Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-26@21:49:44 GMT

علل ریزش ابرو چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۵۶۱۷

علل ریزش ابرو چیست؟

به گزارش صدای ایران از روزیاتو،  ابروها نقش پررنگی در چهره و زیبایی ما دارند و هر تغییری در ابروها تصویر کلی چهره را هم تغییر می دهد. اما ابروها هم مانند موهای سر، ممکن است گاهی دچار ریزش شوند یا رشدشان متوقف شود. این مسأله دلایل مختلفی می تواند داشته باشد، از بروز عفونت و مشکلات پوستی گرفته تا بیش فعالی سیستم ایمنی بدن و تغییرات هورمونی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمبود مواد مغذی، صدمات فیزیکی و اضطراب هم می توانند منجر به ریزش ابروها شوند. در ادامه با علل مختلف ریزش ابرو بیشتر آشنا خواهیم شد.

۱- طاسی منطقه ای
طاسی منطقه ای نوعی بیماری خود ایمنی است. در این حالت، سیستم ایمنی، بخشی از بدن را به اشتباه بیگانه تشخیص می دهد و به آن حمله می کند. بیماری طاسی منطقه ای فولیکل های مو را که تارهای مو از آن ها رشد می کنند، مورد حمله قرار می دهد و باعث کند شدن یا توقف رشد موها می شود.

طاسی منطقه ای انواع مختلفی دارد. یک نوع آن باعث ریزش تصادفی موهای بدن و نوع دیگر آن موجب ریزش تمامی موهای بدن می شود. نوع سوم آن هم باعث زخم شدن پوست سر، کچلی و ریزش ابرو می شود.

این بیماری می تواند موقتی باشد و به صورت خودکار از بین برود، در نتیجه وقتی بیماری غیر فعال شود، رشد موها دوباره از سر گرفته می شود. با این حال، پزشکان هنوز مطمئن نیستند چه چیزی باعث بروز مقطعی این بیماری می شود. طاسی منطقه ای روی ناخن های دست و پا هم می تواند تأثیر بگذارد.

۲- کمبود مواد مغذی
بدن ما به مواد مغذی از جمله منابع انرژی (کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها)، اسیدهای آمینه و چرب، ویتامین ها و مواد معدنی نیاز دارد. بعضی از این مواد در رشد موها تأثیر دارند، بنابراین کمبود هر یک از آن ها باعث ریزش موها می شود.

کمبود ویتامین A یا زینک (روی) می تواند سرعت رشد سلولی را کاهش دهد و تولید سبوم را متوقف کند. سبوم همان چربی طبیعی پوست است که وجود آن برای حفظ رطوبت پوست ضروری است. دیگر کمبودهایی که می توانند در ریزش موها نقش داشته باشند، عبارتند از کمبود: بیوتین (ویتامین B7)، ویتامین C (مؤثر در تولید کلاژن)، آهن، ویتامین های E، B12 و D، سیستئین (نوعی اسید آمینه) و اسیدهای چرب امگا ۳٫

۳- اگزما (درماتیت اتوپیک)
اگزما نوعی التهاب پوستی است که باعث خارش، قرمزی، برآمدگی، تحریک شدن و در مواردی، چرکی شدن پوست می شود. این مشکل در اثر حساسیت بیش از اندازه ی سیستم ایمنی بدن به وجود می آید و می تواند تنها یک بار رخ بدهد یا مسأله ای همیشگی باشد.

از آنجایی که فولیکول های مو، درون پوست قرار دارند، بروز اگزما می تواند رشد موها را مختل کند.

۴- پسوریازیس
پسوریازیس نوعی بیماری خود ایمنی است که سلول های پوست را وادار به تکثیر می کند به گونه ای که لکه هایی قرمز رنگ، ضخیم، پوسته پوسته و دردناک روی پوست ایجاد می شود که جلوی فولیکول های مو و رشد موها را می گیرد.

۵- درماتیت تماسی
درماتیت تماسی در اثر تماس با یک عامل آلرژی زا یا ماده ای محرک و سمی به وجود می آید و ممکن است باعث خارش یا احساس سوزش شود. اگر ناحیه ی نزدیک به ابروها درگیر این مشکل پوستی شود، ممکن است التهاب پوست جلوی رشد موها را بگیرد.

۶- درماتیت سبوره ای
درماتیت سبوره ای معمولاً یک بیماری موقتی نیست. دانشمندان معتقدند این مشکل پوستی در اثر یک قارچ یا تولید بیش از اندازه ی چربی در پوست به وجود می آید. درماتیت سبوره ای منجر به شوره، حتی در میان ابروها می شود.

۷- کرم حلقوی
کرم حلقوی نوعی بیماری پوستی است که در اثر انواعی از قارچ ها به وجود می اید. علت این نامگذاری، ضایعات حلقوی شکلی است که در اثر این بیماری روی پوست به وجود می آید. بیماری کرم حلقوی باعث ایجاد لکه هایی قرمز رنگ، خارش دار، برآمده، حلقه مانند و در مواردی چرکین و به شکل تاول می شود. اگر این لکه ها روی ابروها به وجود بیایند، موهای ابرو معمولاً ریزش می کنند.

۸- مشکلات تیروئیدی
بیماری تیروئید، یکی از علل شایع ریزش ابرو است. کار غده ی تیروئید، تولید هورمون هایی است که سوخت و ساز بدن را تنظیم می کنند.

وقتی هورمون های تولیدی این غده بیش از اندازه زیاد یا بیش از اندازه کم باشند، بدن از حالت تعادل خارج می شود و در فرآیندهای طبیعی بدن اختلال ایجاد می شود. این مسأله شامل رشد موها می شود.

کم کاری تیروئید می تواند باعث احساس خستگی، افزایش وزن و حالتی به نام مه آلودگی مغز شود. در مقابل، افراد مبتلا به پرکاری تیروئید اغلب دچار تپش قلب، بیرون زدگی چشم ها از حدقه و کاهش وزن می شوند.

۹- بیماری هانسن
بیماری هانسن یا لپروزی یا همان جذام، عامل باکتریایی دارد و باعث ایجاد زخم هایی در سرتاسر پوست می شود. نوعی از جذام به نام جذام لپروماتو باعث بروز زخم و ریزش مو در سرتاسر بدن و بی حس شدن و ضعف دست ها و پاها می شود.

۱۰- اضطراب و تشویش
اضطراب و تشویش بیش از اندازه می تواند باعث تغییرات فیزیولوژیکی از جمله کاهش اکسیژن رسانی به فولیکول های مو و بروز نوسان در سطح هورمون ها شود. این مشکلات در ریزش ابرو نقش دارند.

۱۱- بارداری و زایمان
بارداری و زایمان هم می توانند باعث تغییر در سطح هورمون ها و دیگر جنبه های بیوشیمی بدن شوند. این نوسانات شدید ممکن است چرخه ی رشد موها را برهم زند و باعث ریزش موها شود.

۱۲- تلوژن افلوویوم
تلوژن افلوویوم نوعی ریزش غیر طبیعی موها است که به دلیل تغییرات هورمونی و دیگر تغییرات بدنی رخ می دهد. این تغییرات چرخه ی رشد طبیعی موها را مختل می کنند.

۱۳-بالا رفتن سن
هم مردان و هم زنان از دهه ی چهل زندگی خود، دچار کم پشتی مو می شوند. علت این مسأله کاهش هورمون استروژن در زنان و هورمون تستوسترون در مردان است.

۱۴- برداشتن یا کندن مداوم ابروها یا افراط در استفاده از لوازم آرایشی
افراط در برداشتن یا کندن ابروها باعث ایجاد صدمات جزئی می شود و در نهایت ممکن است رشد موها در آن نقطه متوقف شود. آرایش زیاد هم در صورتی که طولانی مدت روی پوست باقی بماند، ممکن است همین تأثیر را روی ابروها داشته باشد.

۱۵- شیمی درمانی
شیمی درمانی یکی از روش هایی است که از آن برای جلوگیری از تکثیر سلول ها استفاده می شود. این مسأله شامل فولیکول های مو هم می شود. به همین دلیل است که کسانی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند، دچار ریزش مو می شوند.




منبع: صدای ایران

کلیدواژه: ابرو ریزش درمان علت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۵۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی نقش روتین پوستی در سلامت پوست

آفتاب‌‌نیوز :

روتین شما به نوع پوست، ترکیبات و فرمولاسیون محصولات و ... بستگی دارد. با این حال، یک قانون کلی در این مقوله حاکم است؛ که محصولات به ترتیبِ بافت، از رقیق‌ترین به غلیظ‌ترین روی پوست اعمال شوند، زیرا اگر محصولات رقیق در مراحل پایانی استفاده شوند، قادر به نفوذ به لایه‌های زیرین محصولات غلیظ‌تر نیستند و اثر چندانی نخواهند داشت.

فرقی نمی‌کند روتین پوستی شما چند مرحله‌ای باشد، هر کس متناسب با نیاز پوست خود می‌تواند از محصولات متنوعی استفاده کند، اما ضروری است که ترتیبِ استفاده از آنها را رعایت کند.

ترتیب و محصولات مورداستفاده در یک روتین پوستیِ پایه و ساده عبارتند از:

۱) شست‌وشوی صورت

صبح و شب صورت خود را با آب بشویید و با مقدار کمی پاک‌کننده و با حرکات ملایم تمام صورت را ماساژ دهید. سپس دوباره صورتتان را آب بزنید تا آلودگی‌ها و باقی‌مانده‌ی پاک‌کننده از بین برود. در آخر صورت خود را به آرامی با یک حوله نرم خشک کنید.

اگر آرایش می‌کنید، لازم است شست‌وشوی دو مرحله‌ای انجام دهید. ابتدا آرایش خود را با روغن (Balm) پاک‌کننده یا میسلار واتر پاک کنید. سعی کنید پاک‌کننده‌های مخصوصِ آرایش چشم را برای چند دقیقه روی پوست باقی بگذارید تا آرایش راحت‌تر پاک شود و از مالیدن چشم‌ها خودداری کنید. سپس با یک پاک‌کننده ملایم تمام صورت را بشویید.

۲) استفاده از تونر

اگر از تونر استفاده می‌کنید، بعد از تمیز کردن صورت و قبل از هر محصول دیگری، چند قطره تونر را در کف دست یا یک پد پنبه‌ای بریزید و به آرامی روی صورت خود بکشید.

تونر، تنظیم‌کننده چربی پوست است. اگر شما پوست خشکی دارید، استفاده از تونر ضرورتی ندارد.

۳) سرم‌های پوستی

صبح زمان بسیار خوبی برای استفاده از سرم‌های حاوی آنتی اکسیدان، مانند سرم روشن‌کننده ویتامین C، است زیرا این سرم‌ها از پوست در برابر رادیکال‌های آزادی که در طول روز به پوست صدمه می‌زنند، محافظت می‌کنند.

شب‌ها هم فرصت مناسبی برای استفاده از سرم‌های مرطوب‌کننده با اسید هیالورونیک است که از خشک شدن پوست در شب جلوگیری می‌کند، به خصوص اگر از درمان‌های ضد پیری یا ضد آکنه استفاده می‌کنید که می‌توانند پوست را تحریک و خشک کنند.

سرم‌ها هم‌چنین می‌توانند حاوی لایه‌بردارهایی مانند آلفا هیدروکسی اسید (AHA) یا اسید لاکتیک باشند. همیشه به یاد داشته باشید: سرم‌های بر پایه آب باید قبل از مرطوب‌کننده و سرم‌های روغنی باید بعد از مرطوب‌کننده اعمال شوند.

۴) کرم دور چشم

می‌توانید مرطوب‌کننده معمولی را به ناحیه زیر چشم خود بزنید، اما اگر تصمیم به استفاده از کرم دور چشم تخصصی دارید، آن را پیش از مرطوب‌کننده اعمال کنید، زیرا کرم‌های دور چشم رقیق‌تر از مرطوب‌کننده‌های صورت هستند.

۵) مرطوب‌کننده

مرطوب‌کننده، هم پوست را آبرسانی می‌کند و هم از لایه‌های محصولات دیگری که استفاده کرده‌اید، محافظت می‌کند و آنها را زیر پوست نگه می‌دارد تا اثربخشی بهتری داشته باشند. ترجیحاً روزها از مرطوب‌کننده‌های سبک و دارای SPF ۳۰ یا بالاتر استفاده کنید. اگر مایل بودید، شب‌ها می‌توانید از کرم شب غلیظ‌تری استفاده کنید.

۶) روغن صورت

اگر از روغن صورت برای ماساژ استفاده می‌کنید، حتماً آن را پس از اعمال تمام محصولات مراقبت از پوست استفاده کنید؛ زیرا هیچ‌یک از محصولات مراقبتی پس از اعمال روغن‌های مخصوص صورت، قابل نفوذ نیستند.

۷) ضد آفتاب

اعمال کردن ضدآفتاب معمولاً آخرین مرحله روتین پوستی است. محافظت در برابر آفتاب مهم‌ترین بخش روند مراقبت از پوست به شمار می‌آید؛ چرا که می‌تواند در برابر اشعه ماوراء بنفش، سرطان پوست و علائم پیری از پوست جلوگیری کند. برای اینکه ضدآفتاب روی پوست اثر محافظتی مناسبی داشته باشد، گزینه‌هایی با SPF بیشتر و قابلیت حفاظت در برابر دو تابش UVA و UVB را انتخاب کنید.

در طول روز، بخصوص اگر در معرض تابش نور خورشید هستید، استفاده از ضدآفتاب را جدی بگیرید. شب‌ها نیازی به استفاده از این محصول نیست.

نکته:

استفاده از محصولات جوانساز و ضد پیری، لایه‌بردارها و محصولات ضد آکنه نیز بسته به نوع و نیاز پوست افراد ممکن است در روتین پوستی جای داشته باشند، اما استفاده از این محصولات چون جنبه درمانی و تخصصی‌تری دارد، بهتر است تحت نظر پزشک تجویز و مصرف شود.

مراحلی که بالاتر ذکر شد، برای انواع پوست‌ها قابل استفاده و مفید است. مسئله قابل توجه این است که قبل از خرید محصولات مراقبتی، اطلاعات کافی راجع‌به آنها داشته باشید و نوشته‌های روی محصول را با دقت بخوانید تا مناسب‌ترین گزینه را مطابق با نوع پوست خود (چرب، خشک، مختلط، دهیدراته و معمولی) انتخاب کنید.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • چسب مو چیست و چه کاربردهایی در حالت دهندگی مو دارد ؟
  • خواص جکوزی برای پوست
  • موثرترین و بهترین روتین پوستی روز و شب کدام اند؟
  • دستان قاچاقچی گردو در پوست گردو
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • پلمب مطب غیر مجاز مداخله گر در زمینه پوست، مو و زیبایی در قم
  • بررسی نقش روتین پوستی در سلامت پوست
  • کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل