Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@07:42:30 GMT

فیلیپین رسما از دیوان بین‌المللی کیفری خارج شد

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۴۴۹۴۴

ساعت24 -دولت فیلیپین که در اعتراض به گزارش دیوان بین‌المللی کیفری (ICC) درباره کارزار مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر در این کشور از قصدش برای خروج از دیوان خبر داده بود، امروز یکشنبه رسما از این نهاد خارج شد.

 امروز یکشنبه بعد از طی شدن روند یک ساله مورد نیاز برای خروج فیلیپین از دیوان بین‌المللی کیفری، این کشور رسما از دیوان خارج شد و تبدیل به دومین کشوری شده که از دیوان بین‌المللی کیفری خارج می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیوان کیفری بین‌المللی، دادگاه بین‌المللی برای رسیدگی به جرایم نسل‌کشی، جنایان علیه بشریت و جنایت جنگی است که مقر آن در «لاهه» هلند قرار دارد. دیوان کیفری بین‌المللی به جرایمی رسیدگی می‌کند که توسط اتباع یا در قلمرو یکی از کشورهای عضو انجام شده باشد یا اینکه با تصویب شورای امنیت سازمان ملل به دیوان احاله شده باشد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، هفدهم مارس ۲۰۱۹ (امروز یکشنبه) فیلیپین با طی کردن روند قانونی یک ساله مورد نیاز برای خروج از دیوان بین‌المللی کیفری، رسما از این دیوان خارج شده است.

«رودریگو دوترته» رئیس‌جمهور فیلیپین که مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر در این کشور ۱۰۵ میلیون نفره، یکی از شعارهای انتخاباتی مهم او بود، سال گذشته در اعتراض به گزارش مقدماتی دیوان بین‌المللی کیفری و اتهام زنی این نهاد علیه کارزار مقابله با قاچاقچیان در این کشور، از تصمیم دولتش برای خروج فیلیپین از دیوان بین‌المللی کیفری خبر داده بود.

کارزار مقابله با قاچاقیچیان در فیلیپین که از سال ۲۰۱۶ آغاز شده، با انتقادهای تند کشورهای غربی قرار گرفته و آنها دولت دوترته را به «توسل بیش از اندازه به خشونت و کشتار» متهم کرده‌اند.

با خروج فیلیپین از دیوان بین‌المللی کیفری، این کشور به دومین کشوری تبدیل شده که از دیوان خارج می‌شود. پیش از این، بروندی هم از دیوان بین‌المللی کیفری خارج شده است.

«اِری کانِکو» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد: «دبیرکل به همه کشورهای مربوطه اطلاع داد که خروج فیلیپین از دیوان بین‌المللی کیفری در تاریخ ۱۷ مارس اجرایی می‌شود».

مقام‌های دیوان اعلام کرده‌اند که علیرغم خروج فیلیپین، تحقیق مقدماتی «فاتو بونسودا» دادستان دیوان بین‌المللی کیفری که فوریه ۲۰۱۸ آغاز شده، ادامه خواهد یافت چرا که طبق قوانین دیوان، هر تحقیقی که پیش از خروج یک کشور عضو در دیوان شروع شده باشد، تا پایان یافتنش ادامه خواهد یافت و خروج یک کشور تغییری در این روند ایجاد نمی‌کند.

دولت فیلیپین و شخص دوترته اما اعلام کرده‌اند که این دولت به هیچ وجه با دیوان برای ادامه تحقیقش همکاری نخواهد کرد.

طبق نتیجه تحقیق اولیه دیوان بین‌المللی کیفری، در جریان کارزار دولت فیلیپین در اواسط سال ۲۰۱۶ در این کشور علیه قاچاقچیان مواد مخدر، «کشتارهای غیرقانونی» صورت گرفته است.

پلیس فیلیپین اعلام کرده که آنها در جریان این کارزار، ۵۱۷۶ استفاده کننده یا قاچاقچیان مواد مخدر را کشته‌اند اما گروه‌های حقوق بشری با رد این آمار گفته‌اند که آمار واقعی، حداقل سه برابر آمار اعلام شده توسط پلیس است.

منبع: فارس

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۴۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زندان‌های مازاد مولدسازی می شوند

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به همکاری قوه قضائیه با دولت برای تحقق مطالبه رهبری انقلاب و مردم در خصوص رشد تولید گفت: املاک معرفی شده از سوی سازمان زندان ها در هیأت عالی مولدسازی پذیرفته شده اند.

به گزارش مشرق، حجت الاسلام محمدجعفر منتظری رئیس دیوان عالی کشور درباره همکاری قوه قضائیه با دولت اظهار کرد: هر پرونده‌ای که مربوط به موضوع تولید باشد در اولویت قرار می دهیم و به موجب اختیاری که قانون به رئیس دیوان داده، خارج از نوبت رسیدگی می شود که در امر تولید و مسائل اقتصادی کشور مؤثر و مفید باشد.

وی افزود: یک سری مسائل وجود دارد که در حوزه اختیارات قوه قضائیه نیست اما مساعدت و کمک به دولت می کند؛ مصادیق زیادی درباره فعال کردن کارخانجات و مراکز تولیدی و احیانا ترخیص برخی کالاها از گمرکات به این موضوع اختصاص دارد؛ تا جایی که در این زمینه ها قوه قضائیه در توانش بوده، اقدامات لازم را انجام داده است؛ الان هم قوه قضائیه در راستای تحقق آنچه مطالبه مقام معظم رهبری و مردم است، به دولت کمک می کند.

حجت الاسلام منتظری بیان کرد: چه مسائلی که مستقیما مرتبط به قوه قضائیه هگاست و چه مسائلی که مستقیما مربوط به این قوه نیست اما می تواند برای کمک به دولت در تحقق امر جهش تولید مؤثر و مفید باشد، در اولویت قرار خواهد گرفت.

رئیس دیوان عالی کشور در پاسخ به پرسشی درباره برگزاری جلسات هیأت عالی مولدسازی اظهار کرد: آنچه من شاهدم، این است که این هیأت به صورت جدی وارد شده و مازاد بودن ها را تشخیص می دهد اما کاری است که زمان می برد؛ همین چهارشنبه گذشته نیز در جلسه هیأت عالی مولدسازی مطرح شد که باید خروجی ملموس و محسوس داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: اعضای هیأت عالی مولدسازی دنبال آن هستند که این مسائل زودتر محقق شود تا مردم آثار آن را شاهد باشند.

نماینده قوه قضائیه در هیأت عالی مولدسازی گفت: این قوه هم در سازمان زندان ها موارد عدیده دارد که در هیأت مولدسازی مورد بحث قرار گرفته اند و مازاد بودن آنها تشخیص داده شده است که در حال طی کردن مراحل بعدی برای مولدسازی هستند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • حکم محمود مهرابی قابل فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور است
  • احتمال صدور حکم جلب جهانی، خواب را از چشمان نتانیاهو ربوده است
  • ادعای ترکیه درباره شرط حماس برای کنارگذاشتن سلاح
  • شکایت فعالان حقوق بشر از مقامات صهیونیست به دادگاه لاهه
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطا می‌شود
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطاء می‌شود
  • رئیس دیوان عالی کشور: آمار پرونده‌های «خانواده» مناسب نیست
  • ترکیه: از تمام ابزارها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم
  • اتحادیه اروپا: تهدید دیوان بین‌المللی کیفری غیرقابل قبول است
  • زندان‌های مازاد مولدسازی می شوند