Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-06@16:04:37 GMT

فرمول محاسبه چربی دور شکم

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۴۹۷۱۵

امروزه چاقی به عنوان یک مشکل بهداشت عمومی مطرح است و عامل خطر بسیاری از بیماری‌های مزمن به شمار می‌رود.به گزارش بلاغ،اضافه وزن و چاقی با ذخیره بیش از حد انرژی به صورت چربی در بدن ظاهر می‌شود، در واقع وقتی کالری دریافتی بیشتر از کالری مصرفی باشد با تبدیل به چربی، در بدن ذخیره می‌شود؛ در کشور ما اضافه وزن و چاقی در افراد بزرگسال بسیار شایع است و در کودکان و نوجوانان نیز روند رو به افزایش را طی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



امروزه چاقی به عنوان یک مشکل بهداشت عمومی مطرح است و عامل خطر بسیاری از بیماری‌های مزمن از جمله فشار خون، بیماری‌های قلبی و عروقی، چربی خون بالا، دیابت و سرطان می‌شود؛ طبق بررسی‌های انجام شده بین فشار خون و شاخص توده بدنی (BMI) همبستگی مستقیم و معنی داری وجود دارد و شاخص توده بدن و چاقی خصوصا نوع شکمی یک پیش بینی کننده مهم افزایش فشار خون است.

 شیوع فشار خون بالا در افراد جوان و چاق ۲ برابر و در افراد مسن و چاق ۵۰ درصد بیشتر از افراد دارای وزن طبیعی است؛ در مردان به ازای هر ۱۰ درصد افزایش وزن فشار خون ۶/۶ میلیمتر جیوه بالا می‌رود، چاقی در هر سنی با افزایش فشار خون همراه است و با کاهش وزن فشار خون نیز از بین می‌رود، دریافت زیاد از حد نمک موجب نگهداری آب در داخل بدن و افزایش حجم خون و به تبع آن افزایش فشار خون خواهد شد.

حیدرعلی قربانی متخصص تغذیه اظهار کرد: به وجود چربی در ناحیه شکم چاقی شکم می‌گویند، تجمع چربی در این ناحیه به بدن فرم سیبی شکل می‌دهد، افرادی که بدن سیبی شکل دارند بیشتر از افرادی که در آنها تجمع چربی در لگن، ران‌ها و باسن است (اصطلاحا فرم گلابی می‌گویند) در معرض خطر ابتلا به فشار خون، بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت هستند.
معیار تشخیص چاقی چیست؟

این متخصص تغذیه بیان کرد: با محاسبه نمایه توده بدنی و مقایسه آن با مقادیر استاندارد می‌توان به اضافه وزن و چاقی پی برد برای اینکار وزن و قد اندازه گیری شده و سپس با فرمول  BMI (نمایه توده بدنی) تعیین می‌شود که بر اساس آن می‌توان تقسیم بندی زیر را انجام داد، (برای بدست آوردن BMI، وزن را تقسیم بر قد کنید).

قربانی ادامه داد:  کمتر از ۵/ ۱۸، کم وزن؛ بین ۱۸/۵ تا ۲۴/۹  وزن طبیعی، بین ۲۵ تا ۲۹/۹ اضافه وزن، ۳۴/۹- ۳۰ چاقی خفیف، مساوی و بیشتر از  ۳۵ چاقی شدید است؛ لذا افزایش شیوع چاقی ۲۵
توصیه‌های مفید برای پیشگیری از اضافه وزن

آیدا محمودی متخصص تغذیه اظهار کرد: برای پیشگیری از اضافه وزن باید کارهای مختلفی انجام داد؛ حجم و عدد غذایی را کم و دفعات آن را افزایش دهید به طوری که روزانه سه وعده غذای اصلی و ۲ میان وعده کم کالری مصرف کنید.

این متخصص تغذیه بیان کرد: مصرف غذا‌های پر انرژی و شیرین مانند انواع شیرینی و شکلات آب نبات، مربا، عسل و انواع دسر‌های شیرین و چرب را محدود کنید؛ از مخلوط انواع حبوبات بیشتر استفاده کنید، از انواع شیر و لبنیات کم چرب بیشتر استفاده کنید، چربی‌های قابل مشاهده گوشت را قبل از طبخ کاملا جدا کنید، حتی الامکان غذا‌های خود را آبپز، بخار پز یا تنوری استفاده کنید و از سرخ کردن مواد غذایی خودداری کنید.

وی ادامه داد: مصرف فرآورده‌های گوشتی پر چرب مثل سوسیس، کالباس و غذا‌های تهیه شده با این مواد غذایی مانند انواع پیتزا را محدود کنید؛  مصرف امعاء و احشاء مانند دل، جگر، قلوه، کله پاچه سیرابی و غیره را بسیار محدود کنید، مصرف انواع نوشابه‌های گازدار، آب میوه‌های صنعتی، شربت‌های تجاری را محدود و از آب ساده دوغ کم نمک و بدون گاز مصرف کنید،  مصرف میوه‌ها و سبزی خام را حداقل پنج وعده مصرف کنید.

این متخصص تغذیه افزود: از ریزه خواری به بهانه چشیدن غذا و یا پیشگیری از اصراف خودداری کنید؛ به مقدار کم غذا بکشید، لقمه‌ها را خوب بجوید و به آرامی غذا را میل کنید،  غذا را در ظرفی کوچکتر بکشید و در رستوران نیم پرس سفارش دهید، غذا خوردن را همزمان با سایر فعالیت‌ها مانند تماشای تلویزیون یا کتاب خواندن انجام ندهید.

محمودی تشریح کرد: همه غذای تهیه شده را سر میز یا سفره نگذارید و دوباره سر دیگ غذا نروید و پس از اتمام غذا سریعا میز غذا و یا سفره را ترک کنید؛ هیچکدام از وعده‌های غذایی خصوصا صبحانه را حذف نکنید، روغن جامد را از برنامه غذایی حذف و مصرف روغن مایع را محدود کنید، از مصرف تنقلات کم ارزش، پر نمک و چرب مانند انواع سس و پفک و غیره اجتناب کنید.

وی یادآوری کردک مصرف غذا‌های خیابانی و فست فود و غذا‌ها رستوران را محدود کنید؛ نمک مصرفی غذا را کاهش و همان مقدار از نمک یددار استفاده کنید، ورزش، فعالیت بدنی منظم و متناسب سن و شرایط جسمی را افزایش دهید، برای کاهش وزن عجله نداشته باشید، زیرا رژیم‌های کاهش وزن سریع علاوه بر عوارض جانبی جبران ناپذیرمنجر به بازگشت اضافه وزن می‌شود، از داشتن رژیم غذایی خود سرانه پرهیز و حتما با کارشناس مشورت کنید.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۹۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان

به گزارش صدای ایران از ایرنا، پرفشاری خون به معنای بالا بودن میزان فشاری است که بر اثر برخورد خون به دیواره‌ی سرخرگ‌ها ایجاد می‌شود. سرخرگ‌ها، رگ‌هایی هستند که خون را از قلب به تمام اعضای بدن می‌رسانند.

میزان فشار خون، با دو عدد مشخص می‌شود. فشار خون سیستولیک (عدد بالایی) نشان دهنده‌ی فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام انقباض قلب است و فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی) نشان دهنده‌ی فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام آزاد شدن عضلات قلب (بین هر ضربان قلب) است.

بالا رفتن فشار خون سبب سکته و مرگ در افراد می‌شود و به همین دلیل از آن به عنوان قاتل خاموش یاد می‌شود.

دکتر مریم طاهرخانی متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره گفت: بنا به توصیه اتحادیه جهانی فشارخون بالا، افراد بالغ بالای ۱۸ سال باید غربالگری فشارخون شوند.

به این ترتیب که افراد ۱۸ تا ۳۹ سال هر سه تا پنج سال باید فشارشان را اندازه بگیرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزیابی کنند.

وی ادامه داد: این افراد اگر به علت وزن بالا - توده بدنی (BMI) بالاتر از ۲۵ -یا ماکسیمم فشار بین ۱۳۵ تا ۱۳۹ و مینیمم فشار ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه در معرض ابتلا به فشارخون بالا هستند، باید به صورت سالانه پایش شوند، افراد بالای ۴۰ سال نیز باید هرسال فشارخون خود را اندازه‌گیری کنند.

طاهرخانی با بیان اینکه فشار خون بالا سالانه بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد، به راه‌های پیشگیری از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف غذا‌های سرخ کردنی، چرب، آماده و کنسروی، حذف اسید‌های چرب ترانس، خودداری از مصرف الکل و دخانیات و پرهیز از مصرف نمک بیش از یک قاشق چایخوری از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ابتلا به پرفشاری خون بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است، بیان کرد: این مهم با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع بیماری امکان پذیر است.

طاهرخانی، تصریح کرد: مشکل اصلی برای کنترل فشارخون، عدم پذیرش بیماران است؛ با وجود پیشرفت‌های بسیار در حوزه درمان، اغلب بیماران یا داروهایشان را مرتب مصرف نمی‌کنند، یا تصور می‌کنند پرفشاری خون قابل درمان است و با کاهش فشار ناشی از درمان، بلافاصله دارو را قطع می‌کنند، این آگاهی باید به بیمار داده شود که فشارخون یک بیماری قابل کنترل است، نه قابل درمان؛ این کنترل هم به روش دارو درمانی انجام می‌شود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: توصیه انجمن جهانی فشار خون بر پیروی از یک راهبرد دارویی یکسان در تمام کشور‌ها با طیف‌های مختلف اقتصادی و بهداشتی است، البته ما در کشور ملزم به استفاده از این الگوریتم نیستیم و استفاده از دارو‌های ترکیبی با مصرف یک بار در روز با کارایی موثر، از اولویت‌های تجویزی است که نمونه‌های داخلی آن هم تولید شده‌اند.

دیگر خبرها

  • تغییر سلیقه‌ای فرمول محاسبه حقوق رانندگان آژانس شهرداری قزوین
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن
  • سالمندان مبتلا به فشار خون بالا چه بخورند؟
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است