Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  امیرمحمد علمی -رئیس گروه آبزیان آب‌های داخلی سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه ماهی قرمز که طی یکی دو دهه اخیر وارد سنت هفت‌سین ایرانی شده، آسیب‌های بسیاری برای محیط زیست ایران به دنبال دارد، گفت: از مردم ایران خواهش می‌کنم اگر می‌توانند از خرید این ماهی‌ها خودداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر هم خریدند؛ به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی ماهی قرمز را در آب‌های آزاد کشور از جمله دریاها، رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و تالاب‌ها رها نکنند.

ماهی قرمز گونه تهاجمی است

وی با بیان اینکه ماهی قرمزدر صورت حضور در آب‌های آزاد می‌تواند به دشمن گونه‌های ارزشمند و بومی کشور تبدیل شود و حیات و بقای آنها را تحت تاثیر قرار دهد، تصریح کرد: ماهیان قرمز بسیار سریع تکثیر می‌شوند که به روش‌های جنسی و غیر جنسی است، بنابراین میزان تکثیر این گونه مهاجم بسیار بالاست. از سوی دیگر نسبت به عوامل محیطی از جمله دما، شوری، PH و … مقاومت بالایی دارد. افزون بر اینها، ماهی قرمز از آنجا که می‌تواند از تخم و لارو سایر آبزیان تغذیه کند؛ یک گونه تهاجمی به حساب می‌آید.

این کارشناس حوزه محیط زیست، با بیان اینکه ماهی قرمز از خانواده کپورماهی‌هاست که از نظر ظاهری هم شبیه کپور اما کوچک‌تر از آن است، ادامه داد: خاستگاه اصلی ماهی قرمز، کشور چین است، بنابراین یک گونه وارداتی و غیر بومی برای کشور ما به حساب می‌آید. البته گاهی ماهیان قرمز را به شکل ترکیبی و با رنگ‌های مختلف هم تکثیر می‌کنند تا زیبایی ظاهری آن بیشتر و فروش آن بالا رود.

علمی با اشاره به اینکه متأسفانه ماهیان قرمز در بیشتر تالاب‌ها، دریاچه‌ها و رودخانه‌های کشور ما وجود دارد، گفت: وقتی گونه‌ای وارد آب‌های آزاد می‌شود؛ حذف آنها تقریباً محال است. مخصوصاً برای گونه‌ای مثل ماهی قرمز که به صورت غیر جنسی هم تولید مثل می‌کند و ۹۹ درصد زادآوری‌ها ماده می‌شود. افزون بر اینها، ممکن است ماهی‌های قرمز در آب‌های آلوده تکثیر و باعث انتقال بیماری‌ها شوند.

ماهیان قرمز را در حوض‌ها بسته رها کنید

رئیس گروه آبزیان آب‌های داخلی سازمان محیط زیست با تاکید بر این نکته که ماهی‌های قرمز نباید وارد آب‌های آزاد ایران شود، گفت: از شهروندان خواهش می‌کنم اگر ماهی قرمز می‌خرند، آن را در حوض‌های موجود در پارک‌ها و محدوده‌های آبی بسته شهری رها کنند و از آزادسازی آن در رودخانه‌ها، دریاچه‌ها، تالاب‌ها و دریاها خودداری کنند.

علمی در پایان با اشاره به اینکه ماهی قرمز ماهی اقتصادی نیست و خیلی مصرف خوراکی ندارد، گفت: متأسفانه این گونه مهاجم غیر بومی تقریباً به همه منابع آبی کشور راه پیدا کرده است، البته تعدادی از ماهیان پرورشی که از همین خانواده کپورها هستند، از طریق کارگاه‌های پرورش ماهی و پرورش دهندگان وارد آب‌های آزاد می‌شود.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

ماهی قرمز را بیشتر بشناسیم

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها ماهی قرمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۱۶۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد

یک تولیدکننده سیمان اعلام کرد: ارزان فروشی سیمان صادراتی باعث شد بعد از عراق، کشور امارات عربی متحده نیز واردات سیمان و کلینکر از ایران را به استناد قوانین ضد دامپینگ با گذاشتن تعرفه گمرکی ۶۷ درصدی عملاً ممنوع نماید. - اخبار اقتصادی -

ابراهیم غلام زاده در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه متأسفانه با سیاست گذاری های اشتباه در بازار صادراتی عراق باعث از دست رفتن این بازار بزرگ شده‌ایم، گفت: در حال حاضر علاوه بر کشور امارات ، سایر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس همچون کویت و عمان نیز در صدد اعمال محدودیت به استناد قوانین ضد دامپینگ هستند.

وی افزود: به دلیل تفاوت قیمت سیمان داخلی و قیمت های جهانی سیمان که یک اختلاف حدوداً 50 درصدی دارند، واسطه‌ها سیمان را به قیمت داخلی خرید کرده و با کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف صادر می‌نمایند  و این باعث آسیب به بازارهای صادراتی سیمان ایران شده است.

این تولیدکننده سیمان تصریح کرد: پیش از این صادرات سیمان صرفاً توسط کارخانجات سیمان مجاز بود که همین باعث کنترل بهتر بازارهای صادراتی می شد اما متاسفانه در یکی دو سال اخیر این ممنوعیت برداشته شده و در حال حاضر هر شخصی می تواند بهر قیمتی صادرات سیمان و کلینکر انجام دهد و به قیمت داخلی خرید نموده و صادر نماید.

به گفته وی، عمده ارزان فروشی صادراتی متأسفانه توسط کارخانجات دولتی و شبه دولتی اتفاق می افتد.

غلام زاده اضافه کرد: در حال حاضر وزارت صنعت معدن تجارت باید با ورود به موضوع قیمت سیمان و کلینکر صادراتی مانع از دست رفتن بازارهای صادراتی کشور شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • مطهره گونه‌ای با تودیع وثیقه آزاد شد
  • پاسخ به یک ابهام بزرگ درباره فصل جدید «پایتخت»
  • ساخت شهرک شیلات در شهر غیرساحلی ایران
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • آب سد سفیدرود رهاسازی شد
  • آذربایجان‌غربی رتبه نخست کشوری در تولید آرتمیا
  • رکورد جدید ثبت شد | برقراری بیش از ۲۷۰۰۰ پرواز در ایام نوروز
  • تردد از کرج و آزاد راه تهران - شمال به سمت مازندران ممنوع شد