Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@03:10:48 GMT

وضعیت «پروین‌پژوهی در ترکیه»

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۲۹۳۰۲

وضعیت «پروین‌پژوهی در ترکیه»

رئیس گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سلجوق ترکیه با بررسی «پروین‌پژوهی در ترکیه» گفت: دین، عالم مادی و متافیزیک از جمله مواردی هستند که پروین اعتصامی در شعرهایش به آن‌ها توجه کرده است، از این رو او نه تنها شاعر مهم و ارزشمند قرن بیستم، بلکه شاعر قرن‌های آینده نیز هست.

‌دکتر علی تمیزال در حاشیه جشنواره بین‌المللی پروین اعتصامی در تبریز در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که موضوع شعرهای پروین اعتصامی بیشتر اجتماعی است، گفت: او از سبک‌های دوره‌های قدیمی مثل سبک ناصری استفاده کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شعرهای این شاعر ضرورت تعلیم و تربیت زنان و کمک به بی‌سرپرستان را نشان می‌دهد.

او با اشاره به نقش زنان در شعرهای پروین که اهمیت آنان در پیشرفت کشور، فرهنگ و مردم را نشان می‌دهد، افزود: اشعار پروین نشانگر این نکته است که یک زن هم می‌تواند خانه‌دار باشد و هم علم داشته و در جامعه و بین مردم حضور داشته باشد. علاوه بر این شعرهای پروین، خاستگاه آزادی و ضداستعمار بوده و به تمامی ملزومات زندگی انسان در آن‌ها اشاره شده است.

وی در ادامه با تاکید بر این که خانم‌ها نقش مهمی در همبستگی و دلبستگی بین خانواده‌ها دارند، گفت: این ویژگی سبب محکم‌تر شدن فرهنگ و حفظ آداب و رسوم یک کشور می‌شود.

استاد دانشگاه قونیه پژوهش‌ها و تحقیقات موجود در خصوص آثار پروین اعتصامی را ناکافی دانست و بیان کرد: این مشکل در ترکیه نیز هست و تحقیقات در مورد این شاعر در ترکیه از سال ۲۰۰۷ آغاز شده است. پروین هنوز در ترکیه به اندازه کافی شناخته‌شده نیست و امیدواریم روز به روز بر تعدد منابع به ویژه منابع علمی برای شناخت این شاعر افزوده شود.

او بیان کرد: برای معرفی آثار پروین اعتصامی و ترویج اندیشه او پایان‌نامه‌ها و رساله‌های متعددی نیز در گروه زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه‌های ترکیه نوشته شده است.

تمیزال با بیان این که در ترکیه تعداد دانشجویانی که در زمینه آثار پروین اعتصامی کار می‌کنند، زیاد نیست، افزود: اغلب دانشجویانی که در رشته ادبیات و زبان فارسی مشغول به تحصیل هستند، صرفاً به صورت آکادمیک در این رشته فعالیت می‌کنند، اما شما در ایران این فرصت را دارید تا با استفاده از سبک و ذوق شاعری که جزء ویژگی‌هایتان شده است و استادان فعال در زمینه شعر، شعر بسرایید.

او خاطرنشان کرد: طی سال‌های گذشته با استادانی از دانشگاه علامه طباطبایی آشنا شدم که با ذوق شعر، زندگی می‌کردند، اما شاعران ترک اغلب آکادمیسین نیستند و به صورت آزاد کار می‌کنند و با فکر سیاسی و عمومی شعر می‌سرایند.

رئیس گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سلجوق در ادامه با ارائه چکیده مقاله‌ای با عنوان «پروین‌پژوهی در ترکیه» با بیان این که علاقه ترک‌های آسیای صغیر به ترجمه آثار زبان فارسی به ترکی استانبولی و عثمانی و پژوهش در این خصوص به هزار سال قبل بازمی‌گردد، گفت: امیدواریم اشتراکات فرهنگی بین ایران و ترکیه سبب عمیق‌تر شدن روابط فرهنگی و تعامل بین دو کشور شود.

او بیان کرد: پژوهش‌ها در خصوص آثار پروین اعتصامی در ترکیه از سال ۲۰۰۷ آغاز شده است و از هشت پژوهشگر فعال در این زمینه، شش نفر خانم هستند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پروين اعتصامي جایزه پروین اعتصامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۲۹۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نمایشگاه طراحی و نقاشی درخوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، در این نمایشگاه که در نگارخانه مجمتع فرهنگی هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برپا شده است  تعدادی از آثار استاد علی حافظ نسب و جمعی از هنرجویانش به نمایش گذاشته شده است.

استاد حافظ نسب از استادان برجسته هنر طراحی و نقاشی آذربایجان غربی هدف از برپایی این نمایشگاه را پاسداشت مقام معلم دانست و افزود : در این نمایشگاه 80 اثر نقاشی و طراحی از آثار25  هنرجو و شاکردش و همچنین تعدادی از آثارخودش  به نمایش گذاشته شده است .

 40 اثر از این آثار سیاه قلم و بقیه رنگ روغن هستند که در سبک رئال خلق شده اند .

طبیعت زیبای آذربایجان غربی در فصول مختلف ، جان بخشی به اشیا ، وجلوه ای از چهره هنرمندان برجسته و مشاهیر علمی ایران و جهان از مهمترین مضامین این آثار است .

استاد علی حافظ نسب از استادان برجسته نقاشی و طراحی در آذربایجان غربی است که تاکنون توانسته در این رشته بیش از 30 نفر را تربیت کند، تعداد ی از ازتربیت یافتگان مکتب این استاد اکنون به شغل مقدس معلمی هنر مشغول هستند .

این نمایشگاه به مدت 4 روز صبح و عصر برای بازدید عموم علاقه مندان در نگارخانه مجتمع فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خوی واقع در بلوار شیخ نوایی دایر است.

 

دیگر خبرها

  • طلسم ۳۰ ساله در پرسپولیس؛ دومین کاپیتان هم در حسرت می ماند؟
  • حمایت از پروژه‌های دانش پژوهی/ همکاری ۸۹ داور برای بررسی فرآیند‌های امسال همایش کشوری آموزش پزشکی
  • نفرین محمد پنجعلی پشت سر دو کاپیتان پرسپولیس!
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • شعر میرنوروز آمیخته با مضامین قرآنی است
  • آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • برپایی نمایشگاه طراحی و نقاشی درخوی
  • فیلم های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر