Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول کرسی‌های نظریه‌پردازی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به برگزاری ۱۵ کرسی ترویجی از سوی اساتید دانشگاه گفت: برخی اساتید از اظهار‌نظر در کرسی‌های نظریه‌پردازی هراس دارند.

به گزارش گروه استان ها خبرگزاری دانشجو، سید جلال هاشمی اظهار داشت: کرسی‌های نظریه پردازی از ابتکارات انقلاب اسلامی برای تولید فکر و نظریه بوده و از جمله انتظارت به‌حق مقام معظم رهبری از دانشگاه‌هاست و در سال‌های اخیر اقدامات مناسبی در این زمینه  در دانشگاه‌ها صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این کرسی‌ها یک فرصت مغتنم برای تولید علوم انسانی بومی و رهایی از سیطره علمی غرب است و برای همین دبیرخانه کرسی‌ها، با برگزاری این محافل علمی دنبال ایجاد فضای گفت‌وگو و تولید اندیشه است.

مسئول دبیرخانه کمیته دستگاهی کرسی‌های نظریه پردازی، نقد و مناظره دانشگاه شهید چمران اهواز درباره فرایند برگزاری کرسی‌های نظریه پردازی و ترویجی در دانشگاه اظهار داشت: اعضای هیئت علمی متقاضی کرسی ترویجی در گام اول باید پروپوزال پیشنهادی خود را برای ارزیابی به کمیته‌های دانشکده‌ای ارائه و پس از ارزیابی اولیه و تایید به کمیته دستگاهی ارسال می‌شود.

وی بیان داشت: این کرسی‌ها در حضور یک تیم داوری که شامل دو منقد عضو هیئت علمی و یک دبیر علمی است مورد داوری قرار می‌گیرد. داوران و منتقدین کرسی از اعضای هیئت علمی مرتبط و با درجه علمی بالا انتخاب می‌شوند.

هاشمی با اشاره به رشد چشم‌گیر حضور اعضای هیئت علمی  در این کرسی‌ها اظهار داشت: امسال 15 کرسی ترویجی در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شده که به نسبت سایر دانشگاه‌ها و سال‌های گذشته رشد 150 درصدی دارد. این کرسی‌ها در رشته های مختلف مانند روانشناسی، علوم تربیتی، جامعه شناسی، هنر، ادبیات، تاریخ، حقوق و اقتصاد برگزار می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: مطابق آیین نامه ارتقاء اساتید، برای هر کرسی ترویجی 2 تا 4 امتیاز پژوهشی در نظر گرفته شده است که این به عنوان مشوق می‌تواند در رشد کرسی‌های نقد و نظریه پردازی و ارتقاء پژوهشی اساتید علوم انسانی موثر باشد.

وی ادامه داد: همچنین مطابق دستورالعمل برگزاری کرسی‌ها، برای هر کرسی ترویجی دانشگاه 20 میلیون ریال بودجه اختصاص داده ‌که 75 درصد این هزینه به پژوهشگر به شکل مستقیم و 25 درصد مابقی به داوران پرداخت می‌شود.

مسئول دبیرخانه کمیته دستگاهی کرسی‌های نظریه پردازی، نقد و مناظره دانشگاه شهید چمران اهواز بیان داشت: کرسی های ترویجی را به  شکل درون گروهی و در فضای صمیمی در حال پیگیری هستیم و این را به عنوان تمرینی برای کرسی‌های نظریه پردازی تعریف کردیم. حضور استاد در جایگاه نظریه پرداز ظرفیت گفتگو و نقد شدن را در فضای دانشگاه افزایش می‌دهد.

وی اظهار داشت: برا فراگیری کرسی‌ها و فضای نقد و نظریه‌پردازی در دانشگاه نیاز به زمان و فرهنگ‌سازی داریم و هنوز برخی اساتید از اظهار نظر در کرسی‌ها واهمه دارند که تلاش شده با ایجاد فضای با نشاط علمی این نگاه منفی شکسته شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: علوم انسانی بومی کرسی آزاد اندیشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۰۶۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر علوم: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند/ هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی نبوده است

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: موضوع جوسازی در خصوص اخراج استادان صحت ندارد، آنها چشم‌وچراغ دانشگاه و جامعه هستند که همواره از توان علمی و تخصصی این نخبگان برای پیشرفت کشور بهره خواهیم برد.

محمدعلی زلفی‌گل روز شنبه در حاشیه کلنگ زنی یک طرح آموزشی دانشگاه یاسوج در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به طور یقین هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی و یا بدون توجه به توانمندی‌های و ظرفیت های آنها نبوده است.

وی افزود: استادان سرمایه‌های جامعه و افتخار جامعه دانشگاهی هستند و یک سری قوانین و مقررات وجود دارد که هر کسی آن را رعایت کند، هیچ مشکلی برایش پیش نمی‌آید.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: برای نمونه یک عضو هیات‌ علمی باید نظم کلاس، اداری و حرفه‌ای را به طور کامل رعایت کند، چنانچه یک عضو هیات‌ علمی نتواند ترفیع سالانه‌اش را بگیرد شامل رکود علمی می‌شود.

زلفی‌گل عنوان کرد: به‌هرحال باید تبدیل وضعیت اعضای هیات‌علمی توسط مرجع ذی‌صلاح بررسی و تأیید شود.

وی ابراز کرد: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند و بدون تردید مشکلاتی در زمینه آموزش، پژوهش و موارد دیگری داشتند، خیلی از این افراد بازنشسته بودند که جزو افراد اخراجی قلمداد شدند.

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز شنبه (هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است.

حضور در دانشگاه یاسوج و افتتاح سردر دانشگاه، زیارت مقبره شهید گمنام، کلنگ‌زنی دومین خوابگاه متاهلی، بازدید از چندین پروژه فعال و در حال ساخت و مصاحبه با شبکه سراسری به صورت زنده از خبر ۱۴ و نشست با اعضای هیات رئیسه دانشگاه یاسوج از برنامه های این سفر است‌.

همچنین نشست آمایش آموزش عالی با حضور امام جمعه، استاندار، رؤسای دانشگاه ها ، نشست با اعضای هیات علمی در قالب جلسه گرامیداشت هفته معلم (استاد) و تجلیل از برگزیدگان و سرآمدان علمی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه است.

دیگر خبرها

  • لزوم تبیین گفتمان وعده صادق توسط اساتید دانشگاه 
  • آئین بزرگداشت روز روانشناسی در بوشهر برگزار شد
  • وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
  • روند انتخاب اساتید نمونه کشوری تشریح شد
  • نحوه انتخاب و معرفی اساتید نمونه کشوری
  • وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است
  • نظریهٔ تکامل سوء تفاهمی بیش نیست
  • طرح ملی درس عفاف و حجاب در طراحی پارچه و لباس دانشگاه های هنر
  • دانشگاه مشهد صحنه محکومیت خشونت آمریکا علیه حامیان فلسطین
  • وزیر علوم: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند/ هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی نبوده است