Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@11:58:04 GMT

میزان هدررفت آب در شیراز ۱۲ درصد است

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۰۹۶۵۴

میزان هدررفت آب در شیراز ۱۲ درصد است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شیراز میزان آب محاسبه نشده در شبکه توزیع آب شیراز را حدود ۲۳ درصد مطرح کرد و گفت: میزان هدر رفت آب در شیراز حدود ۱۲ درصد است. ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۵ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

الله‌بخش نظرپور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شیراز، با تاکید بر اینکه کمبود آب در شیراز نیز مانند دیگر شهرستان‌‌های فارس بسیار جدی است، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 77 درصد آب آشامیدنی این شهرستان از طریق چاه و 23 درصد آن از سد درود زن تامین می‌شودو تلاش می‌کنیم با بهره‌برداری از خط دوم انتقال آب از سد درود زن مشکل افت آب در شیراز رفع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه سرانه مصرف خانگی آب در شیراز حدود 130 لیتر بر ثانیه در روز و میانگین سرانه مصرف آب در کشور 150 لیتر بر ثانیه است، گفت: پیش‌بینی کارشناسان این است که سال 98 شیراز با کمبود 890 لیتر آب بر ثانیه مواجه شود، بنابراین می‌کوشیم با وارد شدن خط دوم آب از سد درود زن این نقیصه برطرف شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شیراز با تاکید بر اینکه ضروری است شهروندان شیرازی در تابستان امسال برای تامین آب آشامیدنی شهر 20 درصد در مصارف خود صرفه ‌جویی داشته باشند، بیان کرد:چنانچه این میزان صرفه‌جویی انجام شود، از تنش آبی تابستان عبور خواهیم کرد.

نظرپور برای تشریح دلایل کم‌ آبی به عواملی مانند خشکسالی، کمبود بارش و نداشتن الگوی مناسب مصرف در بخش کشاورزی اشاره وعنوان کرد: یکی از عوامل مهم در بروز کم ‌آبی و بحران‌های ناشی از آن، ارزان بودن آب است.

هدررفت آب در شهرهای کهگیلویه و بویراحمد کاهش می‌یابدبی توجهی 3 روزه به هدررفت آب تهران در اوج کم‎آبی + فیلماصفهان| لزوم تجهیز زمین‌های تنیس برای جلوگیری از هدررفت آب

وی با اشاره به اینکه امروزه 92 درصد آب استان برای مصارف کشاورزی هزینه می‌شود، تصریح کرد: تنها 6 درصد از میزان مصرف آب برای مصارف خانگی گزارش ‌شده است در حالی که استاندارد دنیا برای هزینه آب در مصارف کشاورزی بین 60 تا 70 درصد است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شیراز میانگین هزینه‌ آب یک خانوار را در شیراز 9300 تومان اعلام کرد و گفت: چنانچه جمعیت هر خانوار 3 نفر در نظر گرفته شود هر شهروند در ماه حدود 3100 تومان بابت مصرف روزانه 130 لیتر آب هزینه می‌کند که این رقم در مقایسه با میانگین‌‌های جهانی بسیار ناچیز است.

نظرپور میزان آب محاسبه نشده در شبکه توزیع آب شیراز را حدود 23 درصد مطرح کرد و افزود: میزان هدر رفت آب در شیراز حدود 12 درصد است، اما در کشورهای توسعه‌ یافته این رقم 10 درصد و در کشورهای آسیایی حدود 5 درصد است.

انتهای پیام/  ت

R41382/P/S6,61/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۰۹۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانیگن قبض برق مشترکان با کولر گازی بالای دو میلیون تومان می‌شود

عبدالامیر یاقوتی گفت: استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل و در ماه‌های گرم، مصرف برق سرمایشی را نسبت به کولر آبی بیش از ٦ برابر افزایش می‌دهد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عبدالامیر یاقوتی مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر گفت: ما دنبال آن هستیم که فرصت‌ها و مؤلفه‌های مختلف مصرف برق را به خوبی شناسایی کنیم و تعرفه‌های برق به گونه‌ای طراحی شود که هم رفاه و آسایش مردم را تامین کنند و هم تأمین انرژی مطمئن و پایدار مد نظر قرار گیرد که یکی از مولفه‌های مهم مصرف، سامانه‌های سرمایشی و کولرهاست.

وی افزود: تعرفه برق در ایران به ٥ اقلیم دسته بندی شده که ٤ اقلیم آن گرم و دارای ویژگی‌های خاص بوده و یک اقلیم نیز غیرگرم یا مناطق عادی است که بخش عمده‌ای از جغرافیای کشور را شامل می‌شود و حدود ٨٠ درصد مشترکان را در خود جای داده است.

یاقوتی اضافه کرد: مناطق شمال غرب و شمال شرق کشور، تهران، زنجان، تبریز، قزوین، اصفهان و شهر‌های غربی، شیراز و ... عمدتاً در این حوزه قرار دارند که با توجه به دمای هوا و شاخص‌هایی که سطح رفاه را اندازه گیری می‌کنند، همچون حداکثر دمای مرطوب، کولر‌های آبی می‌توانند دمای مطلوب بین ٢١ تا ٢٥ درجه سانتیگراد را در بیشتر ایام در این مناطق تامین نمایند.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر در ادامه تاکید کرد: کولرآبی با توجه به میزان مصرف، به عنوان وسیله سرمایشی مناسب برای مناطق عادی است. میزان مصرف برق ماهیانه یک کولر آبی حدود ٩٠ تا ١٢٠ کیلووات ساعت است که این میزان مصرف به همراه مصرف سایر تجهیزات از جمله روشنایی و وسایل برقی منزل که مجموعا حدود ١٥٠ تا ١٨٠ کیلووات ساعت را شامل می‌شود، مصرف برق ماهیانه در ماه‌های گرم سال را به دامنه ٣٠٠ کیلووات ساعت که همان الگوی مصرف مناطق عادی است می‌رساند.

به گفته یاقوتی الگوی مصرف مناطق عادی نیز ٣٠٠ کیلووات است که بیش از ٧٥ درصد جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، یعنی ٧٥ درصد جامعه کمتر از این مقدار استفاده می‌کنند؛ در واقع مؤلفه مصرف کولر آبی در ماه‌های گرم سال بین ٩٠ تا ١٢٠ کیلووات ساعت از مجموع ٣٠٠ کیلووات ساعت را به خود اختصاص می‌دهد.

وی در ادامه با اشاره به این که یک قبض معمول برای زیر الگوی مصرف طوری طراحی شده که متناسب با درآمد و ویژگی اقتصادی کسانی که این الگو را رعایت می‌کنند باشد، خاطرنشان ساخت: این قبض معمولاً در یک ماه ٣٥ هزار تا ٣٧ هزار تومان می‌شود و از آنجایی که قبض‌های ما هر دو ماه یکبار صادر می‌شود، به طور متوسط در تابستان حدود ٧٠ هزار تومان و به همراه ارزش افزوده و سایر مؤلفه‌های موجود حدود ٨٠ هزار تومان پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر در عین حال تاکید کرد: با همه این اوصاف اگر مشترکی از کولر گازی استفاده کند معمولاً مصرف سرمایش آن حدود ٦ تا ٧ برابر این مقدار می‌شود و با توجه به ویژگی خاص کولر گازی که به صورت نقطه‌ای خنک می‌کند، حداقل ٨٠٠ کیلووات ساعت صرفاً برای مصرف سرمایشی در یک خانه معمولی استفاده می‌شود که با توجه به مصرف سایر تجهیزات برقی، متوسط مصرف ماهیانه قریب ٩٠٠ تا ١٠٠٠ کیلووات ساعت خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: این یزان مصرف بیش از ٣ برابر مصرف مشترکی با همان ویژگی‌ها و همان تجهیزات خانگی است که به جای کولر گازی از کولر آبی استفاده می‌کند. این مقدار مصرف موجب افزایش پلکانی تعرفه برق مصرفی می‌شود، یعنی وقتی که مشترک برق در پله‌های بیش از الگو قرار می‌گیرد نرخ برق زیاد می‌شود.

یاقوتی تصریح کرد: در واقع در دامنه ٣٠٠ کیلووات ساعت هر کیلووات ساعت به طور متوسط ١٢٠ تومان در قبوض برق مشترکان محاسبه می‌شود، اما در دامنه ٩٠٠ یا ١٠٠٠ کیلووات ساعت، مشترک باید به ازای هر کیلووات ساعت ١٠٠٠ تومان یعنی حدود ٨ برابر بیشتر هزینه برق را بپردازد، بنابراین مصرف ٣ برابر و افزایش نرخ ٨ برابری سبب افزایش ٢٤ برابر قبض برق مشترکانی که کولر گازی استفاده می‌کنند خواهد شد. به عبارتی قبض برق این مشترکان در دوره ٢ ماهه بیش از ٢ میلیون تومان می‌شود.

یاقوتی در پایان تاکید کرد: قبض برق مشترکی که در تابستان از کولر گازی استفاده می‌کند بالای ٢ میلیون تومان پیش‌بینی می‌شود در حالی که امکان استفاده از کولر آبی و هزینه به مراتب کمتر برای تمام مشترکان در مناطق عادی وجود دارد.

دیگر خبرها

  • قبض برق این مشترکان بالای ۲میلیون تومان می‌شود!
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • میانیگن قبض برق مشترکان با کولر گازی بالای دو میلیون تومان می‌شود
  • پیامک سازمان آب به شهروندان برای ذخیره آب چه معنایی دارد؟
  • قبض برق ۲ میلیون تومانی در صورت استفاده از کولر گازی
  • مردم خراسان رضوی سال گذشته ۱۳۶ میلیون کیلووات برق بیشتری مصرف کردند
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • افزایش ۶ برابری مصرف برق با استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل
  • گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از میزان تخصیص بودجه عمومی به رسانه‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۳/ صداوسیما ۲۴ هزار میلیارد تومان
  • قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟