Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌گزارش ایلنا از وزارت نیرو، "فراز رابعی" مدیرکل دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران در این باره افزود: از بین استان‌های کشور، بیشترین افت بارندگی نسبت به بلندمدت مربوط به استان سیستان و بلوچستان بوده که نسبت به متوسط نیم قرن اخیر معادل 22 درصد کاهش یافته است؛ با این حال، این استان در سال آبی جاری یکی از بهترین سال‌های خود را سپری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: میانگین بارندگی در 25 استان کشور از اول مهرماه تاکنون، بالاتر از متوسط 50 سال گذشته طی مدت مشابه بوده و استان ایلام بیشترین افزایش میزان بارندگی نسبت به متوسط درازمدت و معادل 114.7 درصد را دارا بوده است.

رابعی درخصوص میزان بارش در شش حوضه آبریز اصلی کشور اظهار کرد: متوسط بارندگی در حوضه آبریز مرزی شرق کمتر از نرمال بوده و کاهشی معادل 8 درصد نسبت به میانگین نیم قرن گذشته را نشان می‌دهد.

مدیرکل دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران با اشاره به آمار ثبت شده در ایستگاه‌های مبنای وزارت نیرو، میزان بارش تجمعی کشور در سال آبی جاری را معادل 200.9 میلی‌متر عنوان کرد و گفت: متوسط بارش کشور در مدت مشابه سال گذشته معادل 90 میلی‌متر و متوسط بلندمدت آن معادل 161.9 میلی‌متر بوده است.

رابعی افزود: از مجموعه 104 ایستگاه مبنای باران سنجی تحت عملکرد وزارت نیرو، بیشترین میزان بارش ثبت شده از ابتدای سال آبی جاری تا 20 اسفند، مربوط به ایستگاه چلگرد استان چهارمحال و بختیاری معادل 1346.8 میلی‌متر و کمترین آن مربوط به ایستگاه امور آب سیستان معادل 22 میلی‌متر است.

وی بیشترین تاثیر جبهه بارشی در افزایش مقدار بارندگی طی یک هفته گذشته را مربوط به حوضه آبریز تالش مرداب انزلی و معادل 33 میلی‌متر عنوان کرد و گفت: این جبهه بارشی سبب افزایش متوسط میزان بارندگی در حوضه مرزی غرب از 695 میلی‌متر در تاریخ 13 اسفند به 728 میلی‌متر در تاریخ 20 اسفند شده است. همچنین جبهه بارشی ظهوریافته طی یک هفته گذشته سبب افزایش شش میلی‌متری متوسط بارندگی کشور شده است.

مدیرکل دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران تصریح کرد: میانگین بارندگی استان تهران در همین مدت، معادل 224.5 میلی‌متر بوده که نسبت به متوسط 50 سال گذشته، 33 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی یادآور شد: بر اساس ظهور جبهه بارشی طی یک هفته گذشته، میانگین بارندگی استان تهران معادل 0.7 میلی‌متر افزایش یافته است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استان اردبیل استان کشور سیستان و بلوچستان یزد هرمزگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۹۸۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهاران پربارش فارس

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای فارس با ترسیم سیمای استان فارس در بارندگی اخیر از بروز پدیده بهاران پربارش در این استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سیاوش بهروز با ترسیم سیمای استان فارس در بارندگی اخیر از بروز پدیده بهاران پربارش در این استان خبر داد و گفت: تا امروز نزدیک 9 میلیمتر بارش تجمعی در سطح استان نازل شده و در مجموع از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به طور متوسط، 203 میلی‌متر باران در فارس باریده است.

وی با بیان اینکه بارندگی‌های بهاری چهره کم آبی امسال را کمی ترمیم کرد و مجموع حجم آب پشت سد‌های در حال بهره برداری استان را به 40 درصد رساند، افزود: میزان اختلاف بارندگی استان فارس با بارش بلندمدت مشابه یعنی میانگین 55 ساله حدود 30 درصد کاهش دارد. 

مدیر مطالعات پایه منابع شرکت آب منطقه‌ای فارس با اشاره به میزان ثبت بارندگی در ایستگاه‌های مختلف گفت: بیشترین بارش طی جبهه بارندگی اخیر که شروع آن از 31 فروردین ماه ثبت شده به ترتیب در شیراز با 36 میلی‌متر، سوریان با 33 میلی‌متر، صفاشهر با 28/5/میلی‌متر و اقلید با 28 میلی‌متر بوده است. 

وی اضافه کرد: بعد از ظهر چهارشنبه گذشته بارش‌های رگباری و نقطه‌ای در مناطق مرکزی و شرقی استان فارس رخ داد که به سیلابی شدن رودخانه‌های این مناطق منجر شده است. از جمله بارش شدید در شهر شیراز به میزان 36 میلی‌متر طی ساعات 13 تا 17 ثبت شد که به آبگرفتگی معابر شهری و سیلابی شدن رودخانه خشک شیراز منجر شد. 

بهروز ادامه داد: هر چند لطف خداوند شامل بندگانش شده و بهبودی نسبی با نزول رحمت الهی شامل حال مردم شده است، ولی تاکنون فقط 70 درصد از میانگین بلندمدت بارندگی استان محقق شده لذا صرفه جویی در همه بخش‌های مصرفی آب شامل شرب و بهداشت، صنعت و خدمات و بخصوص کشاورزی توصیه می‌شود.

به گزارش تسنیم سال آبی از آغاز مهرماه هر سال تا پایان شهریور سال بعد است و امید می‌رود چند ماه باقی‌مانده تا سال آبی جاری میانگین بارش استان افزایش یابد.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • ثبت بیشترین بارندگی در پیکوه طبس با ۲۱ میلی متر
  • ارتفاع بارش در ایستگاه فرودگاهی زاهدان به ۳۱ میلی متر رسید
  • بهاران پربارش فارس
  • بهار پربارش امسال با افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر
  • افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر
  • ارتفاع بارش در زاهدان به ۳۱ میلی متر رسید
  • کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان
  • مسیر فرعی مهرستان - ایرانشهر براثر بارندگی بسته شد
  • بسته شدن مسیر فرعی مهرستان به ایرانشهر
  • تداوم جریان سیل در استان یزد