Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-04@13:33:46 GMT

ایران و فرانسه؛ از تبادل سفرا تا هشدار‌های پشت‌پرده

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۲۷۸۲۶

ایران و فرانسه؛ از تبادل سفرا تا هشدار‌های پشت‌پرده


فرارو- آمریکا سیاست اعمال فشار حداکثری بر ایران را در پیش گرفته است و به گفتگو با ایران تمایلی ندارد. اغلب کشور‌های اروپایی هم در عین مخالفت با سیاست آمریکا در برابر ایران، به امور داخلی خود مشغول شده‌اند. در این میان، فقط فرانسه است که تلاش می‌کند سیاست فشار و گفتگو با ایران را عملی کند.
به گزارش فرارو، پس از مدت‌ها روابط سرد دیپلماتیک، ایران و فرانسه سرانجام برای خود در خاک یکدیگر سفرایی تعیین کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهرام قاسمی، سخنگوی پیشین وزارت خارجه ایران، بزودی به عنوان سفیر ایران در فرانسه، عازم پاریس خواهد شد و در مقابل، فیلیپ تیبو سفیر فرانسه در ایران خواهد شد. در حال حاضر، هر دو سفیر در کشور خودشان حضور دارند و هنوز به کشور محل خدمت نرفته‌اند.
تبادل سفرا در حالی صورت می‌گیرد که روابط دو کشور در ماه‌های اخیر سرد بوده است. فرانسوا سینیمو، سفیر سابق فرانسه در تهران، در ژوئن گذشته، توسط رئیس‌جمهور فرانسه، به ریاست دستگاه اطلاعات داخلی فرانسه منصوب شد که مهمترین وظیفه او مقابله با تهدیدات تروریستی است. از آن زمان، سفارت فرانسه در ایران بدون سفیر بوده است. در اواخر ژوئن، وزارت کشور فرانسه، ایران را به تلاش برای بمبگذاری در گردهمایی یک گروه اپوزیسیون ایرانی در پاریس متهم کرد که این اتهام نقش مهمی در سردی روابط داشت.
نکته قابل توجه درباره سفیر جدید فرانسه، تخصص و سابقه اوست. تیبو، کارشناس مسائل هسته‌ای است و بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵، نماینده فرانسه در آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین بوده است. علاوه بر این، او یکی از دیپلمات‌های متخصص در مسائل هسته‌ای به شمار می‌رود و در دو کشور هسته‌ای - کره شمالی و پاکستان- هم سفیر فرانسه بوده است.
بنابراین، تعیین یک سفیر متخصص در مسائل هسته‌ای می‌تواند نشان‌دهنده افزایش توجه فرانسه به پرونده هسته‌ای ایران در آینده باشد. فرانسه به رغم حمایت از توافق هسته‌ای، درباره سایر مسائل غیرهسته‌ای ایران هم نگرانی‌هایی دارد. منابع دیپلماتیک بلندپایه فرانسوی به روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط گفته‌اند که فرانسه با خروج دولت آمریکا از توافق هسته‌ای و بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران مخالف است و این مخالفت به دلایل ایدئولوژیک نیست بلکه به این دلیل است که فرانسه معتقد است که اعمال فشار آمریکا بر ایران نتایج مطلوب را محقق نخواهد کرد. در نتیجه، فرانسه سیاست اعمال فشار و گفتگوی همزمان را پیشنهاد می‌کند و معتقد است که همین سیاست باعث حصول توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۵ شده است.
با این حال، منابع فرانسوی به ایران هشدار‌هایی داده‌اند. این منابع از ایران خواسته‌اند که «تعهدات (توافق هسته‌ای) را به طور دقیق» اجرا کند. در غیر این صورت، «هرگونه خروج از آن به معنی بازگشت به اجرای تحریم‌هایی» خواهد بود که قبلا رفع شده بودند. این منابع مشخص نکرده‌اند که کدام تحریم‌ها مورد نظرشان است. ولی به نظر می‌رسد که منظورشان همان تحریم‌های اروپایی و سازمان ملل است چرا که تحریم‌های آمریکایی از چند ماه پیش علیه ایران اجرا شده است و فقط تحریم‌های اروپایی و سازمان ملل هنوز اجرا نشده است.
به گفته الشرق الاوسط، فرانسه، ایران را به ورود به گفتگو‌هایی درباره فعالیت‌‎های هسته‌ای پس از سال ۲۰۲۵ ترغیب کرده است. اما پاریس به دنبال یک گفتگوی تفکیک‌شده با تهران نیست. بلکه برای انجام گفتگو‌های «جامع» درباره همه مسائل مورد اختلاف تلاش می‌کند و این امر توسط ایمانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، هم مطرح شده است. از دیدگاه منابع فرانسوی، در غیاب آمریکا و عقب‌نشینی اروپا، فقط فرانسه است که چنین گفتگویی با ایران دارد. فرانسه تنها طرفی است که بر گفتگو درباره پرونده موشک‌های بالستیک با ایران اصرار می‌کند. هر چند که ایران هرگز با گشودن پرونده موشک‌ها با هیچ طرفی موافقت نکرده است.
به رغم اینکه پاریس، تهران را به اعمال تحریم‌هایی در خصوص برنامه موشکی تهدید کرده است، فرانسوی‌ها معتقدند که دستیابی به نتایج مثبت در این خصوص کار آسانی نخواهد بود.
علاوه بر موشک‌ها، فرانسه از سیاست منطقه‌ای ایران هم ابراز نگرانی می‌کند و آن را «بی‌ثبات‌کننده» می‌داند. پیش از این، ماکرون و وزیر خارجه او، ژان ایو لودریان، با لحنی تند از سیاست منطقه‌ای ایران انتقاد کرده‌اند. منابع فرانسوی می‌گویند پاریس این مسئله را هم با تهران در میان می‌گذارد و اصرار می‌کند که سیاست منطقه‌ای ایران «غیرقابل قبول است.» با این حال، فرانسه می‌داند که نمی‌توان با یک معجزه، «رفتار ایران» را تغییر داد بلکه وجود یک «راه حل منطقه‌ای» برای حل کردن بحران‌های خاورمیانه ضروری است.
به هر حال، نقاط اختلاف میان فرانسه و ایران متعدد است و فرانسه هنوز هم معتقد است که می‌توان مسائل مورد اختلاف را از یکدیگر تفکیک کرد. اما آیا سفرای جدید قادر خواهند بود همه این پرونده‌ها را حل کنند؟ به نظر می‌رسد که فیصله دادن به این پرونده‌ها به تصمیم‌گرانی بالاتر از سطح سفرا نیاز دارد. خصوصا که پس از خروج آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و تشدید فشار‌های اقتصادی بر ایران، روابط ایران و اروپا وارد یک مرحله حساسی شده است. ایران از اروپا درخواست کرده است که خسارت‌های خروج آمریکا از برجام را جبران کند. اما اروپا پس از ۹ ماه تاخیر، سازوکاری را طراحی کرد که شامل فروش نفت ایران نمی‌شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: روابط فرانسه و ایران تبادل سفرا بهرام قاسمی برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۲۷۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسماعیلی با سفیر ایران در باکو دیدار کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اسماعیلی صبح امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در دومین روز از سفر خود به آذربایجان با حضور در سفارت ایران در باکو با سیدعباس موسوی سفیر جمهوری اسلامی ایران در آذربایجان دیدار و گفت‌وگو کرد.

بحث و بررسی تحولات اخیر رابطه ایران و آذربایجان و اقدامات فرهنگی صورت گرفته و همچنین فضای فرهنگی پیش روی دو کشور از مهم‌ترین محورهای این دیدار بود.

وزیر فرهنگ بامداد روز گذشته (دوازدهم اردیبهشت) به منظور حضور و سخنرانی در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین‌فرهنگی عازم باکو شد.

اسماعیلی در این مجمع با اشاره به اهداف جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی فرهنگی، بر نقش سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی برای ایجاد صلح پایدار جهانی و رفع منازعات کشورها تاکید کرد.

وی همچنین در حاشیه برگزاری این مجمع با همتای آذربایجانی خود نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار بر تعاملات فرهنگی طرفین به‌ویژه در حوزه سینمایی تاکید کرد.

کد خبر 6095193 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • گردهمایی جامعه جراحان ایران در تهران/ تبادل اطلاعات علمی
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • فراخوان اولین سالانه تبادل عکس ایران منتشر شد
  • اسماعیلی با سفیر ایران در باکو دیدار کرد
  • ماکرون ۲ شرط را برای اعزام نیروهای فرانسوی به اوکراین ذکر کرد
  • مکرون: اعزام نیرو به اوکراین را منتفی نمی‌دانم
  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • نشست فصلی سران حزب اعتدال و توسعه با هدف برنامه ریزی کلان در سال ۱۴۰۳
  • رایزنی سفیر ایران با معاون نخست وزیر عمان در امور دفاعی
  • دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با سفیر ایران در لبنان