Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا؛ برای مبارزه با فساد و کنترل آن راه حل ها و راهکار های مختلفی ارائه شده است که دامنه ی آن از برخورد های قانونی تا سیستم سازی و نهاد سازی و گسترده است.اختاپوس فساد در همه جوامع حتی کشورهای توسعه یافته وجود دارد حتی سالم ترین و پاک ترین اقتصاد ها هم هر چند به فساد ولو اندک و ناچیز آلوده هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما نکته ای که تفاوت فساد در اقتصاد ایران را با سایر جوامع متمایز می کند در نسبت حجم اقتصاد  و میزان فساد موجود؛تداوم و روند استمرار آن نهفته است به طوری که کلمه فساد برای بیان و تعریف آن الکن و لال است و باید نام آن را چپاول گذاشت.هر بار که خبر ارقام نجومی فساد و کشف آن در رسانه ها بیان می شود گویی در بین گروههای ذینفع و موجود در متن اقتصاد نفتی و رانتی نوعی رقابت وجود دارد.در اقتصاد چپاول شده عناصر فاسد عملا حجم بزرگی از اقتصاد را مانند اختاپوس در اختیار می گیرند و آن را از دور خارج می کنند چنان که ارقام و عددهای عجیب و غریبی که هر روز می شنویم در نگاهی کلان و ملی کشور را با بحران مواجه می کند به صورتی که دولت را وادار به مداخله و صرف منابع عمومی و ملی کشور برای غلبه بر موج نارضایتی می کند. در همین سال های  اخیر ماجرای موسسات اعتباری نمونه روشن و مصداق عینی چپاول بود که دولت را مجبور کرد برای فراگیر نشدن بحران ۳۰ هزار میلیارد تومان از منابع کشور را به سرمایه گذاران پرداخت کند.اما برای مقابله با فساد چه باید کرد؟

واقعیت این است که مقابله با فساد نیازمند شکل گرفتن یک جنبش اجتماعی مردمی است.تا قبل از شکل گرفتن جنبش ،ادبیات غُر محور حاکم است و اعتراض به فساد با یکی دو تا ناسزا و گلایه جمع می شود .در برخورد جنبشی جامعه با فساد، هدف دشوار و پرخطر  کردن و جاذبه زدایی از فساد است که  راهبرد ها و اقدامات جامعه محور و جنبش محور شدن،با ایجاد موجی در جامعه مشارکت عمومی را جلب می کند تا همه برای وضعیت بهتر تلاش کنند.علاوه بر این ؛اقدام قاطع و قانونی در برخورد با فساد هم مهم است که تا حدودی اعتماد را به جامعه باز می گرداند.نمونه قاطع اینگونه برخورد ها در سیره ائمه ما وجود دارد.به حضرت علی  خبر رسید که زیاد بن ابیه ،قائم مقام عبدالله عباس در فارس به دخل و تصرف اموال عمومی توجهی کرده ،حضرت بلافاصله نامه ای به او نوشت (نامه ۲۰ نهج البلاغه )" به خدا سوگندی راست می خورم که اگر گزارش به من برسد که تو در دارایی های عمومی مسلمانان اندک یا بسیار خیانت کردی چنان بر تو سخت بگیرم که اندک مال بمانی و درمانده هزینه خانوارات گردی و خوار و پریشان حال شوی " پس از این نامه یک سر سوزن خطایی در آنجا دیده نشد .

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقتصاد ایران جامعه رسانه سرمایه گذاران مسلمانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۴۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه سال انتظار برای ارشاد مدیران

اگر گشت ارشاد مدیران شکل گرفته و موفق بوده است وضعیت فساد چگونه است که این حجم از فسادها به گوش مردم رسیده و نتیجه برخورد با مفسدان به چشم نمی‎آید؟ و همچنین چرا پاسخگویی به مردم به درستی صورت نمی‌گیرد که مردم هم احساس کنند مسئولان مدافع منافع آنان هستند و با مفسدان مقابله می‌کنند؟

به گزارش هم میهن، ابراهیم رئیسی، از ریاست قوه‌قضائیه به ریاست‌جمهوری (حوزه اجرایی کشور) آمد. از جمله مهمترین موضوعات در مناظرات انتخابات مبارزه با فساد بود که موجب بحث‎هایی بین عبدالناصر همتی و ابراهیم رئیسی شد. همان زمانی که تازه چندی از طرح و شروع بررسی پرونده اکبر طبری، از معاونان سابق رئیس قوه قضائیه گذشته بود و ابراهیم رئیسی در قامت رئیس قوه قضائیه آن را به‌عنوان برگ برنده‌ای در مقابله با فساد در اختیار داشت.

در همین اثنا او درباره گشت ارشاد به صراحت اعلام کرد: «ما معتقدیم فضای مجازی بهترین بستر است برای نظارت مردم بر دولتمردان. ما این کار را در دادگستری اجرا کردیم. نه که بعدها خواهیم کرد بلکه در حال حاضر به آن عمل می‌شود. چرا برخوردهایی می‌شود؟ ما گشت ارشاد خواهیم داشت برای مدیران؛ «الناس علی دین ملوکهم» اگر دولتمردان خوب عمل کنند مردم خوب هستند. »

البته رئیسی چندی بعد اعلام کرد که «گشت ارشاد مدیران زیر نظر بازرسی ریاست‌جمهوری تشکیل شد و به دستگاه‌های مختلف سرکشی می‌شود.» در این بین خبرگزاری فارس در گزارشی در حمایت از عملکرد دولت در این زمینه نوشته بود: «نگاهی به تصمیمات مدیران ارشد دولتی نشان می‌دهد در سه ماه گذشته، ۲۰ مدیر دولتی پس از ارزیابی عملکردشان از مجموعه دولت کنار گذاشته شدند. این تغییرات در سطح بالای مدیریتی دولت هم صورت گرفته است؛ که از آن میان می‌توان به پذیرش استعفای عبدالملکی وزیر سابق کار، یوسف نوری، وزیر سابق آموزش و پرورش و برکناری سیدجواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی و رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲).»

در آذرماه سال گذشته هم رئیسی در یکی از جلسات هیئت‌دولت گفته بود: «دولت مردمی با عزمی که برای مقابله با هرگونه فساد دارد، در دوسال گذشته محور شناسایی، رسیدگی و برخورد با گلوگاه‌های فسادزا بوده و برخی از پرونده‌های فساد را نیز به دستگاه قضایی ارجاع داده و حال انتظار عمومی از قوه قضائیه رسیدگی به این پرونده‌هاست.»

حالا پس از ۳ سال از آن وعده و با وجود این اظهارنظرها هم محدودیت‌های فضای مجازی که رئیسی آن را بستری برای نظارت مردم بر دولتمردان عنوان کرده بود، به ستوه آورده و هم آن گشت ارشادی که از آن سخن گفته‌اند و آن تلاش برای مقابله با فساد که رئیسی ادعا کرده بود هم افکار عمومی را پاسخگو نبوده و «بوی بهبود ز اوضاع جهان (بخوانید مملکت در مسئله فساد)» شنیده نمی‎شود.

هرچند دولت سیزدهم برکناری چند مدیر رده میانی را به‌عنوان گشت ارشاد مسئولان به خورد رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی داد، اما فسادهای بزرگ مانند تخلف ۹۲ هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه، فساد ۳/۷میلیارد دلاری چای دبش و در آخر نیز تخلف مالی ۱۰۰۰ میلیارد تومانی کاظم صدیقی و پسرانش که گویا در برخورد مومنانه با آن کسی دنبال شفاف‌سازی و اقناع افکار عمومی نرفت.

در چنین شرایطی و در سال آخر دولت موضوع عملکرد دولت در حوزه مقابله با فساد و گشت ارشاد مدیران که وعده‌ای از وعده‌های آن بود نیز گاهی در میانه مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم به‌عنوان یک مطالبه مطرح می‎شود.

چنانچه معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار روز سوم اردیبهشت در صحن علنی مجلس هم به این موضوع به عنوان یک مطالبه اشاره کرده است.

حالا این سوالات باقی است که اگر گشت ارشاد مدیران شکل گرفته و موفق بوده است وضعیت فساد چگونه است که این حجم از فسادها به گوش مردم رسیده و نتیجه برخورد با مفسدان به چشم نمی‎آید؟ و همچنین چرا پاسخگویی به مردم به درستی صورت نمی‌گیرد که مردم هم احساس کنند مسئولان مدافع منافع آنان هستند و با مفسدان مقابله می‌کنند؟

دیگر خبرها

  • آیا اوضاع حجاب با اجرای طرح نور بهتر شده است؟
  • نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم
  • برنامه بایدن برای مقابله با جنبش دانشجویی حامی فلسطین چیست؟
  • پویایی در جامعه نیازمند جهادی عمل کردن و تعالی فرهنگ ایثار است
  • حمایت جامعه دانشگاهی آبادان و خرمشهر از جنبش دانشجویی جهان علیه صهیونیست ها
  • سه سال انتظار برای ارشاد مدیران
  • کشف پشت پرده تازه از برخوردهای تند با بی‌حجابی | این مشکل از اول انقلاب هم بوده است
  • عمل به شعار سال و مردمی شدن اقتصاد نجات‌بخش تولید است
  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است
  • مبارزه جدی برای مقابله با فساد