Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم درگز در مجلس شورای اسلامی گفت: از حدود ۳۰ سال پیش، یکی از طرح ها برای تامین آب شرب مشهد انتقال آب از کوههای هزارمسجد بوده است. البته این موضوع برای برخی مدیران محرمانه ماند و علنی نشد.

عبدالله حاتمیان در گفت وگو با قدس آنلاین با بیان این موضوع که انتقال آب از کوههای هزار مسجد به مشهد تنها راه تامین آب شرب مشهد نیست ادامه داد: معمولا در طرح های انتقال آب بین حوزه های مختلف آبی، مشکلات شدیدی بوجود می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید این موضوعات را قبل از اجرا و متحمل شدن هزینه های هنگفت در نظر گرفت. یکی از این موضوعات، پیش آمدن مشکلات عدیده زیست محیطی است.

وی اظهار کرد: همیشه در دسترس ترین طرح ها برای رفع مشکل آبی یک منطقه توسط کارشناسان کوتاه نظر، موضوع انتقال آب است. اما دوراندیشان با این طرح ها مخالف هستند. یکی از مخالفان این طرح شخص وزیر نیرو است.

وی ابراز داشت: در خراسان رضوی همیشه کارها و تصمیم گیری ها برعکس بوده است. از اعتبارات روستاها و شهرستانهای کوچک زده شده و این اعتبارات برای حل مشکلات مشهد صرف شده است. به همین دلیل مهاجرت روستاییان به مشهد بیشتر شده و مشکلات این شهر افزایش پیدا کرده است. امروز مسایل پیرامون شهر و حاشیه نشینی مشهد بزرگترین بحران کشور است و این مشکل هر روز بیشتر می شود.

عضو ناظر شورای عالی آب کشور در خصوص تامین آب شرب مشهد گفت: ابتدا باید الگوی مصرف آب در مشهد درست شود. فضای سبز شهری با اقلیم خشک بسیار مغایرت دارد. مصارف غیرضروری دیگری هم در این شهر اتفاق می افتد که باعث مصرف آب شرب در جاهایی می شود که چندان الزامی ندارد. پس در مرحله اول باید نحوه مصرف آب در مشهد را بهینه کنیم.

وی افزود: گفته می شود ۴۰۰۰ لیتر در ثانیه آب توسط رودخانه کشف رود از دسترس خارج می شود. باید یکی دیگر از راه حل ها، کنترل این حجم آب و تصفیه آن باشد و از پساب حاصل برای صنعت و کشاورزی استفاده کنیم تا آب مورد نیاز این بخش ها از آب شرب تامین نشود.

وی تصریح کرد: خرید چاههای کشاورزی که آب شیرین دارند و تحویل پساب بیشتر پروانه آن چاه به کشاورزان، نیز باید مد نظر باشد. همچینین نباید آبهای جاری و سیلابهای فصلی را ازدست بدهیم. این منابع بسیار منابع مفیدی برای تامین آب شرب هستند.

نماینده مردم درگز در مجلس شورای اسلامی با ذکر این نکته که در انتقال بین حوزه ای ابتدا باید نیاز حوزه دیده شود سپس وارد فاز انتقال شویم، تاکید کرد: امروزه در دشت درگز ۵۰ سانتیمتر افت سالانه آب داریم. اگر همین روند ثابت بماند در سی چهل سال آینده سطح آب زیرزمینی درگز در حدود ۲۰ متر افت می کند. اکنون بسیاری از روستاهای منطقه مشکل آب شرب دارند. برخی مناطق با شوری و تلخی آب مواجه هستند.

وی عنوان  کرد: امروز در درگز اشتغال نیاز داریم و در مشهد آب، می توان در درگز کارخانه های بزرگ بسته بندی آب معدنی درست کنیم و آب را به مشهد ارسال کنیم. در اینصورت مشکل هر دو منطقه حل می شود.

وی تاکید کرد: آیا بهتر نیست به جای هزینه کردن برای انتقال آب از کوههای هزار مسجد، همان میزان اعتبار را برای احداث کارخانه های بسته بندی آب در درگز و اشتغال افراد بومی و تسهیل در رفت آمد کامیون ها و تکمیل تونل الله اکبر، برای انتقال آب بسته بندی به مشهد هزینه کرد تا مشکل مهاجرت روستاییان هم حل شود؟

وی بیان داشت: همانطور که می دانید، تونل الله اکبر تردد بین ایران و ترکمنستان را تسهیل می کند و راه اندازی آن تجارت را رونق می دهد. اما دولت نمی تواند اعتبار آن را تامین کند. چطور است که همین دولت می تواند اعتبار انتقال آب از کوههای هزار مسجد را تامین کند.

عضوکمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: در تمام دنیا آب لوله کشی در شهرها، برای استحمام و نظافت و شسشتو کاربرد دارد و آب شرب از آب های بسته بندی شده تامین می شود. تا چه زمانی می توانیم آب شرب را که با هزار دردسر تصفیه شده است، برای شستشوی ماشین و فرش و آبیاری و ... استفاده کنیم.

وی خاطر نشان کرد: موضوع دیگری که در مشهد در حال تبدیل شدن به یک مشکل بزرگ است اینکه در پایین دست دشت مشهد سطح آب بسیار بالا آمده است. این به خاطر تجمیع پساب هایی است که از منازل شهری در زمین نفوذ کرده و به سمت پایین دشت جاری می شود. منازل مسکونی و ساکنان آنها دراین مناطق بسیار در معرض خطر هستند. با زلزله ای کوچک بزرگترین فجایع انسانی رخ خواهد داد.

وی ادامه داد: باید در خط القعر دشت مشهد کانال بزرگی زده شود و آن آب از شهر زهکشی شده و به عنوان پساب در چرخه آب وارد شود. با اینکار ازخطراتی که ممکن است در آینده بوجود آورد جلوگیری کرده ایم و همچینین نیاز آبی برخی از صنایع و کشاورزی را تامین کرده ایم.

حاتمیان با بیان اینکه روی طرح انتقال آب به مشهد  کار کارشناسی انجام نشده ، گفت: برآورد کرده اند که در سال ۳۰ میلیون متر مکعب آب از این طرح راهی مشهد می شود. این مقدار آب برای نیاز شهر مشهد کم است و هزینه کردن برای آن اقتصادی نیست. بنابر گفته ها، فقط ۳۰ میلیون متر مکعب آب در سال از کوه های اطراف مشهد به صورت سیلاب خارج می شود. با هزینه بسیار کمتر می توانند آن را کنترل کنند.

وی اظهار کرد: این گونه طرح های انتقال آب، خام است  و کارهای منطقی و ماندگار برای کشور نخواهد بود. مدیران دولتی هزاران میلیارد تومان هزینه می کنند و در آخر هیچ نتیجه ای هم نمی گیرند. این طرح ها به مشکلات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و مهاجرت دامن می زند اما در نهایت هیچ نتیجه ای برای تامین آب مشهد نخواهد داشت.

وی در ادامه بااشاره  به جمعیت انبوه زائر و مسافر مشهد ،  گفت: سالیانه در حدود ۳۰ میلیون زائر به مشهد می آید. نباید تمام هزینه های تامین آب به عهده شهروندان مشهدی باشد. بخشی از هزینه را باید زائران بپردازند. مهمتر اینکه زائران مانند خانواده های مشهدی  درمصرف آب صرفه جویی نمی کنند بنابراین  باید هزینه های دریافتی مربوط به آب، از هتلها و مسافرخانه بیشتر شود و مدیران آنها از زائران این هزینه ها را بگیرند.

وی بیان داشت: موضوع دیگر این است که دولت باید بخش خصوصی را در قضیه تامین آب دخیل کند. ممکن است بخش خصوصی، راه های بهتری را در نظر داشته باشند که به صرفه تر و معقول تر باشند. چون آنها دولتی نیستند و با کاهش هزینه ها آشنا هستند. در این شرکت ها به مراتب طرح های پیشنهادی بسیار کم هزینه تر خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آب معدنی تامین آب شرب مشهد جداسازی آب خام از آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۲۵۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بیش از ۳ میلیون لیتر گازوئیل قاچاق و ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت!

رئیس کل دادگستری هرمزگان از کشف بیش از سه میلیون لیتر گازوئیل و جمع آوری و ضبط ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت قاچاق در شهرستان میناب خبر داد.

به گزارش «تابناک»، مجتبی قهرمانی، رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد در راستای اجرای طرح ضربتی مقابله با قاچاق سوخت، عملیاتی جهت شناسایی مخازن حاوی میلیون‌ها لیتر سوخت قاچاق در بندر کلاهی شهرستان میناب اجرا شد.

وی افزود: در نتیجه اجرای این عملیات موفق، با حضور دادستان مرکز استان هرمزگان، دادستان شهرستان میناب، فرمانده انتظامی هرمزگان و فرمانده مرزبانی استان هرمزگان در بندر کلاهی با اقدام مشترک فراجا و دریابانی، ۲۶۵ عدد مخزن نگهداری سوخت قاچاق شناسایی و بیش از ۳ میلیون لیتر گازوئیل و فرآورده‌های نفتی کشف و ضبط شد.

قهرمانی یادآور شد: همچنین ۱۷ فروند شناور متعلق به قاچاقچیان سوخت نیز توسط مأموران توقیف شده است.

وی در ادامه با اشاره به کشف بیش از ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت قاچاق در این منطقه اضافه کرد: به دستور مقام قضایی این لوله‌ها که سوخت قاچاق را از مخازن به سواحل و اعماق دریا منتقل می‌کردند، به محض شناسایی جمع آوری و ضبط شدند.

رئیس کل دادگستری هرمزگان در پایان ضمن قدردانی از فرماندهان فراجا و مرزبانی استان به دلیل اجرای موفق و مدبرانه این عملیات، تأکید کرد: با اقدامات ویژه دستگاه قضایی و تلاش شبانه روزی نیرو‌های فراجا و دریابانی استان هرمزگان، فضای استان برای فعالیت مجرمان ناامن شده که این دستاورد مهم در سایه تعامل خوب و تشریک مساعی تحقق یافته است.

دیگر خبرها

  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • فرآیند تولید و بسته بندی میلیون‌ها همبرگر مرغ در کارخانه (فیلم)
  • ارز حج ۱۴۰۳ تأمین شد
  • کشف ۷۵ کیلومتر لوله انتقال سوخت قاچاق در بندر کلاهی میناب
  • کشف بیش از ۳ میلیون لیتر گازوئیل قاچاق و ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت!
  • لیست قیمت اتحادیه لوله کشی گاز تعرفه نظام مهندسی، دستمزد و قیمت لوله گاز ۱۴۰۳ (
  • جمع آوری ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت قاچاق
  • انقلاب آمازون در حوزه بسته‌بندی به کمک هوش مصنوعی
  • خط لوله گاز ، مهم‌ترین طرح ایران و پاکستان در حوزه انرژی
  • کاهش قیمت تخم مرغ در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار