Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-26@12:32:47 GMT

رونمایی از ژیان قرن بیست و یکم+عکس

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۶۸۱۸

رونمایی از ژیان قرن بیست و یکم+عکس

تولید 2CV، که مدلی از آن به نام ژیان در ایران فروخته می‌شد، چهار دهه ادامه داشت و بیش از هشت میلیون دستگاه از مدل‌های مختلف آن تولید شد. آفتاب‌‌نیوز : سیتروئن صد سالگی کارخانه‌اش را با رونمایی از یک کانسپت در نمایشگاه ژنو جشن گرفت. کانسپت امی وان (Ami One) با الهام از مدل کلاسیک 2CV طراحی شده و ایده‌ای از خودروهای شهری آینده را به نمایش می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سیتروئن، 2CV را با توجه به نیازهای جامعه روستایی فرانسه، ارزان، ساده و بادوام طراحی کرده بود و پس از جنگ جهانی دوم میلیو‌ن‌ها فرانسوی با آن صاحب ماشین شدند.
تولید 2CV، که مدلی از آن به نام ژیان در ایران فروخته می‌شد، چهار دهه ادامه داشت و بیش از هشت میلیون دستگاه از مدل‌های مختلف آن تولید شد.
سیتروئن معتقد است راه حلی که هفتاد سال پیش باعث موفقیت 2CV شد، می‌تواند راه‌گشای مشکل حمل و نقل شهری در آینده باشد و امی وان نمایشی از این راه حل است.
امی وان ماشین الکتریکی دو نفره است که تنها یک و نیم متر طول دارد. وزن ماشین ۴۵۰ کیلوگرم است و حداکثر می‌تواند تا ۴۵ کیلومتر در ساعت سرعت بگیرد. باتری ماشین با هر بار شارژ می‌تواند تا صد کیلومتر حرکت کند و شارژ کامل باتری‌ها دو ساعت طول می‌کشد.
رانندگی با امی‌وان طبق قوانین برخی کشورهای اروپایی نیازی به گواهینامه ندارد.
برای کاهش هزینه‌ها از تعداد قطعات ماشین تا حد ممکن کاسته شده است. به جز شیشه‌های جلو و عقب، بقیه پنل‌ها در بدنه خودرو مشترک است. مثلا درهای ماشین با یک قالب ساخته شده و برای همین یکی رو به جلو و دیگری رو به عقب باز می‌شود.
این سادگی در داخل ماشین هم دیده می‌شود. به جای نمایشگر، سیستمی روی فرمان قرار دارد که اطلاعات خودرو را از طریق تلفن همراه به راننده نمایش می‌دهد و صندلی سرنشین ثابت است و تنها می‌توان صندلی راننده را تنظیم کرد. سقف پارچه‌ای ماشین و شیشه‌ها هم مانند مدل 2CV دستی باز و بسته می‌شود.
هزینه بالای تولید ماشین‌های الکتریکی و بی‌میلی جوانان به خرید ماشین، باعث شده تولید ماشین‌های بسیار کوچک برای خودروسازان سودی نداشته باشد.
سیتروئن می‌گوید امی‌وان می‌تواند راه‌حلی برای این مشکل باشد؛ ماشین بادوامی که ساخت آن ارزان تمام می‌شود و به جای فروش به شیوه عادی، می‌توان آن را در شهر‌ها به مشتریان کرایه داد.
سیتروئن در یافتن راهی برای عرضه خودروهای الکتریکی ارزان تنها نیست. فیات، رقیب ایتالیایی این کارخانه هم در نمایشگاه ژنو کانسپتی نمایش داد که مانند سیتروئن با الهام از گذشته مسیر آینده شرکت را جستجو می‌کند.
نام این کانسپت چنتووِنتی (Centoventi) به معنای ۱۲۰ و یادآور صد و بیست ساله شدن این مارک ایتالیایی است. ماشین با نگاهی به اولین نسل از مدل پاندا که در سال ۱۹۸۰ به بازار آمد طراحی شده و نمایی از نسل آینده این مدل را نمایش می‌دهد.
ایده اصلی در ساخت این ماشین، سفارشی کردن آن تا حد ممکن است. حتی باتری‌های ماشین را هم می‌توان با توجه به نیاز سفارش داد و خریدارانی که قصد سفرهای طولانی ندارند می‌توانند برای ارزان‌تر شدن ماشین باتری‌های کمتری برایش سفارش دهند و فقط برای مسیرهای طولانی‌تر باتری‌های بیشتر به ماشین اضافه کنند.
امکان تغییر در ماشین به باتری‌ها محدود نمی‌شود. خریداران می‌توانند پنل‌های ماشین، سقف و سپرها را به سلیقه خود عوض کنند یا وسایل اضافی مانند بلندگو، دوربین و نمایشگر برای ماشین بخرند. نصب اکثر این لوازم جانبی به راحتی توسط مالک ماشین امکان‌پذیر است.
رانندگان همچنین می‌توانند به جای سفارش نمایشگر، تلفن یا تبلت خود را روی داشبورد نصب کنند. همچنین نمایشگری در پشت ماشین قرار داده شده که می‌توان از آن برای آگهی دادن یا نمایش پیام برای رهگذران استفاده کرد.
فیات برای این کانسپت ۱۲۰ محصول اضافه طراحی کرده است و می‌گوید فروش این محصولات خود منبع درآمدی قابل توجه در آینده خواهد بود.
هنوز مشخص نیست نسل بعدی پاندا کی به بازار عرضه می‌شود، اما این کانسپت نشان می‌دهد این مدل بدون شک الکتریکی بوده و فیات تلاش خواهد کرد آن را با قیمتی کمتر از ماشین‌های الکتریکی موجود در بازار بفروشد.
فولکس‌واگن برای نمایش قابلیت‌های پلتفرم الکتریکی خود، کانسپتی در نمایشگاه ژنو رونمایی کرد که برداشتی مدرن از مدل باگی دهه شصت میلادی بود.
اولین باگی در سال ۱۹۶۴ توسط بروس میرز در ایالت کالیفرنیا با بدنه فایبرگلاس و بر روی شاسی فولکس‌واگن بیتل ساخته شد. این ماشین به نمادی از زندگی سرخوش و بی‌خیال جوانان کالیفرنیایی بدل شد و شهرتش در دهه شصت و هفتاد میلادی جهانی بود.
تخمین زده می‌شود که تا دهه هشتاد، ۲۵۰ هزار دستگاه از این ماشین دست‌ساز ساخته شد.
باگی مدرن فولکس‌واگن با ایده‌ای مشابه با ماشین اصلی ساخته شده است با این تفاوت که این بار بدنه بر روی شاسی الکتریکی فولکس‌واگن سوار شده است.
گروه خودروسازی آلمانی قصد دارد پنجاه مدل مختلف را با این پلتفرم که نامش MEB است به بازار عرضه کند و از این طریق در هزینه تولید ماشین‌های الکتریکی‌ صرفه‌جویی کند.
کانسپت باگی نشان می‌دهد این پلتفرم تنها برای ماشین‌های تولید انبوه ساخته نشده و می‌توان از آن برای محصولاتی متنوع استفاده کرد.
علاوه بر این فولکس‌واگن با یادآوری سابقه حضورش در آمریکا و پیوند زدن این خاطره با محصولات آینده‌اش تلاش می‌کند ذهنیت بدی که پس از رسوایی تقلب این شرکت در افکار عمومی به وجود آمده را از یادها ببرد.
هنوز معلوم نیست فولکس‌واگن بخواهد باگی جدید را به بازار عرضه کند، اما این کانسپت ممکن است مقدمه‌ای برای بازگشت نسل جدیدی از مدل بیتل با قوای محرکه الکتریکی باشد.
تسلا برای رویارویی با موجی از شاسی‌بلند‌های جدید الکتریکی از کارخانه‌های اروپایی، هفته گذشته در کالیفرنیا مدل جدید خود به نام Y را رونمایی کرد.
شاسی‌بلند کوچک تسلا براساس مدل ۳ این شرکت ساخته شده است. پیش از این قرار بود این ماشین از پاییز آینده به بازار عرضه شود، اما مشکلات در برنامه‌ریزی تولید تسلا را مجبور کرد فروش ماشین را یک سال عقب بیندازد.
این تاخیر باعث می‌شود مدل Y دیرتر از شاسی‌بلندهای الکتریکی بنز، ب‌ام‌و، آئودی، فولکس‌واگن و جگوار به بازار عرضه شود و عرصه برای تسلا بسیار تنگ خواهد شد.
حربه تسلا برای رویارویی با این رقیبان تازه، قیمت است. مدل Y ابتدا با باتری قوی‌تر و قیمت پایه ۴۷ هزار دلار فروخته می‌شود. اما از سال ۲۰۲۱ مدلی هم با باتری ضعیف‌تر به بازار خواهد آمد که قیمتش ۳۹ هزار دلار خواهد بود.
ایلان ماسک، مدیر تسلا در مراسم رونمایی مدل Y پیش‌بینی کرد این ماشین پرفروش‌ترین محصول کارخانه باشد.
برخلاف گذشته واکنش بازار بورس به مراسم رونمایی محصول تازه تسلا منفی بود و ارزش سهام شرکت در روزی که مدل Y معرفی شد پنج درصد کاهش یافت.
تسلا با فهرستی طولانی از مشکلات مالی و حقوقی دست و پنجه نرم می‌کند و سرمایه‌گذاران نگرانند با آمدن خودروسازان باتجربه به بازاری که تسلا تاکنون در آن یکه‌تاز بود، این شرکت نتواند آن طور که پیش‌بینی می‌شد فروش و درآمد خود را افزایش دهد.
منبع: بی بی سی

منبع: آفتاب

کلیدواژه: خودرو ژیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۶۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت» رونمایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری،روح الله دهقانی در مراسم رونمایی از موتور شش سیلندر بنزینی که در پژوهشگاه شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، با اشاره به توانمندی دانش‌بنیان‌ها در طراحی، تولید و بهینه‌سازی قوای محرکه عنوان کرد: قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری از انواع خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد. این یک نیاز کاملاً راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی سازی و تولید آن گام برداشته‌اد.

یک شرکت دانش‌بنیان توانمند کشور، متشکل از چندین متخصص و عضو هیئت علمی برترین دانشگاه‌های ایران و سارسر جهان در مسیر بومی سازی این موتور گام برداشته و امروز به موفقیتی چشمگیر دست یافته‌اند. بالغ بر ۴۰ نفر از برجسته‌ترین دانشگاهیان مطرح در عرصه ملی و بین‌المللی، تشکیل شد و با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق چهار ساله در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتورهای شش سیلندر گام گذاشتند و به لطف خدا امروز موفق شدند که نمونه بومی‌سازی شده این موتور را با کیفیتی بالا و منطبق با روزآمدترین استانداردها، طراحی، تولید و آزمون کنند.

دهقانی، مهم‌ترین دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان را اثبات توانمندی کشور در توسعه فناوری ساخت انواع قوای محرکه متناسب با نیاز کشور و نیز امکان توسعه و بهینه‌سازی آن‌ها دانست و افزود: امروز توانمندی تولید موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴۰۰۰ سی‌سی که موتوری راهبردی بوده و دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسید و امیدوارم این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه‌ افتاده، با قوت ادامه پیدا کند و به زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این‌که فناوری‌های موتور، جزو راهبردی‌ترین و کلیدی‌ترین دانش‌ها و فناوری‌ها جای دارند و سرریز این فناوری‌ها می‌تواند به توسعه و ساخت محصولات دیگری منجر شود، ادامه داد: وقتی یک شرکت از توانمندی طراحی، ساخت و ارتقای قوای محرکه‌ای با این حجم، کیفیت و سطح استاندارد برخوردار است، در واقع به سرمایه ارزشمند دانش فنی دست یافته است که به مراتب از خود محصول یادشده ارزشمندتر است و قابلیت تسری به دیگر بخش‌های صنعت خودروسازی را دارد و می‌تواند زمینه‌ساز تولید و توسعه محصولات ارزشمند دیگری شود.

دهقانی به حمایت جدی معاونت علمی از کسب دانش فنی و تولید محصولات فناورانه حوزه حمل و نقل و به طور خاص ساخت انواع قوای محرکه، اشاره کرد و ادامه داد: معاونت علمی به عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفته و در دیگر حمایت‌ها که از جنس دانشی است مانند دسترسی به فناوری‌های خاص دنیا، همراه این مجموعه دانش‌بنیان بوده است.

گفتنی است، پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف که در زمینه پژوهش‌ها و کسب دانش فنی، ارتباط میان صنعت و دانشگاه و بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی و راهبردی فعالیت دارد، طراحی و تولید موتور شش سیلندر بنزینی را با توجه به نیاز صنایع کشور آغاز کرد.

به طور میانگین نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود ۱۰ هزار خودرو ‌است و با در نظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰هزار عدد نیز می‌رسد و پژوهشگاه شهید رضایی با ورود به توسعه دانش فنی بومی قوای محرکه، مطالعه و کار بر روی خودروهای تاکتیکی و آفرود را آغاز کرد.

در این پروژه، ضمن الگوبرداری از بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی، دستاورد ۱۳ سازنده نامی موتور در سطح جهانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و در نهایت موتور مبنای ۴هزار سی‌سی شش سیلندر، برای بومی سازی انتخاب و پس از یک کار تحقیقاتی و فناورانه چهار ساله، نخستین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی تولید داخل طراحی و ساخته شد.

متخصصان در این پروژه موفق شدند به ۴۵ درصد دانش فنی بومی ساخت موتور دست پیدا کنند و ۱۰ بخش اصلی موتور با موفقیت کامل مهندسی معکوس شد.از اقدامات صورت گرفته توسط تیم تحقیقاتی و فناور پروژه موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی می‌توان به طراحی و ساخت قطعات با دقت ۹ میکرون، شبیه سازی، طراحی سیستم راهگاهی و قالب های بلوک چدنی، طراحی ساخت محور بلوک موتور، ساخت بلوک آلومینیومی موتور خورجینی برای اولین بار در کشور، ساخت میل لنگ موتور خورجینی با استحکام تسلیم ۸۰۰ مگاپاسکال، ساخت میل بادامک موتور خورجینی و ساخت شاتون موتور خورجینی با یکی از بهترین انواع مواد اولیه و مبتنی بر دانش روزآمد متالورژی اشاره کرد.

کد خبر 6088420

دیگر خبرها

  • نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت» رونمایی شد
  • موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد
  • موتورسیکلت وسپا منصوری با نام موناکو ادیشن رونمایی شد (+عکس)
  • مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟
  • ◄ 6 ماشین هیبریدی در ایران؛ از سدان تا شاسی بلند
  • رشد بیش ‌از یک‌درصدی تولید انرژی ‌الکتریکی در نیروگاه شهیدرجایی
  • ساخت ۳۰ دستگاه برج و قطعات فنی توربین بادی در ماشین‌سازی اراک
  • رشد بیش از یک درصدی تولید انرژی الکتریکی در نیروگاه شهید رجایی قزوین
  • آغاز تولید خودروهای برقی چینی در تایلند
  • رونمایی از نماهنگ جدید خواننده سلام فرمانده