Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به کیفیت نامطلوب برخی مدارس و تمایل برخی والدین به آموزش فرزندانشان در خانه گفت: در آموزش و پرورش و در مدرسه صرفا انتقال دانش نمی‌کنیم، بلکه مجموعه اطلاعات، معلومات و محفوظات مهم است. نباید اینگونه فکر کرد که اگر دانش‌آموز در مدرسه ریاضی، فیزیک و شیمی می‌آموزد، پس در جایی غیر از مدرسه نیز می‌تواند این‌ها را بیاموزد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی نویدادهم با بیان اینکه مدرسه محیطی است که تربیت سیاسی، اجتماعی و اخلاقی در آن رخ می‌دهد، گفت: در مدرسه تربیت به مفهوم دقیق کلمه اتفاق می‌افتد، بچه‌ها در کنار هم زندگی کردن را می‌آموزند، بنابراین من به همه خانواده‌ها تاکید می‌کنم که فرزندانشان را در مدرسه ثبت‌نام کنند و اگر مدرسه‌ای هست که هدف و خواست آنها را تامین می‌کند به آن مراجعه کنند.

ادهم در خصوص حواشی که برخی مدارس غیردولتی ایجاد کرده‌اند و باعث شده دیدگاه‎ها نسبت به مدارس دولتی نیز تغییر کند، گفت: من متاسفم که عملکرد بسیار محدود مدارس و به طور مثال مدارس غیرانتفاعی در تهران سبب شده حسی در بسیاری از افراد به وجود بیاید که مدارس دولتی کیفیت ندارد. این احساس به هیچ وجه حس درستی نیست. در بسیاری از استان‎ها و شهرستان‌های مختلف مدیران و معلمان ما صمیمی و توانمند در اختیار دانش آموزان هستند. اینطور نیست که مدراس دولتی ما در همه جهات ضعیف‌تر از مدارس غیردولتی باشد و به هیچ وجه نمی‌توان این را اثبات کرد.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش افزود:  نمرات دانش آموزان مدارس دولتی در امتحانات مختلف و حتی در کنکور نشان می‎دهد که مدارس خوب دولتی در استان‌ها و شهرستان‌ها وجود دارد. همچنین معلمان بسیار خوبی در مدارس دولتی به نسبت مدراس غیردولتی هستند. این فضایی که از نظر تربیتی در برخی کلانشهرها مثل تهران وجود دارد، در کل کشور تصویری از آموزش و پرورش به وجود آورده که به هیچ وجه ما آن را تایید نمی‌کنیم.

ادهم در ادامه با بیان اینکه آمار، ارقام، گزارش و تحقیق‌ها این را نشان می‌دهد که مدارس دولتی باکیفیت و قابل دفاعی در سطح کشور داریم که از بسیاری مدارس غیردولتی برتر هستند و خدمات خوبی را ارائه می‌دهند، گفت: در تهران هم ما مدارس غیردولتی خوب و توانمندی داریم که امکانات مالی بسیار خوبی دارند و خدمات خوبی را ارائه می‌دهند، اما این به معنای عدم مطلوبیت مدارس دولتی در سایر استان‌ها و شهرستان‌ها نیست.

وی در واکنش به این مساله که برخی از والدین ترجیح می‌دهند، در خانه به فرزندان خود آموزش دهند تا اینکه آنها را مدرسه بفرستند، گفت: باید دست به دست بدهیم و با این پدیده مقابله کنیم. حضور دانش‌آموزان در مدرسه و ثبت‌نام حق طبیعی آنهاست. همچنین وظیفه نظام آموزش و پرورش و والدین نیز هست. ضمن اینکه در قوانین مشابه سند تحول و حتی قوانینی که سال‌های قبل از انقلاب به توافق رسیده تاکید بر این است که پدرها و مادرها موظف‌اند، فرندانشان را در مدارس ثبت‌نام کنند. بنابراین عدم ثبت‌نام در مدرسه هم یک خلاف است و هم نادیده گرفتن حق کودکان تلقی می‌شود. برخی از پدر و مادرها می‌گویند مدارس کیفیت ندارد، در عین حال همه تلاش وزارت آموزش و پرورش این است که محیط مدرسه محیط امن، سالم و باکیفیت باشد.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش اضافه کرد: اگر در یک مدرسه‌ای اتفاقی می‌افتد، نسبت به ۱۰۵، ۱۰۶ هزار مدرسه عدد بالایی نیست که باعث نگرانی مدیر و پدر و مادران شود. اگر هم اتفاقی پررنگ می‌شود به خاطر فضای مجازی و رسانه‌ها است و من همواره به خبرنگاران گفته‌ام این نوع مسائل را بیش از اندازه بزرگ نکنند که باعث رنجش خاطر و نگرانی خانواده‌ها می‌شود. من هم قبول دارم و به هیچ وجه این خطاها را تایید نمی‌کنیم و قطعا  با آن برخورد خواهیم کرد، اما نباید  این اطلاع رسانی به گونه‌ای باشد که در خانواده‌ها اضطراب ایجاد کند و آنها فرزندانشان را به مدرسه نفرستند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا عدم اطلاع رسانی در این زمینه چشم پوشی از آن واقعه نیست؟ گفت: خیر، اینطور نیست. من با نفس اطلاع رسانی موفق هستم و هر چیزی را باید به حد خودش به آن پرداخت. قطعا در اینگونه مواقع باید برخورد و اطلاع‌رسانی صورت بگیرد و همچنین پدر و مادرها باید هوشیار باشند و هم خودشان آموزش‌های لازم را ببینند و هم به فرزندانشان آموزش بدهند.

ادهم ادامه داد: به عنوان مثال پس از مساله‌ای که در مدرسه معین رخ داد، به طور جد شورای عالی انقلاب فرهنگی به دنبال این است که مصوبه‌ای داشته باشد و آموزش تربیت جنسی کودکان  و نوجوانان را در یک چارچوب مشخص مبتنی بر فرهنگ و ارزش‌های ایرانی- اسلامی امکان‌پذیر کند. طوری که بتوان این آموزش‌ها و تربیت‌ها را با رعایت همه اصول آموزشی و تربیتی توسط مدارس و غیرمدارس داشته باشیم. اگر مرکز یا واحدی بخواهد با تبلیغات دانش‌آموزان را از رفتن به مدرسه منع کند، این کاملا خلاف قانون است و دستگاه‌ها، آموزش و پرورش و نیروی انتظامی حتما با آن برخورد خواهند کرد.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که آماری در خصوص دانش‎آموزانی که والدین‎شان آنها را به مدرسه نمی‌فرستند، دارید؟ گفت: ما آماری نداریم اما یکی از کارهایی که همکاران ما در سطح کشور انجام می‌دهند، این است که بچه‌های لازم‌التعلیم را شناسی و ردیابی می‌کنند تا آنها در مدرسه حضور داشته باشند. خوشبختانه سیستم آماری ما در آموزش ابتدایی در سازمان نهضت سوادآموزی به گونه‌ای است که ما حتی بچه‌ها را به اسم می‎شناسیم که آیا در مدرسه‌ای ثبت نام کردند یا نه؟ ما موفق شدیم میزان تحت پوشش بردن افراد لازم‌التعلیم را به مرحله و درصد خوبی برسانیم.

وی در پاسخ به این سوال که بعد از اتفاقی که در مدرسه معین رخ داد قرار شد که مدیران و معلمان تحت یک سنجش سلامت روانی قرار بگیرند، این اقدام به کجا رسید؟ گفت: ما در واقع در راستای همین کار سنجش صلاحیت حرفه‌ای و عمومی  معلمان و مدیران را در نظر گرفتیم که یک آیتم آن سنجش سلامت روانی است. برای ورود معلمان به صحنه تعلیم و تربیت ضوابطی داریم که یکی از آن ضوابط سلامت روانی دانشجو معلمان و یا داوطلبانِ حضور در آموزش و پرورش است.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: روی دانشجو معلمان و یا داوطلبان حضور در آموزش و پرورش انواع و اقسام سنجش‌ها انجام می‌شود. همانطور که برای قد و وضعیت‌های جسمانی معلم یک سری ضابطه داریم، برای سلامت روانی هم ضابطه داریم. اگر در طول این ۳۰ سال معلمی به دلایل مختلف مشکل جسمی برایش پیش آمده باشد، باید به موقع برای آن تصمیم بگیریم، همین تصمیم باید در رابطه با سلامت روانی هم صورت بگیرد، زیرا ممکن است به دلایل مختلف آسیب‎هایی روانی برای فرد به وجود بیاید که آن هم موردی است./ایلنا
 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۳۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان دوره توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس سمپاد در قم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، اختتامیه دومین دوره آموزشی و توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس استعداد‌های درخشان کشور با حضور مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش، مدیرکل آموزش و پرورش و جمعی از کارشناسان و معلمان اداره کل اموزش و پرورش و مدارس استعداد‌های درخشان امروز در مجتمع یاوران مهدی جمکران قم برگزار شد.

در این دوره مربیان پرورشی از سراسر کشور به مدت سه روز با سر فصل‌های مهارت‌های پاسخگویی به شبهات در مدارس، طراحی برنامه‌های اردویی دانش آموزان، مدل تربیتی سمپاد و مشاوره آسیب‌های اجتماعی آشنا شدند.

تجلی نیا مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش در آیین اختتامیه این دورا با اشاره به نقش و جایگاه مهم امور تربیتی در مدرسه تصریح کرد: همه ارکان تعلیم و تربیت در مدرسه نقش تربیتی دارند و اداره این فرایند تربیتی در مدرسه به عنوان تنظیم گر فعالیت‌های پرورشی برعهده مدیر آموزشگاه است.

وی گفت: باور‌های اعتقادی مهم‌ترین عامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است که در راستای ارتقای آن باید گام برداشت.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قم هم ضمن گرامی داشت یاد و خاطر هزار شهید دانش آموز و ۱۰۰ شهید فرهنگی قم، پیروزی‌های اخیر جبهه‌ی مقاومت و حرکت مقتدرانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را مایه افتخار و عزت برشمرد و به معلمان یادآور شد که دانش آموزان مهم‌ترین سرمایه‌های کشور و جمهوری اسلامی ایران هستند که برای تعالی و پیشرفت کشور و رسیدن به آرمان‌های انقلاب اسلامی باید به بهترین شکل از این ظرفیت‌ها بهره برد.

رحیمی توانمند سازی معلمان در هدایت، آموزش و تربیت صحیح دانش اموزان به طور خاص دانش اموزان استعداد‌های درخشان را لازم برشمرد و افزود: دوره‌های آموزشی معلمان گام بسیار مهمی در به روز رسانی روش‌های آموزشی و تربیت نسل جدید برای پیشرفت کشور است.
در پایان این مراسم شرکت کنندگان در آزمون ضمن خدمت دوره آموزش و توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس استعداد‌های درخشان شرکت کردند.

دیگر خبرها

  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس
  • نهمین دوره جشنواره خوارزمی در کاشان
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • پایان دوره توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس سمپاد در قم
  • هیچ منع قانونی برای ثبت‌ نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد
  • شکایت معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در بین دانش آموزان
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • احداث مدارس خیر ساز نسبت به مدارس دولتی از سرعت عمل بیشتری برخوردار است
  • براي تقويت و ارتقا جايگاه مدرسه بايد برخي از محدوديت ها را برداشت