Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-27@07:14:35 GMT

بحران بی آبی در ۸۰ هزار روستا/ جنگ آب آغاز شده است!

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۰۷۹۶۵

بحران بی آبی در ۸۰ هزار روستا/ جنگ آب آغاز شده است!

رویداد۲۴ ندا جعفری: یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های دولت، تامین زیرساخت‌های جمعیت روستایی به ویژه تامین آب شرب و بهداشتی روستاییان کشور است. این موضوع به لحاظ اهمیت، جایگاهی بی بدیل در حفظ سلامت، کارآمدی ساکنان مناطق روستایی، عدم مهاجرت و توسعه پایدار بخش روستایی کشور داشته و خواهد داشت.

عمده‌ترین مشکلات تامین آب شرب روستایی شامل پراکندگی روستا‌های کشور و وابستگی روستا‌ها به منابع آب ناپایدار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از ۸۰ هزار روستا در سطح کشور با تانکر آبرسانی می‌شود و باید از بخش خصوصی برای آبرسانی به روستا‌ها استفاده شود و با بارندگی‌های اخیر ۲۰۰ سد در کشور پرآب و سرریز شده است.

جنگ آب شروع شده است

قاسم ساعدی، عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس به خبرنگار رویداد۲۴ می گوید: در خصوص تامین آب شرب برنامه‌ها و جلسات متعددی با وزیر نیرو و معاون آن در شرکت بهره برداری آب و فاضلاب کشور داشته‌ایم و گزارش‌های متعددی به مجلس ارائه دادند.

نماینده مجلس دهم به موضوع انتقال آب از استان‌های کشور اشاره می‌کند و می‌گوید: در استان چهارمحال و بختیاری و اطراف بروجن لوله‌های قطور انتقال آب از کنار روستا‌ها رد می‌شود، اما آب روستا‌ها را با تانکر می‌برند. از ۸۰۰ روستای چهارمحال و بختیاری ۲۵۶ روستا با تانکر آبیاری و از کنار خط انتقال آب انجام می‌شود. در این قسمت‌ها باید آسیب‌های اجتماعی و روحی و روانی مردم را جدی بگیریم متاسفانه حساسیت انسان‌ها در این قضیه را چندان جدی نمی‌گیریم.

او می گوید: مزارع بروجن لایزرع شدند اما انتقال آب با این وسعت و حجم لوله‌های از کنار جاده و مزارع این شهر صورت می گیرد و مسلما جنگ آب بوجود می‌آید؛ یعنی مردم نسبت به هم بدبین می‌شوند و می‌گویند ما آب برای خوردن نداریم اما از کنارمان لوله‌های بسیار بزرگ رد می‌شود و ما حتی به آنها دسترسی نداریم. از این جهت بوده که درگیری‌هایی گزارش شده و کشته هم برای تامین آب داده‌اند.

نماینده استان خوزستان درباره انتقال آب از کارون به اصفهان نیز می‌گوید: بحث انفال و حقآبه مزارع اصفهان از سالها قبل مطرح است و به صدو پنجاه پیش برمی گردد و در آن زمان حقآبه اصفهان این حجم از آب نبوده تنها برای ۷۵ هزار هکتار زمین بوده و الان به 900 هزار هکتار رسیده است و نمایندگان اصفهان می‌خواهند کل آب را ببرند. در حالیکه در اصفهان موضوع عدم مدیریت درست در آب مطرح است یعنی آب را بیشتر در کارخانجات و صنایع استفاده می‌کنند و در آب شرب چندان استفاده نمی‌شود.

ساعدی می گوید: صنایع فولاد و پتروشیمی و ذوب آهن زمانی که توسعه پیدا می‌کند مسلما با کمبود اب مواجه می‌شوند یکی از مشکلاتی که وجود دارد عدم رعایت آمایش سرزمین در کشور است در استانهای کرمان، یزد و اصفهان که سه استان مهم مرکزی ایران هستند می‌توانند در بسیاری از صنایع بجز صنایع آب بر توسعه پیدا کنند زیرا مرکزیت کشور هستند اما متاسفانه در این استانها از آب زیرزمینی بیشتر استفاده می‌شود در حالی که اب زیرزمینی باید برای شرب و ابیاری مزارع استفاده شود.

او ادامه می دهد: دو ماه قبل آقای جهانگیری معاون اول رییس جمهور بزرگترین پروژه فولاد یزد را افتتاح کرد که مشخص نیست آب این پروژه از کجا باید تامین شود در حالی که آب‌های زیر زمینی این منطقه هم نشست کرده‌اند. هر چند به موضوع انتقال آب هم توجه می‌شود، اما به موضوع هزینه انتقال آب توجهی نمی‌شود.

ساعدی گفته بنده پتروشمی‌ها و فولادی‌ها باید به سیستان و بلوچستان و هرمزگان و بوشهر و خوزستان و استان‌های شمالی که آب بیشتری دارند و در جوار دریا هستند منتقل شوند و صنایعی که نیاز به آب ندارند را در اصفهان و یزد و کرمان و متناسب با طبیعت آن‌ها توسعه دهند این در حالی است  که ما معکوس و سلیقه‌ای عمل کردیم و آنچه امروز در خصوص بحث آب دچار چالش شدیم از صنایع آب بر است.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اب رسانی روستا آب و فاضلاب انتقال آب وزیر نیرو تانکر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۰۷۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب آشامیدنی روستای کهن دژ در شهرستان کیار تامین شد

محمد کریمی گفت: در راستای تحقق شعار دولت سیزدهم که مصمم است با تمام توان برای رفع محرومیت و آبادانی ۱۰ هزار روستا در کشور را در قالب جهاد آبرسانی تامین آب نماید این مهم به سرانجام رسید.

کریمی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای آبرسانی به این روستا گفت: بهسازی و محوطه سازی یک دهنه چشمه، نصب اتاقک برق، حفر و تجهیز چاهک پمپاژ همچنین نصب و راه اندازی سیستم گندزدایی آب شرب از جمله کار‌هایی است که در محل آبگیر انجام شده است

وی از اقدامات دیگر در جهت بهره‌مندی مردم کهن دژ از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی و پایدار را اجرای چهار کیلومتر شبکه آبرسانی در روستا، اجرای هزار و ۲۵۰ متر خط انتقال آب از چشمه به مخزن، نصب و مدفون سازی یک عدد مخزن ذخیره آب به حجم ۵۰ مترمکعب از جنس پلی اتیلن، خرید انشعاب و اجرای شبکه برق سه فاز، نصب ۳۵ فقره انشعاب با تجهیزات کامل نظیر کنتور آب و... عنوان کرد.

مدیرعامل شرکت آبفا استان گفت: این پروژه آبرسانی با مشارکت قرارگاه محرومیت زدایی ارتش جمهوری اسلامی و با هدف تامین آب شرب اهالی این روستا اجرا شده است.

بیشتر بخوانید

تامین آب شرب ۵۴ روستا و شهر با طرح آبرسانی آتشگاه

کریمی اعتبار هزینه شده برای این طرح آبرسانی روستایی را ۵۰ میلیارد ریال معادل ۵ میلیارد تومان اعلام کرد.

 روستای کهن دژ از توابع بخش ناغان شهرستان کیار در حدود یکصد کیلومتری شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک
  • تامین آب آشامیدنی روستای کهن دژ
  • آب شرب ۱۰۰ درصد روستا‌های مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد
  • آب آشامیدنی روستای کهن دژ در شهرستان کیار تامین شد
  • خسارت ۱۳۰۰ میلیاردی سیل به کشاورزی کهگیلویه‌وبویراحمد
  • طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیلزده زرآباد آغاز شد
  • دستور تخلیه روستای نوده شهرستان زیرکوه صادر شد
  • پروژه‌های آماده‌سازی اراضی ۱.۵ میلیون واحد مسکونی در کشور آغاز شد
  • سیل جلوی قطار را گرفت؛ انتقال مسافران با اتوبوس
  • سهم اصفهان از حقابه زاینده‌رود؛ تقریباً صفر/ بارگذاری بیش از اندازه آب در سد زاینده‌رود مشکل‌ساز می‌شود