Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- یک استاد دانشگاه معتقد است راهکار اصلی رفع مشکلات اقتصادی کشور حمایت جدی و هوشمندانه دستگاه‌های اجرایی کشور از نخبگان جوان فعال شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های بخش خصوصی است.

«عباس رئیسی» روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی ایرنا، با تاکید بر اینکه، توجه به اقتصاد مقاومتی و اجرایی‌شدن بیشتر آن می‌تواند جامعه را از مشکلات اقتصادی نجات دهد، افزود: همچنین یکی از راهکارهای برون رفت از چالش‌های موجود، توجه ویژه به حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور است که تمامی مسئولان باید با برنامه‌ریزی، همت و تلاش در این راستا گام بردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه، در طول سال‌های گذشته اعمال تحریم‌های یک‌جانبه و غیرقانونی همواره یکی از ابزارهای نظام سلطه به سرکردگی آمریکا برای وارد آوردن فشار به ایران است، یادآورشد: در مقابل اتخاذ چنین رویکردی، رهبر معظم انقلاب همواره بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح و از آن به عنوان روشی مهم در تغییر مسیر حرکت اقتصادی کشور یاد کرده اند، روشی که در برابر هجمه‌های غرب همانند سدی محکم و کارآمد عمل می‌کند.
رئیسی با بیان اینکه تلاش برای از هم‌پاشیدگی اقتصاد، از اهداف دشمن است و اقتصاد مقاومتی باید در برابر این تهاجم همچنان پابرجا باشد و متلاشی نشود، گفت: بسیاری از کشورهای در حال توسعه همانند این برنامه و رویکرد را سرلوحه کار خود قرار داده‌اند و این تنها نسخه شفابخش کشور برای برون رفت از مشکلات اقتصادی است.
این استاد اقتصاد در ادامه با اشاره به اینکه در طول سال‌های گذشته اقتصاد کشورمان بر پایه خام‌فروشی و منابع‌محوری استوار بوده است، تاکید کرد: امروز باید اقتصاد دانش‌بنیان و دانایی‌محور به‌ عنوان مهمترین برنامه توسعه کشور مطرح شده و همواره در اولویت دولت برای تخصیص بودجه قرار گیرد و نقش دولت نیز دخالت نکردن مستقیم باشد به گونه‌ای که صرفا هدایت‌گری و سکانداری فعالان بخش خصوصی را بر عهده بگیرد.
وی با تاکید براینکه در سال‌های اخیر اقدامات مناسبی برای رسیدن به اقتصاد دانش‌بنیان از سوی دولت پایه‌گذاری شده است، یادآورشد: به طور قطع شکوفا‌شدن صنعت و خودکفایی کشور در گرو توجه ویژه و همه جانبه دستگاه‌های اجرایی به بخش‌های علمی، پژوهشی، فارغ التحصیلان دانشگاهی است.
این استاد دانشگاه اظهارداشت: منظور از اقتصاد دانش‌بنیان در واقع ایجاد ثروت و تعاملات اجتماعی بین کنشگران این اقتصاد همچون شرکت‌ها، بانک‌ها، بیمه‌ها، گمرک، تامین اجتماعی، استاندارد و در عین حال دخیل کردن مردم و بخش خصوصی است.
رئیسی با اشاره به اینکه، مطابق سند توسعه علمی کشور باید 50 درصد تولید ناخالص ملی ما در سند چشم‌انداز توسعه 1404 از طریق تولید محصولات دانش‌بنیان اعم از کالا و خدمات تامین شود، عنوان کرد: دستیابی به این هدف نیازمند حمایت همه‌جانبه از دستگاه‌ها، سازمان‌ها، فعالان و پژوهشگران مرتبط با حوزه دانش‌بنیان و ارتباط هر چه مستحکم‌تر بخش صنعت با مراکز علمی و پژوهشی است.
علمی **1836**1883

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي فناوري شركت هاي دانش بنيان اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۲۴۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند

علی اسماعیلی گفت: این وظیفه مجریان قانون است که توجه ویژه ای به موضوع قانون جهش تولید دانش بنیان داشته باشند و وظیفه خود می‌دانیم برای این اولویت کاری شبانه روز اقدام کنیم.

وی اضافه کرد: توجه به افراد متخصص و همچنین نخبگان دانشگاهی در هر ۲ حوزه سیاست‌گذاری و اجرا، امری ضروری است. بر همین اساس این ۲ حوزه باید به صورت هماهنگ عمل کنند تا بتوانند موفقیت‌های مطلوبی را در راستای توسعه اقتصادی و فناوری کشور ایجاد کنند.

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت:خراسان رضوی به عنوان مرکز (هاب) انرژی و یکی از موثرترین مراجع پرورش شرکت‌های فعال در حوزه انرژی گازی و نفتی کشور شناخته شده است که این موضوع نشان می‌دهد این استان با وجود فاصله جغرافیایی با شرکتهای فعال در جنوب کشور می تواند با وجود سرمایه‌های انسانی نخبه و هوشمند و منابع و ظرفیت‌های ارزشمند راهگشای بزرگی در صنایع حوزه انرژی کشور باشد.

اسماعیلی افزود: این مساله نقطه قوت خراسان رضوی به شمار می‌رود و نشان می‌دهد که برنامه‌ریزی‌های مناسب و استفاده از تخصص‌ها و منابع موجود می‌تواند به توسعه‌ اقتصادی منطقه و کشور کمک شایانی کند.

وی ادامه داد: در پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی بیش از هشت هزار و ۵۰۰ نخبه در حال فعالیت هستند و حفظ و حمایت واقعی از این نخبگان جزو وظایف و ماموریتهای این مجموعه به شمار می‌رود.

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: با توجه به رویکرد دولت خدمتگزار بر ساخت مسکن، می توان ایده و طرح مسکن فناوران را برای نیروهای نخبه نیز پیگیری کرد.

اسماعیلی افزود: امید است با حمایت های مسوولان خراسان رضوی و حرکت رو به جلوی دولت سیزدهم در انگیزه بخشی و اعتبار بخشیدن به نخبگان کشور قدمی شایسته برداشته شود.

"قانون جهش تولید دانش بنیان" که با عنوان طرح به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده بود، با تصویب در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۱/۲/۱۱ مجلس و تایید شورای نگهبان ابلاغ شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان