Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@21:14:42 GMT

گردشگری در پایتخت با مترو تهران

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۴۶۱۹۰

گردشگری در پایتخت با مترو تهران

تهران- ایرنا- سیستم حمل و نقل مترو یکی از بزرگترین شبکه های درون شهری در پایتخت است که با داشتن 7 خط که در حال حاضر 6 خط آن فعال است توانسته بسیاری از نقاط تهران را به یکدیگر وصل کند و کمک بسزایی به مسافرت های درون شهری در سال های اخیر کرده است.

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران و حومه، نخستین خط مترو پایتخت ایستگاه تهران(صادقیه) را به شهر کرج وصل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پس از آن ایستگاه های مختلف افتتاح شد و متروی تهران گسترش پیدا کرد و در حال حاضر برنامه های کاربردی و نقشه های راهنمای بسیاری طراحی شده اند که به مسافران در سفرهای درون شهرشان کمک کند.
مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه از همین رو ، همانند سال گذشته در ایام نوروز با چاپ نقشه خطوط هشت گانه مترو تهران و حومه و اماکن دیدنی قصد دارد یک راهنمای استفاده از مترو تهران را در اختیار مسافران و گردشگرانی قرار دهد که می خواهند در تعطیلات نوروزی سفر به پایتخت و بازدید از مکان های گردشگری پایتخت را در برنامه خود قرار داده اند.
بااستفاده از این گزارش می خواهیم رسیدن به محل های گردشگری را با استفاده از مترو برای افرادی که خطوط متروی تهران و حومه را به خوبی نمی شناسند، معرفی کنند.
شبکه مترو تهران دارای 7 خط ریلی است که در حال حاضر 6 خط آن فعال است که البته خطوط فرودگاه مهرآباد و فرودگاه امام خمینی(ره) به عنوان خطوط فرعی متروی تهران، افتتاح شده و قابل استفاده اند.
خط 1: تجریش – کهریزک
شاید طولانی ترین خط مترو تهران تجریش – کهریزک است که از شمال تهران آغاز می شود و در جنوب تهران به پایان می رسد.
این خط مترو با رنگ قرمز در نقشه ی مترو تهران نمایش داده شده و در ایستگاه شهید بهشتی با خط 3، در ایستگاه دروازه دولت با خط 4 و در ایستگاه امام خمینی(ره) با خط 2 تعویض خط دارد.
این خط بطول 68 کیلومتر و 33 ایستگاه، ایستگاه تجریش در انتهای شمالی خیابان دکتر شریعتی، را به فرودگاه امام خمینی (ره) متصل می‌کند. انشعاب دیگر این خط تا حرم مطهر حضرت امام خمینی (ره)، بهشت زهرا و کهریزک ادامه دارد و برخی از مراکز گردشگری در نزدیکی ایستگاه های این خط به شرح زیر است:
ایستگاه تجریش: مجموعه موزه و کاخ سعد آباد، بازار تجریش، تله کابین توچال، آغاز مسیر کوهپیمایی دربند، بوستان جمشیدیه، باغ فردوس و مزه سینما، آغاز مسیر کوهپیمایی درکه، موزه پرفسور حسابی، موزه سینما، موزه موسیقی،باغ موزه هنر ایرانی،حسینیه جماران و امام زاده صالح(ع)
ایستگاه قیطریه: بوستان قیطریه و امام زاده علی اکبر (ع)
ایستگاه قلهک: سینما فرهنگ
ایستگاه دکتر شریعتی: حسینیه ارشاد
ایستگاه میرداماد: موزه دفینه
ایستگاه شهید حقانی: بوستان طالقانی،بوستان آب و آتش، بوستان نوروز، پل طبیعت، با غ موزه دفاع مقدس،
ایستگاه شهید همت: باغ کتاب تهران، برج میلاد
ایستگاه مصلای امام خمینی(ره): مصلای امام خمینی(ره)، پایانه بیهقی
ایستگاه سعدی: موزه آبگینه، موزه جواهرات ملی
ایستگاه امام خمینی(ره): پارک شهر، موزه ی ایران باستان ، موزه ی سکه، موزه ی عبرت، موزه ی پست، سر در باغ ملی
ایستگاه 15 خرداد:‌ بازار بزرگ تهران، کاخ گلستان
ایستگاه جوانمرد قصاب: آرامگاه جوانمرد قصاب
ایستگاه حرم مطهر امام خمینی(ره): حرم امام خمینی (ره)، بهشت زهرا(س)
خط 2: خط صادقیه – فرهنگسرا
شاید بتوان گفت شلوغ ترین خط مترو تهران در طول سال خط تهران(صادقیه) – فرهنگسرا است که با رنگ آبی پررنگ در نقشه مترو تهران نشان داده شده و این خط از ایستگاه به نشانی خیابان محمدعلی جناح، با 26 کیلومتر طول؛ به ایستگاه فرهنگسرا در شرق واقع در تهرانپارس، بلوار اشراق، روبروی فرهنگسرای اشراق متصل می کند و دارای 22 ایستگاه می‌باشد. برخی از مراکز گردشگری در نزدیکی ایستگاه های این خط به شرح زیر است:
ایستگاه فرهنگسرا: فرهنگسرای اشراق
ایستگاه تهرانپارس: بوستان جنگلی سرخه حصار، ترمینال شرق
ایستگاه بهارستان: موزه هنر های ملی، عمارت مسعودیه
ایستگاه دانشگاه امام علی(ع): موزه قرآن
این خط در ایستگاه های شادمان و دروازه شمیران با خط 4، ایستگاه نواب صفوی با خط 6 و امام خمینی(ره) با خط 1 تعویض خط دارد. مسافرت در خط 26کیلومتری صادقیه به فرهنگسرا در حدود 47 دقیقه طول می کشد
خط 3: خط قائم – آزادگان
خط آبی کمرنگ یا خط قائم واقع در اتوبان ارتش در شمال شرقی تهران به سمت آزادگان واقع در بزرگراه آیت اله سعیدی در جنوب غربی تهران از دیگر خطوط شبکه متروی تهران است که جنوب تهران را به شمال وصل می کند. این خط در ایستگاه شهید بهشتی با خط 1، ایستگاه تئاتر شهر با خط 4 و ایستگاه مهدیه با خط 6 تقاطع دارد. مسافت خط سه، 34 کیلومتر و دارای 25 ایستگاه می‌باشد و قطارهای مترو این راه را در زمان 63 دقیقه طی می کنند.
ایستگاه نوبنیاد: کاخ موزه نیاوران، آغاز مسیر کوهپیمایی دارآباد
ایستگاه شهید زین الدین: بوستان جنگلی لویزان
ایستگاه شهیدقدوسی: موزه رضا عباسی
ایستگاه میرزای شیرازی: سینما آزادی، بوستان ساعی
ایستگاه میدان حضرت ولی عصر (عج): بوستان لاله
ایستگاه راه آهن: ایستگاه راه آهن جمهوری اسلامی ایران
ایستگاه زمزم: بوستان ولایت
خط 4: خط ارم سبز – شهید کلاهدوز
دیگر خط مترو تهران ایستگاه ارم سبز واقع در ابتدای اتوبان تهران – کرج به سمت شهید کلاهدوز واقع در انتهای خیابان پیروزی است که با رنگ زرد در نقشه نشان داده شده این خط در ایستگاه دروازه دولت با خط 1، ایستگاه های دروازه شمیران و شادمان با خط 2 و تئاتر شهر با خط 3تقاطعی است خط دارد.
لازم به توضیح است یک خط انشعابی به طول 2 کیلومتر و 3 ایستگاه از این خط، ایستگاه بیمه واقع در ابتدای جاده مخصوص کرج را به پایانه های یک؛ دو؛ چهار و شش فرودگاه مهرآباد متصل می‌کند و برخی از مراکز گردشگری در نزدیکی ایستگاه های این خط به شرح زیر است:
ایستگاه میدان آزادی: مجموعه برج و موزه آزادی
ایستگاه تئاترشهر: سالن تئاتر و هنرهای نمایشی، تالار وحدت
مسافت خط چهار، 22 کیلومتر و دارای 19 ایستگاه می باشد. 43 دقیقه طول می کشد تا یک نفر از ایستگاه ابتدایی به ایستگاه انتهایی برسد.
ایستگاه فردوسی: خانه هنرمندان
ایستگاه تئاتر شهر: تئاتر شهر، تالار وحدت
ایستگاه میدان آزادی: برج و موزه آزادی
خط 5: خط تهران(صادقیه)– گلشهر
خط سبز یا همان خط به عنوان تنها خط برون شهری شبکه متروی تهران، از ایستگاه صادقیه واقع در خیابان محمدعلی جناح تا ایستگاه گلشهر در 45 متری گلشهرِکرج با 42 کیلومتر طول و 11 ایستگاه امتداد داشته و استان تهران را به استان البرز متصل می‌کند این خط در ایستگاه ارم سبز با خط 4 و ایستگاه صادقیه با خط 2 تعویض خط دارد.
خط پنج، 42 کیلومتر طول دارد و در مجموع زمان مسافرت در این خط در حدود 57 دقیقه است.
برخی از مراکز گردشگری در نزدیکی ایستگاه های این خط به شرح زیر است:
ایستگاه ارم سبز: بوستان ارم، باغ وحش ارم
ایستگاه ورزشگاه آزادی: مجموعه ورزشی آزادی
ایستگاه چیتگر: بوستان جنگلی چیتگر، دریاچه شهدای خلیج‌فارس
خط 7: خط شهید نواب صفوی – مهدیه
خط بنفش در نقشه ی مترو تهران مربوط به مسیر نواب صفوی تا مهدیه می شود.
این خط عمیق‌ترین خط مترو تهران است که از ایستگاه ورزشگاه تختی تهران در جنوب شرقی تهران آغاز شده و پس از طی مسیر شرقی- غربی و تقاطع با خطوط 1،2،3،4 و 6 به میدان کتاب در سعادت آباد می‌رسد.
در حال حاضر 5 ایستگاه مهدیه، بریانک، کمیل، رودکی و شهید نواب صفوی به طول 6 کیلومتر در آن به بهره برداری رسیده است و برخی از مراکز گردشگری در نزدیکی ایستگاه های این خط به شرح زیر است:
ایستگاه بریانک: موزه حیات وحش وآثار طبیعی هفت چنار
خط های فرعی که در شبکه متروی تهران فعال هستند.
خط فرودگاه مهرآباد
خط های فرودگاهی سفرهای برون شهری را برای مسافران بسیار آسان تر کرده و این خود از جمله کمک های شایان شبکه متروی تهران است.
خط فرودگاه مهرآباد، خط فرعیِ خط 4 متروی تهران است که از ایستگاه بیمه انشعاب پیدا می کند و دو ایستگاه دارد. ایستگاه های پایانه 1 و 2 فرودگاه مهرآباد و پایانه 3 و 4 فرودگاه مهرآباد که امکان دسترسی به بخش های مختلف این فرودگاه را برای شما فراهم می کند. مسافت این خط 2.5 کیلومتر است و زمان مسافرت آن 5 دقیقه برآورد شده است.
خط فرودگاه امام خمینی(ره) و شهر پرند
یکی دیگر از خط های فرعی که در شبکه متروی تهران، خط فرودگاه امام خمینی (ره) است. این خط از ایستگاه شاهد-باقرشهر انشعاب می گیرد و شامل ایستگاه های نمایشگاه آفتاب، واوان، فرودگاه امام خمینی(ره) و شهر پرند می شود و طول این خط 31 کیلومتر است و طی آن به 35 دقیقه زمان نیاز دارد.
تهرام/7243//1348

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي گردشگري مترو تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۶۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۵۰ درصدی گردشگری در بخش «کَن»

بخشدار کن از حضور ۸ هزار گردشگر در جشنواره گیلاس خبر داد و گفت: رشد ۵۰درصدی گردشگر را در سومین جشنواره گیلاس روستاهای سنگان چهارگانه شاهد بودیم.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام سایت شهر؛ سومین جشنواره گیلاس در حریم روستاهای چهارگانه سنگان بخش کن واقع در منطقه ۲۲ تهران صبح روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار شد.

مرتضی محمدنژاد بخشدار کن با اشاره به سومین همایش بزرگ جشنواره گیلاس اظهار داشت: با حضور تقریبی هشت‌هزار شهروند پایتخت که از ساعت ۷ صبح الی ۱۲ ظهر برگزار شد می‌توان گفت با حضور این تعداد گردشگر در جشنواره یک روزه شاهد رشد ۵۰درصدی در توسعه برنامه های اجتماعی و فرهنکی مخصوصا در حوزه گردشگری در حریم روستاهای شمال، غربی‌ترین نقطه پایتخت نسبت سال گذشته خواهیم بود.

وی در ادامه به برگزاری ۳ جشنواره دیگر در سال جاری با توجه به ظرفیت‌های روستاهای بخش که با مشارکت مدیریت شهری منطقه ۲۲ و سازمان گردشگری شهرداری تهران در چهار فصل سال برگزار خواهد شد، گفت: این جشنواره‌ها شامل جشنواره شاه‌توت (اواخر تابستان)، جشنواره خرمالو (اواخر پاییز) و جشنواره فصلی با حضور اقوام ایرانی برپا و برگزار می‌شود.

محمدنژاد در ادامه با تاکید بر اهمیت برگزاری این جشنواره ها در قالب حمایت از تولیدات روستایی و ترویج محصولات ارگانیک محلی و سالم، تصریح کرد: این جشنواره ها در بخش کن با اهدافی چون رشد گردشگری، معرفی روستاهای بخش کن و محصولات و ظرفیت کوهستانی، تولیدات متنوع روستایی، افزایش مشارکت مردمی در رشد سبک زندگی سالم، تحکیم خانواده، حفاظت از محیط زیست و بازیافت، حفظ منابع طبیعی، افزایش نشاط اجتماعی و رونق ورزش همگانی در طول سال برگزار می شود.

 او با اهمیت به موضوع مساحت روستاهای ۴گانه سنگان اذعان کرد: ۱۹۷ هکتار مساحت شامل باغات، مستثنیات و بافت روستایی روستاهای سنگان ۴گانه بخش کن می‌باشد که امروز گردشگران از این مسافت‌ها عبور و در ۴ ایستگاه استقبال(سنگان پایین)، ایستگاه صبحانه (سنگان وسط)، ایستگاه پذیرایی (باغ دره) و ایستگاه پایانی و مراسم جشن شکوفه‌ها (سنگان بالا) پذیرایی شدند.

بخشدار کن در پایان با اشاره به ظرفیت روستاهای این بخش از شهرستان تهران خاطرنشان کرد: محصولات تولیدی باغات این روستاها شامل گیلاس، شاه توت، خرمالو، سیب و ازگیل می‌باشد، در کنار این تولیدات که بسیار فاخر می‌باشند ۳ آثار باستانی چون چنار 4هزار ساله، آبشار و تکیه تاریخی ۲۵۰ ساله نیز از دیگر ظرفیت‌هایی است که گردشگران مشتاق را روانه این منطقه کوهستانی زیبا می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رشد ۵۰ درصدی گردشگری در بخش «کَن»
  • مسافران ایستگاه مترو میرزای شیرازی در پیچ و خم خروج از مترو + تصاویر
  • اقامتگاه ییلاقی پادشاهان قاجار و پهلوی اینجاست
  • کانون خدمت رضوی شهرستان تهران آغاز به کار کرد/بزرگترین پرچم رضوی در پایتخت به اهتزاز درمی‌آید
  • مصلای امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد
  • مصلی امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • قبرستان‌ تاریخی طرشت زیر پای مسافران ایستگاه مترو دانشگاه شریف
  • غرفه‌سازی برای ناشران در فضای شبستان مراحل پایانی خود را طی می‌کند
  • سوغاتی چینی کی به تهران میرسه؟