Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

شهردار قم، با تاکید بر راه اندازی فاز اول قطار شهری به عنوان یک اولویت سال 98 گفت: تمام مسئولان استان بر راه اندازی 4.7 کیلومتر از مونوریل قم نیز هم نظر هستند، تا با کارکرد فرهنگی و توریستی به بهره برداری برسد.

به گزارش تین‌نیوز و به نقل از ایرنا، سید مرتضی سقائیان نژاد افزود: با وجود محدودیت های اقتصادی ایجاد شده ، امکان تامین چهار بسته تجهیزاتی استاندارد برای مترو در داخل کشور وجود داشت که از ظرفیت های داخلی تامین شد ولی هفت بسته تجهیزاتی همچنان نیازمند تامین از خارج کشور است که این موضوع بهره برداری از مترو را با مشکل مواجه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: خط یک مترو قم با داشتن 6 ایستگاه بزرگ، ایجاد شده است که در تلاش هستیم که این خط در سال 98 به بهره برداری برسد.

اختصاص یک هزار دستگاه واگن مترو به قم قطعی شد

وی درادامه با اشاره به روند رشد بودجه شهرداری قم از سال 94 تا 96، ادامه داد: بودجه شهرداری از هشت هزار و 680 میلیارد ریال در سال 94 به 20 هزار میلیارد ریال در سال 96 افزایش یافت ضمن اینکه در تفریغ یازده ماهه بودجه سال 97، در حوزه نقدی 95 درصد و در حوزه غیر نقدی 103 درصد محقق شده است.

سقائیان نژاد با بیان اینکه بودجه سال 98 شهرداری قم بالغ بر 23 هزار و 500 میلیارد ریال برنامه ریزی شده است، گفت: 7 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت، یک میلیون و 400 هزار یورو فاینانس و همچنین قطعی شدن اختصاص یک هزار دستگاه واگن مترو با اعتبار یک هزار میلیارد ریال به قم، در اصل بودجه سال 98 دیده نشده است که با در نظر گرفتن این موضوعات، بودجه شهرداری به طور چشمگیری افزایش می یابد.

وی با اشاره به حجم توناژ آسفالت اجرا شده در معابر قم گفت: توناژ آسفالت اجرا شده درقم در سال 96، بیش از 303 هزار تن بوده که این مقدار، بیش از کل آسفالت اجرا شده در تهران بزرگ می باشد.

راه اندازی 4.7 کیلومتر از مونوریل مورد اجماع مسئولان استان است

سقائیان نژاد درادامه با تاکید بر اینکه راه اندازی 4.7 کیلومتر از مونوریل مورد اجماع مسئولان استان است گفت: به دنبال واگذاری این طرح در قالب ماده 27 به بخش خصوصی هستیم تا مونوریل نه به عنوان کاربرد حمل و نقلی بلکه با کارکرد توریستی و فرهنگی راه اندازی شود.

وی با اشاره به سخنان یکی از نمایندگان مردم قم در مجلس شورای اسلامی پیرامون قطعی شدن نظر سرمایه گذاری برای تکمیل تمام 18 کیلومتر مونوریل قم، افزود: چیزی که می توانیم راجع به آن صحبت کنیم این است که تمام مسئولان استان برای راه اندازی 4.7 کیلومتر از مونوریل به اجماع رسیده و صحبت هایی دیگر در این زمینه تاکنون قطعی نیست.

طرح جامع بلوار پیامبر اعظم تاکنون به تصویب نرسیده است

شهردار قم، در ادامه با تاکید بر اینکه طرح جامع بلوار پیامبر اعظم تاکنون توسط شورای عالی شهر سازی وزارت راه به تصویب نرسیده است گفت: چندین طرح درحال انجام در این بلوار دردستور کار است که به دلیل اینکه طرح جامع مسیر تاکنون به تصویب نرسیده، آینده این طرح ها مبهم است.

وی افزود: در اولین جلسه با وزیر جدید راه و شهرسازی درخواست تعیین تکلیف سریع طرح جامع بلوار پیامبر اعظم در شورای عالی شهرسازی را داشته ایم تا از ظرفیت های این طرح استفاده شود.

آکواریوم تنها وعده محقق نشده شهرداری قم است

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه آکواریوم تنها وعده محقق نشده شهرداری قم است گفت: مراحل تفاهم نامه احداث اکواریوم تا 90 درصد جلو رفت و با سرمایه گذاری ترک در حال نهایی کردن قرار داد بودیم که نوسانات نرخ ارز موجب شد تا اعتبار ساخت این طرح را به طور چشمگیری افزایش کند.

شهردار قم اظهار داشت: در صورتی که بازار ارز به یک ثباتی برسد، احداث آکواریوم به عنوان یکی از وعده ها به مردم قم در دستور کار خواهیم داشت.

وی در ادامه با اشاره به آخرین روند احداث باغ پروندگان قم ادامه داد: قیمت تور فلزی این باغ که دارای آلیاژ مخصوصی است از 70میلیارد به 300 میلیارد ریال افزایش یافته است که به دنبال استفاده از ظرفیت های داخلی کشور هستیم.

سال 98 نوید بخش برای بافت های فرسوده است

وی دربخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه 2 قطعه زمین به مساحت 48 هکتار و 30 هکتار برای ساماندهی بافت های فرسوده به قم واگذار شده است گفت: این اقدام ، سال 98 نوید بخش ساماندهی بافت های فرسوده است.

سقائیان نژاد با تاکید بر ضرورت ایجاد مدیریت واحد در بافت فرسوده قم اظهار داشت: اجتناب از موازی کاری و ایجاد مدیریت واحد با حضور دستگاه های مختلف قم و با محوریت ساماندهی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه(س) در دستور کار قرار گیرد.

تحریم ها بر روی روحیه جهادی مسئولان قم تاثیرگذار نبوده است

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح عملکرد سال 97 شهرداری قم، گفت: این نهاد به دلیل داشتن 23 هزار میلیارد ریال بودجه سالانه، ارگانی محوری در حوزه اجرا در شهر است.

وی اظهار داشت: شهرداری قم 11 برنامه راهبردی در دستور کار دارد و در راستای توسعه این شهر در تلاش برای ایجاد مجمع مشورتی با حضور دستگاه های مختلف استان با محوریت استانداری هستیم تا با ترسیم مسیر حرکتی دستگاه های مختلف، ضمن پرهیز از موازی کاری، با هم افزایی به دنبال توسعه شهر باشیم.

سقائیان نژاد با اشاره به تدوین برنامه سه ساله شهرداری بر اساس چشم انداز قم 1404 گفت: برخورداری از محیط زیست پایدار، رفع گره ها و متعادل کردن عبور و مرور شهری، اعتلای نقش و جایگاهی ملی وبین المللی قم، خدمات مناسب به شهروندان از جمله راهبردهاری اساسی شهرداری قم بوده است.

وی با بیان اینکه سیر حرکتی شهرداری به دلیل مشکلات اقتصادی کشور در ماه های اخیر کند شده است، ادامه داد: به دنبال خرید 200 دستگاه اتوبوس و ورود به ناوگان حمل و نقل عمومی قم بودیم که تمام اتوبوس های آماده خرید در کل کشور به این تعداد نمی رسید ضمن اینکه هزینه خرید هر دستگاه اتوبوس از 4 میلیارد ریال به 14 میلیارد ریال افزایش یافته است و این موجب شده تا با وجود همه پیگیری ها تاکنون موفق به این کار نشویم.

سقائیان نژاد با مقایسه وضعیت توسعه قم با سایر کلان شهرها گفت: تحریم ها به هیچ وجه بر روی روحیه جهادی مسئولان شهرداری تاثیرگذار نبوده است و به دلیل انسجام و همدلی مسئولان ، قم درزمینه توسعه دارای شاخص هایی بالایی در مقایسه با سایر کلان شهر ها دارد.

چندین طرح با اعتبار یک هزار و 100 میلیارد ریال در آستانه عید در قم افتتاح شد

وی دربخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه باید قم به عنوان یک جهان شهر به جایگاه واقعی خود برگردد، گفت: تبدیل سیستم بودجه ریزی از بودجه سنتی به عملیاتی با 75 درصد تحقق، راه اندازی سیستم کنترل طرح، راه اندازی سیستم عملکرد طرح ها، راه اندازی سیستم بازخورد اجرای طرح برای دستیابی به چشم اندازهای ترسیم شده از جمله سامانه هایی است که در شهرداری قم برای توسعه علمی شهر راه اندازی شده است.

وی با بیان اینکه چندین طرح با اعتبار یک هزار و 100 میلیارد ریال ؛شب گذشته در قم به بهره برداری رسیده است گفت: بلوار شهدای روحانیت، رمپ تونل غدیر از ورودی خیابان انقلاب، ساماندهی و بهسازی معابر شهری، اجرای ادامه بلوار محدث قمی تا تقاطع حکیم، احداث بلوار کارگر، احداث بخشی از رینگ هدایت آب های سطحی، ادامه بلوار خسرو بیگی تا محتشم از جمله طرح هایی است که در آستانه سال نو به بهره برداری رسید.

سرانه فضای سبز قم از 13.2 به 19 متر افزایش یافته است

شهردار قم درادامه با بیان اینکه افزودن سالانه 300 هکتار فضای سبز از سال 95 در قم محقق شده است اظهار داشت: سرانه فضای سبز شهری از 13.2 متر در سال 94 به 19 متر در سال 97 افزایش یافته است که این آمار باید به 27 متر افزایش یابد.

وی، با اشاره به مهمترین طرح های تعریف شده شهرداری در بودجه سال 98 گفت: احداث 6 سالن ورزشی، باغ پرندگان، بوستان کوثر به عنوان یکی از پنج فاز بوستان یک هزار هکتاری قم، اجرای بلوار جمهوری حد فاصل امام حسین(ع) تا یادگار امام، احداث فاز پنجم عمار یاسر، احداث تقاطع غیر همسطح کیوانفر، احداث تقاطع غیرهمسطح امینی بیات، احداث تقاطع غیرهمسطح امام رضا(ع) با یادگار امام و همچنین اجرای تقاطع غیرهمسطح خیابان کارگر از جمله طرح های تعریف شده برای سال آینده است.

تبدیل زباله به کود کمپوست 600 تن افزایش می یاید

سقائیان نژاد دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدام های صورت گرفته شهرداری در حوزه خدمات شهری گفت: تاکنون 720 تن زباله به صورت روزانه دفع می شد که تا پایان سال 97 ، خط تبدیل زباله به کود کمپوست به بهره برداری می رسد.

شهردار قم اظهار داشت: با به روز رسانی تجهیزات موجود در سایت البرز قم، ظرفیت تبدیل زباله به کمپوست تا اوایل سال 98 به 600 تن می رسد.

وی گفت: 200 دستگاه و 50 ایستگاه ثابت برای تفکیک زباله از مبدا در قم ایجاد شده است که با توجه به همکاری با آموزش و پرورش برای آموزش و فرهنگسازی امیدواریم تا در سال آینده شاهد افزایش تفکیک از مبدا در شهر باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود 24 ایستگاه فعال آتش نشانی در قم، ادامه داد: آتش نشانی قم دارای استانداردترین وضعیت از نظر تعداد ایستگاه آتش نشانی در کشور است.

طرح تفصیلی شهر قم نیازمند بازنگری است

وی درادامه با تاکید بر اینکه طرح تفصیلی شهر قم نیازمند بازنگری است گفت: این طرح در شورای عالی معماری و شهرسازی وزارت راه تصویب و در سال 92 به شهر ابلاغ شده که البته در تعریف تراکم ها دچار اشکال است.

وی با بیان اینکه تغییر ضوابط طرح تفصیلی در سال های اخیر موجب شده تا مردم را به سمت خلاف کردن سوق دهد اظهار داشت: نسبت به طرح تفصیلی تعریف شده اعتراض هایی داریم که این اشکالات در کمیسیون ماده 5 وزارت راه و شهرسازی در حال بررسی است.

 جلوی ساخت و ساز در حاشیه بلوار آیت اله بروجردی محکم ایستاده ایم

وی در ادامه با تاکید بر اینکه جلوی ساخت و ساز در حاشیه بلوار آیت الله بروجردی را با قاطعیت می گیریم ، گفت: تاکید ما این بوده است که حاشیه این بلوار تا 200 متر به فضای سبز تبدیل شود و این در حالی است که هم اکنون 13 ارگان در صف ایستاده اند تا در محدوده این بلوار پمپ بنزین ایجاد کنند.

شهردار قم اظهار داشت: نگران هستیم که حاشیه این بلوار تملک و ساخت و ساز شود که در این زمینه هشدار می دهم و از رسانه ها می خواهم که جلوی این کار را با نظارت و مطالبه گری بگیرند.

وی ادامه داد: شهرداری 300 میلیارد ریال برای احداث این بلوار هزینه نکرده است تا برای تملک دیگران تصاحب شود بلکه برای ایجاد یک شاهراه مواصلاتی و فضای سبز برای آیندگان بوده است.

درآمد پایدار شهری لازمه مدیریت شهری است

وی در ادامه با تاکید بر اینکه درآمد پایدار شهری لازمه مدیریت شهری است اظهار داشت: شهرداری ها به دلیل خودکفایی از بودجه دولتی از دهه 70، به سمت تراکم فروشی روی آورده اند و این موجب شده تا 60 درصد درآمدهای آنها از این طریق تامین شود که بودجه ای ناپایدار برای شهر است.

سقائیان نژاد ، تنها بودجه پایدار عوارض شهری را عوارض و مالیات بر ارزش افزوده برشمرد و گفت: به دلیل ناکارآمد بودن ساز و کار تخصیص مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری ها، هم اکنون برای درآمد پایدار آنها ، سه قانون در دستور کار مجلس است که تا قبل از تصویب نهایی این قوانین، درآمدهای پایدار برای شهرداری ها بر روی هواست.

لزوم اخذ عوارض سنگین برای ساختمان های دارای نمای رومی

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در بیانیه گام دوم اسلامی بر تمدن نوین اسلامی تاکید شده است گفت: مظاهر این تمدن باید در سبک زندگی دیده شود و یکی از نشانه های آن ، نمای ساختمانی است که متاسفانه بخشی از این نماها برگرفته از فرهنگ غربی است.

شهردار قم، با تاکید بر لزوم اخذ عوارض سنگین برای ساختمان های دارای نمای رومی ادامه داد: باید هزینه های وارد شده به سرمایه گذار به اندازه ای افزایش یابد که وی رغبتی برای اجرای نمای رومی نداشته باشد.

 

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: فاز اول قطار شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۳۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکرات شهرداری قم با چینی‌ها برای خرید ۳ رام واگن مترو 

شهردار قم گفت: شهرداری قم ۵۵ واگن با قرارداد شرکت پوژن سهم دارد که کارفرمای این قرارداد وزارت کشور است و همزمان برای خرید سه رام دیگر اقدام کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، سید مرتضی سقائیان نژاد امروز _ چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در بازدید با استاندار قم از پروژه منوریل و در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: مسئله تأمین واگن برای فاز نخست متروی قم که آماده بهره برداری است، در دستور کار شهرداری و دولت قرار دارد.

وی به مراحل اجرای قرارداد تأمین واگن با شرکت چینی پوژن اشاره کرد و افزود: ما ۵۰ رام واگن داریم که طراحی عملیاتی آن را شرکت پوژن انجام داده است.

شهردار قم خاطرنشان کرد: برای شروع به ساخت شرکت چینی نیاز به حدود ۶ میلیون یورو پیش پرداخت دارد که برای پرداخت آن به موافقت کمیسیون ماده ۶۲ نیاز داریم.

سقائیان نژاد با اشاره به اینکه در این قرارداد کارفرما وزارت کشور است گفت: هزینه تأمین واگن از این قرارداد هم با مشارکت شهرداری و دولت تأمین می‌شود.

وی افزود: در اوراق مشارکت ۵۰ درصد سهم شهرداری و ۵۰ درصد سهم دولت است. یعنی از دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت سال ۱۴۰۳ نیمی را ما و نیمی را دولت باید بازپرداخت کند.

شهردار قم گفت: در شهرداری کشور تنها مشهد واگنی شبیه به قم داشت. تلاش ما این بود که سه رام از مشهد قرض کنیم تا مراحل تست گرم سریع‌تر پیش رود اما به هر دلیلی این کار انجام نشد.

سقائیان نژاد تاکید کرد: اگر این کار انجام شده بود در سفر اردیبهشت ریاست جمهوری یکی از پروژه‌هایی که به دست ایشان افتتاح می‌شد، فاز نخست متروی قم بود.

وی گفت: درخواست ما این است که توافق کمیسیون ماده ۶۲ انجام شود تا دست کم بتوانیم در هشت ماه آینده واگن داشته باشیم.

شهردار قم به اقدام شهرداری برای مذاکره در تأمین واگن با چینی‌ها اشاره کرد و افزود: در کنار قراردادی که با محوریت وزارت کشور پیش می‌رود، شهرداری قم برای سرعت بخشیدن به موضوع، در حال توافق با چینی‌ها برای خرید سه رام دیگر است.

کد خبر 749824

دیگر خبرها

  • لزوم راه‌اندازی خط راه‌آهن جدید ایران و ترکیه از طریق تبریز
  • دولت و شهرداری قم در موضوع مونوریل اختلافی ندارند/ خط B مترو نیاز شهر قم است
  • شهرداری و دولت اختلافی در زمینه اجرای مونوریل قم ندارند
  • دولت و شهرداری قم در موضوع منوریل اختلافی ندارند/ خط B مترو نیاز شهر قم است
  • مذاکرات شهرداری قم با چینی‌ها برای خرید ۳ رام واگن مترو 
  • آغاز احداث متروی رباط کریم
  • آغاز احداث مترو رباط کریم در امتداد خط یک مترو
  • آغاز احداث مترو رباط کریم
  • آغاز ساخت ایستگاه مترو بازارک رباط کریم
  • رکورد ساخت ایستگاه مترو در کرج شکسته شد