Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@02:34:34 GMT

گون‌زاری در رشته کوه‌های زاگرس

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۰۹۱۸۳

گون‌زاری در رشته کوه‌های زاگرس

دهاقان_آب و هوای لطیف و خنک دهاقان باعث شده پوشش گیاهی گون، این شهرستان را به گونستانی در جنوب غربی استان اصفهان تبدیل کرده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان دهاقان، گون گونه‌ای است علفی و چندین ساله با ریشه‌ مستقیم و ساقه‌های متعدد که طول آنها به ۶۰ سانتی‌متر می‌رسد. برگ‌های این گیاه مرکب و متقابل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گل‌های فراوان آن بذر زیادی تولید می‌کند. این گیاه در زمین‌های بایر و مزارع آیش فلات شمال زاگرس (ملایر، همدان، بیجار) بومی بوده و با آب و هوای مناطق نیمه جلگه‌ای و زمستان‌های سرد سازگار است. گیاه گون در لبنان (نزدیک دریا) و حتی کویر (به طور فاریاب) با موفقیت به‌عمل می‌آید. از این‌رو می‌توان گفت که با آب و هوای متفاوت سازش دارد.

در شهرستان دهاقان این نوع پوشش گیاهی در مراتع به طور خودرو وجود دارد، اما متاسفانه برداشت‌های بی‌رویه و غیر اصولی کتیرا، باعث تخریب و از بین رفتن این پوشش گیاهی شده است با اینکه در چند سال گذشته، برداشت کتیرا در دهاقان ممنوع بوده، اما عده‌ای افراد سودجو به طور غیرمجاز این گیاه کمیاب را از بین برده‌اند.

محمد جواد آقاسی، رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهاقان با بیان اینکه این شهرستان گونستان زاگرس است، اظهار کرد: در سال‌های قبل از خشکسالی به دلیل فراوانی کتیرا این گیاه صادر می‌شد و باتوجه به ارزش دلاری آن سودآوری زیادی داشت.

وی گفت: در سال ۹۲ براساس مجوزهای صادر شده ۳۰ تن کتیرا از مراتع مجاز شهرستان برداشت شده و هر کیلوگرم از کتیرا بین چهار تا ۱۷ دلار به کشورهای خارجی صادر شده است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهاقان ادامه داد: باتوجه به شرایط خشکسالی و شاداب نبودن بوته‌های گون در چند سال گذشته هرگونه برداشت کتیرا از گون‌زارهای شهرستان ممنوع بوده و اگر موردی گزارش شود پیگرد قانونی می‌شود.

وی از صدور ۶۰۰ فقره پروانه مرتع‌داری در این شهرستان خبرداد و افزود: در حال حاضر ۶۰۰ بهره بردار و دامدار از مراتع استفاده می‌کنند.

آقاسی از اختصاص بیش از یک هزار و ۵۰۰ هکتار از مراتع تخریب شده به جنگل‌های دست کاشت خبرداد و خاطرنشان کرد: عمده این جنگل‌ها بادام اسکوپاریا هستند البته دو مورد ذخیره جنگلی در منطقه اردسته و قمیشلو وجود دارد که گونه‌های جنگلی آن نیز از نوع بنه و داغداغان است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهاقان باتوجه به تولید سالانه ۹ میلیون کیلوگرم علوفه از مراتع، تصریح کرد: هر تن علوفه تولید شده بیش از ۲۰۰

دلار ارزش دارد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: خشکسالی دهاقان منابع طبیعی و آبخیزداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۰۹۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۸ میلیارد تومان برای مرکز تحقیقات فسیل ایران در مراغه

آقای زارع به مناسبت روز زمین پاک گفت:با اعتبار تخصیص یافته پس از ۱۱ سال توقف، عملیات ساخت این طرح از سرگرفته خواهد شد.

وی افزود: این طرح با حدود نزدیک به ۴۰ درصد پیشرفت از سال ۹۱ متوقف شده است.

وی اضافه کرد: برای تکمیل این طرح با زیربنای پنج هزار متر مربع ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست مراغه در ادامه گفت: تکمیل این طرح در توسعه گردشگری علمی منطقه و تحقیقات فسیلی کشور تاثیر مثبت خواهد داشت.
زارع  افزود: بهره برداری بی رویه از مراتع سهند را در استانه بحران قرار داده است.

وی گفت: با ورود بیش از ظرفیت دام به مراتع موجب از بین رفت علوفه‌های خوش خوراک مراتع شده است.

به گفته وی، برنامه ریزی برای حفاظت از مراتع سهند برای نسل‌های آیند یک ضرورت است.

رئیس حفاظت محیط زیست مراغه در ادامه خواستار مدیریت و ساماندهی واحد‌های تولید خشکبار، چرم سازی و صابون سازی سنتی مراغه شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی وزش باد در اغلب مناطق خوزستان
  • طرح کنترل کوچ ومدیریت چرای دام تا پایان اردیبهشت
  • تخصیص ۸ میلیارد تومان به مرکز تحقیقات فسیل مراغه
  • خودنمایی بخشی از جنگل‌های بلوط زاگرس در روستای مله پنجاب + فیلم
  • عشایرنقده ؛آماده کوچ به مراتع میانبند
  • تخصیص ۸ میلیارد تومان برای مرکز تحقیقات فسیل ایران در مراغه
  • پسماند معضل استان‌های زاگرس نشین
  • تولید ۹۶۰ تن ترتیکاله علوفه‌ای در بهشهر
  • پشمینه رستنی شفابخش دشت‌های اصفهان
  • اجرای آتش بُر در روستای بیشه