Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، به نقل از شانا، «بیژن زنگنه»، وزیر نفت، شامگاه شنبه در آستانه بهره‌برداری رسمی از پالایشگاه فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی در نشستی با اصحاب رسانه، اظهار کرد: خوشحالم که امشب و در آستانه یک رویداد مبارک برای ملت ایران، عید نوروز، عید باستانی ملت ایران و ۱۳ رجب ولادت امام علی (ع) در خدمت شما هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه خوشحالم که یکبار دیگر با هم اینجا شاهد بهره‌برداری رسمی بخشی از تلاش‌های جوانان، زنان و مردان ملت‌مان هستیم که در شرایط سخت توانستند به خواست مردم برای توسعه پاسخ دهند، یادآور شد: هر وقت به عسلویه می‌آیم احساس عجیبی به من دست می‌دهد، ایرانی که می‌خواهم این است (پارس جنوبی)، نمونه کوچکی از آن.

ایرانی آباد می‌خواهیم مانند عسلویه

وزیر نفت ادامه داد: ما دنبال ساختن چنین ایرانی بودیم و هستیم و این را تحقق بخشیدیم و نشان دادیم که می‌توانیم. ما ایرانی آباد، ثروتمند، غنی و متکی بر صنعت و فناوری مدرن و جوانانی بانشاط، باروحیه، پرتلاش و سختکوش، خستگی‌ناپذیر، مردمی مرفه می‌خواهیم. ما چنین ایرانی می‌خواهیم که جزء کوچکی از آن اینجا (عسلویه) است، نقاط دیگر مانند سواحل خلیج فارس و دریای عمان هم باید این گونه باشد.

زنگنه یادآور شد: این حرف را بارها گفته‌ام که عسلویه با پول و دلار ساخته نشده است، بلکه عشق جوانان و عشق به اعتلای ایران آن را ساخته است.

وی با اشاره به اینکه شهریورماه سال ۷۶ اینجا یک زمین بکر و موات بود و اکنون به این مرحله رسیده است، اظهار کرد: هرچه در این باره بگوییم زیاد نیست، فقط اگر یکی از این پالایشگاه‌ها که در عسلویه ساخته شده است در کشوری دیگر ساخته می‌شد، خوراک تبلیغاتی برای آن کشور بود تا آن را به عنوان یک دستاورد بزرگ معرفی کنند.

وزیر نفت ادامه داد: سال ۷۶ اینجا (عسلویه) زمینی بایر بود، اما اکنون این منطقه آن چنان توسعه یافته است که جای اندکی برای ساخت صنعتی جدید در آن وجود دارد.

ما با همه قدرت بدون صرفه‌جویی در حال مصرف انرژی هستیم

وزیر نفت با بیان اینکه تا سال ۸۵ پنج فاز پارس جنوبی به بهره‌برداری رسیده بود، پنج فاز بعدی هم تا سال ۹۲ عملیاتی شد و در دولت یازدهم ۱۰ فاز به بهره‌برداری رسید، افزود: طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی که معادل ۲ فاز متعارف است، سال ۹۹ پایان می‌یابد و برداشت از این میدان مشترک گازی در مجموع (۲۷ فاز متعارف) به بیش از ۷۵۰ میلیون مترمکعب در روز می‌رسد.

زنگنه با تاکید بر اینکه تحقق این اهداف نمونه بارز اقتصاد مقاومتی است، افزود: بخش مهمی از کار توسعه پارس جنوبی در دوران تحریم انجام شده است و دو تحریم سخت در این مدت گریبانگیر ما شده است.

وی با اعلام اینکه ایران هم‌اکنون در برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی از قطر پیشی گرفته است و بسیار بیشتر از آنها از این میدان مشترک برداشت می‌کنیم، اظهار کرد: فکر کنم امسال کمتر کسی متوجه گذر زمستان شده باشد. این موضوع از یک سو خوب است که انرژی مورد نیاز تامین شده و سوی دیگر بد است که ما همچنان با قدرت تمام، بدون صرفه‌جویی در حال مصرف هستیم و هیچکس به توصیه‌ها گوش نکرد و هر چقدر دلش خواست مصرف کرد. 

وزیر نفت ادامه داد: زمانی از من پرسیدند وضع قاچاق چطور است، گفتم الحمدالله از همه مرزها جریان دارد. حالا الحمدالله در سراسر کشور همگی با همه قدرت بدون توجه به بهینه‌سازی انرژی را مصرف می‌کنند. هیچ کس پنجره‌ای را نبست و درجه شوفاژی کم نشد.

زنگنه تصریح کرد: ما امسال بالاترین مقدار مصرف را داشتیم، زیرا پارس جنوبی بود و دوستان در اینجا زحمت کشیدند. امسال هیچ صنعتی با افت فشار روبه‌رو نشد، ما سال‌های پیش مصرف گاز صنایع، نیروگاه‌ها یا پتروشیمی‌ها را محدود می‌کردیم، اما امسال به برکت تلاش همکاران‌مان در پارس جنوبی این اتفاق رخ نداد.

وی با بیان اینکه این روند نمی‌تواند پایدار بماند و باید برای مصرف بی‌رویه انرژی فکری کرد، گفت: سهم سوخت نیروگاه‌ها امسال ۹۰ درصد گاز طبیعی بود. پوشش گازرسانی از ۵۴ درصد در ابتدای سال ۹۲ به ۸۴ درصد تا پایان امسال می‌رسد.

امسال تقریبا روزانه (اگر روزهای تعطیل را کنار بگذاریم)، به ۱۰ روستا گازرسانی شده است.

مرد ایستادگی و مقاومت هستیم 

وزیر نفت با اشاره به اینکه کارهای خوبی در پارس جنوبی انجام شده است و از سال آینده برای نخستین بار در تاریخ صنعت نفت ایران تراز اتان مثبت می‌شود، افزود: از سال آینده و برای چند سال تراز اتان مثبت خواهد بود، بنابراین باید برای این کالای با ارزش فکری اساسی کنیم و جلوی سوزاندن آن را بگیریم.

وی با تاکید بر اینکه این دستاوردها نمونه بارز اقتصاد مقاومتی است، به پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس به‌عنوان نمونه دیگر اشاره کرد و افزود: در شرایطی که می‌خواستند از طریق تحریم بنزین ایران را تحت فشار قرار دهند پالایشگاه ستاره خلیج فارس تکمیل شد و به بهره‌برداری رسید و توانستیم در تامین بنزین مورد نیاز کشور خودکفا شویم. همان‌طور که پیش‌تر هم گفته‌ام اکنون شرایط توان صادرات بنزین را داریم، اما برنامه ما این است که سطح ذخایر را افزایش دهیم.

زنگنه ضمن قدردانی از مردم عسلویه و کنگان، شرکت نفت و گاز پارس، شرکت بهره‌برداری پارس جنوبی و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) و آرزوی موفقیت برای آنها افزود: امیدوارم در آستانه سال نو، این افتتاح شیرینی سال نو را بر مردم افزون کند و نشان دهد که ما در مقابل سختی‌ها مرد ایستادگی و مقاومت هستیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران پارس جنوبی پول قطر گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۹۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی وزارت خارجه: مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن در خصوص میدان آرش را مردود است/ این گونه بیانیه‌ها هیچ حقی را برای مدعی ایجاد نمی‌کند/ به کویت توصیه می‌کنیم از مسیر نادرست هیاهوی رسانه‌ای در این موضوع اجتناب کند

به گزارش جماران؛ ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن در خصوص میدان آرش را مردود اعلام و بر حق جمهوری اسلامی ایران در این میدان تاکید نمود. 

کنعانی در واکنش به بند مربوط به ادعای کویت درباره میدان آرش گفت: طرح ادعای یک‌جانبه در این گونه بیانیه‌ها هیچ حقی را برای مدعی ایجاد نمی‌کند. 

کنعانی با اشاره به مذاکرات و رایزنی‌های قبلی فیمابین ایران و کویت تصریح کرد: به کویت توصیه می‌کنیم از مسیر نادرست هیاهوی رسانه‌ای در این موضوع اجتناب نموده و به جای آن به مذاکرات فنی و حقوقی برگردد که بهترین و مناسب‌ترین مسیر برای رسیدگی به موضوع است.

کنعانی بار دیگر تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس حقوق تاریخی و سوابق مذاکرات مشترک، آمادگی دارد در خصوص چارچوبی که متضمن احترام به منافع مشترک باشد، گفتگوها را ادامه دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اصل حسن نیت در تعاملات منطقه‌ای، بر ضرورت اجتناب از مداخله دولتهای ثالث در خصوص این موضوع تصریح نمود.  وی گفت؛ بدون تردید دولتهای ذیربط می‌توانند در پرتو همکاریهای دوستانه و در راستای منافع مشترک، بدور از جنجال‌های رسانه‌ای به توافق لازم نایل شوند.

دیگر خبرها

  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن درباره میدان آرش
  • کنعانی مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن را مردود دانست
  • فلرها، سلامتی مردم عسلویه را نشانه گرفته است
  • واکنش ایران به ادعای کویت درباره میدان آرش | به کویت توصیه می‌کنیم ...
  • کنعانی: مفاد بیانیه مشترک کویت و اردن در مورد میدان آرش مردود است
  • ایران مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن را درباره میدان آرش مردود خواند
  • ادعای یک‌جانبه پیرامون میدان آرش در بیانیه‌ای دوجانبه حقی برای مدعی ایجاد نمی‌کند
  • واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن در خصوص میدان آرش
  • سخنگوی وزارت خارجه: مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن در خصوص میدان آرش را مردود است/ این گونه بیانیه‌ها هیچ حقی را برای مدعی ایجاد نمی‌کند/ به کویت توصیه می‌کنیم از مسیر نادرست هیاهوی رسانه‌ای در این موضوع اجتناب کند