگارنگش بنشینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گنبدهای نمکی در دل کوه جاشک در طی 600 میلیون سال تغییر و تحول طبیعی شکل گرفته اند و با طیف های رنگارنگی همچون قرمز، قهوه‌ای، سفید، زرد، سیاه و نارنجی بر اثر انحلال رسوبات نمکی ایجاد شده‌اند.

شاید تصور شود که گنبدهای نمکی جریزه هرمز با طیف رنگارنگ اش هم همین زیبایی ها را دارد که قطعا همینطور است اما این بهشت تفاوتی دارد اساسی چرا که آبشاری از دل گنبدهای نمکی مثل قطرات باران می چکد و همین سبب شده که با فرسایش طبیعی، مجسمه های دست ساخته طبیعت خدا شکل بگیرد که به نظر می رسد "دودکش جن" و "تخت دیو" از همه جالبتر باشد.

برای رسیدن به این آبشار نمکی عجیب و غریب باید وارد جاده دیّر شده و از مسیر منتهی به شهر خورموج و روستای جاشک عبور کرد که در نهایت منظره‌ شگفت انگیزی از نقش و رنگ و طبیعت کم‌نظیر منطقه کوهستانی جاشک پیش روی طبیعتگردان و گردشگران قرار می گیرد که تمام معادلات ذهنی را به هم خواهد زد چرا که زیبای نمکی با آبشارها و غارها و بلورهایی متعلّق به دوران اوّل زمین‌شناسی پیش رویشان قرار می‌گیرد.

کوه نمک و گنبدهای نمکی جاشک از بی نظیرترین جاذبه‌های گردشگری ایران که در دل کوه جاشک، چیزی مانده به انتهای شمالی آن جا خوش کرده است. غارهای زیبا و آبشارها و شیارهای نمکی، گنبدهای منحصربه ‌فرد، و بلورها زیبایی اصیلی همراه با تنوّع رنگ و نقش به این کوه‌ها بخشیده است.

فعالیت این اثر طبیعی که به «بهشت شور» نیز شهرت دارد، به گفته‌ی کارشناسان بسیار زیاد بوده و تاثیرات زیادی بر روی رودخانه مند که از کنار این رشته‌کوه عبور می‌کند، گذاشته و آب این رودخانه را بسیار شور کرده است.

آبشارها، مسیر طبیعی جریان آب گنبد بوده و در فصل کم‌آبی و در میانه‌ی بهار تا تابستان و پاییز با تبخیر کامل آب سبب ایجاد بلورهای ضخیم نمکی در جهت جریان و به خصوص در مسیر آبشارها شده و منظره تماشایی آبشار نمکی را ایجاد می‌کند.

علیرضا مختاری، راهنمای تور گردشگری گنبد نمکی جاشک به خبرنگار ایسنا گفته، گنبد نمکی یک اثر ملّی طبیعی و کوه زیبایی است که طبق تحقیقات انجام شده زیباترین گنبد نمکی خاورمیانه است و گردشگران خارجی نیز که به اینجا آمده‌اند از آن به عنوان "عروس کوه‌های خاورمیانه" یاد می‌کنند.

وی خاطرنشان کرده، گنبد نمکی در طول سال گردشگران زیادی را جذب می‌کند و چشم‌اندازهای طبیعی مانند یخچال‌ها، آبشارها، کوه ها، حوضچه‌ها، غارهای طبیعی و قندیل‌ها و سنگ‌های بسیار زیبای نمکی با انواع رنگ‌هایشان باعث شده که این گنبد درخشش و جذابیت خاصی برای گردشگران داشته باشد.

مختاری یادآور شد: در فروردین ماه، کوه نمک همه روزه میزبان گردشگران و تورهای گردشگری زیادی از داخل و خارج کشور و حتی از کشورهایی چون آلمان، ایتالیا، سوئد و فرانسه است که با اشتیاق به تاریخچه‌ی این گنبد گوش سپرده و چشم‌های مشتاقشان را به زیبایی‌های حیرت‌آور این جاذبه‌ی طبیعی می‌دوزند و این عروس هزار رنگ با زیبایی و چشم‌اندازهای بکر و طبیعی خود همواره گردشگران بسیار زیادی را به خود می‌خواند.

مختاری که خود چهار سال است لیدر تورهای گردشگری گنبد نمکی جاشک است، از حضور جمعیت چشمگیر گردشگران، عکاسان و مستندسازان در این کوه می‌گوید و ادامه می‌دهد: "در طول سال قریب به هزاران نفر به اینجا می‌آیند و از مناظر طبیعی کوه نمک لذّت می‌برند. بیشترین گردشگر کوه نمک در فروردین ماه است به طوری که در آن زمان حتّی جا برای پارک اتومبیل در اطراف این منطقه وجود ندارد."
 
 «گنبد نمکی جاشک» در بهمن سال ۱۳۸۶ به عنوان اثر طبیعی ملّی فسیلی و یکی از مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست به ثبت رسیده است.

گزارش از زهره عرب، خبرنگار ایسنای بوشهر

انتهای پیام

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بوشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۹۸۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال خاورمیانه از صنعت ساخت‌وساز جدید

ساختمان‌های ماژولار به دلیل مزایای بالقوه در کاهش ضایعات، کارایی زمان و مقرون‌به‌صرفه بودن به سرعت در حال افزایش هستند و تاکنون با استقبال بسیاری از سوی کشورهای خاورمیانه و منطقه خلیج فارس، به‌منظور رهایی اقتصاد از وابستگی به نفت، روبه‌رو بوده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ساخت‌وساز ماژولار فرایندی برای ارائه سیستم‌های ساختمانی کارآمد، کنترل‌شده، باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه است که در آن اجزای یک ساختمان به صورت ماژول‌های جدا از هم، دور از محل واقعی خود، در شرایط کنترل‌شده کارخانه، با استفاده از مواد همسان و با رعایت مجموعه‌ای از مقررات ساخته می‌شود. پس از آن ماژول‌های ساخته‌شده به محل اصلی ساختمان منتقل می‌شوند و در ساختار نهایی مونتاژ می‌شوند. ساختمان‌های ماژولار از استانداردهای ساختمانی مشابه با تأسیسات معمولی پیروی می‌کنند و مزایای بالقوه‌ای از نظر کاهش ضایعات، بهره‌وری انرژی، شرایط اضطراری و توسعه سریع دارند که تمایل به استفاده از این روش را در سراسر جهان افزایش می‌دهد.

محبوبیت ساخت‌وساز ماژولار

ساخت‌وساز ماژولار به دلیل کارایی و مقرون‌به‌صرفه بودن، در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است چراکه با افزایش هزینه‌ها و گران‌تر شدن نیروی کار، این روش ساخت‌وساز جایگزین معقولی در جهان به‌سرعت در حال توسعه به شمار می‌آید. استفاده از این روش در آمریکای شمالی و اروپا، در پروژه‌های مسکونی، تجاری و سازمانی روند روبه‌رشدی داشته است و اکنون کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه به‌ویژه چین و هند، با افزایش سریع شهرنشینی و ساخت‌وساز، شاهد رشد قابل‌توجهی در صنعت ماژولار هستند. در اروپا و بریتانیا، ساخت‌وساز ماژولار به سمت پروژه‌های بلندمرتبه و توسعه طرح خریدبه‌اجاره تغییر کرده است که راه‌حلی برای رسیدگی به کمبود مسکن و ارتقای کیفیت ساخت‌وساز تحت زمان‌بندی فشرده است.

در سال‌های اخیر، ساخت‌وساز ماژولار در منطقه خاورمیانه و شورای همکاری کشورهای خلیج فارس (PGCC) نیز برای رفع نیازهای در حال تحول منطقه ظاهر شده است و می‌تواند جایگزین مناسبی برای شیوه‌های سنتی ساختمان‌سازی شود. جذابیت ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه با برنامه‌های توسعه مشهور مانند طرح ابتکاری چشم‌انداز ۲۰۳۰ در عربستان سعودی، جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ در قطر، نمایشگاه ۲۰۲۰ دبی و نمایشگاه آتی ریاض در سال ۲۰۳۰ بیشتر شده است. در واقع، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به‌عنوان بازیگران کلیدی در صنعت ساخت‌وساز ماژولار در این منطقه ظاهر شده‌اند. سرمایه‌گذاری در صنعت ساخت‌وساز ماژولار دائمی در منطقه GCC در سال ۲۰۲۰ به ۲.۹ میلیارد دلار و در سال ۲۰۲۳ به ۳.۴ میلیارد دلار رسید. سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی که در پروژه‌های زیرساختی، گردشگری و توسعه شهری انجام می‌شود، تمایل استفاده از پتانسیل این روش را در سایر بخش‌ها افزایش داده است، زیرا برنامه‌های زمانی پروژه را تسریع می‌کند، هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و از اهداف توسعه پایدار پشتیبانی می‌کند.

دلایل افزایش ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه

یکی از نقاط قوت اصلی ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه، بهره‌وری زمانی آن به‌ویژه در برآوردن اهداف زمان‌بندی پروژه‌های فشرده است. برای مثال عربستان سعودی، پروژه‌های بزرگ چشم‌انداز ۲۰۳۰ را در زمان‌بندی بسیار سریع پیش برد. به گفته صندوق بین‌المللی پول، عربستان سعودی سریع‌ترین اقتصاد در حال رشد جهان است و سیاست‌های چشم‌انداز ۲۰۳۰ رشد اقتصاد را به سمت ساخت‌وساز سوق می‌دهد تا وابستگی به اقتصاد نفتی این کشور کاهش یابد. با ساخت‌وساز ماژولار، جدول زمانی پروژه‌های سریع قابل دستیابی است، همزمان که کار آماده‌سازی سایت و فونداسیون در محل ساختمان در حال انجام است، اجزای ساختمان در کارخانه ساخته می‌شوند و به این ترتیب زمان اجرای پروژه به طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد.

علاوه بر این، چنین رویکردی باعث افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود و محدودیت‌های بودجه رایج در منطقه را برطرف می‌کند. چالش کمبود منابع موجود در منطقه با ساخت‌وساز ماژولار تا حد زیادی کمتر می‌شود زیرا ضایعات این فرایند بسیار کمتر از روش‌های سنتی ساخت‌وساز است. همچنین فرایندهای ساختمان‌سازی را ساده می‌کند و در نهایت به توسعه‌دهندگان املاک کمک می‌کند تا ریسک مالی کمتری متقبل شوند و پیش‌بینی دقیق‌تری از هزینه تمام‌شده ساختمان داشته باشند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که منطقه خاورمیانه با ابتکاراتی که برای پیشبرد بهره‌برداری از منابع انرژی پاک، نوآوری در مدیریت پسماند، حفاظت از آب، معماری سبز و پروژه‌های کشاورزی هوشمند و پایدار ارائه داده است، در حال سرمایه‌گذاری در یک تحول پایدار است و تمرکز بر پایداری یکی از ویژگی‌های اصلی ساختمان‌های ماژولار است که با به حداکثر رساندن استفاده از منابع، کاهش ضایعات و اجرای اصول کارآمد انرژی با چشم‌انداز منطقه همسو است و تعهد به آینده‌ای هوشمندتر و سبزتر را تضمین می‌کند.

آینده خاورمیانه

خاورمیانه در آستانه یک انقلاب دیجیتالی است و امیدوار است به مرکزی برای صنایع مبتنی بر فناوری و اقتصادهای دانش‌بنیان تبدیل شود. به گفته مجمع جهانی اقتصاد، شورای همکاری خلیج فارس در موقعیت مناسبی برای انطباق با دنیای دیجیتالی قرار دارد و بسیاری از کشورهای منطقه در حال سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های فناوری و ابتکارات دیجیتال هستند. در همین راستا، ساخت‌وساز ماژولار باعث گسترش نوآوری و پیشرفت فناوری در منطقه می‌شود و راه را برای فراهم کردن یک محیط بادوام‌تر و انعطاف‌پذیرتر هموار می‌کند و با استفاده از ابزارهای طراحی دیجیتال، تولید پیشرفته و فناوری‌های پیش‌ساخته، گامی به سوی آینده فناوری‌محور در منطقه pGCC برمی‌دارد.

کد خبر 751407

دیگر خبرها

  • استقبال خاورمیانه از صنعت ساخت‌وساز جدید
  • استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار
  • حزب‌الله: گنبد آهنین را با پهپاد هدف قرار دادیم
  • فضای ورزشی اروپا از ایران بهتر است اما آنجا بهشت نیست! / فیلم
  • بهشت گمشده سیروان
  • این شهرها بهشت جیب‌بُرها است
  • (تصاویر) گنبد سرخ مراغه، یادگاری معماری سبک آذری
  • کارگر غسالخانه قم کارگر نمونه استان شد
  • جای خانواده‌های این جانبازان در بهشت است
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس