Web Analytics Made Easy - Statcounter

ستاری با تاکید براهمیت کسب و کارهای دانش بنیان و تلاش برای توسعه آن گفت: اکنون کسی توان حذف شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌ها را ندارد.

به گزارش خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در برنامه پایش اظهار کرد: حوزه اقتصاد دانش بنیان به محیط مناسب احتیاج دارد و از فرهنگ عمومی جامعه کمک می‌گیرد؛ در اقتصاد نفتی مردم به جای دیدن تفکر یک جوان به جیب او توجه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره چالش‌‎های محیط کسب و کار اظهار کرد: محیط کسب و کار مشکل بسیاری دارد دولت ما چاق است و بروکراسی بسیاری دارد این اقتصاد بر اساس پول مفت تشکیل شده و در شرایط فعلی مبارزه‌ای را شروع کرده‌ایم.

خاطره «ستاری» از زمان شرکت‌داری‌اش

ستاری ادامه داد: نسب جدید کارآفرینی در غالب شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپ‌ها ایجاد شده است و آن‌ها وارد اتاق بازرگانی شده اند و اکنون با سیستمی قدیمی و سنتی درحال مبارزه هستیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا خود کارآفرینی داشته است یا خیر،  بیان کرد: به عنوان شخص دولتی به هرکاری که دست بزنم شایعه‌ای درست می‌شود و به همین دلیل هیچوقت به آرزوهای شخصی‌ام نرسیده‌ام البته زمانی یک شرکت تاسیس کردم که جلو نرفت و شرایط خانوادگی‌ام هم مزید بر علت بود و برای جلوگیری از ایجاد شایعه ها هیچ گاه وارد حاشیه نشدم.

رشد ۱۰ درصدی استارت آپ‌های خدماتی

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: من جز مه‌دود بچه‌های شهیدی هستم که پدر را درک کردم و چیز‌های بسیاری از او یاد گرفتم؛  پدر هرکاری می‌کرد چیزی که جوانان ما احتیاج دارد اطمینان است.

ستاری با بیان اینکه از روز اول سعی کردیم محیط دانش بنیان را ایجاد کنیم، اظهار کرد: در این محیط حدود ۱۳۰ خدمت از معافیت گمرکی و سربازی ارائه می‌شود؛ سال گذشته فروش شرکت‌ها به ۶۰ هزار میلیارد تومان رسید و رشد بزرگی داشته اند. برخی از استارت آپ‌های خدماتی رشد ۱۰ درصدی داشته اند و هرگاه وارد سیستم سنتی شده اند برنده شدند.

وی اظهار کرد: عملکرد ما در معاونت نشان از حمایت دارد و دیگر کسی نمی‌تواند کرکره شرکت هارا پایین بکشد گرچه مشکلات بسیاری وجود دارد، اما همه می‌دانیم که در یک جبهه مبارزه می‌کنیم؛ هیچگاه تصور نمیکردم شرکت‌هایی که از یک زیر زمین ایجاد شده اند به این سود برسند.

موفقیت شرکت‌های دانش بنیان در گرو نوآوری  است نه تسهیلات

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: آن چیزی که شرکت دانش بنیان را موفق می‌کند نوآوری خودش است نه تسهیلات دولتی و مهم تشخیص مردم است و آن‌ها باید بگویند از محصول استفاده می‌کنند یا خیر طی پنج سال اخیر سیستم دانش بنیان را از سیستم دولتی خارج کردم.

ستاری تصریح کرد: به جوانانی که با دست خالی کار خود را شروع می‌کنند افتخار می‌کنم ما دولتی‌ها و حقوق بگیران عرضه کار‌آفرینی نداشته ایم؛  اینکه جوانانی چراغ خانه افراد دیگر را روشن می‌کنند قابل احترام و مقدس است؛ حقوق بگیران سقف آرزوی مشخص دارند.

عمده مهاجرت دانشجویان متعلق به خانواده‌های پولدار است

وی با اشاره به بازگشت نخبگان گفت: طی ۲ سال گذشته حدود ۱۳۰۰ فارغ التحصیل از ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان برتر جهان به کشور بازگشتند البته بزرگ نمایی‌های عجیبی در این حوزه ایجاد شد، اما عمده مهاجرت دانشجویان ما متعلق به خانواده‌های پولدار هستند و در میان ۲۰ کشور متمایل به مهاجرت نیستیم.

ستاری با اشاره به سازوکار ثبت اختراع گفت: پایه ثبت اختراع نوآوری است و تاکید نمی‌کنم که اختراع خودرا حتما ثبت کنید، زیرا شرایط آنقدر درحال تغییر است که می‌توان تجاری سازی آن را راحت‌تر انجام داد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده برای جوانان فناور بیان کرد: در معاونت صندوق‌های مالی خوبی داریم، اما پول مرحله پنجم و ششم فعالیت آنهاست.

وی به حمایت‌ها از پنج جوان موفق کشور اشاره کرد و گفت: برای این جوانان جایزه دارم و آماده‌ایم تا کل فرایند تجاری سازی محصولات پنج جوان فناور و موفق کشور را به کمک تیمی از معاونت علمی انجام دهیم تا مشکلات آن‌ها برطرف شود.

گردآوری حدود ۱۵۰۰ ایده جدید سراسر جهان

ستاری گفت: هرگاه دلم می‌گیرد به مراکز رشد می‌روم و وقتی می‌بینم جوانانی آنقدر اعتماد به نفس دارد که می‌توانند نوآوری کند خوشحال می‌شوم.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره کپی برداری از ایده استارت آپ‌ها بیان کرد: حدود ۱۵۰۰ ایده جدید سراسر جهان را گرد آوری کردیم و آنهارا در کتابی به چاپ رسانده‌ایم.

رشد اقتصادی از دل بخش دولتی بیرون نمی‌آید

وی اظهار کرد: ایجاد کارخانه‌های نوآوری هدف ماست و در این کارخانه‌ها استارت آپ تولید می‌شود؛ تمام این‌ها معجزه بخش خصوصی است رشد اقتصادی از دل بخش دولتی بیرون نمی‌آید بلکه پول جیب بخش خصوصی محیط مناسب را می‌سازد.

ستاری تصریح کرد: همه ما زمین می‌خوریم و اشتباه می‌کنیم، اما تفاوت ما زمانی است تصمیم می‌گیریم دوباره روی پای خود بایستیم؛ تفاوت انسان‌ها در لحظه تصمیم گیری آنهاست.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری یادآوری کرد: اگر می‌خواهیم جلوی مهاجرت جوانان را بگیریم باید اقتصاد دانش بنیان را در کشور ایجاد کنیم و محیط کسب و کار مناسب را به وجود آوریم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار فناوری اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۲۲۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»

ایسنا/کرمانشاه رییس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه با تاکید بر لزوم احداث شهرک فناوری در استان، گفت: برای کلنگ زنی این پروژه در سال جاری حداقل ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

‌سیامک آزادی در گفت وگو با ایسنا، از «شهرک فناوری» به عنوان مهمترین زیرساخت برای تحقق اقتصاد دانش بنیان و تحقق سهم ۲۰ درصدی دانش بنیان ها در رشد اقتصادی استان یاد کرد و افزود: واقعیت این است که بدون تامین زیرساخت، امکان بهره وری کامل از ظرفیت شرکت های دانش بنیان و فناور وجود ندارد، بنابراین مهمترین گام در تحقق اقتصاد دانش‌بنیان، تامین زیرساخت‌ها در این حوزه است.

وی با اشاره به حمایت پارک علم و فناوری استان از بیش از ۳۳۰ شرکت و واحد فناور و دانش بنیان گفت: در حال حاضر ۷۰ درصد این شرکت ها به مرحله تولید صنعتی و نیمه صنعتی رسیده اند و برای اینکه بتوانند محصولات خود را روانه بازار کنند، به فضای کار تولیدی نیاز دارند.

آزادی گفت: با توجه به وجود بزرگترین برج فناوری کشور در استان کرمانشاه، در حال حاضر فضای اداری برای فعالیت بیش از ۱۱۰ شرکت دانش بنیان و فناور در این برج فراهم شده و حالا نیاز است برای تکمیل فعالیت این شرکت‌ها، ایجاد فضاهای کارگاهی و صنعتی را داشته باشیم و در همین راستا احداث شهرک فناوری در استان یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

وی با اشاره به تامین زمین ۱۲۰ هکتاری برای راه اندازی این شهرک گفت: این زمین در محدوده چشمه سفید واقع شده و متعلق به سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه است که برای راه‌اندازی این شهرک در نظر گرفته شده است.

آزادی با اشاره به اعتبار مورد نیاز دو هزار میلیارد تومانی برای راه اندازی این شهرک گفت: بخش عمده این اعتبار در قالب تسهیلات در اختیار شرکت‌ها و واحدهای فناور و دانش بنیان قرار می گیرد و شرکت ها کار ساخت و ساز واحدها را انجام می دهند، اما در گام اول برای استقرار اولیه شرکت‌ها نیازمند تامین زیرساخت ها در این شهرک هستیم.

وی هزینه تامین زیرساخت های این شهرک را حدود ۹۰۰ میلیارد تومان برآورد و تصریح کرد: درگام اول و برای راه اندازی فاز اول حداقل به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

آزادی با اشاره به وعده رییس جمهور در حاشیه سفر هیات دولت به استان و بازدید از فعالیت شرکت‌های دانش بنیان استان گفت: در این سفر ایشان قول مساعد برای تامین اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی برای راه اندازی زیرساخت های این شهرک را دادند که همچنان پیگیر تحقق آن هستیم و امیدواریم به همت مسئولین استان بزودی محقق شود.

وی افزود: در صورت تامین اعتبار و اخذ مجوزها، امیدواریم بتوانیم تا پایان سال کلنگِ شهرک فناوری کرمانشاه را زمین بزنیم.

رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه همچنین با تاکید بر لزوم طرح پروژه احداث «شهرک فناوری» کرمانشاه در دور دوم سفر هیات دولت به استان گفت: بی شک یکی از پروژه های مهم و حیاتی برای استان، شهرک فناوری است، چرا که راه اندازی آن امکان بالفعل سازی ظرفیت شرکت های دانش بنیان و فناور استان را فراهم می کند و زمینه ساز رشد اقتصادی استان خواهد شد.

وی تاکید کرد: نقش آفرینی ویژه دانش بنیان ها در رشد اقتصادی استان، بدون داشتن شهرک فناوری و فضایی برای تولید امکان پذیر نیست، بنابراین راه اندازی این شهرک باید در اولویت استان قرار گیرد.

رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه راه اندازی این شهرک را زمینه ساز توسعه فعالیت دانش بنیان ها عنوان و تصریح کرد: اجرای این پروژه مصداق بارز تحقق شعار سال است، چرا که دانش بنیان ها گروهِ ویژه ای از مردم هستند که نقش بسیار اثرگذاری در جهش تولید در کشور دارند.

وی افزود: توسعه دانش بنیان ها جدای از نقشی که در جهش تولید دارند، از جهات دیگری هم بسیار ارزشمند است که از مهمترین آنها اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی است که بالاترین نرخ بیکاری کشور به آنها اختصاص دارد.

وی افزود: همچنین رشد و توسعه دانش بنیان زمینه ساز تولید محصولاتی با فناوری بالا خواهد شد و با تولید آنها تا حد زیادی از خروج ارز از کشور جلوگیری می شود. از طرفی با توسعه دانش بنیان ها، زمینه فعالیت و اشتغال نخبگان در کشور فراهم شده و از خروج این سرمایه های انسانی از کشور جلوگیری خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • آمار می‌گوید: پرسپولیس «تخت گاز» به دنبال پایین کشیدن استقلال
  • فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • تمدید زمان ارسال درخواست تسهیلات حمایتی شرکت های دانش بنیان
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب شد
  • سازمان بنادر و دریانوردی چه برنامه‌ای برای حضور دانش‌بنیان‌ها دارد؟