Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -

فست فودها و غذاهاي سرخ شده معمولا داراي اسيدهاي چرب ترانس بالا هستند
ورم مفاصل به معناي بزرگ شدن و افزايش حجم جايي است که مفصل قرار گرفته است و شايعترين علت اين افزايش حجم افزايش مقدار مايع مفصلي است. درد مفاصل معمولا با التهاب همراه است. نقرس، آرتريت، آسيب‌ديدگي، شکستگي يا جابه جا شدن استخوان، لوپوس و فيبروميالژيا از عواملي است که باعث درد مفاصل مي‌شود و اگر شما از افرادي هستيد که از درد مفاصل رنج مي‌بريد سعي کنيد از مواد غذايي خاصي که به التهاب دامن مي‌زند، خودداري کنيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امروز آثار مفيد برخي از غذاها در تسکين و بهبود درد مفاصل، و آثار زيانبار برخي ديگر، به اثبات رسيده است. درست است که غذاي ويژه اي براي جلوگيري و درمان تورم مفصلي وجود ندارد ولي رعايت نکات زير و دقت در تغذيه مي تواند بسيار سودمند باشد.

ورم مفاصل به معناي بزرگ شدن و افزايش حجم جايي است که مفصل قرار گرفته است
مواد غذايي و ويتامين هاي مفيد براي مفاصل :
ميگو و سالمون :
ميگو حاوي مقدار زيادي گلوکزآمين است و گلوکزآمين ماده‌اي مناسب براي کاهش التهاب مفاصل مي‌باشد. در ضمن ميگو مقدار زيادي سلنيوم داشته و چربي اندکي دارد.
اگر از خوردن ميگو امتناع مي‌‌کنيد و طعم آن را دوست نداريد، مي‌توانيد غذاي دريايي ديگري را انتخاب کنيد. سالمون بهترين منبع تأمين اسيدهاي چرب امگا3 است و اين اسيدهاي چرب در تعديل وزن بدن، سلامت قلب و البته بهبود سلامتي مفاصل تأثير بسزايي دارد. چربي موجود در سالمون نه تنها به علت سرشار بودن از اسيد چرب امگا 3 فوق‌العاده است، بلکه به خاطر نسبت بالاي اسيد چرب امگا 3 به امگا 6 در آن و محتوي پايين چربي‌هاي اشباع‌شده، حائز اهميت‌‌ است.
گردوي برزيلي (جوز برزيلي):
اين نوع گردو مقادير قابل توجهي سلنيوم دارد. در 3 يا 4 عدد از آن‌ها حدود 270ميكروگرم سلنيوم وجود دارد در حالي كه، 90 گرم ماهي تن فقط 63 ميكروگرم از اين ماده را دارد. مطالعات انجام شده درسال 2005، در دانشگاه كاروليناي شمالي، نشان داد خطر ابتلا به آرتريت در كساني كه ميزان سلنيوم مصرفي آنان زياد بود، در مقايسه با آن‌هايي كه كمتر از اين ماده دريافت كرده بودند، 40 درصد كمتر بود. كمبود سلنيوم، ممكن است در بروز آرتريت روماتوئيد موثر باشد. اين ماده معدني، به آنتي‌اكسيدان‌ها كمك مي كند تا راديكال‌هاي آزاد زيانبار را از بين ببرند. درضمن عملكرد غده تيروئيد را تنظيم كرده و مي‌تواند از ابتلا به سرطان جلوگيري كند.
مصرف روزانه 50 تا 200 ميكروگرم سلنيوم توصيه مي‌شود. اگر اين نوع گردو يا ماهي تن را دوست نداريد، مي‌توانيد سلنيوم را از طريق مصرف گوشت گاو يا بوقلمون يا موادغذايي تهيه شده از جوي دوسر تامين كنيد.
ويتامين C :
ويتامينC با کاهش التهابات به بازسازي سلولها کمک مي کند . پرتقال سرشار از ويتامين c است اما ميزان اين ويتامين در فلفل سبز حتي ازميزان ويتامين C موجود در پرتقال بيشتر است. ويتامين دي ضدالتهاب است و با دريافت آن علاوه برتقويت دستگاه ايمني، التهاب اندام هاي بدن ناشي از بيماري، درمان مي شود.
بادام :
اگر واقعاً درصدد يافتن راهي براي افزايش سلامت مفاصل‌تان هستيد، بهتر است حتماً بادام مصرف کنيد. بادام نيز حاوي اسيدهاي چرب امگا 3 است، (همانند سالمون) و از سوي ديگر منبع غني ويتامين E و منگنز نيز مي‌باشد. دريافت بيشتر منگنز در رژيم غذايي به افزايش توليد گلوکزآمين در بدن منجر مي‌شود. شما حتي مي‌توانيد براي بهره بردن از خواص بادام زميني و بادام، کره بادام‌زميني و کره بادام را نيز در رژيم غذايي خود بگنجانيد.

ويتامينC با کاهش التهابات به بازسازي سلولها کمک مي کند
روغن زيتون کاملا طبيعي :
از آنجايي که روغن زيتون بکر در مرحله نخست فشردن زيتون به دست مي‌آيد، خواص آنتي‌اکسيداني فراواني دارد و اين آنتي‌اکسيدان‌ها با راديکال‌هاي آزاد مقابله مي‌کنند. راديکال‌هاي آزاد باعث افزايش التهابات و درد مفاصل مي‌شوند. روغن زيتون يک چاشني مناسب است و مي‌توان از آن براي مزه‌دار کردن سالاد و انواع سبزيجات پخته نيز استفاده کرد.
از مصرف آجيل‌ها غفلت نکنيد :
مصرف روزانه يک مشت از دانه‌ها و مغزهاي روغني براي مقابله با التهاب و درد مفاصل مفيد است. اين ميان وعده‌هاي سالم و مفيد سرشار از اسيدهاي چرب اشباع‌نشده‌ي مونو هستند که يکي از دشمنان قوي التهاب بدن محسوب مي‌شوند. توصيه مي‌کنيم روزانه مقدار کمي بادام و پسته ميل کنيد. مي‌توانيد اين مغزها را به سالادهايتان اضافه کنيد که فيبر و پروتئين لازم را همزمان دريافت کنيد.
پياز و تره‌فرنگي :
پياز و تره‌فرنگي حاوي كرستين هستند. آنتي‌اكسيدان مي‌تواند از فعاليت مواد شيميايي كه موجب التهاب مي شوند، جلوگيري كند، يعني تقريبا شبيه كاري كه آسپرين و ايبوبروفن انجام مي دهند البته هنوز مطالعه در اين زمينه ادامه دارد. اگر نگران بوي بد پياز هستيد، به جاي آن سيب، گوجه‌فرنگي و كلم مصرف كنيد كه همگي كرستين بالايي دارند. روزانه نصف فنجان از يكي از موادغذايي كه حاوي كرستين فراوان هستند بخوريد.
ويتامين E :
ويتامين E يکي از قوي ترين ضد اکسيدهاست و به نظر مي رسد که غشاء سلولها را از صدمات اکسيده شدن حفظ مي نمايد . در اشخاص بالغ روزانه يک تا دو قرص کافي است . گردو، ديگر آجيل ها و جوانه گندم به قدر کافي ويتامين E دارند ژله يا ژلاتين نيز در سلامت مفاصل بي تاثير نيست .

ميگو مناسب براي کاهش التهاب مفاصل مي‌باشد
خوراکي هاي مضر براي درد مفاصل:
قندها:
مواد غذايي فرآوري شده باعث تحريک آزادشدن پيام‌رسان‌هاي التهاب مي‌شوند که سيتوکين نام دارند. برخي از اين مواد غذايي شامل نوشابه‌هاي گازدار، شکلات، آب نبات و ساير شيريني جات و تنقلات هستند. قند اضافي در بدن شما همچنين مي‌تواند افزايش وزن و در نتيجه فشار به مفاصل را به دنبال داشته باشد.
نوشيدني هاي شيرين :
مصرف اين نوشيدني ها علاوه بر افزايش خطر ابتلا به ديابت و بيماري هاي قلبي، به دليل وجود سايتوکين موجود در آنها منجر به انتشار التهاب در بدن مي شود. تحقيقات اينطور نشان داده زناني که روزانه بيش از يک قوطي نوشابه مي نوشند، 63 درصد بيشتر از سايرين در معرض ابتلا به ورم مفاصل هستند.
گلوتن :
افراد مبتلا به بيماري هاي خود ايمني از جمله آرتريت روماتوئيد احتمال بيشتري دارد پادتن هاي ضد گلوتن توليد کنند. اينها پادتن هايي مشابه با آن چه در بيماري سلياک ديده مي شوند، هستند و بر همين اساس است که بيماران مبتلا به سلياک بايد به شدت از مصرف گلوتن اجتناب کنند.
پژوهشگران همچنان نسبت به چگونگي اثرگذاري گلوتن بر آرتريت روماتوئيد ترديد دارند، اما مي تواند با نفوذ پذيري افزايش يافته روده يا نشت روده ارتباط داشته باشد. برخي مطالعات فوايدي براي رژيم غذايي فاقد گلوتن يافته اند، در شرايطي که برخي ديگر تفاوتي مشاهده نکرده اند. به نظر مي رسد افرادي که پادتن هاي ضد گلوتن توليد مي کنند به طور مستقيم از فوايد يک رژيم غذايي فاقد گلوتن بهره‌مند مي شوند. براي ديگران، کاهش مصرف غذاهاي کم ارزش که اغلب حاوي گلوتن هستند مي تواند به صورت غير مستقيم مفيد باشد.
چربي غذا را محدود نمائيد:
مصرف زياد روغن، به ويژه روغن هاي اشباع شده ارتباط کامل با بيماري قلبي، چاقي، برخي از سرطانها و شايد با واکنش تورمي بدن دارد . گر چه در «ورم مفصلي رماتيسمي شکل » مسئله مشکل تر از «آرتروز» است با وجود اين، محدود کردن چربي غذا به کمتر از 30 درصد کل کالري، که بيش از ده درصد آن نبايد از چربي اشباع شده باشد، براي مفاصل زيان آور نخواهد بود . و نيز چنين رژيم غذايي از چاقي و آرتروز جلوگيري مي نمايد . آرتروز در مفاصل ويژه، مخصوصا زانوها و رانها، در سالمندان، چه در مرد و چه در زن، به وجود مي آيد . در صورت وجود چنين عارضه اي رژيم کم چربي درد آن را کمتر مي نمايد .

مواد غذايي فرآوري شده باعث تحريک آزادشدن پيام‌رسان‌هاي التهاب مي‌شوند
کافئين :
نوشيدن کافيين به ميزان زياد، مي تواند باعث ايجاد نوعي پروتئين بين مفصلي شود که در نهايت منجر به رماتيسم مفاصل خواهد شد.
مصرف پروتئين را محدود کنيد:
برخي از افراد پروتئين زياد مي خورند درصورتي که بدن فقط نياز به 15 درصد از کل کالري از پروتئين دارد که بسياري از مردم آن را از گوشت و ديگر مواد بدني حيوان تامين مي کنند که خود اين مواد همراه با چربي هستند و باعث چاقي مي شوند . اين مواد داراي «پورين » زياد هم هستند . در کساني که نقرس دارند، اين ماده باعث شعله ور شدن حمله هاي نقرس که خود نوعي تورم مفصلي است مي گردد .
فست فودها:
فست فودها علاوه بر خوشمزگي راحت و سريع در دسترسند، اما بايد بدانيد که علايم ورم مفاصل شما را بدتر خواهند کرد. فست فودها و غذاهاي سرخ شده معمولا داراي اسيدهاي چرب ترانس بالا هستند که سبب تشديد ورمها مي شوند.
گوجه فرنگي :
کساني که دچار يک نوع خاص از ورم مفاصل به نام نقرس هستند، بايد بدانند که مصرف طولاني مدت برخي ميوه هاي قرمز از جمله گوجه فرنگي، منجر به افزايش درد مفاصل ناشي از التهاب مي شود. خوردن گوجه فرنگي باعث افزايش سطوح اسيد اوريک موجود در خون مي شود. اسيد اوريک بالا خود علت زمينه اي ابتلا به نقرس است
روغن دانه سويا، ذرت و آفتابگردان:
ميزان بالاي امگا-6 موجود در اين مواد باعث افزايش التهاب مي‌شود. توجه داشته باشيد كه در تهيه بسياري از غذاهاي آماده و اسنك‌ها، از اين روغن‌ها استفاده مي‌شود. به جاي اين روغن‌ها‌، از روغن زيتون يا روغن‌هاي مشابه آن استفاده كنيد.
گردآوري:بخش سلامت بيتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۰۲۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) شایع‌ترین بیماری نورون‌های حرکتی و عصبی (MND) پیش رونده که به بیماری خواب اندام معروف است، منجر به از دست رفتن تدریجی عملکرد اعضای بدن به ویژه عضلات می‌شود و با تضعیف ماهیچه‌ها به تدریج فرد به فلج عمومی مبتلا می‌شود؛ این بیماری در نوع پیشرفته توان تکلم را از مبتلایان می‌گیرد به طوری که فرد بیمار تنها دو تا سه ساعت در روز می‌تواند، صحبت کند، این بیماری همانند بیماری ام‌اس از نوع ضایعات مغز و اعصاب است، اما در نحوه عملکرد بسیار متفاوت است به طوری که در این بیماری مغز مانع ارسال پیام عصبی به ماهیچه‌های بدن به ویژه زبان می‌شود.

هرچند استیون ویلیام هاوکینگ فیزیکدان و کیهان شناسان برجسته جهان از مبتلایان به بیماری ای‌ال‌اس بود که از هرگونه تحرک عاجز بود؛ نه می‌توانست بنشیند، نه برخیزد، و نه راه برود، حتی قادر نبود دست و پایش را تکان بدهد یا بدنش را خم و راست کند، به رغم وخامت و پیشرفت شدید بیماری در سن ۲۱ سالگی، توانست با اتکا به هوش و استعداد سرشار خود و با صرف هزنه‌های بالایی تا سن ۷۶ سالگی طی بیش از چهل سال با نگارش کتاب‌هایی ارزشمند شناخته شد.

بر اساس گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ تا ۱۵ هزار نفر در ایالات متحده در سال ۲۰۱۶ به این بیماری مبتلا بودند و این بیماری سالانه به طور حدودی در پنج هزار نفر، تشخیص داده می‌شود که در سراسر جهان از هر ۱۰۰ هزار نفر دو تا پنج نفر به این بیماری مبتلا شوند. علائم اولیه بیماری ALS شامل ضعف یا گرفتگی عضلات است و تمام عضلات به تدریج تحت‌تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

بیماران ALS با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند

در فرآیند این بیماری با وجود هشیاری کامل، رفته رفته دشواری در گفتار خود را نشان می‌دهد و با اختلال در تارهای صوتی و خاموشی کلام دیگر افراد بیمار نمی‌تواند نیازهای خودشان را به اطرافیان بفهماند، ضعف و ناتوانی ناشی از این بیماری، راه رفتن و استفاده از دست‌ها برای انجام فعالیت‌های روزانه مانند شستن دست و صورت و لباس پوشیدن را ناممکن می‌سازد، اختلال و دشواری در تنفس، بلعیدن غذا، مشکل با برق و مخاط (پریدن بزاق در گلو)، تحلیل ماهیچه‌های تنفسی، گلو و گردن، اجابت مزاج و ایجاد مشکلات حرکتی و برهم خوردن تعادل در هنگام راه رفتن، علائمی است که دیر یا زود به سراغ بیمار مبتلا به ای ال اس خواهد آمد، این‌ها توضیحات حجت‌الاسلام دکتر محمد زارعان، مدیرعامل جمعیت حمایت از بیماران ای‌ال‌اس و نوروپاتی اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا است، آن طور که توضیح می‌دهد؛ این بیماری پیش رونده می‌تواند بیمار را در بازه‌ای بین شش ماه تا پنج سال مغلوب کند و جانش را بگیرد.

از او درباره روند درمانی بیماران مبتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک می‌پرسیم و با این پاسخ که تا امروز خبری از درمان قطعی نیست و داروهای پرهزینه و وارداتی این بیماری نیز در بهترین حالت می‌تواند پیشرفت بیماری را به تعویق بیندازد، مواجه می‌شویم، که در حال حاضر درمان قطعی برای بیماری ALS در دنیا وجود ندارد، داروهای ریلوزول و آمپول اداراوون (نسخه داخلی الساوا) که از طرف سازمان )FDAاداره موادغذایی و دارویی ایالات متحده آمریکا) تأیید شده‌اند، تنها برای توقف کردن سرعت بیماری در اختیار آنها قرار می‌گیرد و تاکنون بیماری از این طریق درمان نشده است.

به گفته مدیرعامل جمعیت حمایت از بیماران ای‌ال‌اس و نوروپاتی اصفهان؛ ای ال اس ممکن است از دهه چهارم و پنجم زندگی افراد بالغ بروز کند و بیشتر افراد سن ۴۰ تا ۶۰ سال دچار آن می‌شوند، طبق شواهد پزشکی درصد کمی، حدود ۱۰ درصد، از ابتلای به ای ال اس ارثی است و جنبه موروثی در ابتلاء به این بیماری بسیار نادر است. افراد مبتلا به این بیماری، نیازمند خدمات همانند دیگر بیماری‌های خاص هستند، اما به دلیل نبود شناخت درست از بیماری کمتر به شرایط خاص این بیماران توجه شده است.

۲۸۰ بیمار مبتلا به «ای‌ال‌اس» در اصفهان

از او درباره جمعیت افراد مبتلا به این بیماری می‌پرسیم و با برآورد حدود چهار هزار نفر روبه‌رو می‌شویم، با این توضیح که برای نخستین بار در کشور، جمعیت حمایت از بیماران «ای‌ال‌اس» و نوروپاتی از آبان ۹۷ شکل گرفته است که تاکنون بالغ بر ۹۵۰ نفر از سراسر کشور در این جمعیت دارای پرونده و ۳۵۰ نفر نیز در قید حیات هستند، نکته قابل توجه اینکه تا دی ۱۴۰۱ از تعداد ۷۵۰پ رونده تشکیل شده در ارتباط با این بیماری، ۲۸۰ مورد مربوط به اصفهان بوده است.

زارعان شناخت این بیماری را توسط مردم و مسؤولان ضروری دانست و گفت: با این اقدام خیران در راستای حمایت از این بیماران تلاش لازم را انجام خواهند داد، زیرا قرار نگرفتن این بیماری در خانواده بیماری‌های خاص به عنوان اصلی‌ترین معضل بیماران درگیر و خانواده‌های آنها است که هزینه‌های هنگفت و میلیونی را ناگزیر می‌کند که دارایی خود را حتی برای خرید دارو بفروشند؛ ضرب‌المثل «یه کفش آهنی می‌خواد و یه عصای فولادی» را در ذهنم تداعی کرد.

او پیرامون سوالی مبنی بر دلایل بروز بیماری‌ای ال اس گفت: علائم اصلی این بیماری روشن نیست، اما آلودگی‌های زیستی همچون سرب، مراودات کشاورز با کودهای شیمیایی، سموم، آلودگی‌های صنعتی و استرس‌های شدید می‌تواند در بروز آن تأثیرگذار باشد، فرد مبتلا پس از مطلع شدن از نوع بیماری، ابتدا دچار ترس می‌شود و در پاره‌ای موارد، تشخیص پزشکان را انکار می‌کند، اما کم کم، بیماری خود را می‌پذیرد و با از کار افتادن ماهیچه‌ها علائم افسردگی در او بروز می‌کند.

مدیرعامل جمعیت حمایت از بیماران ای‌ال‌اس و نوروپاتی اصفهان در ادامه صحبت‌ها، نقش مؤثر حمایتی اطرافیان در فعال ماندن سیستم‌های ایمنی این بیماران برای کاهش استرس، اضطراب و علائم افسردگی لازم می‌داند، زیرا تا مسائل روانی فرد و روحیه آن، برای پذیرش و مقابله با بیماری تقویت شود، چنانچه اطرافیان بیمار، ترس و نگرانی خودشان را به بیمار منتقل کنند، علائم افسردگی بیمار شدت بیشتری می‌گیرد، فرد مبتلا به دلیل این‌که فرآیند از کار افتادن ماهیچه‌های خود را می‌بیند، حساس‌تر شده و آستانه تحمل او کاهش می‌یابد و به دلیل وابستگی جسمی به اطرافیانش، احساس یاس و حقارت در آن افزایش می‌یابد.

او با یادآوری این مباحث که نه سن ابتلاء به «اِی ال اس» مشخص است، نه دلیل و نه راه درمان؛ در حین پخش کلیپ هفت دقیقه‌ای افراد بیمار سال‌های گذشته از مرحوم غلامرضا قربانی که خود یکی از بیماران اسکلروز جانبی آمیوتروفیک بوده و در سال ۱۳۹۷ با هدف حمایت مادی و معنوی، جمعیت حمایت از بیماران ال‌ای‌اس و نوروپاتی را با مجوز رسمی از وزارت کشور تأسیس می‌کند به نکته‌ای مهم اشاره دارد که این افراد هم اکنون نیازمند تجهیزاتی مانند تشک مواج، تخت بیمارستانی، ویلچر حمام و دستشویی، بالابر، پالس اکسی‌متر، بایپپ، اکسیژن‌ساز، ونتیلاتور، ساکشن و دو پرستار در طول شبانه‌روز هستند که هزینه‌های بسیار زیادی را به خانواده بیماران تحمیل می‌کند، البته انجام مستمر فیزیوتراپی، کاردرمانی، تنفس درمانی، بلع درمانی، گفتار درمانی و ماساژ درمانی در بهبود شرایط بیمار مؤثر است.

زارعان در ادامه ضمن معرفی مبتلایان با رده سنی و مدت طول عمر، پس از مبتلا به بیماری ای‌ال‌اس به هم‌قطاران، دوستان و خانواده‌های اصفهانی و دیگر استان‌ها از شمال تا جنوب، غرب تا شرق که تمام تجهیزات مورد نیاز آنها توسط پویش مردمی و خیران انجمن جمعیت از بیماران ای‌ال‌اس اصفهان تأمین می‌شود، گفت: مشکل اینجاست که با وجود شرایط سخت دوران این بیماری برای مبتلایان، بسیاری از بروکراسی اداری، همکاری و حمایت‌های برخی از ارگان‌ها و نهادها به منظور تهیه تجهیزات با وجود نامه‌نگاری مکرر و تأیید مسؤولان استانی با تأخیرات چنید ماهه اجرا می‌شود.

بیماران مبتلا به «ای‌ال‌اس» باید بیماری خود را بپذیرند

از او درباره اینکه چه توصیه‌ای برای مبتلایان به این بیماری دارید تا بتوانند بیماری خود را بهتر مدیریت کنند، افزود: نمی‌خواهم بگویم که طی دوره این بیماری راحت است. دوره، دوره سختی است و قدم اول قبول کردن این مساله است. این‌که قبول کنیم این اتفاق در زندگی ما رخ داده است. من همیشه از این مثال استفاده می‌کنم، فکر کنید مشغول زندگی هستید و ناگهان زلزله می‌شود و خانه‌ای که در آن هستید ویران می‌شود و زیر آوار می‌مانید و نمی‌دانید که زنده از زیر آن بیرون می‌آیید یا نه؟ اما تمام تلاشتان را می‌کنید و خودتان را امیدوار نگه می‌دارید تا آن نیروی کمکی برسد و دست شما را بگیرد و از زیر آوار بیرون بیاورد، بنابراین حضور همراه و حمایت کننده برای فردی که با بیماری ای‌ال‌اس دست و پنجه نرم می‌کند بسیار مؤثر و با اهمیت است.

مدیرعامل جمعیت حمایت از بیماران ای‌ال‌اس و نوروپاتی اصفهان در ادامه صحبت‌ها اظهار کرد: بیماران زیادی که می‌خواهند درمان را شروع کنند به ما مراجعه می‌کنند و از عوارض و مشکلاتی که در طی درمان به وجود می‌آید می‌پرسند، ما سعی می‌کنیم روی این نکته تاکید کنیم که: «فکر نکنید تنها هستید! همه در کنار شما هستند و کمک می‌کنند تا شما بهبود پیدا کنید.» این نگاه امیدوارانه و روشنی که فرد بیمار به آینده پیدا می‌کند، همان امید به زندگی است.

هرچند جمعیت حمایت از بیماران‌ای ال اس و نوروپاتی با هدف کاستن از بار جسمی و روانی این بیماری، فعالیت‌های بسیاری را از تعامل و همکاری با مراکز درمانی و پژوهشی برای پیشگیری و درمان این بیماری گرفته تا برپایی کلاس‌های آموزشی و ورزش درمانی، امانت سپاری رایگان تجهیزات پزشکی وسایل مورد نیاز بیماران به ویژه صندلی چرخ دار، تخت بیمارستانی، تشک مواج و ساکشن، ارائه خدمات مشاوره و توانبخشی مورد نیاز این افراد را با کمک خیران و هزینه‌های مردمی ارائه می‌دهد، اما پروسه این بیمار ناشناخته و بدون درمان، حمایت و همراهی مسؤولان را می‌طلبد.

لازم به یادآوری است که این یک قصه واقعی است؛ همه می‌دانیم که هیچ کسی برای همیشه در این دنیا نمی‌ماند و به زندگی خود ادامه نمی‌دهد، بلکه روزی جهان را ترک می‌کند، پس چه بهتر که با دلی شاد و روحی آرام از این جهان برود. این تنها روز خوشبختی ماست. زندگی فقط یک فرصت است که به ما داده شده و مرگ هم فرصتی دیگر، هرچند غم و شادی تار و پود زندگی هستند و هر دو گذرا، اما شخص امیدوار به خوبی می‌داند که آنچه به سرعت بخشیدن گذر از سختی کمک می‌کند؛ امید است.

کد خبر 6089647

دیگر خبرها

  • خوردنی و غذاهایی که افسردگی شدید می آورند
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید