Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی قبادی، از مدیران اسبق سازمان اوقاف و امور خیریه و برگزارکننده مسابقات بین‌المللی قرآن در ادوار قبل در گفت‌وگو با ایکنا با ارائه راهبردها و راهکارهای علمی و عملی جذب جوانان برای شرکت در مسابقات قرآن گفت: هر اقدام فرهنگی، ظرفیت‌ها و قابلیت‌های خود را دارد. در رابطه با مسابقات قرآن، طبیعی است که کارهای پژوهشی و هنرهای قرآنی، مخاطبان و جذابیت‌های خاص خود را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مسابقات قرآن هم هنرنمایی قاریان و حفاظ و هم سایر رشته‌های دیگر شامل رشته تفسیر و مفاهیم را مشاهده می‌کنیم و البته طبیعی است که چون محتوا، محتوای قرآنی است، پیش‌مقدمه قبلی نیاز دارد و کسانی که علاقه‌مند به این حوزه هستند، مراجعه می‌کنند. در یک برآیند کلی می‌توان گفت که مسابقات بین‌المللی قرآن به خاطر بعد هنری، نمایشی و آموزشی توانسته بخشی را به خود جذب کند، اگر چه از نظر کمی، عده محدودی از جامعه هستند.

مشاور رئیس سازمان و رئیس اداره بازرسی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی اظهار کرد: این مقایسه که بین استقبال از مسابقات در دهه‌های 60 و 70 با دهه 90 می‌شود، اگر خاص قرآن باشد، مقایسه درستی نیست، در همه زمینه‌ها همین گونه است، هر انقلابی که می‌شود در دهه اول یک نشاط و بالندگی دارد به مرور زمان که ایده‌آل‌های افراد محقق نمی‌شود و اشکالاتی در کارهای اجرایی پیش می‌آید، گرایش‌ها مقداری ضعیف می‌شود و این یک موضوع جامعه‌شناسی و روانشناسی است که نیاز به تحلیل دارد، لذا اختصاص به جوامع قرآنی ندارد.

قبادی بیان کرد: در زمینه‌های دیگر هم همین گونه است و مشاهده می‌شود که اقبال عمومی به بسیاری از برنامه‌ها نسبت به سال 60 کمتر شده، لذا باید در نظر گرفت که اگر این 36 دوره مسابقات را نداشتیم چه اتفاقی می‌افتاد.

وی افزود: گاهی قاریان مهمان مصری و ایرانی که متسابق نیستند و تنها در شروع یا پایان برنامه به قرائت می‌پردازند، یقیناً جذابیت‌هایی را ایجاد می‌کنند که برخی در مسابقات حضور می‌یابند تا فقط این قرائت‌ها را گوش دهند، بنابر این 36 دوره مسابقات، بلاشک نقش بسزایی در جذب بسیاری از اقشار به سمت قرآن داشته است، ولو اینکه اشکالاتی ممکن است وجود داشته باشد.

مشاور اسبق رياست سازمان اوقاف و امور خيريه با اشاره به افزودن رشته‌های دیگر به مسابقات قرآن گفت: به عنوان مثال در رشته‌های هنری، می‌توان رشته کتابت قرآن را به مسابقات اضافه کرد، همچنین مسابقات مفاهیم قرآن می‌تواند خیلی گسترده‌تر برگزار شود و در قالب بسته یک متن تفسیری نباشد و حتی می‌تواند به سطوح مختلف سنی تعمیم داده شود و نقاشی‌ها و داستان‌های قرآنی را دربرگیرد.

وی در رابطه با واگذاری مسابقات به بخش مردمی عنوان کرد: اصل 44 فقط شامل مسائل اقتصادی نمی‌شود و سازمان اوقاف باید برون‌سپاری کند، یعنی 10 درصد مسابقات را چه در سطح شهرستانی و استانی و بین‌المللی به طور مستقیم دخالت و نظارت کند و در بخش بین‌المللی اجرا را تا حد امکان به مؤسسات قرآنی که توانمندی خود را ثابت کرده‌اند، بسپارند. گاهی اوقات یک مؤسسه قرآنی این ظرفیت را دارد که در حد کلاس مسابقات سراسری اوقاف، مسابقه برگزار کند، لذا این توان در سمن‌های قرآنی وجود دارد.

قبادی با بیان اینکه همکاری‌ها در سطح ادارات به صورت وظیفه اداری است، گفت: واگذاری مسابقات در سطح غیر ادارات و مؤسسات قرآنی غیر دولتی نیاز به بررسی کارشناسانه دارد که آیا این توان وجود دارد، چون سازمان اوقاف اعتبار کشور در حد بین‌المللی محسوب می‌شود، البته گوشه‌هایی از برگزاری مسابقات را واگذار کرده‌اند، اما به صورت جدی سازمان اوقاف مسابقات را برگزار می‌کند و باید به صورت جدی این قضیه مورد بررسی قرار گیرد.

وی در پایان عنوان کرد: یکی از مشکلات در مدیریت و تصمیم‌گیری برنامه‌های قرآنی کشور، تشتت سازمان‌های قرآنی است که باید در سازمان اوقاف متمرکز بشوند، چون قدیمی‌ترین سیستم اداری در کشور است که بدلیل ضعف مدیریت‌هایی که داشته باعث شده سازمان‌های دیگر به وجود آیند. البته بخشی از آن نیز به این دلیل است که موقوفات در دهه‌های اول انقلاب اسلامی از تنوع کافی برخوردار نبود و کارایی چندانی نداشت که بتوان از این موقعیت‌ها استفاده کرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا مسابقات قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۱۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات هیئت امنای با تجربه؛ جهش خوبی برای احیای موقوفات

محمد رمضانی، مدیر کل امور امنا و متولیان موقوفات سازمان اوقاف درمورد فعالیت‌های امنای موقوفات گفت: با توجه به این‌که مشخصاً ما در حوزه‌ی امنای موقوفات فعالیت می‌کنیم ظرفیت امنای موقوفات هم، در همین راستاست و هدفمان این است که یک انرژی و توان خارج از مجموعه وارد سازمان اوقاف شود و در اهداف وقف نقش آفرینی کند. چون وقف مردمی است و جامعه هدف نهایی وقف، کمک کردن به مردم با توجه به نیاز‌های منطقه و تشخیص‌هایی است که موقوفات را وقف کرده‌اند و به همین دلیل، از ظرفیت‌های مردمی استفاده می‌کنیم و افراد دلسوز در این حوزه به موقوفات کمک می‌کنند تا اجرای نیت در موقوفات مختلف به بهترین شکل صورت بگیرد.

مدیر کل امور امنا و متولیان موقوفات سازمان اوقاف تصریح کرد: تقریباً در سه سال گذشته که استفاده از ظرفیت‌ها را شروع کرده ایم حدود ۱۳۵۰ نفر امین در کشور داریم که البته این تعداد تا ۲ هزار نفر افزایش پیدا خواهد کرد و این ۱۳۵۰ نفر در قالب ۷۵۰ نفر در کل کشور ساماندهی شده‌اند و تلاش می‌کنیم برای هر منطقه هیئت امنایی تعیین کنیم که این هیئت امنا، ادارات اوقاف ما را در مسیر مأموریت‌های خود یاری می‌دهند و اتفاق‌های خوبی رخ داده است تا جایی‌که هر جا امنا به صورت جدی ورود پیدا کردند به این خاطر که متناسب با نیاز‌های هر موقوفه انتخاب شدند و افراد دارای صلاحیت با تخصص و تجربه کافی ورود پیدا کردند جهش خوبی در زمینه احیای موقوفات اتفاق افتاد.

رمضانی مطرح کرد: در نمایشگاه اخیر، دستاورد‌های هیئت امنا به نمایش گذاشته شد و واقعاً قابل مقایسه نیست. البته قبلاً هم کار موقوفات انجام می‌شده است ولی به دلیل حجم زیاد کارها، همکاران واقعاً نمی‌رسیدند همه کار‌ها را به سرعت انجام دهند. ضمن این‌که افراد معمولاً نگاه متفاوتی به موقوفات و بهره‌وری از آن دارند و تحولات چشمگیری اتفاق افتاده است. 

مدیر کل امور امنا و متولیان موقوفات سازمان اوقاف افزود: امیدواریم در سال‌های آینده بتوانیم نمایشگاه اخیر را صرفاً با هیئت امنای موقوفات داشته باشیم. زیرا فکر می‌کنم ظرفیت موقوفات به حدی است که خودشان می‌توانند نمایشگاهی مثل نمایشگاه اخیر را برای دستاورد‌های نهاد وقف ترتیب دهند و خروجی‌ها و اتفاق‌هایی که در موقوفات مختلف رقم زدند را به نمایش بگذارند و به صورت مقایسه ای، آمار و ارقام و اطلاعاتی را در اختیار دوستان قرار دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • رقابت‌های قرآنی دانش‌آموزی استان مرکزی
  • مسابقات قرآن دانش‌آموزی استان مرکزی
  • هر فردی می‌تواند حساب بانکی خود را وقف کند
  • نزدیک به ۳ میلیارد تومان وقف پول انجام شده است + فیلم
  • پاسخ رهبر انقلاب به نامه رییس سازمان تبلیغات اسلامی: کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است
  • برگزاری آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآنی
  • اقدامات هیئت امنای با تجربه؛ جهش خوبی برای احیای موقوفات
  • برگزاری نوزدهمین دوره آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآنی
  • تجلیل از ۸۰ خادم قرآنی در امام زاده نرمی اصفهان
  • سرمایه‌گذاری اوقاف در پرورش ماهی