Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-09@02:13:31 GMT

عطارد نزدیک‌ترین سیاره به زمین است نه زهره!

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۰۸۳۷

عطارد نزدیک‌ترین سیاره به زمین است نه زهره!

ساعت24 -محققان آمریکایی به تازگی اعلام کرده‌اند که سیاره عطارد از نظر گردش مداری به دور خورشید نزدیک‌ترین سیاره به زمین است.

یکی از سوالات جالب فضایی که همواره در ذهن علاقه‌مندان به این حوزه مطرح می‌شود این است که نزدیک‌ترین سیاره به کره زمین چیست؟

جوابی که اغلب مردم به این سوال می‌دهند سیاره زهره(venus) است، اما در واقع پاسخ این سوال سیاره عطارد(mercury) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه زهره سیاره‌ای است که از نظر مداری، نزدیک‌ترین فاصله به زمین را دارد، ولی هنگام گردش مداری به دور خورشید، سیاره عطارد به مدت بیشتری در نزدیک‌ترین فاصله به زمین باقی می‌ماند.

"تام استاکمن"(Tom Stockman) دانشجوی دکترای دانشگاه آلاباما به همراه گروهی از محققان اظهار کردند، برخی بی‌دقتی‌ها و ابهام‌ها سبب می‌شود اطلاعات نادرستی نسبت به فاصله متوسط بین سیارات انتشار یابد.

زمانی‌که مردم فاصله میان دو سیاره را محاسبه می‌کنند، معمولاً فاصله دو سیاره از خورشید را از هم کم می‌کنند.

اما مسئله این است که مردم تنها فاصله میان دو سیاره را زمانی محاسبه می‌کنند که در نزدیک‌ترین فاصله از یکدیگر قرار دارند.

برخی زمان‌ها زهره در طرف مقابل خورشید قرار دارد زیرا دو سیاره با سرعت‌های متفاوتی حرکت دورانی دارند.

در این راستا محققان برای تفسیر این موضوع از یک تکنیک جدید ریاضی استفاده کردند تا فاصله میان سیاره‌ها را اندازه‌گیری کنند.

این روش که نقطه-دایره نام دارد، فاصله میان دسته‌ای از نقاط در مدار سیارات را میانگین می‌گیرد.

زمانی‌که محققان با این تکنیک فاصله بین سیارات را اندازه‌گیری کردند، به این نتیجه رسیدند که در اغلب مواقع نه‌تنها سیاره عطارد نزدیک‌ترین سیاره به زمین است، بلکه عطارد نزدیک‌ترین سیاره به زحل و نپتون و باقی سیارات به حساب می‌آید.

محققان یافته‌های خود را این گونه بازبینی کردند که جای سیارات در مدارهایشان در هر ۲۴ ساعت و به مدت ۱۰ هزار سال را مورد بررسی قرار دادند.

استیون بکویت از آزمایشگاه علوم فضایی و استاد ستاره شناسی در دانشگاه یو سی برکلی برای توضیح این موضوع مثالی می‌زند: تصور کنید شما در خانه‌ای زندگی می‌کنید و همسایگان مجاور شما نیمی از سال را در جای دیگری زندگی می‌کنند. مثلاً شما در ویسکانسین هستید و همسایه کناری‌تان شش ماه سرد سال را در فلوریدا می‌گذارد. در واقع در طول زمستان افرادی که یک خانه آن طرف‌تر زندگی می‌کنند نزدیک‌ترین همسایه به شما خواهند بود. اما بیشتر مردم به اشتباه همچنان می‌گویند که نزدیک‌ترین همسایه آنهایی هستند که در شش ماه گرم سال در خانه مجاور هستند. این یک روش جالب برای تعریف مجدد نزدیک‌ترین همسایه هست.

منبع:ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: عطارد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۰۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح با روش محققان دانشگاه تهران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، نتایج این پژوهش که در قالب پایان‌نامه دکترای محمد کریمی فیروزجایی با عنوان «ارائه روشی جهت بهبود همزمان توان تفکیک مکانی و دقت دمای سطح زمین بدست آمده از تصاویر حرارتی ماهواره‌ای» در گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه تهران و با راهنمایی مجید کیاورز و سید کاظم علوی پناه انجام شده است، در یکی از معتبرترین مجلات بین‌المللی به نام Remote sensing of Environment با ضریب تأثیر ۵/۱۳ به چاپ رسید.

کاظم علوی‌پناه، استاد دانشگاه تهران و برنده نشان عالی دانش دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران که یکی از استادان راهنمای این رساله دکتری بوده است، درباره اهمیت تحقیق انجام شده، گفت: «دمای سطح زمین یک پارامتر فیزیکی است که به دلیل نشان دادن میزان تشعشعات ساطع شده از سطح زمین و تبادل انرژی بین سطح زمین و اتمسفر، از اهمیت بالایی برخوردار است. در دهه‌های اخیر با توسعه علم سنجش از دور حرارتی، محاسبه دمای سطح برای یک منطقه وسیع، با توان تفکیک مکانی-زمانی مختلف امکان‌پذیر شده است. دمای سطح به دست آمده از سنجنده‌های حرارتی ماهواره‌ای در توان‌های تفکیک مکانی و زمانی مختلف، از اهمیت بالایی در مطالعات متعدد از جمله بررسی منابع زمینی و زیرزمینی، پایش پدیده‌های محیطی، کیفیت هوا، بیلان انرژی، ساختار زمین‌شناسی، هواشناسی و اقلیمی، موضوعات و چالش‌های شهری همچون کیفیت محیط شهری، شدت جزیره حرارتی، اینرسی حرارتی و آسایش حرارتی، تغییرات اکوسیستم، مدیریت منابع آب، کشاورزی، هیدرولوژی، رطوبت سطح و تبخیر و تعرق، شناسایی پدیده‌های مختلف و اقیانوس‌شناسی برخوردار است.»

استاد تمام دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران گفت: استفاده از دمای سطح بدست آمده از تصاویر حرارتی ماهواره‌ای در کاربردهای مختلف، با چالش‌های مهمی همراه است. یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها، توان تفکیک مکانی این داده‌ها و اطلاعات است. در بسیاری از کاربردهای شهری و محیطی، به دمای سطح با توان تفکیک مکانی بالا نیاز است که در دسترس نمی‌باشد.

دارنده نشان عالی دانش دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: با توجه به اهمیت موضوع، محمد کریمی فیروزجایی در رساله دکتری خود با عنوان «ارائه روشی جهت بهبود همزمان توان تفکیک مکانی و دقت دمای سطح زمین بدست آمده از تصاویر حرارتی ماهواره‌ای» در گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه تهران با نظارت دکتر مجید کیاورز و اینجانب به این چالش پرداخته است.

عضو هیأت علمی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران گفت: این گروه تحقیقاتی در این رساله، جهت‌های تحقیقاتی جدید باز کرده و الگوریتم‌های نوینی برای بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح بدست آمده از تصاویر ماهواره‌ای توسعه دادند که دقت و کارایی بالاتری نسبت به مدل‌های موجود و مرسوم دارند. این الگوریتم، می‌تواند در حل بسیاری از چالش‌های موجود در محیط‌های طبیعی و شهری مرتبط با حرارت مفید و مؤثر باشد.

کد خبر 6099295

دیگر خبرها

  • کشف شواهد جدید از برخوردی که قمر زمین را شکل داده است
  • تصویر حیرت‌انگیزی که واقعیت منظومۀ شمسی را نشان می‌دهد
  • قضاوت حقوقی با هوش مصنوعی؛ خیلی دور، خیلی نزدیک!
  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • کشف پاسخ جدیدی برای معمای دیرین یک سیاره جهنمی!
  • بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح با روش محققان دانشگاه تهران
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد