Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: دریای پهناور خزر در شمال یک فرصت بزرگ برای تعامل یا کشورهای منطقه است، اتصال این دریا با دریای جنوب ظرفیت عظیم گذرگاهی را در اختیار جهان قرار می‌دهد.

به گزارش ایسنا، امیر دریادار حسین خانزادی، امروز در مراسم اعطای درجه به دانش آموختگان مرکز آموزش تخصص‌های دریایی باقرالعلوم(ع) نداجا، اظهار کرد: در نمایش‌های مختلف «صلابت» و «اقتدار» در چهره یکایک دانش‌آموزان و دانش‌آموختگان مشهود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: امروز نشان دادید که آمادگی لازم را دارید همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند، مظهر اقتدار ملت ایران در دریا باشید.

وی با اشاره به نقش استراتژیکی جمهوری اسلامی ایران در منطقه، گفت: جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا از موقعیت ویژه‌ای برخوردار بوده و دارای موقعیت گذرگاهی است، جوانان برومندی که قرار است گام دوم انقلاب با دستان آنان محقق شود باید بدانند در منطقه ای قرار گرفته‌اند که تکنسین‌های جهان از آن به عنوان قلب زمین نام می‌برند. این منطقه نقطه اتصال سه قاره مهم است و این ظرفیت، منطقه را به مرکز بزرگ جابجایی تبدیل کرده است.

دریادار خانزادی ادامه داد: ایران اسلامی به لحاظ موقعیت مذکور در مرکز بیضی راهبردی جهان قرار گرفته است، لذا با وقعیت گذرگاهی موجود لحظه‌ای خلل در جابه جایی و تبادلات منطقه، توقف بزرگی را در مسیر فرآیندهای صنعتی جهانی ایجاد می‌کند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران به تنهایی در منطقه خلیج فارس به دلیل برخورداری از تنگه هرمز و دریای عمان، شمال اقیانوس هند از موقعیت ویژه‌ای در حمل و نقل دریایی برخوردار است و توانسته به عنوان تمدن دریایی اتصال خود را با جهان برقرار کند.

وی با بیان اینکه بالغ بر دو سوم تجارت کالا در شمال اقیانوس هند انجام می‌گیرد، خاطرنشان کرد: دریای پهناور خزر در شمال یک فرصت بزرگ برای تعامل یا کشورهای منطقه است، اتصال این دریا با دریای جنوب ظرفیت عظیم گذرگاهی را در اختیار جهان قرار می‌دهد.

دریادار خانزادی اضافه کرد: امنیت این دریاها وابسته به توانمندی و توانایی دریادلانی است که با حضور در عرشه، صلابت و اقتدار ایران اسلامی را به نمایش می‌گذارند، به فرموده مقام معظم رهبری "امنیت اگر نباشد، دستاوردها دست نیافتنی می‌شوند".

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به ابلاغ بیانیه گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری، افزود: نسل جدید انقلاب می‌رود تا سکاندار نیروی دریایی برای برقراری امنیت در دریاها باشد که برای منطقه مسئله مهمی است و اقتدار را به همراه دارد.

وی با بیان اینکه امنیت در دریا باپایداری و همت جمعی محقق می‌شود، گفت: به برکت انقلاب و خون شهدا، نیروهای مسلح با تقدیم ۴۸ هزار شهید از ارتش جمهوری اسلامی، اجازه ندادیم در هشت سال دفاع مقدس ذره‌ای از خاک این کشور در اختیار دشمنان قرار گیرد.

دریادار خانزادی با بیان اینکه دستیابی به جدیدترین فناوری‌های دریایی با استقلال کامل در نیروی دریایی محقق شده است، ادامه داد: ساخت زیردریایی‌ها، طراحی هواپیماهای بومی، طراحی تجهیزات عرصه رزم زمینی و... از جمله اقداماتی است که در  بعد از انقلاب و با همت جوانان این مرزوبوم محقق شده است.

فرمانده نیروی دریای ارتش جمهوری اسلامی خاطرنشان کرد: جوانان نیروی دریایی باید به سه ویژگی ایمان، شجاعت و دانش مجهز باشند و حفظ کنند تا در صحنه رزم واقعی مرعوب امکانات دشمن نشوند.

وی برگزاری اجلاس فرماندهان نیروی دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند در تهران را بزرگترین اجلاس نظامی تاریخ ایران از بدو پیروزی انقلاب اسلامی دانست و گفت: تمام مقامات حاضر در این اجلاس به توانمندی‌های کارکنان نیروی دریایی نداجا اعتراف کردند.

دریادار خانزادی با تاکید بر توانمندی جوانان در عرصه‌های مختلف، بیان کرد: استکبار بداند، جمهوری اسلامی ایران با حرکت در مسیر خوباوری و خودکفایی استکبار، روزی آنها را به طور کامل از منطقه و غرب آسیا خارج می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: درياي خزر فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۱۳۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد

عارف دهقان‌دار در اعتماد نوشت: عملیات توفان‌الاقصی توسط حماس علیه اسراییل در ۷ اکتبر و آغاز نبرد غزه، معادلات منطقه و نظام بین‌الملل را وارد مرحله جدیدی کرد که پیامد‌های بسیاری در سطح منطقه و فراتر از آن به جای گذاشت که شاید آوریل ۲۰۲۴ را بتوان نقطه عطف این پیامد‌ها دانست.

ایران و اسراییل که سال‌ها در منطقه به اصطلاح خاکستری با یکدیگر درگیر بودند و به‌رغم همه دشمنی‌ها و رقابت‌های ژئوپلیتیکی و هویتی، از رویارویی مستقیم با یکدیگر اجتناب می‌کردند، وارد یک رویارویی نظامی مستقیم و رودررو شدند.

هر چند که باید تاکید کرد که این رویارویی نظامی، محدود، کنترل شده و درچارچوب قواعد بازی بود و در نهایت سطح نزاع از حالت رویارویی مستقیم به نبرد در منطقه خاکستری بازگشت.

همان طور که پیش‌بینی می‌شد، پس از اقدام اسراییل، سطح تنش میان طرفین کاهش پیدا کرد و ایالات متحده امریکا، نقش قابل توجهی در این کاهش تنش داشت. چرا که دولت دموکرات مستقر در امریکا به دلایل فراوان، علاقه‌ای به گسترش سطح نزاع میان طرفین نداشته و تلاش کردند که از اهرم‌های خود برای کنترل رفتار کابینه نتانیاهو پس عملیات «وعده صادق» استفاده کند.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که ایالات متحده تنها قدرت خارجی متاثر از این تغییر معادلات در منطقه خاورمیانه نبوده و باید تاثیرپذیری و موقعیت دیگر قدرت بزرگ جهانی یعنی روسیه را در این تحولات و همچنین جایگاه آن در آینده منطقه را مورد توجه و ارزیابی قرار داد.

روسیه در طی یک دهه گذشته تلاش زیادی برای تقویت شبکه‌ها و اعمال نفوذ خود در منطقه خاورمیانه انجام داده است و پس از ۷ اکتبر و تغییر معادلات در خاورمیانه و همچنین تمرکز بر جنگ اوکراین، جایگاه خود را در این منطقه متزلزل و در معرض خطر می‌بیند.

پس از افزایش تنش میان ایران و اسراییل، راهبرد روسیه در قبال این تنش اهمیت خاصی پیدا می‌کند، چرا که وقتی به گذشته برمی‌گردیم، مشاهده می‌کنیم که هیات حاکمه روسیه و ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور این کشور از یک سو در سوریه با ایران همکاری‌های نزدیکی می‌کرد و از سوی دیگر این اجازه را به اسراییل می‌داد که مواضع ایران را در خاک سوریه هدف قرار بدهد و در زمان انجام این حملات، پدافند‌های روسی مستقر در سوریه عمل نمی‌کرد.

همچنین نباید از نظر دور داشت که روابط تهران - مسکو پس از جنگ اوکراین، تغییرات مهمی را تجربه کرده است و سطح همکاری‌های نظامی طرفین وارد مرحله جدیدی شده است و به‌رغم خصومت‌های دیرینه تاریخی و اختلافات ژئوپلیتیکی، فضای کنونی خاورمیانه هر دو دولت را تشویق می‌کند تا با همکاری نزدیک‌تر، معادلات منطقه را به ضرر امریکا رقم بزنند.

به طور کلی، مقامات مسکو مانند همتایان خود در پکن به دنبال ثبات بیشتر در منطقه خاورمیانه هستند و هرگونه آشفتگی در منطقه می‌تواند به منافع روسیه آسیب برساند که از جمله آن‌ها رشد گروه‌های تکفیری و تروریستی در سطح منطقه است. روس‌ها حساسیت ویژه‌ای نیز نسبت به گروه‌های افراطی و تروریستی داشته که در سال‌های اخیر در بخش‌هایی از روسیه و همچنین سایر بخش‌های اتحاد جماهیر شوروی سابق، مانند تاجیکستان نفوذ کرده‌اند. همان طور که به یاد داریم، در ۲۲ مارس، گروه تروریستی داعش توسط تعدادی از عناصر تاجیکی خو به یک سالن کنسرت در مسکو حمله کردند و نزدیک به ۱۵۰ نفر را کشتند.

فراتر از مبارزه با تروریسم، روسیه به دنبال حمایت از دولت‌های عربی دوست در منطقه، حفاظت از حضور نظامیان کشور در سوریه، جذب سرمایه‌گذاری خارجی از کشور‌های ثروتمند عرب خلیج‌فارس و ایجاد روابط تجاری با منطقه است که از طریق آن بتواند تحریم‌های غرب را که به واسطه جنگ اوکراین بر این کشور وضع شده را دور بزند و بتواند سیاست‌های انرژی خود را با کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس هماهنگ کند؛ لذا علاوه بر ایران، روسیه نگاه ویژه‌ای به کشور‌های عربی خلیج‌فارس نیز دارد و مواضع این کشور نسبت به جزایر سه‌گانه ایران را نیز باید در همین راستا تعریف کرد؛ لذا درست است که در شرایط فعلی، سطح روابط نظامی ایران و روسیه در حالت خوبی قرار دارد.

اما این به آن معنا نیست که این کشور قرار است تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد ایران بگذارد و علاوه بر ایران، به دنبال روابط اقتصادی و حتی نظامی با کشور‌های عربی منطقه نیز هست.

اگر به بحث تنش‌های ایران و اسراییل بازگردیم، باید گفت که روسیه مخالف هر گونه جنگ همه‌جانبه و تمام عیار، میان این دو طرف است. با این حال، تشدید تنش آن هم به صورت محدود و کنترل شده بین ایران و اسراییل به طور بالقوه و از چند جهت به نفع منافع روسیه است که به طور خلاصه دلایل آن بیان می‌شود.

نخست اینکه افزایش سطح ناامنی و گسترش دامنه پیامد‌های جنگ در خاورمیانه، در حالی که نزدیک به ۷ ماه از آغاز جنگ غزه می‌گذرد، رویکرد و پیام روسیه به دولت‌ها و جوامع عربی را تقویت می‌کند که ایالات متحده عامل اصلی بی‌ثباتی و تنش در سطح منطقه است و امریکا رویکردی مسوولانه در قبال تحولات منطقه ندارد.

پوتین و دیگر مقامات روسی دهه‌هاست که امریکا را به واسطه حمایت‌های یک جانبه‌شان از اسراییل و ناتوانی در حل و فصل ریشه‌ای اصلی‌ترین بحران در این منطقه یعنی درگیری فلسطین و اسراییل سرزنش می‌کنند. این پیام و رویکرد از جانب روسیه برای مخاطبان عرب که به طور فزاینده‌ای از ایالات متحده به خاطر تلفات انسانی فزاینده در غزه خشمگین هستند، خوشایند است.

دوم اینکه پیامد‌های بیشتر جنگ غزه، و گسترش محدود دامنه تنش‌ها در منطقه، توجه جهانی را از اوکراین به خاورمیانه منحرف کرده که روسیه از آن استقبال می‌کند.

سوم، وجود سطح محدودی از درگیری مستقیم میان تهران و تل‌آویو می‌تواند نفوذ روسیه را در منطقه از طرق دیگری تقویت کند.

دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، ممکن است به هیات حاکمه روسیه و شخص پوتین به عنوان رهبری نگاه کند که به واسطه روابطی که با تهران دارد، بتواند تا حدی روی تصمیمات تهران تاثیر بگذارد؛ و در آخر اینکه هر چند در حال حاضر سطح نزاع ایران و اسراییل تا حدی کاهش پیدا کرده، اما به واسطه احتمال افزایش سطح تنش، ایران در آینده نیاز بیشتری به جنگنده‌ها و سامانه‌های دفاعی روسیه پیدا خواهد کرد که از آن طریق برای خود ایجاد بازدارندگی کند.

هر چند که سطح تنش میان ایران و اسراییل در حال حاضر کنترل شده و ظاهرا به منطقه خاکستری بازگشته است، اما با توجه به ادامه جنگ خطر گسترش خصومت‌ها به یک جنگ منطقه‌ای را نباید نادیده گرفت. ادامه جنگ در غزه و دیگر درگیری‌های حل نشده در خاورمیانه، احتمال حملات آتی اسراییل علیه ایران و بالعکس را باز می‌گذارد که نباید آن را از نظر دور داشت.

هر چند که باید اندکی دقیق‌تر راهبرد روسیه را در منطقه بررسی کرد، اما این کشور در این جنگ تعارض منافع جدی با اسراییل نیز دارد و این را در مواضع خود نشان داده است.

ایران نیز می‌تواند از این فرصت به نفع منافع خود در منطقه استفاده کند، اما نباید از نظر دور داشت که روسیه اگر چه تا حدی در تحولات منطقه در محور مقابل غرب قرار می‌گیرد، اما قرار نیست که تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد ایران بگذارد و آن‌ها هم به دنبال منافع خود در این جنگ هستند.

نکته پایانی احتمال حضور ترامپ در جایگاه ریاست‌جمهوری امریکاست، که می‌تواند معادلات جنگ اوکراین و همچنین جنگ غزه را دچار تغییرات کند. باید صبر کرد و نتایج انتخابات امریکا را دید.

دیگر خبرها

  • توییت نیچروان بارزانی پس از دیدار با رهبر انقلاب
  • امیر حیدری: هیچ‌کس قادر به تهدید جمهوری اسلامی و منافع ملی کشور نیست
  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • خدمات جهاد سازندگی ماندگار است
  • آیین تجلیل از اساتید و مربیان برتر ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد
  • بندر جدیدالاحداث بوموسی آخرین بندرگاه دریایی جمهوری اسلامی ایران
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد
  • احداث ۲۰ پروژه جدید در جنوب تهران/ ساخت پارکینگ زیرسطحی در محله جوادیه
  • ایران ظرفیت پذیرش مهاجرین جدید را ندارد