Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست امور فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران مهم‌ترین مشکل حال حاضر بافندگان را گرانی مواد اولیه اعلام کرد و گفت: ما طی سال‌جاری، راست آزمایی و پالایش آمار واقعی بافندگان را از مرکز استان به‌صورت پایلوت آغاز کردیم و طی سال‌ آینده نیز این طرح در سایر شهرهای استان اجرا خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، محمدباقر عبدالرحیمی طی گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: بر اساس آمار موجود، نزدیک به 45 هزار بافنده در سطح استان مازندران مشغول فعالیت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: از این میزان، نزدیک به 25 هزار بافنده، تخت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.

سرپرست امور فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص غیرواقعی بودن آمار اعلامی از سوی اتحادیه‌ها و عضویت تعدادقابل توجهی جهت بهره‌مندی از پوشش بیمه‌ای؛ خاطرنشان کرد: شاید بعضا برخی موارد این چنینی وجوو داشته باشد اما خیلی‌ها هم بافنده هستند و مشغول فعالیت هستند.

این مقام مسئول با بیان اینکه  آمار و ارقام درستی وجود نداشته است؛ عنوان کرد: ما طی سال‌جاری، راست آزمایی و پالایش آمار واقعی بافندگان را از مرکز استان به‌صورت پایلوت آغاز کردیم و طی سال‌ آینده نیز این طرح در سایر شهرهای استان اجرا خواهد شد.

عبدالرحیمی ادامه داد: ما الآن در مرکز استان دقیقا می‌دانیم که چند بافنده واقعی مشغول فعالیت هستند و چند دار قالی مشغول بافت فرش است.

وی در پاسخ به این سوال که کدام شهرهای استان در بافت فرش دستباف، پیش رو هستند؛ گفت: شهرهای ساری، بابل، آمل و کلاردشت استقبال گسترده‌تری نسبت به سایر شهرها دارند.

سرپرست امور فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران مهمترین مشکل حال حاضر بافندگان را گرانی مواد اولیه اعلام کرد و افزود: البته نداشتن استراتژی مشخص برای بافت، بازاریابی و فروش نیز از مشکلات عمده بافندگان استان است که بدنبال آن هستیم تا تک تک این مشکلات را زا پیش پای بافندگان استان برداریم.

عبدالرحیمی اضافه کرد: بنا داریم تا برای حل مشکل اصلی بافندگان، تأمین مواد اولیه به‌صورت متمرکز در استان و توزیع و عرضه به بافندگان با قیمت مناسب‌تر از بازار را در سال آینده اجرا کنیم و با خرید یکپارچه از طریق خوشه و انجمن‌ها، این مشکل را مرتفع کنیم.

وی تأکید کرد: شفاف سازی و راست آزمایی آمارها در سطح استان نیازمند همکاری مسئولان استانی است تا کاری که در مرکز استان آن را آغاز کردیم در تمامی استان، اجرایی شود.

خانم یوسفی رئیس اتحادیه بافندگان فرش دستباف مازندران نیز در خصوص آخرین وضعیت پالایش آمار بافندگان در مرکز استان نیز به خبرنگار ما گفت: از بدو پذیرفتن مسئولیت بنده طی سال قبل، آمار موجود حاکی از فعالیت 8 هزار و 500 بافنده دارای کارت قالیبافی در مرکز استان بود که با آغاز این طرح، اکنون ما تعداد 3 هزار و 800 بافنده بیمه شده داریم که از این میزان، توانستیم دو هزار و بافنده را شناسایی، کدگذاری و در سامانه ثبت کنیم و کلیه فعالیت آن‌ها تحت نظارت کامل اتحادیه است.

وی در پاسخ به این سوال که بنا بر شنیده‌ها خیلی از این نفرات، بافنده نیستند و طی سال، دستشان هم به دار قالی نمی‌رسد؛ گفت: شاید در گذشته نه چندان دور اینگونه بوده که بافنده، قالیباف نبوده اما طی سال‌جاری و با ساز و کارهای جدیدی که در دست اجرا داریم، ما ماهانه آمار می‌دهیم و تمامی فرش‌های ما دارای شناسنامه و کد شناسایی و رهگیری است.

رئیس اتحادیه فرش دستباف مرکز مازندران با تاکید بر اینکه ما نظارت کامل بر صفر تا صد بافندگان داریم؛ متذکر شد: از همان روز اول بر روی دارهای قالی، کد می‌زنیم، مشخصات کامل فرش در روی سامانه ثبت می‌کنیم و حتی به بافندگان‌مان برای جلوگیری از شبهات، اجازه قیچی فرش از روی دار قالی را هم نمی‌دهیم و کاملا مشخص است که یک بافنده دارد چه فرشی را با ه نقشی و چه ابعادی می‌بافد و در پایان با نظارت اتحادیه و حضور کارشناس، و بررسی کد دار قالی، فرش از روی دار قیچی می‌شود.

یوسفی خاطرنشان کرد: ما باید در ابتدا بستر را برای فعالیت بافندگان آماده کنیم و سپس از آن‌ها کار بخواهیم. یک بافنده، فرش می‌بافد تا کسب درآمد کند اما بازار خوبی را برای فروش مهیا نکرده‌ایم.

وی به گرانی چند برابری مواد اولیه به ویژه نخ طی سال‌جاری اشاره و تصریح کرد: نخ ابریشم که طی سال گذشته قیمت آن از کیلویی 300 هزار تومان تجاوز نمی‌کرد به کیلویی یک میلیون و 400 هم رسیده است و نخ مرینوس که از کیلویی 65 هزار تومان تجاوز نمی‌کرد به مرز کیلویی 250 هزار تومان رسیده است و این در حالی است که نسبت افزایش دستمزد بافنده به گرانی مواد اولیه، بسیار ناچیز بوده است.

رئیس اتحادیه بافندگان فرش دستباف مرکز مازندران ضن تاکید بر لزوم راه اندازی نمایشگاه دائمی در مرکز استان، اظهار کرد: در طول سال، تجار خارجی فراوانی به مرکز استان سفر می‌کنند که احداث این نمایشگاه ضمن جلب گردشگری، می‌تواند بازاریابی مناسبی را برای فروش ایجاد کند و تا نمایشگاهی نباشد سوء تفاهمات در این خصوص که ساری فرش نمی‌بافد، پایان نمی‌یابد.

یوسفی در پایان با بیان اینکه باید روند و روش تولید کنونی بافت تغییر کند؛ گفت: ما در سال آینده بدنبال هدفمند کردن تولیدات‌مان است تا متناسب با ذائقه و سلیقه مشتریان، فرش ببافیم و این مشکل که تولیدات استان با نان استان خروجی ندارد را کاملا حل کنیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۰۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور

به گفته رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات مورد نیاز کشور توسط این استان تولید می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، ابوالفتح مرادی صبح امروز شنبه در یک نشست خبری اظهار داشت: سازمان تات مغز متفکر جهاد کشاورزی است و وظیفه پشتیبانی و حمایت علمی وفنی وزارتخانه برای افزایش تولید در کشور را برعهده دارد.

وی با بیان اینکه این حمایت و تولید دانش فنی و پشتیبانی علمی به چند طریق انجام می‌شود، افزود: یکی از آنها انجام طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی کشاورزی است که مشکلات بخش کشاورزی را احصاء و راه حل ارائه می‌کند.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس تعداد پروژه‌های تحقیقاتی در دست اجرا در سال گذشته را 258 مورد اعلام کرد که 114 مورد آن طی سال گذشته پایان یافت.

مرادی عنوان کرد: در اویل انقلاب و قبل از آن ارقام گندم 2 تا 3 تن در هکتار بود، اما به لطف مراکز تحقیقاتی که 34 مرکز تحقیقات استانی را شامل می‌شود و همگی زیرمجموعه تات هستند، با اجرای پروژه‌های تحقیقاتی و معرفی ارقام گیاهی منتسب امروز تولید گندم در هکتار به بالای 10 تن رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات فارس بزرگترین مرکز استانی سازمان تات است که در بیش از 80 درصد معرفی ارقام گندم نقش و مشارکت فعال داشته است.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، تعداد مقالات علمی و پژوهشی چاپ شده در سال گذشته توسط این مرکز را 172 عنوان مقاله اعلام کرد که 85 مقاله یا تعداد نیمی از آن در مجلات کیو وان به چاپ رسیده‌اند.

مرادی با بیان این نکته که اصلاح و معرفی ارقام گیاهی فرآیند طولانی 12 تا 15 سال را طی می‌کند تا به جامعه هدف معرفی شود، گفت: از منظر طرح‌های تحقیقاتی برای حل مشکلات بخش کشاورزی، سال گذشته 19 رقم گیاهی معرفی شد که 6 رقم آن به گندم اختصاص یافت که 3 رقم گندم نان و 3 رقم گندم دوروم بود.

وی تصریح کرد: ارقام گیاهی موجود عمر مفید 5 تا 6 ساله دارند و بعد از طغیان نهادها، پتانسیل عملکرد را از دست می‌دهند و ارقام مقاوم‌تر باید جایگزین شود.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه جمعیت دنیا دائم در حال افزایش است و نیاز به غذای بیشتری داریم، گفت: مجبوریم ارقام را به روز و همچنین ارقام مقاوم تری را معرفی کنیم.

مرادی ادامه داد: از نظر اقتصادی اگر فقط ارقام گندم آبی معرفی شده 500 کیلوگرم افزایش محصول نسبت به رقم قبلی داشته باشد، حدود یک میلیون تن گندم بیشتر تولید می‌شود و اگر قیمت گندم را هر کیلو 15 هزارتومان در نظر بگیریم (قیمت سال قبل) میزان 15 هزارمیلیارد تومان ارزش افزوده برای بخش کشاورزی کشور در هر سال ایجاد می‌شود.

به گفته وی؛ گندم آبی در استان فارس 143 هزارتن افزایش محصول دارد.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس یکی دیگر از اقدامات این مرکز که اثر بخشی زیادی دارد را تولید هسته‌های اولیه بذری اعلام کرد و افزود: هسته‌های اولیه بذری غلات نسبت به سال 1401 تولید 2 برابری داشته‌اند. 

مرادی با بیان اینکه 30 درصد هسته‌های اولیه بذر غلات مورد نیاز کشور توسط استان فارس تولید می‌شود، عنوان کرد؛ در سال 1402 مرکز تحقیقات کشاورزی فارس 226 تن هسته اولیه بذری غلات تولید کرد که این تعداد تولید هسته اولیه بذری پتانسیل تولید 550 هزار تن بذر گواهی شده دارد و این تعداد بذر گواهی شده پتانسیل تولید 8 میلیون تن دانه گندم، جو و تریتیکاله را دارد. 

وی در خاتمه یادآور شد: از نظر اقتصادی تولید 226 تن هسته اولیه بذری علاوه بر نیاز 27 شرکت تولید کننده بذر فارس، نیاز شرکت‌های بذری 16 استان دیگر را هم تامین و از خروج سالانه 2 میلیارد دلار ارز جلوگیری می‌کند.

انتهای پیام/424.

دیگر خبرها

  • قهرمانی تیم پالایش نفت بندرعباس در مسابقات پدل برد انتخابی تیم ملی
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • مسمومیت ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ وحشی/ رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • تولید هسته‌های اولیه بذر غلات گامی برای تحقق شعار سال
  • سردار هداوند خبرداد: کشف ۲۵ تن مواد اولیه لوازم آرایشی قاچاق به ارزش ۲۰ میلیارد در اشتهارد
  • افزایش ۶ برابری مصرف برق با استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل
  • ورود سامانه بارشی به غرب کشور | افزایش نسبی دما در غالب مناطق تا اواسط هفته آتی
  • تداوم پایداری جوی تا نیمه هفته آینده در مازندران