Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@17:11:29 GMT

نگاهی به جامعه مسلمانان نیوزیلند

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۳۰۷۴۲

نگاهی به جامعه مسلمانان نیوزیلند

حمله مسلحانه به جامعه مسلمانان نیوزیلند در نوع خود بی سابقه بود به گونه‌ای که ابراز همبستگی همه محافل اجتماعی با مسلمانان این کشور را به همراه داشت.

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، حمله تروریستی به دو مسجد در شهر کرایست چرچ نیوزیلند که با کشته شدن دستکم ۵۰ نفر و زخمی شدن قریب به پنجاه نفر دیگر همراه بود، افکار عمومی را در شوک فرو برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قتل عام برای مسلمانان نیوزیلند هنوز قابل هضم نیست، چرا که آنها با صلح و همزیستی در کنار دیگر اتباع ادیان دیگر در این کشور مشغول زندگی و عبادات خود بودند.

نیوزیلند در جنوب غربی اقیانوس آرام فاصله‌ای طولانی با دیگر کشورها دارد مثلا استرالیا نزدیک‌ترین کشور، دو هزار کیلومتر با آن فاصله دارد.

اسلام کی به نیوزیلند رسید؟

به گزارش وبگاه خبری الخلیج اونلاین، اسلام در قرن نوزدهم وارد نیوزیلند شد. حضور مسلمانان در آنجا قدمت زیادی ندارد. شمار زیادی از مسلمانان به خصوص از کشورهای جنوب شرقی آسیا و جزایر اطراف آن در دهه پنجاه قرن گذشته  شروع به مهاجرت به آنجا کردند و همین باعث شد  بسیاری از نیوزیلندی‌های اروپایی به اسلام روی آورند.

ریشه‌های برخی از مسلمانان نیوزیلند به هند، پاکستان، سریلانکا، آلبانی، ترکیه، یوگسلاوی، اندونزی و کشورهای عربی بازمی‌گردد.

مسلمانان در نیوزلند در سه منطقه خوشه‌بندی می‌شوند: منطقه اوکلند، به ویژه در شهر اوکلند، در جنوب جزیره شمالی هم تعداد زیادی مسلمان هستند و همچنین در جنوب شرقی جزیره جنوبی در شهر کریست چرچ، اکثر این مسلمانان از طبقات معمولی جامعه و تعداد کمی از آنها از متخصصان آموزش دیده در این کشورند.

 در نیوزیلند اولین مسجد در سال ۱۹۷۰ در شهر اوکلند ساخته شد. حدود یازده مسجد در این کشور وجود دارد و امام جماعت یکی از این مساجد، یکی از اعضای الازهر در شهر پالمرستون نورث است.

شمار مسلمانان نیوزیلند

جامعه مسلمانان نیوزیلند یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های دینی در حال رشد در این کشور است به گونه‌ای که شمار ساکنان مسلمان در این کشور بین سال‌های ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۶ شش برابر شده و هم اینک قریب به یک درصد کل جمعیت نیوزیلند است.

در نیوزیلند از هر چهار نفر یکی به دین اسلام گرویده و جمعیت این کشور در حال حاضر به چهار میلیون و سیصد هزار نفر می‌رسد که برخی از آنها در خارج از این کشور به سر می‌برند.

بر اساس آمار سال ۲۰۱۳  شمار مسلمانان نیوزیلند به چهل و شش هزار و یکصد و چهل و نه نفر می‌رسد که در مقایسه با سال ۲۰۰۶،  ۲۸ درصد افزایش یافته است.

حدود ۷۷ درصد از مسلمانان نیوزیلند متولد خارج از این کشور هستند. اکثر آنها یعنی در حدود ۲۹ درصد از هند آمده‌اند و  میزان مسلمانان کشورهای خاورمیانه در نیوزیلند حدود ۲۱ درصد است که از بین عرب‌ها و ایرانی‌ها هستند.

روابط خوب مسلمانان با جامعه

شهر اوکلند و کرایست چرچ هر کدام یک مسجد و یک مرکز اسلامی دارند که از سالنی هم برای برگزاری مناسبت‌های دینی و اجتماعی برخوردار است. انجمن‌های اسلامی در شهرهای اوکلادین، ولینگتون و پالمرستون و کرایست چرچ هم حضور دارند، انجمن اسلامی نیوزیلند فعالیتی در خارج نیوزیلند و داخل آن دارد و با مسلمانان در جزایر فیجی در نزدیکی نیوزیلند و همچنین آفریقای جنوبی، هند و استرالیا هم ارتباط دارند.

اغلب مسلمانان در نیوزیلند از اهل تسنن هستند، اما شمار زیادی از آنها هم شیعه و ساکن شهر اوکلاند بزرگ ترین شهر نیوزیلند هستند که در سال‌های اخیر برنامه‌هایی پرنشاط در بوستان‌های سطح همین شهر برای ایام محرم تدارک می‌بینند، نخستین این مراسم از سوی انجمن خیریه فاطمه زهرا در سال ۲۰۰۸ انجام شد.

مسلمانان نیوزیلند شاید با برخی مزاحمت‌های شخصی روبه‌رو بوده‌اند؛ اما دولت نیوزیلند همواره حامی آنها بوده و از همین رو از آزادی در انجام شعائر دینی خود برخوردارند.

اما پخش صدای اذان از بلندگوهای مساجد در این کشور طبق قانون ممنوع است در حالی که زن مسلمان از آزادی حجاب شرعی و پوشیدن چادر در خیابان‌ها و بازارهای عمومی برخوردار است.

مسلمانان نیوزیلند پیشتر با سخنان موهن برخی  شخصیت‌های این کشور هم روبه‌رو شدند، از جمله ریچار بروسر، عضو پارلمان این کشور که در یادداشتی برای یک مجله داخلی این کشور جوانان مسلمان را تروریست توصیف کرد و خواهان ممانعت از سوار شدن آنها به هواپیماهای خطوط هوایی غربی شده بود، اما این اظهارات با تقبیح شدید دولت نیوزیلند روبه‌رو شد.

اما حمله به مسلمانان نیوزیلند از زمان گسترش اسلام در این کشور نخستین حمله در نوع خود و وحشیانه ترین آن بوده است که محافل جامعه نیوزیلند را در شوک فرو برده است به گونه ای که در حادثه کرایست چرچ همه با جامعه مسلمانان ابراز همبستگی کردند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حمله تروریستی مسلمانان نیوزیلند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۰۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام خمینی (ره) به اسلام و مسلمانان شخصیت بخشید


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، امام جمعه موقت خرم‌آباد، در جلسه استانی ستاد بزرگداشت ارتحال امام خمینی (ره) لرستان، گفت: امام خمینی (ره) نه تنها برای مسلمانان بلکه برای جهانیان و آزادگان الگو است.
حجت‌الاسلام بهروز شمسی‌فر افزود: امام خمینی (ره) نه تنها به ایران و ایرانی هویت داد بلکه به اسلام هویت داد و اسلام و مسلمانان را شخصیت بخشید.
شمسی‌فرگفت: کسی را پیدا نمی‌کنیم که مدیون امام نباشد، جایگاهی که مراجع، علما و حوزه‌های علمیه پیدا کردند را مدیون امام هستند، بنابراین بزرگداشت این امام هرچه باشکوه‌تر باشد بُردی برای جهان اسلام و ایران است، به ویژه بعد از عملیات وعده صادق این مراسم بیشتر به زیر ذره‌بین می‌رود.
امام جمعه موقت خرم‌آباد گفت: همه باید تلاش کنیم این مراسم از نظر کمی و کیفی باشکوه برگزار شود.
سرپرست شورای هماهنگی تبلیغات‌اسلامی استان لرستان نیز گفت: امام خمینی (ره) نه تنها در ایران بلکه در سرتاسر جهان به اندیشه‌های دینی و ذهن‌های بیدار هویت بخشید.
حجت‌الاسلام احمدرضا غلامی افزود: این اندیشه ظلم ستیزانه امروز بیش از هر زمان دیگری جهانی شده و نمونه آن حرکت معنادار دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم فلسطین است که به‌خوبی ثابت می‌کند اندیشه امام در سراسر جهان گسترش یافته است.
 وی در ادامه با اشاره به ویژه برنامه‌های سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) عنوان‌کرد: سلسله نشست‌های تبیینی جهت بازشناسی اندیشه‌های حضرت امام (ره) توسط اساتید حوزه و دانشگاه در سطوح مختلف برنامه ریزی شده و اجرا خواهد شد.
حجت الاسلام غلامی در پایان گفت: در روز چهاردهم خرداد نیز مراسم عمومی با حضور اقشار مختلف مردم برگزار و نظیر این مراسم در همه شهرستان‌ها و بخش‌های تابعه استان برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • امام خمینی (ره) به اسلام و مسلمانان شخصیت بخشید
  • نگاهی به پرونده بابک زنجانی
  • تعرض تحریک‌آمیز شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجدالاقصی+ عکس
  • اولین قبرستان مسلمانان در ایران کجاست؟ + عکس
  • فشار دولت اوکراین به مسلمانان برای سکوت در نسل‌کشی غزه + سند
  • شباهتهای جنگ غزه و ائتلاف کفار و مشرکین مکه و یهود مدینه در جنگ احزاب
  • سفرنامه| اولین قبرستان مسلمانان در ایران؛ اینجا جسد مردگان پوسیده نمی‌شود؟/ عکس
  • نیوزیلند: درخواست پایان اشغالگری اسرائیل
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • دیدار شیخ الازهر و رئیس جمهور بوسنی و تاکید بر اتحاد مسلمانان