Web Analytics Made Easy - Statcounter

هنوز چند روزی تا پایان سال 97 باقی است اما بازارهای  راکد حکایت از این دارد که جیب‌ها خالی‌شده است با اینکه خیابان‌ها مملو از جمعیت است اما کمتر مغازه‌ای را می‌توان در سطح شهر یافت که مشتری داشته اشد، افزایش بیش از اندازه قیمت اجناس و تورم باعث شده تا مردم قدرت خرید خود را از دست بدهند و به همین دلیل تنها به خرید مایحتاج ضروری خود بسنده می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرانی‌های سرسام‌آور فشار بسیار زیادی را در اواخر سال بر مردم وارد کرده است، بااینکه بسیاری از کارمندان و کارگران عیدی و حقوق اسفند خود را دریافت کرده‌اند اما به گفته اغلبشان نمی‌توانند خرید چندانی داشته باشند.

در ماه های اخیر با افزایش قیمت ارز به یک باره قیمت سایر اقلام نیز در بازار افزایش پیدا کرد اما با وجود آنکه دولت توانست تا حدودی قیمت ارز را کاهش دهد قیمت‌ها در سایر بازارها کاهش نداشت و حتی روند سعودی خود را نیز از دست نداده و همچنان رو به افزایش هستند.

بسیاری از اقتصاددان‌ها و برخی از نمایندگان مجلس دلیل رو به افزایش در بازارها را عدم اعتماد بازار به سیاست‌ها دولت عنوان می‌کنند و بر این عقیده هستند که سال آینده وضعیت از شرایط موجود نیز بدتر خواهد شد و این امکان وجود دارد در صورتی که آمریکا معافیت‌های خرید نفت برخی از کشورها را تمدید نکند اوضاع اقتصادی کشور شرایط بدتری را داشته باشد.

اما برخی دیگر ریشه مشکلات را در داخل جستجو می‌کنند و بی مدیریتی‌ها را عامل این گرانی می‌دانند، با اعتقاد این افراد رانت‌خواری و سو استفاده از موقعیت های شغلی دلیل این اوضاع است.

بهرام پارسایی، در تبیین دلایل گرانی‌های اخیر، اظهار کرد: همه مسئولان در مقابل مردم مسئول هستند. این بدان معناست که بهانه‌هایی همچون تحریم، رانت و فساد برای حل مشکلات مردم پذیرفتنی نیست. اگر کسی نمی‌تواند در شرایط فعلی کاری انجام دهد باید مسئولیت را واگذار کند.

وی تاکید کرد: همه مسئولان از رده کارشناسان تا مدیران ارشد اگر در مبارزه با فساد و حل مشکلات اقتصادی جدیت نداشته باشند کار پیش نمی‌رود. ما هم معتقد هستیم که تحریم اثر گذاشته است اما در موارد متعدد تحریم بهانه است. آب گل آلودی به وجود آمده که رانت‌خواران و فاسدان با عنایت به تجربه قبلی خود به راحتی از آن سوء استفاده می‌کنند و برخوردی هم با آنها نمی‌شود. نمونه بارز آن در مورد گوشت است. 

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وارد کنندگان گوشت مشخص هستند که به راحتی می‌توان بر آنها نظارت داشت. نمونه دیگر در مورد خودروسازی است که ما تنها دو شرکت خودروسازی داریم، اما برخوردها به گونه‌ای شده که این شرکت‌ها بعدهای نظارتی و قضائی را بر نمی‌تابند و کارشان را انجام می‌دهند. قطعاً اگر عزم و اراده وجود داشته باشد می‌توان جلوی ۵۰ درصد گرانی و تورم و به دنبال آن فشار بر گرده مردم را گرفت. 

پارسایی با تاکید بر لزوم وجود اقتدار و جدیت بخش‌های نظارتی، اظهار کرد: شرایط کشور ایجاب می‌کند که نهادهای نظارتی جدی‌تر ورود کنند و قبل از آنکه مشکلی در بین مردم ایجاد شود، این مسائل را رسیدگی کنند. 

این عضو فراکسیون امید توضیح داد: این‌که دائماً برخی بگویند وضعیت خوب است کار را مشکل‌تر می‌کنند. از طرف دیگر هجمه به دولت درست نیست. همه می‌دانند که شروع شرایط موجود از خروج آمریکا و ترامپ از برجام رخ داد، اما عدم هماهنگی‌ها و نبود جدیت در حل مشکلات مردم و در مجموعه قوا و مسئولان باعث تشدید فشارها شد. 

وی در پایان و در جمع‌بندی گفت: شاید ۵۰ درصد عامل گرانی‌ها تحریم باشد، اما ۵۰ درصد دیگر به عدم هماهنگی‌های داخلی و نبود نظارت نهادهای نظارتی و فرصت‌طلبی سودجویان و فرصت‌طلبان برمی‌گردد که از آب گل آلود ماهی می‌گیرند و نتیجه آن افزایش فشار بر مردم است.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: رانت تحریم فساد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۱۱۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه

مدیرعامل غول انرژی فرانسه یعنی شرکت توتال طی اظهاراتی اعلام کرد که اگر اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه عرضه گاز طبیعی مایع (LNG) روسیه اعمال کند، این شرکت از بند فورس ماژور در قرارداد پروژه ال‌ان‌جی یامال استفاده خواهد کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری تاس، پاتریک پویان، مدیرعامل غول انرژی فرانسه یعنی شرکت توتال در یک کنفرانس تصویری اعلام کرد که اگر اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه عرضه گاز طبیعی مایع (LNG) روسیه اعمال کند، این شرکت از بند فورس ماژور در قرارداد پروژه ال‌ان‌جی یامال استفاده خواهد کرد.

این مدیر ارشد اجرایی گفت: بله، اگر اروپا یا اتحادیه اروپا (پروژه)  یامال را تحریم کند، در برخی از قراردادها فورس ماژور اعمال خواهیم کرد.

پویان افزود که این شرکت دو قرارداد تأمین گاز ال‌ان‌جی اروپا از پروژه یامال و یک قرارداد برای آسیا دارد که نیاز به بررسی دقیق‌تری دارد.

رویترز همچنین به نقل از وی هشدار داد که در صورت تحریم این پروژه قیمت گاز ال‌ان‌جی را در جهان افزایش خواهد داد.

قیمت گاز در اروپا پس از جنگ اوکراین و کاهش شدید واردات این محصول از روسیه در سال 2022، به شدت افزایش یافت.

بر اساس این گزارش، در پی افزایش شدید قیمت گاز که باعث شد مصرف کنندگان و شرکت‌های اروپایی مجبور شوند در طول زمستان، مصرف خود را بسیار کاهش دهند، سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تامین آن، تحت فشار قرار گرفتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید/ رانت ارزی به سود مردم یا وارداتچی ها؟
  • قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست
  • بی‌عدالتی‌ها پتروشیمی‌ها در حق مردم استان بوشهر پذیرفتنی نیست
  • احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه
  • «گشت ارشاد مدیران»؛ یک وعده شبه احمدی نژادی دیگر در دولت رئیسی /فسادها و تخلفات در سکوت فراموش می‌شوند؟
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • سه سال انتظار برای ارشاد مدیران
  • فلاحت پیشه : هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران / سرنوشت پول های اختلاس شده هم مشخص نشد
  • فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران
  • علم‌الهدی: می‌خواهید به بهانه پر کردن سبد جمعیت انقلابی، همان کسانی را هم که انقلابی هستند از خود برنجانید؟