Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ،ناصر فغفوری ارئیس صنعت معدن و تجارت استان زنجان،امروز در آخرین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان با اشاره به اینکه در توسعه صنایع معدنی سه عامل انرژی، تکنولوژی و مواد معدنی دخیل هستند، اظهار کرد: با توجه به دلیل وجود هر سه مورد ذکر شده در استان با صرف مقداری سرمایه گذاری نه تنها سهم بسیار قابل توجهی در اشتغال و تولید ناخالص داخلی خواهد داشت بلکه در حوزه صادرات نیز می‌تواند بخش مهمی از اعتقاد مقاومتی را برعهده بگیرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس صنعت معدن و تجارت استان زنجان تعداد معادن سرب و روی را ۹ معدن عنوان کرد و افزود: معدن انگوران به عنوان بزرگترین معدن سرب و روی خاورمیانه در استان زنجان قرار دارد و دارای ذخیره احتمالی ۲۴ میلیون تن است که احتمال می‌رود طی ۱۰ سال آینده ذخیره معدن به پایان برسد.

وی افزود: اقتصاد استان با صنعت روی، سرب، مس و فولاد که جز فلزات پایه هستند گره خورده است و حفظ شرایط موجود و سپس توسعه آن باید یکی از دغدغه‌های مسئولین باشد بنابراین رفع مشکلات موجود این صنایع همواره از اولویت‌ها خواهد بود و اصلی‌ترین مشکلات شامل تهیه خوراک و تامین مواد معدنی اولیه صنایع، تامین سهل مواد اولیه، تامین مواد مصرفی و تامین سرمایه در گردش تولید است.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه اگر ذخیره‌های کشف شده معادن آهن تقریبا ۴۶ درصد باشد، این ذخایر می‌تواند تا ۵ سال صنایع فرآوری آهن را تامین کند، بیان کرد: تعداد ۴۱ معدن فعال آهن در استان با ذخیره ۳۳ میلیون تن ذخیره احتمالی وجود دارد همچنین ذخیره ۲۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تن قطعی است و سالیانه یک میلیون و ۳۸۰ هزار تن استخراج دارد و ۴۵۳ نفر نیز در این معادن فعالیت دارند.

فغفوری تعداد واحد‌های فراوری آهن به صورت سنگ آهن دارای پروانه بهره برداری را ۴ واحد عنوان کرد و اظهار کرد: تعداد واحد‌های دارای جواز تایید نیز ۹ واحد با ظرفیت یک میلیون و ۹۸۴ هزار و ۵۰۰ تن است و واحد‌های فراوری آهن تولید کنسانتره نیز ۲ واحد دارای پروانه بهره برداری و ۸ واحد دارای پروانه تاسیس است.

 

وی مجتمع فولاد البرز غرب و نورد فولاد کاران افق را نمونه‌ای از واحد‌های فولادی استان معرفی و ابراز کرد: برخی از شرکت‌هایی همچون البرز ناب آرش با یک میلیون تن ظرفیت دارای بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی با بیش از ۱۱ میلیارد تومان سرمایه گذاری است که برای ۵۰۷ نفر اشتغال ایجاد می‌کند همچنین شرکت نورد فولاد کاران افق نیز با سرمایه گذاری بیش از ۱.۵ میلیاردی برای ۱۴۰ نفر اشتغال ایجاد می‌کند و بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وارد کردن تجهیزات تولید و لوازم یدکی،مشکل اصلی واحدهای تولیدی

وی به مشکلات اصلی واحد‌های فولادی اشاره کرد و گفت: مشکل واردات تجهیزات تولید و لوازم یدکی، تامین ارز مورد نیاز جهت واردات و مشکل صادرات به کشور عراق به دلیل ایجاد تعرفه برای واردات محصولات از طرف کشور عراق از جمله آن‌ها است.

فغفوری با اشاره به اهمیت تامین خوراک در طرح‌های صنایع معدنی، خاطر نشان کرد: تمامی جواز‌های صادر شده بر اساس دریافت مستندات تامین مواد اولیه از متقاضی و طبق استخراج اسمی سالانه و پس از استعلام پذیرفته می‌شود.

وی در ارتباط با معادن مس فعال زنجان گفت: ۲۲ معدن مس با ذخیره احتمالی ۴.۱ میلیون تن و ذخیره حتمی ۲.۴۵ میلیون تن وجود دارد و ۵۲ واحد صنعتی نیز در تولید شمش و ظروف مسی فعال هستند و استان دارنده ۵ جواز تاسیس در زمینه تولید کنسانتره مس به ظرفیت ۲۴ هزار تن است.

وی تعداد واحد‌های تولید شمش سرب از مواد خام و اولیه در استان را ۷ واحد اعلام کرد و گفت: سالانه ۷۲ هزارو ۹۵۰ تن ظرفیت پروانه بهره‌برداری وجود دارد، هم چنین تعداد واحد‌های تولید سرب از بازیافت در استان نیز ۸ واحد با ظرفیت ۴۱ هزارو ۵۵۰ تن بوده است.

فغفوری واحد‌های تولید کنسانتره سرب و روی استان را در سال جاری ۱۱ واحد با ظرفیت ۳ میلیون و ۱۸۹ هزار تن با تولید ۵۰۶ هزارتن کنسانتره سرب عنوان کرد و افزود: در نه ماه سال جاری میزان تولید واحد‌های کنسانتره سرب و روی استان ۵۰۰ هزارتن بوده است.

 

انتهای پیام/ت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی صنعت اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۴۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در تابستان/ تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان خواهد یافت

گزارش خبرآنلاین البرز ، علی‌اکبر محرابیان در جریان بازدید از شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران با حضور در جمع خبرنگاران، افزود: با توجه به شروع فصل گرم سال در حال آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید برق پایدار و مطمئن در سراسر کشور هستیم.

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته ۱۸۰ پروژه در بخش‌های توسعه نیروگاه‌ها، افزایش و اصلاح شبکه و مدیریت مصرف برق برای تامین برق پایدار پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفته است، ادامه داد: در همین راستا از مهم‌ترین اقدامات صنعت برق آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در روزهای اوج مصرف تابستان است.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران نقش بسیار مهم و برجسته‌ای را برای تعمیرات، آماده‌سازی و ارتقای توان تولیدی نیروگاه‌های کشور بر عهده دارد، گفت: همکاران این مجموعه در طی چند ماه اخیر و حتی در ایام تعطیلات نوروز به صورت بی‌وقفه در تلاش بودند تا با آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور مردم دغدغه‌ای برای تامین برق تابستان امسال نداشته باشند

محرابیان اضافه کرد: از جمله پروژه‌های مهم در حال اجرای این شرکت بازسازی کامل واحد یک ۲۲۵ مگاواتی نیروگاه برقابی رودبار لرستان است. این واحد سال گذشته دچار مشکلات اساسی شده و نیاز به تعمیرات اساسی داشت. با توجه به اینکه تجربه انجام این پروژه در کشور وجود نداشت، برخی معتقد بودند که اجرای این طرح در داخل کشور امکان‌پذیر نیست و بایستی برای بازسازی آن از پیمانکاران و مشاوران خارجی استفاده کنیم.
وی افزود: براساس پیشنهادات پیش‌بینی شده بود که با توجه به هزینه تعمیرات و شیوه کار بایستی حداقل ۱.۵ سال این واحد را از مدار خارج کنیم. اما با اعتماد به متخصصان شرکت تعمیرات نیروگاهی و انجام این کار توسط این مجموعه، هم اکنون پروژه بازسازی واحد یک نیروگاه رودبار با حداقل زمان در حال انجام است.
وزیر نیرو تاکید کرد: همکاران شرکت به صورت سه شیفت مشغول به فعالیت هستند تا این واحد در موعد مقرر به مدار تولید بازگردد. خوشبختانه سد لرستان نیز در وضعیت آب‌گیری بسیار مناسبی است که با اتمام این پروژه بخشی از ظرفیت نیروگاه‌های برقابی کشور به کمک شبکه سراسری برق کشور خواهد آمد.
محرابیان با بیان اینکه تعمیرات اغلب نیروگاه‌های کشور به پایان رسیده است، گفت: در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد برنامه‌های این بخش محقق شده است و تا نیمه اردیبهشت‌ماه به اتمام فعالیت‌های پیش‌بینی شده در این بخش، تمامی نیروگاه‌های کشور با حداکثر ظرفیت به استقبال روزهای اوج مصرف برق امسال خواهند رفت

شرکت برق حرارتی پیشتاز حمایت از تولید بار اول در کشور

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه شرکت مادرتخصصی برق حرارتی در حوزه تولید بار اول در کشور پیشتاز است، افزود: این شرکت توانسته است بیشترین حجم قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان را داشته باشد و با همکاری شرکت برق حرارتی و دانش‌بنیان‌ها قطعات بسیار خوبی در حوزه صنعت نیروگاهی برای اولین بار در کشور ساخته شده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد تجهیزات و قطعات نیروگاه‌های حرارتی و برقابی ساخت داخل است، ادامه داد: در حوزه تجدیدپذیرها نیز در حال افزایش سهم ساخت داخل هستیم. واحدهای بسیار خوبی در کشور در حال توسعه است تا بتوانیم در حوزه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و به ویژه واحدهای خورشیدی به خودکفایی کاملی دست پیدا کنیم.
محرابیان با اشاره به اینکه صنعت نیروگاهی کشور بخش زیادی از حجم صادرات خدمات فنی و مهندسی را به خود اختصاص داده است، گفت: این بخش علاوه بر اینکه تاکنون نیروگاه‌های زیادی را در خارج از کشور احداث کرده است، در حوزه تعمیرات و بازسازی نیروگاه‌های موجود نیز مشغول به فعالیت است.
وی اظهار کرد: واحدهای نیروگاهی که عمدتا توسط شرکت‌های غربی و آمریکایی ساخته شده است هم اکنون توسط متخصصان ایرانی در حال تعمیرات، نوسازی و بازسازی هستند و وابستگی این کشورها به سمت صنعت برق کشور افزایش یافته است

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899618

دیگر خبرها

  • بازدید هیات تجاری هرمزگان از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک چین
  • توان نیروگاهی نکا برای تولید برق افزایش یافته است
  • آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در تابستان/ تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان خواهد یافت
  • بررسی موانع و مشکلات تولید دو واحد صنعتی و کشاورزی چهار باغ
  • بررسی موانع و مشکلات تولید دو  واحد صنعتی و کشاورزی چهار باغ  
  • بررسی موانع و مشکلات تولید دو  واحد صنعتی و کشاورزی شهرستان چهار باغ  
  • تامین سوخت، مهمترین دغدغه مدیران واحد‌های صنعتی است
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد
  • آمادگی نیروگاه نکا برای تامین برق در فصل گرم سال
  • تشکیل۹۸۲ پرونده تخلف صنفی در استان اردبیل