Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@12:18:59 GMT

«برف» عامل اصلی مسمومیت ۷۰۰ شهروند قروه‌ای!

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۳۸۰۳۳

«برف» عامل اصلی مسمومیت ۷۰۰ شهروند قروه‌ای!

خبرگزاری فارس: فرزام بیدارپور شنبه‌شب در برنامه گفتمان که بصورت زنده از شبکه استانی کردستان پخش شد با اشاره به بروز اپیدمی مسمومیت در بخش‌هایی از استان کردستان از جمله قروه و سریش‌آباد و شایعاتی مبنی بر ارتباط‌دهی مصرف آب‌های آلوده، اظهار کرد: در روز ۲۱ اسفندماه جاری طبق گزارش همکاران پزشک در قروه مبنی بر افزایش تعداد مراجعه‌کنندگان به دلیل ابتلاء به اسهال و استفراغ، علائم بالینی در این افراد بررسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه اولین توجه ما در این اپیدمی به سمت آب و مواد غذایی جلب شد، افزود: کمیته‌ای از متخصصین داخلی، عفونی و اطفال شهر قروه و یک نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی برای بررسی این امر تشکیل جلسه دادند که در نهایت آلودگی ویروسی عمده‌ترین دلیل این مسمومیت گزارش شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تعداد ۲۳ چاه و منابع آبی شهرستان قروه تاکنون آزمایش شده و مواردی دال بر آلودگی آب و غیراستاندارد بودن آن مشاهده نشد.

بیدارپور ادامه داد: طبق نمونه‌گیری از مبتلایان به این ویروس هیچ گونه عامل عفونت باکتریایی مشخص نشد.

وی با اشاره به اینکه یکی از قوانین اپیدمی‌ها، یافتن کانون ابتلاء است، گفت: در قروه و سریش‌آباد علت این مسمومیت، ویروسی به نام نورواک است که سیستم گوارشی را درگیر می‌کند و هیچ ارتباطی به مصرف آب و غذا ندارد بلکه این ویروس معده و روده بزرگ را درگیر می‌کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تصریح کرد: منبع انتشار ویروس نورواک برف است و زمانی که برف‌ها آب می‌شود در فضا پخش شده و از طریق دست‌های آلوده به فرد منتقل و موجب انتقال سریع ویروس می‌شود.

بیدارپور با بیان اینکه از طریق کانون‌های مختلفی این ویروس انتشار می‌یابد، افزود: مصرف سبزی و میوه در سراسر دنیا نیازمند سالم‌سازی است و حتما با مواد ضدعفونی کننده مخصوص باید طی ۴ مرحله شستشو شود.

وی با اعلام اینکه شستن کامل دست‌ها با آب و صابون زنجیره انتقال این ویروس را کاهش می‌دهد، افزود: کانون‌های جمعیتی از جمله مدارس، مهد‌های کودک، سرای سالمندان و سربازخانه‌ها مکانی است که ریسک‌پذیری زیادی از لحاظ انتشار این ویروس برخوردار است.

وی گفت: این بیماری در بزرگسالان شایع است، این بیماری فقط مختص به استان کردستان و شهرستان قروه نبوده چراکه در آمریکا با وجود سیستم بهداشتی و سلامت قوی سالانه تعداد زیادی به این بیماری مبتلا می‌شوند.

بیدارپور بیان کرد: این بیماری واکسن ندارد بلکه دوره‌ای ۶۰ روزه در بدن فرد باقی می‌ماند و با مراقبت‌های بهداشتی و بیمارستانی قابل درمان است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خطاب به شهروندان گفت: هیچ گونه نگرانی در این خصوص نداشته باشید، تیمی متخصص با کار تحقیقاتی در قروه به منازل افراد مبتلا برای بررسی جامع، کامل و علمی می‌روند و نحوه مصرف و نوع مواد غذایی آنان را مورد آزمایش و بررسی قرار می‌دهند که باید شهروندان همکاری کنند.

بیدارپور اذعان داشت: امسال همانند سال‌های قبل بسیج سلامت نوروزی در قالب ۲۵ تیم نظارتی روزانه از ۱۹ هزار مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی از تاریخ ۲۰ اسفند تا ۲۰ فروردین از مراکز سطح استان بازدید می‌کنند لذا از شهروندان تقاضا می‌کنیم در صورت مشاهده هرگونه تخلفی در مراکز عرضه و رستوران‌ها با تلفن ۱۹۰ برای رسیدگی به این امر تماس بگیرند.

شایان ذکر است، تاکنون حدود ۷۰۰ نفر در قروه و سریش‌آباد به ویروس اسهال و استفراغ مبتلا شده‌اند.

منبع: فردا

کلیدواژه: مسمومیت قروه ویروس اسهال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۸۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم

 بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی قم،با پیگیری‌های صورت گرفته توسط کارشناسان نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی قم، مرکز غیر مجاز مداخله گر در امور طب سنتی شناسایی و تمامی فعالیت‌های آن تعطیل شد.

 این مرکز نسبت به ارائه دارو‌های غیرمجاز و غیر بهداشتی و غیر اصولی در امر درمان مداخله می‌کرد.

 همشهریان در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی و درمانی می‌توانند با شماره ۱۹۰ تماس گرفته و گزارش دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم
  • نشست نماینده ولی فقیه در کردستان با تشکل های کارگری و کارفرمایی
  • پلمب سه شرکت حمل و نقل بار و مسافر در قروه
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی فصلی در کردستان
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • مسمومیت ۱۰ کردستانی بر اثر مصرف قارچ سمی
  • شناسایی مهم ترین عامل تصادفات درون‌شهری در کردستان
  • بررسی ۹ هزار پرونده شکایت کارگران در کردستان
  • تاکید بر جذب منابع پایدار و افزایش سهم بازار محور همایش بررسی عملکرد و تبیین اهداف واحدهای بانک ملی ایران در سال ۱۴۰۳
  • تخریب کنندگان خودرو شهروند ، در دام پلیس