Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقامات بنگلادش گفته‌اند، آماده انتقال حدود ۱۰۰ هزار مهاجر روهینجایی به خانه‌هایی در جزیره‌ای دورافتاده در خلیج بنگال هستند. با اینکه ساخت خانه‌هایی که برای این افراد در نظر گرفته شده، به اتمام رسیده، سازمان ملل گفته است، این جزیره ممکن است"قابل اسکان" نباشد.

به گزارش ایسنا، "باشان چار" جزیره‌ای کوچک است که با توجه به ارتفاع اندکی از سطح دریا، نسبت به سیل و طوفان آسیب‌پذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقامات بنگلادش هفته گذشته اظهار کردند، پناهجویان روهینجایی را که به دنبال خشونت‌های راخین از میانمار به بنگلادش گریخته‌اند به ساختمان‌هایی منتقل خواهند کرد که در این جزیره برای آنان ساخته‌اند. سازمان ملل، فعالان حقوق بشر و مهاجران روهینجایی مخالفت خود را با این برنامه ابراز کرده‌اند.

بنگلادش در اوایل سال ۲۰۱۸ ساخت راه، پناهگاه و موانع سیل را در این جزیره آغاز کرد و حدود ۲۸۰ میلیون دلار برای تکمیل این طرح هزینه کرده است.

باشان چار که به معنای "جزیره شناور" است، بیست سال پیش از انباشته شدن رسوبات در خلیج بنگال شروع به تشکیل کرد. تحلیل نقشه‌ها نشان می‌دهد که این جزیره دارای رودهایی است که در فصل بادهای موسمی ایجاد سیل می‌کنند. بنگلادش در نظر دارد حدود ۱۰۰ هزار روهینجایی را در ۱۴۴۰ ساختمانی که در این جزیره ساخته، اسکان دهد.

حدود یک میلیون مهاجر روهینجایی اکنون در اردوگاه‌های بسیار پرجمعیتی در کوکس بازار واقع در مرز بنگلادش و میانمار به سر می‌برند. یک وزیر بنگلادشی هفته گذشته اظهار کرد، کار ساخت و ساز خانه‌ها در این جزیره تکمیل شده و اسکان مهاجران ماه آینده میلادی آغاز خواهد شد.

به گزارش دویچه وله، منطقه ساحلی بنگلادش نسبت به توده‌های گسترده هوایی که حرکت چرخشی دارند آسیب‌پذیر است و صدها هزار نفر طی ۵۰ سال گذشته بر اثر طوفان‌ها و سیل‌های ناشی از این جریان توده هوایی جان خود را از دست داده‌اند.

یکی از کارشناسان ارشد سازمان ملل ضمن بازدید از این منطقه گفته است، وضعیت جزیره باشان چار او را متقاعد نکرده که این منطقه "واقعاً قابل سکونت" باشد.

ینگی لی، گزارشگر ویژه سازمان ملل در میانمار که در ماه ژانویه از این جزیره بازدید کرد، گفته است: انتقال این مهاجران که طبق برنامه‌ای نادرست طرح‌ریزی شده، بدون رضایت مهاجران می‌تواند بحران تازه‌ای بیافریند.

مقامات محلی نیز با اشاره به فاصله این جزیره از خاک اصلی بنگلادش و خطرات عبور و مرور دریایی با توجه به شرایط اقلیمی این منطقه که دسترسی به آن را دشوار می‌کند، نسبت به اسکان مهاجران روهینجایی در این محل ابراز نگرانی کرده‌اند.

همچنین مهاجران روهینجایی نسبت به این طرح بی‌میل هستند و تمایل دارند تا زمانی که بتوانند به طور ایمن به خانه‌های خود در راخین بازگردند، در اردوگاه‌هایی که اکنون در آن به سر می‌برند، بمانند.

آنان اما اظهار کرده‌اند که بدون برخورداری از حقوق شهروندی به میانمار بازنمی‌گردند و برخی از آنان حاضرند با وجود شرایط دشواری که در جزیره باشان چار حاکم است، به هر کجا که بنگلادش تصمیم می‌گیرد، بروند اما به میانمار بازنگردند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بنگلادش مسلمانان روهینجا ميانمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۲۷۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ماموریت کاوشگر ناسا به قمر پوشیده از یخ سیاره مشتری قرار است حاوی پیام منحصربفردی باشد. 

دانشمندان سازمان آمریکایی «متی اینترنشنال» (METI International) نیز در همین راستا تاکید کرده‌اند که کاوشگر جست‌و‌جوی حیات در قمر یخی مشتری اهداف تعریف شده‌ای دارد که در یک قدمی دستیابی به آنها است. این سازمان نیز به انتقال پیام‌های رادیویی قدرتمند به حیات فرازمینی اختصاص دارد.

فضاپیمای اروپا کلیپر ناسا که در اکتبر ۲۰۲۴ (شش ماه دیگر) به قمر پوشیده از یخ مشتری می‌رسد، حامل پیامی حکاکی شده با لیزر است که ارتباط بشریت با قمر یخی را جشن می‌گیرد و ادای احترامی به ماموریت‌های گذشته این سازمان است که همگی به دنبال حیات در سیاره‌های فرازمینی بودند.

پژوهشگران اطمینان دارند اقیانوس عظیمی از آب شور کیلومتر‌ها زیر سطح پوشیده از یخ اروپا وجود دارد که این قمر را به نامزد اصلی میزبانی از حیات فرازمینی در منظومه شمسی تبدیل می‌کند. با این حال تعیین اینکه آیا این اقیانوس پنهان دارای عناصر شیمیایی مناسب برای حمایت از حیات است یا نه، دشوار بوده است.

دانشمندان سازمان آمریکایی «متی اینترنشنال» اظهار کرده‌اند، ما صدا‌های ضبط شده را به ۱۰۳ زبان جمع آوری کردیم و تصمیم گرفتیم آنها را به شکل موج‌هایی تبدیل کنیم که این صدا‌ها را به صورت بصری نشان می‌دهد. 

همکاران ناسا این شکل از موج‌ها را در صفحه فلزی حک کردند که از الکترونیک حساس فضاپیما در برابر تشعشعات شدید سیاره مشتری محافظت می‌کند. از آنجا که آب برای برقراری حیات اولویت اصلی کاوش‌های سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده آمریکا است، بخش دیگری از پیام نیز به طوری طراحی شده که طول موج‌های اجزای آب را به صورت بصری به تصویر می‌کشد.

حک کردن پیام‌ها در فضاپیما روش جدیدی نیست و پیام کلیپر پیروی از سنتی است که قدمت به آن چند دهه می‌رسد.

این ماموریت هدف اصلی خود را بررسی و تحقیق درباره قمر یخی و جستجوی اطلاعات در مورد وجود حیات در آن قرار داده است. یکی از جوانب این ماموریت، ارسال یک پیام میان دو سیاره آبی است که به زبان‌های مختلف و شکل‌های مختلف ارسال می‌شود و به عنوان نمونه تلاشی برای حضور انسان در فضا و کشف اسرار آن به جا می‌ماند.

ماموریت ناسا اطلاعاتی ارزشمند از این قمر را در اختیار می‌گذارد و شاید ادله‌ای برای وجود زندگی در فضا را ارائه دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • مخالفت روسیه با پیش‌نویس قطعنامه سازمان ملل درباره سربرنیتسا
  • مخالفت کامرون با شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی
  • ارسال پیامک از سامانه سهما به اتباع مجاز
  • جزایر ایرانی به سمت مسکونی شدن خواهند رفت
  • اکران «اقیانوس پشت پنجره» به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • نمایش توانمندی هنرجوهای هنرستان‌های قشم
  • نمایش توانمندی بیش از ۲ هزار هنرجوی هنرستان‌های قشم
  • مخالفت حاج‌قاسم سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری