Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@16:28:38 GMT

چرا مزه دهان ترش می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۱۶۳۵۵

ترش مزه بودن دهان می‌تواند علتی به سادگی کم آبی بدن داشته باشد. دهیدراسیون یا کم آب شدن بدن، باعث می‌شود دهان‌تان خشک شود و حس‌تان درباره مزه‌ها تغییر کند. از جمله دلایل دیگر می‌توان به سیگار کشیدن، استفاده نادرست از مسواک و نخ دندان، مصرف دارو و … اشاره کرد که در ادامه گزیده‌ای از آن را می‌خوانید:

سیگار کشیدن
سیگار کشیدن نیز عامل دیگری برای ترش مزه شدن دهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیگار کشیدن نه تنها عامل درجه یک بیماری‌های قابل پیشگیری و مرگ است، بلکه دریافت‌تان از مزه‌ها را نیز ضعیف می‌کند.

استفاده نادرست از مسواک و نخ دندان
رعایت بهداشت دهان و دندان می‌تواند دهان‌تان را ترش مزه کند. دست کم دو بار در روز مسواک بزنید و یک بار نخ دندان بکشید. معاینات روتین دندان پزشکی را فراموش نکنید.

مصرف دارو
گاهی دارویی که برای درمان مصرف می‌کنید می‌تواند دهان‌تان را ترش مزه کند. بعضی از آنتی بیوتیک‌ها نیز می‌توانند مزه ترش به دهان بدهند.

بیماری ریفلاکس اسید معده به مری
اگر عضله‌ای که دریچه میان مری و معده را باز و بسته می‌کند، بعد از خوردن غذا کاملاً بسته نماند، غذا و اسید معده می‌تواند به مری برگردد که یکی از عوامل ترش مزه شدن دهان است.

بالا رفتن سن
افزایش سن نیز علت احتمالی دیگری برای احساس ترش مزگی در دهان است. با بالا رفتن سن، پرز‌های چشایی تحلیل می‌رود و حساسیت خود را از دست می‌دهد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دهان مزه دهان سلامت اسید معده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۱۶۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، دکتر محسن میرزائی با اشاره به اجرای این پویش به مدت سه روز گفت: گروه هدف این پویش ملی، شامل کودکان زیر ۱۴ سال، زنان باردار و شیرده تا یک سال پس از زایمان هستند.

وی افزود: خدمات پویش ملی سلامت دهان و دندان در مراکز خدمات جامع سلامت و در دو سطح ارائه می‌شود. معاینه، آموزش بهداشت و وارنیش فلوراید به عنوان خدمات سطح یک در پایگاه‌های سلامت شهری و خانه‌های بهداشت روستایی ارائه می‌شود و خدمات سطح دو در مراکز خدمات جامع سلامت تجهیزشده، ارائه می‌شود که شامل ترمیم پالپوتومی (درمان دندان پوسیده و عفونی)، درمان پالپ زنده، جرم‌گیری، حذف دندان عفونی و فیشورسیلنت است.

معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: در این راستا و به منظور خدمت رسانی به گروه هدف بر اساس مصوبه هیئت وزیران، ارائه تمامی خدمات دندانپزشکی سطح یک و دو به گروه هدف دارای دفترچه بیمه روستایی ساکن در مناطق روستایی و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر رایگان است.

وی ادامه داد: خدمات برای این گروه در مراکز شهری توسط وزارت بهداشت تعدیل شده و خدمت ترمیم دندان شش و فیشور سیلنت دندان ۶و۷ تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

میرزائی با اشاره به اینکه پوسیدگی دندان به عنوان شایع‌ترین بیماری عفونی در دنیا شناخته می‌شود، افزود: بدون سلامت دهان و دندان سلامت بدن تامین نمی‌شود

گفتنی است در استان یزد ۷۶ واحد دندانپزشکی ثابت در مراکز خدمات جامع سلامت استان دایر می‌باشد. همچنین در کنار این واحدها، دو موبایل کلینیک سیار هم با کمک‌های دولتی و خیرین آماده ارائه خدمات به همشهریان است.

دیگر خبرها

  • پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز، ۱۸ و ۱۹ اردبیهشت
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان کودک
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • پویش سلامت دهان و دندان در لرستان اجرا می‌شود
  • پویش سلامت دهان و دندان