Web Analytics Made Easy - Statcounter

قزوین - ایرنا - رییس اداره توسعه مهندسی و نظارت بر مقررات ملی ساختمان اداره کل راه و شهرسازی قزوین گفت: سومین جشنواره ساختمان های برتر استان مهرماه سال آینده با تغییرات قابل توجه نسبت به 2 دوره گذشته برگزار خواهد شد.

به گزارش ایرنا، حامد عبدالرزاقی روز چهارشنبه در نشست خبری مسئولان اداره کل راه و شهرسازی و نظام مهندسی ساختمان استان، تاکید کرد: جشنواره سوم با هدف معرفی الگوهای مناسب استانی در حوزه معماری، کیفیت ساخت و بهره گیری از فناوری های نوین در ساخت و ساز اجرا می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی، برقراری نظام تشویق برای سرمایه گذاران و مهندسان را از دیگر اهداف جشنواره سوم برشمرد و تصریح کرد: رویکرد اداره کل راه و شهرسازی در جشنواره سوم مشارکت حداکثری برای ساخت و سازهای بهتر، دخالت مهندسان، شهروندان، دانشگاهیان و هنرمندان در امر ساخت و ساز و کیفیت ساختمان ها خواهد بود.
به گفته وی، برای انتخاب لگوی برتر این جشنواره نیز 149 اثر از هنرمندان کشوری و استانی به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که 10 اثر از سوی داوران انتخاب شده و در آینده نیز یک اثر برتر معرفی خواهد شد.

***قزوین هفت دوره عنوان برتر در رعایت مقررات ملی ساختمان کشور را به دست آورده است
عبدالرزاقی ادامه داد: استان قزوین طی روزهای گذشته عنوان برتر در رعایت مقررات ملی ساختمان کشور را به دست آورد و تاکنون از هشت دوره برگزاری این رویداد، توانسته هفت مرتبه عنوان برتر را به خود اختصاص دهد.
وی به شاخص های استان برای کسب این عنوان اشاره کرد و افزود: ارتقای کیفیت ساخت و ساز، آموزش مهندسان، ترویج مقررات، اجرای سامانه جامع نظارت عالیه کشور در استان، عملکرد سازمان نظام مهندسی و نظارت بر عملکرد شهرداری های استان و اجرایی کردن برنامه وزارت راه و شهرسازی در رابطه با مقررات ملی ساختمان در سال 97 از جمله این شاخص ها بوده اند.
عبدالرزاقی در ادامه به انجام آسیب شناسی های صورت گرفته در بافت فرسوده قزوین اشاره کرد و یادآور شد: به علت وجود لایه های عمیق خاک دستی، متاسفانه ساختمان های این بافت با آسیب های فراوان روبه رو هستند به همین دلیل روش ساخت در این نوع مناطق از مهر ماه امسال به جای اجرای فوندانسیون ها در سطح به صورت شمع ستون در عمق اجرا می شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: موضوع رعایت درز انقطاع در ساختمان ها نیز یکی دیگر از موارد آسیب شناسی شده بود که با اقدامات صورت گرفته قرار شد از این پس این موضوع به صورت جدی اجرایی شود.
وی گفت: تاکنون از 17 مورد بازرسی به عمل آمده در این زمینه، 13 مورد درز انقطاع انجام شده و چهار مورد نیز به علت رعایت نکردن با تعطیلی کار رو به رو شده اند.
عبدالرزاقی اضافه کرد: به لحاظ حفظ ارزش های ملی و اسلامی در ساخت و سازها موضوع ممنوع بودن اجرای نمای رومی در استان مورد پیگیری قرار گرفته و این مساله در پروانه های صادر شده نیز لحاظ می شود.

***مطالعات گسترده ای برای جایگزینی نماهای رومی در ساختمان ها صورت گرفته است
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین نیز در این نشست اظهار داشت: ما از گذشته به دنبال الگوی مناسب در نماهای ساختمانی قزوین و تعمیم آن در سطح استان بوده ایم و در این رابطه نیز مطالعات گسترده ای با بهره گیری از تجارب سایر شهرهای کشور از جمله رشت و اصفهان و حتی چند کشور خارجی انجام شده است.
محسن اسماعیلی با اشاره به اینکه پس از جمع بندی های لازم این مساله در کارگروه سیما و منظر شهری مطرح شد و در نهایت نیز برای تصویب به کمیسیون ماه پنج ارسال گردید، افزود: با توجه به زمان بر بودن مساله ممنوعیت نمای رومی در ساختمان ها تصمیم گرفتیم برای کارهای پیشگیرانه اقدامات خود را عملی کرده و سپس این مساله را در شورای فنی مطرح کرده و به تصویب برسانیم.
وی ادامه داد: همزمان با حذف نمای رومی، الگوهایی در این زمینه استخراج شد و پس از ابلاغ، چارچوب مشخصی نیز برای انجام این کار تعریف شده و حتی مشوق هایی نیز برای آن در نظر گرفته شد.
8054* 6101

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد مقررات ملي ساختمان عملكرد قزوين

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۹۹۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟

حمزه شکیب با نقد «فرمول قدیمی ملاک عمل دولت برای افزایش سالانه دستمزد و حق الزحمه مهندسان ناظر»، می‌گوید برای تعیین رقم حق الزحمه مهندسان ناظر در سال ۱۴۰۳، اگر مبنای محاسبه «رشد هزینه‌های ساخت‌وساز» باشد، این رقم ۱۰۰‌ درصد باید افزایش پیدا کند، اما تعرفه‌ای که سالانه برای این منظور ملاک عمل قرار می‌گیرد، ارقام خیلی کمتر را لحاظ می‌کند که برای مهندسان، چالش برانگیز است.

به گزارش ایسنا، وی بیان کرد: تعیین حق الزحمه مهندسان سازمان نظام مهندسی همواره با چالش مواجه می‌شود و تقریبا همه‌ساله این دغدغه در بین جامعه مهندسان وجود دارد که به این موضوع برمی گردد که یک مقررات ملی ساختمان داریم.

شکیب افزود: مبحث دوم روشی را برای تعیین تعرفه مطرح کرده است که این بنیان به ۱۸ سال قبل بازمی‌گردد که از آن زمان تاکنون بازنگری درآن انجام نشده است. آن تعرفه هیچ تطبیقی با هزینه ساخت واقعی ندارد و به همین دلیل از سال ۱۴۰۱ پیشنهاد داده ایم این موضوع به روزرسانی شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گفته است، سال گذشته به وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد دادیم یک شورای تعیین شکل بگیرد که تیرماه سال گذشته انجام شد، اما به علت عدم تشکیل جلسات در وزارت راه و شهرسازی هیچ نوع خروجی در این خصوص نداشته‌ایم؛ لذا این چالش همچنان لاینحل مانده است. قطعا نمی‌توانیم از روش مبحث ۲ مقررات ملی ساختمان برای تعیین حق الزحمه مهندسان استفاده کنیم.

شکیب اظهار داشت: ما انتظار داریم تعرفه مهندسان نیز به اندازه سازمان نظام پزشکی به میزان ۴۰ درصد باشد یا اینکه برابر با افزایش حقوق کارگران به میزان ۳۵‌ درصد باشد. البته اگر بر مبنای هزینه ساخت باشد قاعدتا باید ۱۰۰‌ درصد افزایش پیدا کند. اما به لحاظ شرایطی که در کشور وجود دارد توقع جامعه مهندسی آن است که به اندازه نظام پزشکی یا معادل رشد حقوق کارگران باشد.

دیگر خبرها

  • آغاز ساخت ستاد فرماندهی آتش نشانی ۱۲۵ در بندرعباس
  • اختتامیه سومین جشنواره «افتخار من» برگزار می‌شود
  • حریق گالن‌های قیر در پشت بام یک ساختمان در حال ساخت  
  • سومین جشنواره چند رسانه‌ای گردشگری کشور به میزبانی کرمان برگزار می‌شود
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • سومین دوره جایزه ملی تعالی گردشگری برگزار می‌شود
  • سومین سفر «شتر و آسیابان» به مراکش
  • سومین کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران برگزار می‌شود
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟
  • کاربرد انواع سنگ های مختلف