Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-03@04:29:35 GMT

واکنش های بین المللی بر حمله تروریستی نیوزلند

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۲۲۲۶۲

واکنش های بین المللی بر حمله تروریستی نیوزلند

به گزارش جام نیوز؛  جریان ها و چهره های شاخصی  سیاسی  کشورهای مختلف جهان حمله تروریستی جمعه به نمازگزاران در دو مسجد کریس‌چرچ نیوزیلند را محکوم کردند.

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه حمله به دو مسجد مسلمانان در شهر کریستچرچ در نیوزیلند را که منجر به شهادت و مجروحیت تعداد زیادی از مسلمانان از ملیت‌های مختلف شد را به شدت محکوم کرد و آن را اقدامی غیرانسانی و کاملا سبعانه خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

و خواستار شناسایی و برخورد دولت نیوزیلند با عاملان این اقدام شد. سخنگوی وزارت خارجه موکدا از دولت نیوزیلند خواست با شناسایی سریعتر عاملین این اقدام نژادپرستانه، با اجرای عدالت و فارغ از هرگونه ملاحظه ای، با آنان برخورد کند. او تاکید کرد: هر اقدام تروریستی در هر جا و توسط هر کس و به هر بهانه و انگیزه‌ای صورت بگیرد باید از سوی تمامی کشور‌ها محکوم شود و دولت‌ها اجازه ندهند جریان‌ها و افکار نژادپرستانه و اسلام ستیزانه امنیت و آرامش شهروندان کشور‌ها را به مخاطره بیندازند.

حرب الله لبنان

حزب الله لبنان امروز (جمعه) با صدور بیانیه ای کشتار جمعی از مسلمانان نیوزیلند در جریان برگزاری نماز جمعه را به شدت محکوم کرد.پیش از این نیز وزارت خارجه لبنان با صدور بیانیه ای ضمن محکومیت حملات در دو مسجد نیوزیلند، این حملات را جنایت وحشیانه در مسجدی خواند که نمازگزاران آن را مکان امن برای نماز خواندن و تسامح می دانستند.

کمیته های مقاومت فلسطین

کمیته های مقاومت فلسطین نیز با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: "این جنایت پلید علیه نمازگزاران مسلمان در نیوزیلند یادآور جنایتی بود که باروخ گولدشتاین تروریستِ صهیونیست علیه نمازگزاران مسجد الاقصی در شهر الخلیل در سال 1994 میلادی مرتکب شد. این بیانیه تاکید کرد: این جنایت تروریستی بازتاب اقدامات تحریک آمیز علیه مسلمانان و اسلام است که در سطح گسترده ای در رسانه های غربی جریان دارد و به وجهه مسلمانان و تعالیم اسلامی خدشه وارد می کند.

کمیته های مقاومت فلسطین با تسلیت به مسلمانان نیوزیلند و خانواده های قربانیان، از دولت این کشور خواست تا عاملان آن را مجازات کرده و با اقدامات تحریک آمیز غیرمسئولانه علیه مسلمان و اسلام مقابله کند زیرا ادامه آن عواقب خطرناکی به همراه خواهد داشت و همه کسانی که اقدامات تحریک آمیز علیه مسلمانان صلح طلب و بی گناه تاوان آن را خواهند داد.

اتحادیه علمای مسلمان شام

اتحادیه علمای مسلمان سرزمین شام حمله تروریستی به دو مسجد در "زلاندنو" را که منجر به شهادت و زخمی شدن ده ها تن از نماز گزاران شد، به شدت محکوم کرد. این اتحادیه که دربرگیرنده شخصیت های مذهبی از کشورهای سوریه ، لبنان ، اردن و فلسطین است ، با انتشار بیانیه ای حمله تروریستی به نمازگزاران را روی دیگر تروریسم دول غرب دانست.
در این بیانیه آمده است،جنایت امروز نتیجه طبیعی تبلیغات تحریک برانگیز دولتهای غربی وصهیونیستها علیه مسلمانان و مساجد است. اتحادیه علمای بلاد شام در بیانیه اش همچنین تصریح کرد : کشتار نمازگزاران نتیجه سیاست های خبیثانه و رفتار تحریک برانگیز دونالد ترامب رییس جمهور آمریکا و مواضع دو گانه همدستانش در اروپاست. در این بیانیه اعلام شد که حمله دلخراش تروریستی امروز ، روی دیگر اندیشه تکفیری وهابی داعش،جبهه النصره و تشکیلات القاعده است که جز ویرانی و خونریزی نتیجه دیگری برای منطقه و جهان نداشته است.

 

  بحرین
وزارت خارجه بحرین نیز با محکوم کردن حملات تروریستی در نیوزیلند، آن را اقدامی بزدلانه و منافی با ارزش های انسانی، دینی و اخلاقی خواند.بحرین بر ایستادگی در کنار نیوزیلند برای مبارزه با تروریسم و حفظ امنیت و جان شهروندان این کشور تاکید کرد.



 الازهر مصر
احمد الطیب رئیس دانشگاه الازهر مصر نیز با صدور بیانیه ای حمله تروریستی در شهر کرایست چرچ را محکوم کرد و هشدار داد که این حمله یکی از نتایج وخیم گسترش پدیده اسلام هراسی و گفتمان نفرت پراکنی در بسیاری از کشورهای اروپایی است.
الطیب همچنین تاکید کرد که این حمله جنایتکارانه که هتک حرمت به خانه های خدا و ریختن خون بی گناهان به شمار می رود، باید صدای خطر عدم تساهل با جریان ها و گروه های نژادپرستانه ای را که مرتکب چنین اقدامات وحشیانه می شود، به صدا درآورد.
در این بیانیه آمده است: برای جلوگیری از این چنین حملای باید تلاش ها برای حمایت از ارزش های همزیستی و تسامح میان افراد یک جامعه با هر مذهب و فرهنگی که هستند، افزایش یابد.

 

مفتی اعظم مصر

"شوقی علام" مفتی مصر حمله تروریستی به دو مسجد در شهر کرایست چرچ نیوزیلند را محکوم کرد و آن را منافی همه ادیان آسمانی دانست که تعدی به بی گناهان و ارعاب آنها را حرام دانسته اند؛ چه برسد به تعدی به خانه های خداوند.وی بر لزوم تحقیقات گسترده درباره این حمله تروریستی و شناسایی علل و تبعات و آن و شناسایی گروههای تروریستی که از چنین اقدامات تروریستی حمایت می کنند و در تلاش برای حمله به خانه های خدا و فتنه انگیزی در جوامع غربی هستند، تاکید کرد.



امارات
وزارت خارجه امارات نیز با صدور بیانه ای ضمن همدردی با دولت نیوزیلند، این حمله ترورریستی را محکوم کرد. امارات تاکید کرد که از تلاش های نیوزیلند برای حفظ سلامت و جان شهروندان این کشور و تلاش برای مبارزه با تروریسم حمایت می کند.

عراق
احمد الصحاف سخنگوی وزارت امور خارجه عراق نیز در بیانیه ای ضمن محکوم کردن حمله تروریستی به نمازگزاران دو مسجد در نیوزیلند تاکید کرد که این حمله نشان داد هیچ کشوری در جهان از خطرات تروریسم در امان نیست و جهان راهی جز اتحاد برای از بین بردن این پدیده ندارد. وزارت امور خارجه عراق به شدیدترین وجه حادثه تروریستی علیه نمازگزارن دو مسجد شهر کرایست چرچ نیوزیلند را محکوم و با مردم نیوزیلند اعلام همبستگی می کند.

عربستان
سفارت عربستان در نیوزیلند نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که یکی از اتباع این کشور در میان افراد زخمی شده در حادثه تروریستی در شهر کرایست چرچ است.سفارت عربستان همچنین به اتباع خود در این شهر هشدار داد که جوانب احتیاط را رعایت کرده و با پیگیری اوضاع از رسانه های داخلی در شرایط کنونی در خانه بمانند.

نخست وزیر استرالیا

اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا این تراژدی را حمله تروریسم راست افراطی به شهروندان بی‌‌‌گناه نیوزیلند توصیف کرد. وی در چند پیام توییتری، ضمن محکوم کردن این تیراندازی نوشت که نیوزیلند هم مانند استرالیا سرزمین مردمانی با عقاید و باورهای مذهبی کاملا متفاوت است و خشونت و نفرت در این کشور جایی ندارد.

خانواده سلطنتی انگلیس

ملکه بریتانیا و شاهزاده فیلیپ هم با ابراز همدردی با بازماندگان قربانیان، از تلاش‌های گروه‌های امداد و نجات برای کمک به زخمی‌های حادثه تشکر کردند.

در بریتانیا، علاوه بر ملکه، ترزا می، نخست وزیر و جرمی کوربین رهبر حزب کارگر (اپوزیسیون) هم با قربانیان این تیراندازی ابراز همدردی کردند.

آقای کوربین با حضور در کمیساریای عالی نیوزیلند در لندن، به قربانیان ادای احترام کرد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در یک پیام توییتری «گرم‌ترین همدردی خود را با مردم نیوزیلند» پس از کشتار ۴۹ نمازگزار ابراز کرد.

ارگ ریاست جمهوری افغانستان هم با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد اشرف غنی، رئیس جمهوری این کشور «ضمن محکوم نمودن شدید این عمل وحشیانه، گفت: حملات تروریستی بالای این مساجد یکبار دیگر نشان داد که تروریستان به هیچ دین و آئینی پابند نیستند و دشمن تمام بشریت می‌باشند.»

عمران خان، نخست وزیر پاکستان هم در پیامی توییتری نوشت: حمله تروریستی به مساجد در نیوزیلند، مؤید حرف همیشگی ما است: تروریسم مذهب ندارد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه این حمله را «قتل عام» توصیف کرد و از «کشورهای غربی» خواست تا «فورا تمهیداتی را برای مقابله با این تهدید علیه تمام بشریت» در نظر گیرند. در شهر استانبول ترکیه صدها نفر برای ابراز همدردی با قربانیان این حمله تروریستی تظاهرات کردند.

امانوئل ماکرون،‌ رئیس جمهوری فرانسه بدون اشاره به گرایش سیاسی مهاجمان در یک پیام توییتری نوشت فرانسه با تمام اشکال افراط‌گرایی مبارزه می‌کند و همراه با شرکایش علیه تروریسم در جهان می‌جنگد.

دونالد توسک، رئیس شورای اروپا هم ابراز انزجار از این حادثه، اعلام کرد حملات تروریستی جمعه در نیوزیلند، چیزی از مدارا و انسانیت حاکم بر این کشور را کم نمی‌کند.

سناتور فریزر آنینگ سناتور استرالیایی در بیانیه‌ای عجیب درباره حمله تروریستی نیوزیلند علت این حمله نژادپرستانه را مهاجرت مسلمانان به این کشور و برنامه مهاجرتی دولت نیوزیلند که به مسلمانان اجازه میدهد وارد کشور شوند خواند!

سناتور فریزر آنینگ

وی در ابتدای بیانیه خود با بیان اینکه من با هر نوع خشونت در هر جامعه‌ای مخالف هستم، گفت: من همیشه همه اقدامات مسلحانه را محکوم می‌کنم.

فریزر در عین حال گفت: مثل همیشه گروه‌های چپ و رسانه‌ها می‌خواهند ادعا کنند که علت حمله امروز و تیراندازی قوانین مربوط به حمل سلاح و یا دیدگاه‌های مربوط به ملی گرایی است. اغلب آن‌ها سکوت می‌کنند یا درباره «حملات گرگ تنها» و «بیماری روانی» صحبت می‌کنند و هیچ صحبتی از اسلام نمی‌کنند. اما همه این‌ها بی اساس هستند.

وی در ادامه مدعی شد؛ علت واقعی خونریزی در خیابان‌های نیوزیلند برنامه مهاجرتی است که به مسلمانان دیوانه اجازه می‌دهد به نیوزیلند مهاجرت کنند. 

در ادامه این بیانیه جانبدارانه و نژادپرستانه آمده است؛ بگذارید شفاف باشیم، درحالیکه مسلمان‌ها امروز قربانی شدند، اما معمولا آن‌ها خودشان مجرم هستند. در سراسر جهان مسلمانان به اسم اعتقاداتشان مردم را میکشند. واقعیت این است که اسلام مانند ادیان دیگر نیست؛ این مذهبی است که هم ردیف فاشیسم است. آن‌ها مردم را می‌کشند و به خاطر اعتقاداتشان خودشان را سرزنش نمی‌کنند. 

 

 

 

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: آنگلا مرکل و دونالد ترامپ دونالد ترامپ نیوزلند حمله تروریستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۲۲۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردن حمله شهرک‌نشینان به کاروان‌های کمک‌ها را به شدت محکوم کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الغد، وزارت امور خارجه اردن امروز چهارشنبه با صدور بیانیه‌ای حمله شهرک‌نشینان تندرو صهیونیست به ۲ کاروان حامل کمک‌های بشردوستانه اعزامی از سوی این کشور برای مردم غزه را به شدت محکوم کرد.

بر اساس اعلام وزارت امور خارجه اردن این ۲ کاروان حامل غذا، آرد و برخی کمک‌های بشردوستانه دیگر بودند و یکی از آن‌ها عازم گذرگاه «کرم ابوسالم» و دیگری نیز برای نخستین بار عازم گذرگاه «ایریز» بود تا از طریق این گذرگاه‌ها وارد نوار غزه بشوند.

وزارت خارجه اردن شکست کابینه رژیم صهیونیستی در تامین امنیت این ۲ کاروان حامل کمک‌های بشردوستانه و دادن اجازه تعرض شهرک‌نشینان به آن‌ها را نقض فاحش تعهدات قانونی این رژیم به عنوان نیروی اشغالگر و تعهدات آن برای ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه دانست.

همچنین «سفیان قضاه» سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه اردن نیز این تعرض را دلیلی برای تکذیب تمامی ادعاهای کابینه رژیم صهیونیستی در خصوص ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه عنوان کرد و مسوولیت کامل این جنایت را متوجه مقامات این رژیم دانست.

قضاه از جامعه بین‌الملل خواست که موضعی روشن در قبال این جنایت اتخاذ کند و آن را محکوم نماید و رژیم صهیونیستی را به پذیرش تعهدات قانونی خود، تامین امنیت کاروان‌های حامل کمک‌های بشردوستانه اعزامی به نوار غزه و همچنین تامین امنیت سازمان‌های بین‌المللی که این کمک‌ها را دریافت و میان ساکنان این باریکه توزیع می‌کنند مجبور نماید.

کد خبر 6094483

دیگر خبرها

  • طالبان حمله تروریستی داعش در ولسوالی گذره را محکوم کرد
  • اردن حمله شهرک‌نشینان به کاروان‌های کمک‌ها را به شدت محکوم کرد
  • ارمنستان حمله به غیرنظامیان نوار غزه را محکوم کرد
  • ادامه واکنش‌های جهانی علیه حمله داعش به نمازگزاران در هرات
  • سازمان همکاری اسلامی حمله تروریستی به مسجدی در هرات را محکوم کرد
  • داعش مسئولیت حمله به نمازگزاران شیعه در هرات را پذیرفت
  • عوامل حمله تروریستی در هرات شناسایی و مجازات شوند
  • روسیه: حمله تروریستی پهپادی بر فراز «بلگورود» خنثی شد
  • عوامل کشتار نمازگزاران در هرات شناسایی و مجازات شوند
  • سفارت ایران حمله به نمازگزاران شیعه در هرات را محکوم کرد