Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-28@06:59:07 GMT

وضعیت زبان فارسی در شبه قاره هند

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۲۲۳۷۳

استاد ادبیات فارسی دانشگاه داکای بنگلادش با بیان اینکه زبان فارسی 600 سال پیش زبان دولتی در شبه قاره هند بود، گفت: مردمان سرزمین ما زبان فارسی را خیلی دوست دارند.

به گزارش صدای ایران، محمد ابوکلام روز جمعه در حاشیه کنفرانس پروین اعتصامی در تبریز در گفت و گو با ایرنا، در مورد پروین اعتصامی و جایگاه شعری اش در بنگلادش اظهار داشت: می دانید که در بنگلادش، پاکستان و هند تقریبا 600 سال پیش زبان فارسی زبان دولتی بود به همین خاطر مردمان سرزمین ما زبان فارسی را خیلی دوست می دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در گذشته فقط شاعران بزرگ و کلاسیکی چون سعدی، حافظ و مولانا خیلی شناخته شده بودند ولی الان مردم سرزمین من می خواهند بدانند که شاعران جدید فارسی گو به خصوص شاعران زن چه کسانی هستند و چه شعرهایی سروده اند.
استاد ادبیات فارسی دانشگاه داکا ابراز داشت: در دانشگاه ما دیوان پروین اعتصامی تدریس می شود و درباره پروین پایان نامه های فوق لیسانس و دکتری زیادی نیز نوشته شده است. 
ابوکلام با بیان اینکه مردم سراسر شبه قاره به اشعار پروین علاقه دارند، گفت: مقالات تحقیقی زیادی درباره پروین اعتصامی نوشته شده و اشعار او نیز ترجمه شده است.
وی در مورد قرابت فکری و شعری پروین با دانشجویان بنگلادشی اظهار داشت: دانشجویان از خواندن اشعار پروین خیلی لذت می برند و با علاقه آنها را مطالعه می کنند، زیرا پروین در اشعارش موضوعات جدیدی را مطرح کرده و به همین جهت علاقمندان زیادی دارد.
ابوکلام در مورد وضعیت زبان فارسی در بنگلادش نیز گفت: ما 500 دانشجو در گروه زبان فارسی داریم که امسال هم 110 نفر در این رشته ثبت نام کرده اند و در سراسر بنگلادش 1000 دانشجو در این رشته داریم که در تمام مقاطع لیسانس تا دکتری ادامه تحصیل می دهند.
وی با بیان اینکه اگرچه یاد گرفتن زبان فارسی قدری مشکل است، افزود: اما یادگیری زبان فارسی برای دانشجویان ما آسان است و آنها با علاقه و به راحتی فارسی را یاد می گیرند.
جشنواره بین المللی پروین اعتصامی با حضور اساتید زبان فارسی از ایران و کشورهای ترکیه، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و بنگلادش امروز جمعه در تبریز آغاز شد.
در این جشنواره 2 روزه که به همت انجمن ادبی تبریز و با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ، بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان، بنیاد پژوهشی شهریار در حال برگزاری است، اساتید زبان فارسی به ارایه چکیده ای از مقالات خود درباره پروین و جایگاه شعر و ادب وی می پردازند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: زبان فارسی شبه قاره هند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۲۲۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت پاسداشت زبان فارسی در انتخاب نام واحد‌های صنفی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، کارشناس امور فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: نام‌گذاری واحد‌های صنفی باید با مجوز این اداره کل و متناسب با دستورالعمل‌های تعریف شده در سامانه پاسداشت زبان فارسی باشد.
احمد مبینی افزود: صدور تأییدیه اسامی واحد‌های صنفی در حدود ۴۸ ساعت زمان می‌برد و بدین طریق است که فرد متقاضی پس از آنکه از سوی صنف مربوطه به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شد، در سامانه پاسداشت زبان فارسی اسم موردنظر خود را ثبت می‌کند.
وی اضافه کرد: پس از ثبت، سامانه مذکور نام را بررسی و چنانچه با دستورالعمل‌های موجود مغایرت نداشته باشد به‌صورت آنلاین به متقاضی اعلام می‌کند.

دیگر خبرها

  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • (ویدئو) دردسرهای فریدون زندی برای صحبت به زبان فارسی
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • ضرورت پاسداشت زبان فارسی در انتخاب نام واحد‌های صنفی
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • شاعران ۵ کشور برای عملیات وعده صادق شعر سرودند
  • ۴۰۹ متقاضی واحد صنفی در چهارمحال و بختیاری پاسدار زبان فارسی شدند
  • «شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است
  • راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان در دانشگاه شهرکرد