Web Analytics Made Easy - Statcounter

بوشهر- ایرنا- وزیر نفت گفت: با توسعه پارس جنوبی نشان دادیم که می‌توانیم ایرانی آباد، غنی، ثروتمند و متکی بر صنعت و فناوری مدرن داشته باشیم.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط ‌عمومی شرکت نفت و گاز پارس بیژن نامدار زنگنه شنبه شب پیش از بهره‌برداری رسمی از طرح توسعه فازهای 13، 22، 23 و 24 پارس جنوبی درنشست با خبرنگاران در منطقه کنگان استان بوشهرگفت: درآستانه رویدادی مبارک برای ملت ایران و شاهد به بهره‌برداری رسیدن بخشی از تلاش‌های جوانان، زنان و مردان این مرز و بوم هستیم که در شرایط سخت توانستند به خواست مردم ما برای توسعه پاسخ بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: هر وقت به عسلویه می‌آیم احساس عجیبی به من دست می‌دهد، نمونه کوچک ایرانی که می‌خواهم را در اینجا می‌بینم زیرا این را نشان دادیم که می‌توانیم ایرانی آباد، غنی، ثروتمند و متکی بر صنعت و فناوری مدرن و جوانانی با روحیه و تلاش خستگی‌ناپذیر و مردمی مرفه داشته باشیم، ما چنین ایرانی را می‌خواهیم و در اینجا جزو کوچکی از آن را می‌بینیم.
وی با تأکید بر اینکه عسلویه و منطقه پارس جنوبی را پول و دلار نساخته، بلکه جوانان و عشق به اعتلای جمهوری اسلامی ایران بوده است، افزود: فقط اگر یکی از این پالایشگاه‌ها در کشوری ساخته شود، خوراک تبلیغاتی برای آن دولت محسوب می‌شود که به عنوان یک دستاورد بزرگ معرفی شود.
وزیر نفت با یادآوری سال های اولیه توسعه در منطقه پارس جنوبی اظهار کرد: در شهریور سال 1376 نطقه پارس کنگان (پارس 2) و منطقه پارس 1 (پارس جنوبی)، زمینی بکر و موات بود، اما هم اکنون در طول حدود 60 کیلومتر، جای کمی برای اینکه صنعت جدیدی تأسیس شود، وجود دارد.
زنگنه با اشاره به بهره‌برداری از پنج فاز پارس جنوبی در سال 1384 و پنج فاز دیگر تا سال 1392 گفت: زمانی که دولت یازدهم فعالیت خود را شروع کرد، 10 فاز پارس جنوبی در حال بهره‌برداری بود و امروز خوشحالم که 15 فاز پالایشگاهی در مدار بهره‌برداری قرار دارد.

*ظرفیت برداشت گاز به 750 میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد
زنگنه با اعلام تکمیل فاز 14 در سال 1399 پیش‌‌بینی کرد تا پیش از پایان سال 1398، ظرفیت برداشت روزانه گاز ترش از میدان گازی پارس جنوبی با تکمیل بخش دریایی این میدان مشترک با قطر به 750 میلیون مترمکعب افزایش یابد.
وی انجام فعالیت‌های توسعه‌ای در پارس جنوبی را از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: بخشی مهم از این فعالیت‌ها در شرایط تحریم انجام شده و ما در این مدت با دو تحریم سخت روبرو شدیم.
وزیر نفت بهره‌برداری از 4 فاز گازی پارس جنوبی را نتیجه تلاش قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) اعلام کرد و گفت: دیگر نمی‌توان گفت که برداشت برابری با قطر داریم، بلکه باید گفت که با حفظ مقررات بین‌المللی، بیشتر از قطر از میدان گازی پارس جنوبی گاز برداشت می‌کنیم.

*زمستان امسال از نظر تامین انرژی بی‌دغدغه گذشت
زنگنه با اشاره به افزایش تولید از پارس جنوبی و ثبت رکورد بالاترین مصرف گاز در تاریخ کشور، بیان کرد: امسال از نظر تأمین انرژی کمتر کسی متوجه شد که زمستانی آمد و رفت.
وی میزان سرمایه‌گذاری در چهار فاز 13، 22، 23 و 24 را حدود 11 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: تجهیزات مورد نیاز این فازها بویژه ماشین‌های دوار مورد نیاز در بخش ال پی جی، اتان، واحدهای تولید گوگرد وغیره پیش از نوامبر 2018 وارد کشور شد و برای تأمین آنها مشکلی وجود نداشت، هر چند که در دنیای امروز می‌توان همه این تجهیزات را با صرف هزینه‌ای کمتر و بیشتر تهیه کرد.

*سهم 100 درصدی ایرانی سازی در پارس جنوبی
وزیر نفت تأکید کرد: شرکت‌هایی که توسعه طرح‌های پارس جنوبی را به عهده گرفتند، شرکت‌هایی با اصلیت ایرانی هستند که فقط برخی از تجهیزات را به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی از خارج خریداری کردند.
زنگنه افزود: وقتی 100د در صد اجرای کاری اعم از طراحی، ساخت، راه‌اندازی، بهره‌برداری، لوله‌گذاری وغیره به پیمانکار ایرانی واگذار می‌شود، به این مفهوم است که آن طرح بطور کامل ایرانی بوده است.
وی با یادآوری اینکه در چند سال گذشته ایران در ساخت جکت سکوهای دریایی ناتوان بود، گفت: در آن زمان ساخت این مدل جکت‌ها به سنگاپور سفارش داده می‌شد، اما اکنون راه‌اندازی سکوی گازی ساخته شده در کشور با صرف زمان کمتر از 35 روز یک رکورد جهانی محسوب می‌شود.

وزیر نفت، سهم ایرانی‌ها در طرح توسعه فاز 13 و 22تا24 پارس جنوبی را بیش از دو سوم اعلام کرد و گفت: ساخت برخی تجهیزات در کشور صرفه اقتصادی ندارد و برخی دیگر به مرور ساخته می‌شود.
زنگنه با اشاره به نبود افت فشار گاز در هیچ یک از صنایع کشور گفت: درگذشته صنایع، نیروگاه‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی را محدود می‌کردیم، اما امسال به برکت تلاش‌های همکاران در پارس جنوبی هیچ بخشی محدود نشد، اما این نمی‌تواند برای سال‌های آینده ادامه پیدا کند.
وزیر نفت سهم سوخت نیروگاه ها در سال جاری را 90 درصد گاز طبیعی و 10 درصد سوخت مایع اعلام کرد و گفت: پوشش گازرسانی روستایی از 54 درصد در ابتدای سال 1392 به90 درصد تا پایان امسال می‌رسد و روزانه 10 روستا گازرسانی شده است.
وی اضافه کرد: امیدورایم تا پایان سال بعد به نقطه‌ای برسیم که فعالیت‌های گازرسانی تمام شود و 95 درصد کل جمعیت روستایی کشور تا انتهای سال آینده تحت پوشش شبکه گازرسانی قرار گیرند.
وی با بیان اینکه از سال آینده برای نخستین‌بار در تاریخ صنعت نفت ایران، تراز اتان مثبت می‌شود، تأکید کرد: تا امسال اتان تولیدی کمتر از تقاضای واحدهای الفینی بود، اما از سال آینده تولید اتان از تقاضا پیشی می‌گیرد و برای چند سال، تراز مثبت در تولید اتان خواهیم داشت.

* برای توسعه لایه‌های نفتی پارس جنوبی باید از خارج کمک بگیریم
زنگنه درباره سرانجام توسعه لایه‌های نفتی پارس جنوبی گفت: مذاکرات قرارداد توسعه لایه‌های نفتی بخوبی پیش می‌رفت، اما شرکتی که طرف مشارکت در قرارداد توسعه لایه‌های نفتی خلیج فارس بود کنار کشید با توجه به اینکه کار در لایه نفتی بسیار پیچیده است و تکنولوژی بالایی نیاز دارد، بنابراین باید ازفناوری بالای شرکت‌های خارجی کمک بگیریم.

*چینی‌ها به ایران می‌آیند
وزیر نفت در باره به آخرین وضعیت توسعه فاز 11 پارس جنوبی اظهارداشت: با طرف چینی برای یافتن راه حل مناسب در حال مذاکره هستیم، بدین منظور هیات عالی‌رتبه چینی بزودی برای تعیین تکلیف توسعه بخش فراساحلی فاز 11 پارس جنوبی به ایران اعزام می‌شود.

*پاسخ وزیر نفت به انتقادات
زنگنه به انتقادات مطرح شده مبنی بر افتتاح نیمه‌کاره طرح‌های توسعه‌ای پارس جنوبی پاسخ داد و تأکید کرد: یکی از روش‌های مدیریت پروژه برای اتمام کار، بازدید و افتتاح‌های مقطعی است، می‌توان ده‌ها بار در یک طرح مقام های عالی را دعوت کرد و افتتاح‌های مقطعی و مرحله‌ای انجام داد و این موضوع نه تنها اشکالی به وجود نمی‌آورد بلکه موجب تسریع در روند پیشرفت پروژه خواهد شد.
وی با تأکید بر شفافیت در اعلام بهره‌برداری رسمی از این طرح ها گفت: 2 پالایشگاه فازهای 13 و 22تا24 پارس جنوبی از هر پالایشگاه دیگری که تا کنون افتتاح کرده‌ایم کامل‌تر است.
وی ضمن سپاسگزاری از مردم استان بوشهر و اهالی شهرستان‌های عسلویه، نخل تقی، کنگان و دیگر توابع استان بوشهر، از تلاش کارکنان شرکت نفت و گاز پارس، شرکت بهره‌برداری گاز منطقه پارس جنوبی و قرارگاه خاتم‌الانبیاء قدردانی و ابراز امیدواری کرد بهره‌برداری از این طرح‌ها در آستانه سال نو، شیرینی کام مردم ایران را افزون کند.
6043

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد وزير نفت كنگان پارس جنوبي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۹۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمونه‌های دریایی ایران در مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ذخیره می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با روز ملی خلیج فارس و در دومین نشست هم اندیشی یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی با حضور دکتر محمد حسین متالهی دبیرستاد توسعه زیست فناوری و پزشکی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری دکتر مسعود صدری‌نسب، رئیس مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم تحقیقات و فناوری بانک ذخایردریایی ایران افتتاح شد.

دکتر شاهسوارانی در مراسم افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران گفت: کشور ایران با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی از تنوع زیستی و ژنتیکی خوبی برخوردار است. این تنوع اقلیمی و اکوسیستمی باعث شده تا ایران زیستگاه جانوران مختلفی در شرایط خشکی، شوری، کویری، آبی و ... باشد. ازجمله این زیستگاه‌ها زیست دریایی است.

وی گفت: در این میان خلیج فارس با دارا بودن ویژگی‌های جغرافیایی خاص خود و ارزش‌های بوم شناختی و تنوع زیستی فراوانی که دارد یکی از منحصر بفردترین اکوسیستم‌ها بشمار می‌رود و مجموعه‌ای از موجودات منحصر به فرد از جمله لاک پشت‌های دریایی، صدف‌های دریایی، کفزیان، آبسنگ‌های مرجانی و دیگر گونه‌های آبزی را در خود جای داده و تنوع زیستی آن منحصر بفرد است.

وی افزود: در سال‌های اخیر متاسفانه باتوجه به صید بی رویه، گسترش صنعت و دخالت‌های انسانی شاهد آلودگی‌های فراوانی بوده ایم، یکی از این آلودگی‌ها که خسارات زیادی را به خلیج فارس متحمل کرده است آلودگی-های نفتی است که پیامد آن از بین رفتن تعداد بیشماری از گونه‌های آبزی در این اکوسیستم است، لذا حفظ ذخایر دریایی اهمیت دارد. از سویی حفاظت از ذخایر ژنتیکی و زیستی دریایی مشارکت مردم و همه ارگان‌ها و سازمان‌ها را می‌طلبد.

وی با بیان اینکه حفظ ذخایر ژنتیکی زیستی و دریایی بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست افزود: خلیج فارس از تنوع زیستی غنی برخوردار است و پهناوری دریایی در خلیج فارس، خزر و عمان فرصتی را فراهم کرده است تا شاهد تنوع زیادی از جانواران و موجودات آبزی باشیم که هر کدام برای ما یک ذخیره به شمار می‌آیند.

شاهسوارانی بیان کرد: ذخایر دریایی در کشور مورد غفلت قرار گرفته است و مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران تجربه حفظ و نگهداری ذخایر ژنتیکی و زیستی را در قالب چهار بانک زیستی (میکروارگانیسمها، سلول‌های انسانی و جانوری، گیاهی) را دارد.

وی افزوبا توجه به اینکه در حوزه آبزیان به این موضوع کمتر پرداخته شده، لذا با استفاده از زیر ساخت‌ها و نیروی انسانی متخصص و ظرفیت‌های ویژه جهاد دانشگاهی در حوزه آبزیان، راه اندازی بانک ذخایر دریایی را در دستور کار خود قرار داد تا در حفاظت از این گنجینه گرانقدر با مشارکت همه دستگاه‌ها بویژه دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و شرکت‌های دانش بنیان مستقر در استان‌های حاشیه خلیج فارس و مردم گام‌های موثری را بردارد.

سرپرست مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ضمن اشاره به ارزش اقتصادی ذخایر دریایی خاطر نشان کرد: در بسیاری از کشور‌ها تولیدات اقتصادی بر پایه منابع دریایی انجام می‌شود از این رو بهره برداری تجاری و فناوری بر این پایه اهمیت دارد.

شاهسوارانی به همکاری مجموعه‌های پژوهشی با یکدیگر تاکید کرد و گفت: باید از تمام ظرفیت‌های موجود یکدیگر استفاده کنیم تا بتوانیم با این همگرایی و هم افزایی به یک محصول کاربردی برسیم و با تولید دانش به فناوری، ثروت و ایجاد اشتغال از دغدغه‌های مردم بکاهیم.

دکتر محمدحسین متالهی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری و پزشکی دقیق، ضمن تاکید بر وجود ارزش‌های تجاری و صنعتی و زیست‌محیطی متعدد در منابع طبیعی دریایی، به کمبود زیرساخت‌ها و الزام توجه بر ارتقا زیرساخت‌های ملی برای استفاده از این منابع طبیعی دریایی اشاره نمود.

وی همچنین به یکپارچه سازی و ایجاد ارتباط میان تمام مراکز مربوط به «حفاظت ژنتیکی خلیج فارس» تاکید کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سال پر پرتاب فضایی ایران با ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲ و کوثر
  • برای رهایی از مشکلات ترافیکی باید به سمت استفاده از فناوری‌های مدرن حرکت کرد
  • حوزه انتخابیه پارس‌آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز
  • کشف و ضبط داروی قاچاق و تاریخ گذشته از داروخانه های پارس آباد
  • روستای حسین آباد شهرستان جم به اینترنت نسل چهارم متصل شد
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی
  • تولید کیت‌های استخراج DNA و RNA با قیمتی بسیار پایین‌تر از نمونه خارجی
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • نمونه‌های دریایی ایران در مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ذخیره می‌شود
  • ۴ کشته در پی تصادف نیسان و پژو ۴۰۵ در جاده پارس‌آباد