Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@05:09:34 GMT

مشکل 737 بوئینگ سری مَکس چقدر جدی است؟

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۰۴۰۱۲

مشکل 737 بوئینگ سری مَکس چقدر جدی است؟

تهران- ایرنا- در حالی که پس از حادثه سقوط هواپیمایی اتیوپی موج رو به فزونی زمین‌گیر کردن هواپیماهای 737 سری مکس در بسیاری از کشورها ادامه دارد، بویینگ در تلاش است با انتشار چندین به‌روز رسانی به این نگرانی‌ها پاسخ گوید. اما دامنه این نگرانی تا چه اندازه جدی است؟

به گزارش شامگاه چهارشنبه خبرنگار علمی ایرنا، حادثه اخیر 737 سری مکس شرکت هواپیمایی اتیوپی که به فاصله چند ماه از حادثه همین هواپیما در خدمت شرکت اندونزیایی لیون‌ایر اتفاق افتاد این روزها موجب شده تا بخش قابل توجهی از ناوگان 737 سری مکس در حال خدمت دنیا در بیش از 10 کشور جهان زمین‌گیر شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این زمین‌گیری احتمالا تا مشخص شدن علت وقوع حادثه و وضعیت ایمنی این هواپیما ادامه خواهد داشت. در این بین بویینگ امروز طی بیانیه‌ای قول داده که تا ماه آینده با انتشار به‌روز رسانی و اصلاحیه عمده‌ نرم‌افزاری برای این هواپیما به بخشی از نگرانی‌ها پاسخ دهد. ظاهرا برنامه این به‌روز رسانی‌ها پس از حادثه پرواز 610 لیون ایر در جاکارتا، آغاز شده بوده است. حادثه‌ای که چند ماه پیش منجر به کشته شدن 189 نفر شد. بویینگ می‌گوید این به‌روز رسانی شامل تغییرات مهمی در سیستم‌های کنترل پرواز، نمایشگرهای کابین خلبان، آموزش خدمه و دستورات عملیاتی خواهد بود.

** زمین‌گیر شدن گسترده بوئینگ 737 سری مکس
هواپیمای دخیل در هر دو حادثه شرکت لیون ایر و حادثه اخیر شرکت هواپیمایی اتیوپی که به مرگ 157 نفر منجر شد از نوع بویینگ 737 سری مکس 8 بود که یکی از جدیدترین گونه‌های پرطرفدار 737 این شرکت شمرده می‌شود. بویینگ می‌گوید که این به‌روز رسانی به صورت سراسری و برای تمامی هواپیماهای فعال سری مکس ارائه خواهد شد. این در شرایطی است که تا همین حالا هم نگرانی بابت ایمنی هواپیما بیش از یک سوم کل ناوگان 737 مکس را در سراسر جهان زمین‌گیر کرده و فشار روی «اداره هوانوردی فدرال» (FAA) برای زمین‌گیر کردن هواپیما در آمریکا نیز ادامه دارد.
با این همه تحقیقات روی علت حادثه هنوز در مراحل ابتدایی خود است. با این حال نگرانی اصلی به شباهت زیاد این دو حادثه باز می‌گردد. اگر این شک تایید شود به این معنی است که نقص فنی یا ایراد تکنیکی در هواپیما می‌توانسته منجر به وقوع هر دو حادثه شده باشد مشکلی که در صورت برطرف نشدن شانس تکرار خواهد داشت.

** پشت پرده حادثه
حادثه شرکت اندونزیایی لیون ایر که اکتبر سال گذشته اتفاق افتاد درست 13 دقیقه پس از برخاستن از جاکارتا رخ داده بود. در آن مورد گفته می‌شود که ظاهرا خلبان با سیستم جدیدی که برای تنظیم موتورهای بزرگتر این هواپیما به آن افزوده شده با مشکل مواجه شده بوده است. سیستمی موسوم به (Maneuvering Characteristics Augmentation System) یا (سیستم تقویت ویژگی‌های مانوری) که طراحی شده تا بر مشکل ناشی از تفاوت اندازه دهانه و موقعیت موتورهای جدید نسبت به موتورهای قدیمی مورد استفاده در نسخه‌های قبلی 737 را برطرف کند. براساس تحقیقات فعلی در حادثه شرکت لیون‌ایر این سیستم به اشتباه فعال شده و موجب شده تا دماغه هواپیما به سوی پایین چرخیده و هواپیما وارد شیرجه‌ ناخواسته شود. در آن حادثه ظاهرا خلبان تلاش کرده تا کنترل را دوباره به دست آورد اما در نهایت موفق نشده و هواپیما سقوط می‌کند. این احتمال وجود دارد که هواپیمای اتیوپیایی هم به سرنوشت مشابهی دچار شده باشد.
در نتیجه حادثه لیون‌ایر بویینگ در آن زمان شتاب‌زده دستورالعمل اضطراری را منتشر کرد که تمامی کاربران این هواپیما را موظف می‌کرد تا چگونگی خاموش کردن این سیستم خودکار را به خلبانان خود بیاموزند. بیانیه جدید بویینگ می‌گوید که خلبان همیشه می‌تواند با از مدار خارج کردن سیستم هدایت خودکار کنترل را شخصا به دست بگیرد. اما مشکل اینجاست که تا پیش از حادثه لیون‌ایر بسیاری از خلبانان حتی از وجود این سیستم در هواپیمای خود هم اطلاع نداشتند و برای مواجهه با چنین شرایطی آموزش ندیده بودند.

** سری مکس 737
بویینگ 737 یکی از محبوب‌‌ترین و پرشمارترین هواپیماهای مسافربری باریک‌پیکر دنیاست که تا به امروز بیش از 10 هزار فروند از آن تحویل شرکت‌های هواپیمایی شده است. سری جدید این هواپیما موسوم به سری مکس که چهارمین نسل 737 از زمان نخستین پرواز آن در 1967 شمرده می‌شود، مهم‌ترین هواپیمای صادراتی این روزهای بویینگ است. 737 سری مکس چهار گونه اصلی مکس7، 8، 9 و 10 دارد که تفاوت اصلی این مدل‌ها در طول بدنه، تعداد مسافر و بُرد پروازی آن‌هاست. هواپیمای دخیل در حادثه اتیوپی و اندونزی از نوع مکس 8 بوده که پرطرفدارترین گونه این سری تولیدی محسوب می‌‌شود. از میان 5123 هواپیمای سری مکس سفارش داده شده، 2639 فروند آن سری مکس 8 هستند. تا همین حالا 355 فروند از تمامی گونه‌های سری مکس تحویل شده است.
گزارش: محمد‌حسین جهان‌پناه
علمی**9224** 1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمی آموزشی حوادث هوایی بویینگ هوانوردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۰۴۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبعات بند مشکل ساز بودجه بر صنعت بیمه و پیشنهاد عدم لحاظ بر درآمدها

امتداد - رئیس بیمه مرکزی با اعلام تبعات عدم اصلاح سقف معافیت مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی بر صنعت بیمه پیشنهاد داد این بند بر درآمد سرمایه‌گذاری ذخایر فنی و ریاضی موسسات بیمه لحاظ نشود.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، علی استاد هاشمی رئیس بیمه مرکزی با ارسال نامه‌ای به محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص تبعات عدم اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ بر صنعت بیمه، اعلام کرد: پیرو نامه ۴ اردیبهشت ملزم به طرح یک فوریتی اصلاح برخی احکام مالیاتی جهت تسهیل فعالیت‌های اقتصادی در سال جهش تولید با مشارکت مردم موضوع حکم بند س تبصره ۶ قانون بودجه، دلایل توجیهی و پیشنهادات بیمه مرکزی به شرح زیر جهت استحضار ایفاد می‌شود.

۱. به موجب بند س تبصره ۶ قانون بودجه سال جاری، سقف ریالی برای انواع معافیت‌های مالیاتی، نرخ‌های مالیاتی صفر و مشوق‌های مالیاتی تعیین شده است. در رابطه با این حکم هر چند صنعت بیمه بطور مستقیم مشوق مالیاتی مصداق این بند را ندارد با این حال با توجه به اینکه بخش مهمی از فعالیت‌ های اصلی صنعت بیمه معطوف به سرمایه‌گذاری ذخایر فنی و ریاضی شامل سپرده گذاری نزد بانک‌ها، خرید انواع سهام و اوراق بهادار در بازار سرمایه( اوراق مالی اسلامی اوراق گواهی سپرده اوراق نوآوری و …) و سایر ابزارهای مالی است، چنانچه سقف ریالی فوق برای این گونه درآمدها اعمال شود محدودیت و مشکلاتی برای بیمه‌گذاران و بیمه‌گران ایجاد می‌کند.

۲. به موجب قراردادهای بیمه بخش قابل توجهی از مزایا و خدمات بیمه ناشی از بازدهی و درآمد سرمایه‌گذاری منابع بیمه گذاران در قالب ذخایر فنی است. درآمد سرمایه‌گذاری شرکت‌های بیمه عمدتاً متعلق به بیمه گذاران مربوط بوده و نباید به عنوان درآمد شرکت‌های بیمه تلقی شود. شرکت‌های بیمه نقش جمع آوری منابع مالی خرد اشخاص حقیقی و حقوقی را بر عهده دارند و این منابع مالی را از طریق خرید اوراق بهادار( اوراق مالی اسلامی اوراق بدهی و …) و سایر ابزارهای مالی به بازار سرمایه تزریق می‌کنند. بنابراین اعمال مالیات و تعیین سقف برای درآمد حاصل از این سرمایه‌گذاری‌ها برای صنعت بیمه موجه نیست. چرا که این منابع درآمد مستقیم شرکت بیمه نیستند.

۳. از سوی دیگر احتساب درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری و اعمال سقف مالیاتی بر این درآمدها موجب اعمال مضاعف مالیات است. به نحوی که شرکت بیمه یک بار بابت درآمد سرمایه‌گذاری مالیات می‌دهد و یک بار هم بابت سود عملکرد شرکت مالیات پرداخت می‌کند که این مالیات مضاعف عملاً موجب زیانده شدن بیشتر شرکت‌های بیمه خواهد شد.

۴. عدم معافیت درآمد سرمایه‌گذاری موسسات بیمه عملاً قیمت تمام شده خدمات آنها را بالا برده و امکان اخذ نرخ بازدهی مناسب برای این شرکت‌ها را دشوار می‌سازد که این امر باعث تضعیف شرکت‌های بیمه در بازار سرمایه در شرایط اقتصاد کنونی خواهد شد.

۵. یکی از تکالیف بیمه مرکزی و شرکت‌های بیمه، افزایش ضریب نفوذ بیمه است که با لحاظ کردن حکم فوق در قانون بودجه دستیابی به هدف تعیین شده غیر ممکن می‌شود.

با عنایت به موارد فوق و به منظور رفع ابهام و جلوگیری از مشکلات مطروحه برای صنعت بیمه و در راستای سیاست‌های نظام در خصوص تشویق و توسعه امر بیمه و تحقق شعار سال، خواهشمند است حکم فوق به نحوی اصلاح شود که درآمدهای حاصل از سرمایه‌گذاری ذخایر موسسات بیمه و بیمه مرکزی مشمول محدودیت‌های این بند نشود.

پیشنهاد می‌شود متن زیر به انتهای بند س تبصره ۶ اضافه شود: “معافیت‌های مقرر برای درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری ذخایر فنی و ریاضی موسسات بیمه و بیمه مرکزی مصداق معافیت‌های موضوع این بند نیستند و در محاسبه سقف ریالی مقرر در این بند لحاظ نمی‌شود.”

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تبعات بند مشکل ساز بودجه بر صنعت بیمه و پیشنهاد عدم لحاظ بر درآمدها
  • اضافه شدن ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور
  • ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور اضافه شد
  • سرمایه‌گذاری پتروشمی‌ها در بالادست صنعت برای حل مشکل خوراک
  • دومين پل هوایی (ايربريج) در فرودگاه کرمان راه اندازی می شود
  • ایرتاکسی فرصتی برای رونق مسیرهای کم تقاضا
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • مشکل کم‌آبی ۶۹ روستای استان ایلام در سال جاری برطرف می‌شود
  • تحقق ۹۰ درصدی بودجه بیمه معلم در رشته باربری
  • آزمایش‌های قبل عملیات تاریخی «استارلاینر» با موفقیت اجرا شد