Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@09:37:04 GMT

ارمغانی برای مردم ایران- منصور معظمی*

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۰۴۳۹

ارمغانی برای مردم ایران- منصور معظمی*

تهران- ایرنا- توسعه فازهای میدان گازی پارس جنوبی که با تصمیم دولت‌های هفتم و هشتم آغاز شد، در دولت‌های بعدی نیز ادامه یافت. البته در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با عزم جدی وزارت نفت این روند سرعت بیشتری پیدا کرد.

در این راستا روز گذشته نیز 4 فاز 13، 22، 23 و 24 این میدان مشترک به‌طور رسمی و با حضور رئیس جمهوری افتتاح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فازهایی که میزان تولید گاز از مخزن مشترک پارس جنوبی را از 580 میلیون متر مکعب در روز به بیش از 660 میلیون متر مکعب در روز رساند و باعث شد که تولید گاز ایران از این میدان مشترک از کشور رقیب یعنی قطر پیشی بگیرد. به‌طور کلی افتتاح و بهره‌برداری 15 فاز از 25 فاز در مدار تولید میدان پارس جنوبی در کارنامه این دولت ثبت شده است و بدون در نظر گرفتن فاز 11 بزودی با اتمام طرح فاز 14 شاهد بسته شدن پرونده توسعه اولیه این میدان در دولت دوازدهم خواهیم بود. آنچه می‌توان به عنوان ارمغان دولت برای مردم از رهاورد این پروژه‌های توسعه‌ای یاد کرد، بسیار گسترده است اما به برخی از آنها در ادامه اشاره می‌کنم:
1. خوشبختانه عمده کارها توسط پیمانکاران و مجریان داخلی به سرانجام رسید. اگرچه همواره موضوع طولانی شدن زمان اجرای پروژه‌ها و بعضاً قیمت تمام شده مطرح بوده است. اما مفهوم آن اشتغالزایی و توانمند‌سازی شرکت‌های داخلی است که بخشی از اشتغال ناشی از آن پایدار بوده است.
2. بخش قابل توجهی از تجهیزات مورد استفاده در فازهای اولیه از طریق منابع خارجی وارد می‌شد اما اکنون بسیاری از تجهیزات مورد استفاده توسط سازندگان داخلی تولید می شود که تجلی‌گاه باور به ساخت داخل است.
3. توسعه گازرسانی به شهرها و روستا‌ها که به پشتوانه آن شاید بتوان مدعی شد ایران تنها کشوری است که بیش از 93 درصد شهرها و 79 درصد از روستاهایش دارای شبکه تأمین پایدار گاز است.
4. پایداری تأمین گاز، زمستان‌های گرم و بدون دغدغه را نیز مدیون افزایش تولید گاز از این میدان هستیم.
5. این میدان مشترک است و چنانچه برداشت گاز کشور از این مخزن مشترک افزایش نمی‌یافت امروز کماکان از کشور رقیب یعنی قطر عقب بودیم و قطر سرمایه‌های ایران را تبدیل به تولید ملی خود می‌کرد. اما به مدار رسیدن این 15 فاز ما را از کشور همسایه جلو‌تر انداخت و باعث شد که نیازی به واردات گاز نداشته باشیم. اگر حجم تولید گاز ایران از این مخزن به رقم کنونی نرسیده بود، امکان تأمین تقاضا بیش از حد استاندارد کشور برای گاز از تولید داخل وجود نداشت و این بخش هم تحریم پذیر می‌شد. اما الآن ظرفیتی برای افزایش صادرات گاز نیز فراهم شده است.
6. اما موضوعی که از تمام آنچه گفته شد ارزشمند‌تر است «خودباوری» و تحقق شعار «ما می‌توانیم» است. در این راستا شایسته است که وزارت نفت نیز اهتمام و نگاه ویژه تری به سازندگان و پیمانکاران داخلی داشته باشد. موضوعی که در این شرایط انتظار می‌رود این است که با یک دقت و تصمیم‌گیری درست برخی از پروژه‌های تعریف شده به پیمانکاران داخلی واگذار شود. امروز که به هر دلیلی شرکت‌های خارجی بازار ایران را ترک کرده‌اند، می‌تواند برای ما به مثابه یک فرصت بی‌تکرار باشد.
7. بهبود وضع محیط زیستی از طریق جایگزین کردن گاز با سوخت مایع در نیروگاه‌ها و همینطور تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی از دیگر دستاوردهای افزایش تولید از این میدان بود که روی تولید ناخالص داخلی اثر خواهد گذاشت.
ان‌شاء‌الله بزودی شاهد به ثمر رسیدن پروژه‌های دیگر بخصوص پروژه‌های جلوگیری از سوزانده شدن گازهای همراه باشیم که این روز می‌تواند نزدیک باشد. روزی که حداقل گاز در فلرها بسوزد، هوای شهرهای دارای نفت و گاز تمیز شود و حتی برای کشور درآمد زایی به همراه داشته باشد.
*عضو هیأت علمی دانشگاه صنعت نفت
منبع: روزنامه ایران، 27/12/1397
پژوهشم**1197**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد صنعت نفت منصور معظمي داخلي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۰۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید

عباس علی‌آبادی در گفت‌وگوی تلویزیونی اظهار داشت: اجلاس آفریقا را داشتیم و بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های کشور برای معرفی به بیش از ۲ هزار بازرگان و تاجر بین‌المللی برگزار خواهد شد و می‌تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به خوبی برگزار شد که می‌تواند تاثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد.

او افزود: آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای بازرگانان و تجار ما است. از جمله مهمترین این فرصت توسعه‌نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی‌ها به صورت جامع برنامه‌هایی را برای توسعه پیگیری می‌کنند و در این برنامه فرصت‌های برای تجار ما وجود دارد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالا‌هایی که تولید می‌کنیم به جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم. به عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالا‌های قاچاق هستیم.

وزیر صمت ادامه داد: از جمله چالش‌هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه‌های انرژی و حمل و نقل داریم یک فرصت محسوب می‌شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشور‌های آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه‌های دائمی برای کالا‌های ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی‌ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملاً مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن‌های بازرگانی ما در آفریقا به ۱۲ مورد می‌رسد و تعداد مراکز بازرگانی به ۱۵ مرکز خواهد رسید.

او در خصوص چالش‌های توسعه تجارت با آفریقا گفت: مهم‌ترین چالش‌ها رقبا هستند که تلاش می‌کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزار‌های مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

علی‌آبادی افزود: باید ظرفیت‌های مالی و اقتصادی خود را به نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی که در مسیر صادرات است را برداریم. ما به شرکت‌هایی اولویت می‌دهیم که صادرات محور و دانش‌بنیان هستند. شرکت‌هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم.

او افزود: در حال تعریف پروژه‌هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق‌های پروژه را تأسیس کنیم که مردم با سرمایه‌های خرد خود در پروژه‌های ملی مشارکت کنند. به زودی اطلاعیه‌ها در این باره منتشر خواهد شد. اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به معنای واقعی و الگوی تازه محقق کنیم.

علی‌آبادی گفت: رقبای ایران حتما برای ایران مزاحمت ایجاد خواهند کرد. یکی از کار‌های مهمی که باید انجام دهیم ابزار تجارت را فراهم کنیم که مهمترین آن حمل و نقل است. برای شرق و شمال آفریقا نسبت خوبی داریم و طبق دستور رئیس‌جمهور برای غرب و جنوبی آفریقا هم از لحاظ حمل‌ونقل پوشش دهیم که کار‌های سختی است و حتماً انجام خواهیم داد.

وزیر صمت افزود: آفریقا فرصت خوبی برای صنایع دانش‌بنیان ایران است و کشور‌های آفریقایی هم در حوزه آموزش هدف‌گذاری کرده‌اند و ایران باید از این فرصت استفاده کند. همچنین شرکت‌های مهندسی و زیرساخت ایران هم می‌توانند پروژه‌های بزرگی در آفریقا اجرا کنند. کشور‌های آفریقایی علاقه‌مند هستند از خودرو‌های روز استفاده کنند و این فرصتی برای ایران است.

وی تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد به کسانی در اولویت ارز، ارز بدهیم که به سمت تجارت و صادرات بروند به‌ویژه به مقاصد صادراتی ایران از جمله آفریقا.

علی آبادی همچنین درباره برنامه‌های وزارت صمت در خصوص صنعت خودرو گفت: ما برنامه گسترده داریم و امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. ما به ظرفیت تولید ۵ هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی افزود: در بحث واردات خودرو باید گفت این موضوع را در دستور کار داریم تا به این وسیله تعادل بهتری در تامین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را واردات کرده ایم و مردم می‌توانند ثبت نام کرده و بخرند.

منبع: خبرآنلاین

tags # خودرو سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راه‌اندازی فاز دوم کارخانه فولاد بافت مصداق«جهش تولید با مشارکت مردم» است
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • شعار هواداران تراکتور علیه ایجنت معروف فوتبال ایران!
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • نقش نخبگان داخلی در حراست هوشمند از آسمان کشور ارزنده است
  • نقش متخصصان داخلی در حراست هوشمند از آسمان کشور ارزنده است
  • انتقاد تند علم الهدی از تلاش برای بازگرداندن خواننده ها و هنرمندان خارج نشین به ایران /بخاطر جذب حداکثری باید عناصر ناپاک و ضدانقلاب به کشور برگردند؟