Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: دیوان عالی کنیا در حالی محکومیت ۱۵ سال حبس دو شهروند ایرانی را تائید کرده که آنها بهمن ماه سال گذشته از اتهاماتشان تبرئه شده بودند؛ موضوعی که به وضوح نشان دهنده دخالت‌های سیاسی و غیر قضایی در پرونده است.
به گزارش ایسنا، دیوان عالی کنیا روز جمعه طی حکمی مجازات ۱۵ سال زندان دو شهروند ایرانی را که در ۲۰۱۲ به "تلاش برای انجام حملات تروریستی" در این کشور متهم شده بودند، تأیید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام وزارت امورخارجه ایران را بر آن داشت تا به عنوان اعتراض سفیر خود را از نایروبی فرا خواند و سفیر کنیا در تهران را هم احضار کند.
ماجرا از این قرار است که در ژوئن ۲۰۱۲ (تیرماه ۱۳۹۱) دو شهروند ایرانی به نام‌های احمد ابوالفتحی و سید منصور موسوی به اتهام "تلاش برای انجام حملات تروریستی" به حبس ابد محکوم شدند. دادگاهی در کنیا سپس در سال ۲۰۱۶ محکومیت این دو ایرانی را به ۱۵ سال زندان کاهش داد و دادگاه تجدید نظر کنیا نیز در سال ۲۰۱۸ حکم به آزادی آنها داد اما این پرونده ظاهراً با اعمال فشار رژیم صهیونیستی در دادگاه عالی کنیا دوباره به جریان افتاد و در نهایت دادگاه ۱۵ سال حبس برای این دو شهروند کشورمان صادر کرد.
به گزارش سایت کنیایی استار، هیأت قضات دادگاه عالی این کشور در خصوص اتهامات این دو شهروند ایرانی به توافق نرسیده بود و دو قاضی از شش قاضی دادگاه عالی معتقد بودند که مدارک ارائه شده بسیار ناکافی است. با این حال، با رأی چهار قاضی موافق محکومیت، روز جمعه حکم ۱۵ سال برای این دو شهروند ایران تأیید شده است. آنها پیش‌از آزادی ۵ سال از این مدت را در زندان‌های کنیا سپری کرده بودند و با این حکم باید ۱۰ سال باقی مانده را هم بگذرانند.
دادگاه کنیا در زمان بازداشت این دو مرد ایرانی در ۲۰۱۲ مدعی شد که آنها به شبکه‌ای مرتبط هستند که قصد بمب‌گذاری در نایروبی، پایتخت کنیا و شهر ساحلی مومباسا را داشته است. شهرهایی که تعداد زیادی از اماکن تفریحی و تجاری وابسته به اسرائیلی‌ها در آنها واقع است و همین بهانه باعث فشارهای اسرائیل برای دخالت در پرونده شده است.
وکلای مدافع این دو شهروند ایرانی نیز گفته‌اند که آنها در زمان بازداشت از سوی نیروهای امنیتی صهیونیستی مورد بازجویی قرار گرفته‌اند، اتهامی که دادستانی کنیا آن را رد کرده بود.
همچنین کمی پس از بازداشت دو شهروند ایرانی در سال ۲۰۱۲، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ادعایی عجیب گفت که ایران قصد داشته علیه اسرائیل در کنیا دست به حمله بزند اما سفیر وقت ایران در کنیا هرگونه دست داشتن تهران در اقدامات تروریستی را قویاً رد کرد.
آنچه در این پرونده آشکار است نقش مستقیم رژیم صهیونیستی در پرونده و روند قضائی مربوط به آن است که به بازداشت مجدد دو شهروند کشورمان پس از آزادی آنها انجامیده است. بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان روز یک‌شنبه با اعلام خبر احضار سفیر کنیا در تهران و فراخواندن سفیر کشورمان در نایروبی گفت: به دنبال صدور رأی دادگاه کنیا مبنی بر نقض حکم آزادی دو زندانی ایرانی به نام‌های احمد ابوالفتحی و سید منصور موسوی، روز گذشته خانم رقیه سوبو سفیر کنیا در تهران توسط مدیرکل آفریقای وزارت امورخارجه احضار و مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران به رأی مذکور به وی ابلاغ گردید. در این دیدار مدیرکل آفریقای وزارت امور خارجه با ابراز ناخرسندی جمهوری اسلامی ایران از رأی ناعادلانه دادگاه کنیا، به طرف کنیایی اطلاع داد که جمهوری اسلامی ایران سفیر خود در کنیا را جهت مشورت به تهران فراخوانده است. سفیر کنیا نیز در این دیدار اظهار داشت که مراتب اعتراض و ناخرسندی کشورمان را به دولت متبوع خود منتقل خواهد کرد.
قاسمی در خصوص موضوع احضار سفیر کنیا به وزارت امور خارجه افزود: دادگاه عالی کنیا بهمن ماه سال گذشته در رسیدگی مجدد به پرونده دو متهم مذکور، ضمن تبرئه آنان از اتهامات وارده، حکم آزادی هر دو نفر را صادر کرد ولی با مداخلات غیر قضائی در این روند، پلیس کنیا از اجرای حکم و بازگشت این دو نفر به ایران ممانعت کرد و متأسفانه روز جمعه گذشته دیوان عالی کنیا رأی دادگاه عالی آن کشور را نقض کرد و دو ایرانی را به زندان بازگرداند.
برچسب ها: راکتور ، بوشهر ، تابستان

منبع: خرداد

کلیدواژه: راکتور بوشهر تابستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۹۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحادیه اروپا: تهدید دیوان بین‌المللی کیفری غیرقابل قبول است

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، پیتر استانو روز شنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس(توئیتر سابق) تاکید کرد: اتحادیه اروپا به حفاظت از استقلال دیوان بین المللی کیفری و یکپارچگی اساسنامه رم متعهد است.

وی ضمن بازنشر بیانیه دیوان بین‌المللی کیفری درباره «استقلال و بی‌طرفی» این مرجع قضایی افزود: تهدید دادگاه یا مقامات آن غیرقابل قبول است.

دیوان بین‌المللی کیفری دیروز (جمعه) با انتشار بیانیه‌ای، به کسانی که این نهاد قضایی بین‌المللی و کارکنان آن را تهدید می‌کنند هشدار داد که چنین اقداماتی ممکن است «حمله به اجرای عدالت» تلقی شود. در این بیانیه با اشاره به اینکه دادگاه در چارچوب وظایفی دارد، تلاش می‌کند تا با همه طرف‌های ذی‌نفع تعاملی سازنده برقرار کند تصریح کرد که استقلال دادگاه نباید تضعیف شود. دیوان بین‌المللی کیفری بر همین اساس خواستار پایان فوری اقداماتی شد که مانع فعالیت دادگاه و باعث ارعاب کارکنان آن می‌شود.

در این بیانیه اشاره‌ای به منبع تهدیدها و ارتباط آن با پرونده خاصی نشده است؛ اما چندی پیش پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

به گفته این منابع مطلع که نخواستند نام‌ آنها فاش شود، اعضای کنگره آمریکا به دیوان بین‌المللی کیفری هشدار داده‌اند که در صورت صدور حکم بازداشت علیه مقام‌های اسرائیلی با واکنش آمریکا مواجه خواهد شد.

به نوشته آکسیوس، اعضای کنگره آمریکا اعلام کرده‌اند که در حال کار روی قوانینی هستند که در صورت صدور حکم بازداشت از سوی دیوان بین‌المللی کیفری علیه مقام‌های رژیم صهیونیستی، آن قوانین را اجرا کنند.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که احتمال دارد حکم بازداشت مقامات این رژیم از سوی دیوان بین المللی کیفری مخفیانه صادر شود.

از سویی روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارنوت به نقل از یک مقام صهیونیستی گزارش داد که احتمال دارد حکم بازداشت مقامات این رژیم توسط دیوان بین‌المللی کیفری در لاهه مخفیانه صادر شود و آنها تنها پس از سفر به خارج از اراضی اشغالی از آن مطلع شوند.

بر اساس گزارش رسانه‌های صهیونیستی، دولت آمریکا در تلاش است تا از صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی توسط دیوان لاهه جلوگیری کند.

با وجود اینکه رژیم اسرائیل اتهام نسل‌کشی در غزه را رد می‌کند، اما دیوان بین‌المللی دادگستری با بررسی شکایت دولت آفریقای جنوبی مبنی بر نسل‌کشی این رژیم در غزه موافقت کرده و در حال بررسی این پرونده است؛ مساله‌ای که باعث انزوای بی‌سابقه صهیونیست‌ها در مجامع بین‌المللی شده است.

دیگر خبرها

  • نتانیاهو از رفتن به زندان جان به در برد
  • شکایت فعالان حقوق بشر از مقامات صهیونیست به دادگاه لاهه
  • واکنش طالبان به تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • قدردانی طالبان از تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • اتحادیه اروپا: تهدید دیوان بین‌المللی کیفری غیرقابل قبول است
  • واکنش روسیه به بازداشت گسترده دانشجویان در آمریکا
  • اسارت ۵۳ خبرنگار فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی
  • هشدار دادگاه لاهه به اسرائیل درباره ارعاب دادگاه و کارکنان
  • شهادت ۳ شهروند ترکیه‌ای از سوی رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر+ عکس
  • تقلای سنای آمریکا برای جلوگیری از بازداشت مقامات تل آویو