Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@00:12:04 GMT

مهمترین اتفاقات سال ۹۷

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۶۰۷۰۸

مهمترین اتفاقات سال ۹۷

 

خبرگزاری مهر: در سالی که در پایان آن هستیم اتفاقات مهمی در نظام بین الملل و در قاره‌های مختلف رخ داده است. در این راستا گفتگویی با پروفسور «مهران کامروا» استاد دانشگاه جرج تاون آمریکا انجام داده که در ادامه می‌آید.

کامروا رئیس مرکز مطالعات بین المللی و منطقه‌ای دانشگاه جرج تاون آمریکا است. وی دکترای خود را در علوم اجتماعی و علوم سیاسی از دانشگاه کمبریج اخذ کرده و صاحب مقالات و کتابهای زیادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتابهای «قطر؛ کشور کوچک، سیاست بزرگ»، «خاورمیانه معاصر، تاریخ سیاسی پس از جنگ جهانی اول» و «انقلاب فکری ایران» از جمله آثار وی به شمار می‌رود.

*در آستانه سال نو ایرانی هستیم. مهمترین اتفاقات خاورمیانه در طول یکسال اخیر چه بوده و چرا آنها را مهمترین اتفاقات سال می‌دانید؟

در سال ۹۷ حوادث بسیاری در منطقه خاورمیانه رخ داده و انتخاب یک رویداد به عنوان مهمترین رویداد بسیار مشکل است. با این حال، به نظر می‌رسد که دو رویداد مستحق عنوان مهم‌ترین رویداد هستند. خروج آمریکا از برجام واقعاً یک رویداد برجسته و مهم بود، زیرا این رویداد نشانگر نقض آشکار معاهدات بین المللی و حقوق بین الملل توسط ایالات متحده امریکا است.

قتل جمال خاشقچی رویداد بسیار مهم دیگر در منطقه خاورمیانه بود زیرا این رویداد نشانگر پایان روابط عاشقانه غرب با شاهزاده سعودی محمد بن سلمان بوده و او را به عنوان صدام حسین معاصر به جهانیان معرفی کرد.

*مهم‌ترین اتفاق در آمریکای شمالی چه بود و چرا آن را مهمترین اتفاق می‌دانید؟

شاید مهمترین رویداد در آمریکای شمالی پیروزی حزب دموکرات در انتخابات مجلس نمایندگان ایالات متحده امریکا بود. زمانی که جمهوریخواهان اکثریت را در کنگره آمریکا داشتند، رئیس جمهور ترامپ با محدودیت‌های زیاد یا می‌توان گفت با هیچ محدودیتی مواجه نبود. در حال حاضر که دموکراتها اکثریت مجلس نمایندگان را در اختیار داشته نه تنها بسیاری از برنامه‌های ترامپ با مانع مواجه شده اند بلکه اقدامات شخص رئیس جمهور و همکارانش مورد بررسی قرار می‌گیرند.

*مهمترین اتفاقی که در آسیا افتاد چه بود و از چه نظر اهمیت داشت؟

در این سال دو واقعه بسیار مهم در آسیا رخ داد. اولین رویداد، برتری و پیشرفت‌های مداوم چین و این واقعیت که امریکا عمداً به جنگ با هوآوی، غول تکنولوژی چینی رفته، است. این واقعیت نشان دهنده ترس امریکا از به چالش کشیده شدن برتری تکنولوژی خود در سطح جهانی است. همچنین، یادآور آنچه در دهه ۱۸۰۰ رخ داد نیز می‌باشد، زمانی که قدرتهای استعماری مانند انگلستان عمداً صنایع محلی را در مستعمرات خود از بین می‌بردند تا صنعتگران و صنایع خودشان برتر باشند.

رویداد دوم گفتگو میان کره شمالی و کره جنوبی و همچنین بین ایالات متحده امریکا و کره شمالی بود. تا کنون، این رویداد دغدغه دونالد ترامپ برای داشتن فرصت‌های عکس را بدون آمادگی برای مصالحه در مورد تحریم‌های آمریکا علیه کره شمالی نشان می‌دهد.

*مهمترین اتفاق روی داده در اروپا چه بود؟ چرا آن را مهم‌ترین اتفاق می‌دانید؟

در سال ۹۷ اروپا با سه رویداد مواجه شد: برگزیت، پوتین و ترامپ. برای اروپا، این سه مسئله بسیار مهم بوده و نیاز به توجه بیشتر دارند. از این سه مسئله، شاید مهمترین آنها مسئله برگزیت بوده و مهمتر از همه هرج و مرج و ناکارآمدی سیاست‌های بریتانیا، ناتوانی نخست وزیر ترزا می در ارائه راه حل قطعی برای این موضوع و پیامدهای اقتصادی و مالی نامشخص آنچه در حال حاضر در حال گذر است، می‌باشد.

*پیش بینی شما از قطبش (چند قطبی بودن نظام بین الملل) در آینده چیست؟ آیا وضعیت قطب بندی نظام بین الملل در آینده نزدیک دچار تغییر می‌شود؟

به احتمال زیاد سیستم بین الملل همین روند کنونی را ادامه خواهد داد: یعنی عدم وجود نظم، فروپاشی و نادیده گرفتن قوانین بین المللی توسط ایالات متحده امریکا و متحدان آن (یعنی عربستان سعودی و امارات متحده عربی)، افزایش قدرت چین علی رغم تلاش‌های ایالات متحده امریکا جهت مقابله با آن، افزایش اختلاف نظر و نارضایتی میان اعضای اتحادیه اروپا و افزایش تنش در سراسر منطقه خاورمیانه. بنابراین، سیستم بین المللی احتمالاً در آینده‌ای قابل پیش بینی چند قطبی خواهد بود.

منبع: فردا

کلیدواژه: مهمترین اتفاقات سال 97 قتل خاشقجی بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۰۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است

به گزارش قدس خراسان، جلسه مناظره و پرسش و پاسخ کاندیداهای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی برای حوزه انتخابیه مشهد و کلات یعنی حجت الاسلام حسنعلی اخلاقی و کاظم معتمدی‌فر امروز یکشنبه در محل سالن همایش‌های نمایشگاه بین المللی مشهد برگزار شد.

در این جلسه کاندیداها به پرسش‌های رسانه‌ها پاسخ دادند که در ادامه برگزیده مهمترین پاسخ‌ها را مرور می‌کنیم.

مشهد نماد تحول در کل کشور است

حسنعلی اخلاقی در خصوص مهمترین اولویت مشهد که در صورت ورود به مجلس پیگیری خواهد کرد، گفت: نگاه من به مشهد یک نگاه محلی نیست؛ مشهد نماد تحول در کل کشور است و کمترین هزینه دولت در این شهر سرمایه گذاری برای ایجاد تحول در کل کشور است.

وی با اشاره به حضور ۳۰ میلیون زائر سالانه در مشهد، افزود: این شهر دارای ظرفیت بزرگترین رسانه انسانی است.

افزایش تعداد روزهای هوای پاک در مشهد

این کاندیدا در ادامه به مهمترین مسائل مشهد اشاره اجمالی کرد و گفت: اولویت کوتاه مدت من حل معضل آلودگی هواست چراکه این موضوع شمولیت و همه گیری زیادی دارد و برنامه دارم در گام اول تعداد روزهای هوای پاک مشهد را از ۲۶ روز به ۱۲۰ روز در سال برسانم.

اخلاقی در خصوص اولویت بلند مدت خود نیز موضوع زیر ساخت‌های زیارت را مورد تاکید قرار داد و اذعان کرد: منابع فعلی دولت برای این موضوع پاسخگو نیست، اما انفال آورده زیادی برای دولت خواهد داشت که باید سهم آن را زیاد کنیم.

تشکل‌های موازی زیاد، مهمترین مشکل مشهد است

معتمدی فر نیز مهمترین مشکل مشهد را وجود تشکل‌های موازی زیاد دانست و افزود: همین موضوع باعث شده برنامه‌ها در عمل با مشکل مواجه شوند.

وی مشکلاتی مانند حاشیه شهر، بافت فرسوده و توسعه نامتوازن مشهد را حاصل مشکل در برنامه ریزی و نظارت بر اجرا برشمرد و متذکر شد: معتقدم برخی برنامه‌ها باید در کوتاه مدت حال مردم را خوب کند، پس با تکیه بر اسناد بالادستی و برنامه‌های مصوب و عملکرد دولت مردان باید در خصوص انتظارات ذی نفعان که مردم هستند مطالبه گری صورت گیرد.

این کاندیدا اضافه کرد: طرح‌های مهم مثل طرح جامع زیارت می‌تواند به عنوان لوکوموتیو فرهنگ و اقتصاد مطرح شود و می‌تواند بخشی از مشکلات حاشیه شهر را نیز برطرف کند.

وی عنوان کرد: نسبت به تشکیل مجمع نمایندگان شهرهای زیارتی اقدام خواهم کرد تا با هم افزایی مشکل زیارت در همه شهرهای زیارتی برطرف شود.

معتمدی فر در خصوص برنامه‌اش برای رفع مشکلات حوزه انتخابیه کلات نیز گفت: برای این موضوع باید سراغ جاده کلات برویم تا منجر به رونق گردشگری و سرمایه گذاری در این منطقه شود؛ برای این منظور مرکز مطالعات و پژوهش‌های کلات در باغ نادری ایجاد خواهد شد و در کنار آن بازارچه صنایع دستی در این محل می‌تواند برای رونق صنایع دستی در کوتاه مدت مؤثر باشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره حقوق و دستمزد کارگران نیز اظهار کرد: برای حقوق و دستمزد اگر مبنا بر عدالت باشد باید بین درآمد و هزینه خانوار تناسب برقرار باشد و به میزان افزایش تورم به حقوق و دستمزد اضافه شود تا دولتمردان به فکر حل مشکل تورم بیفتند.

اخلاقی نیز در پاسخ به این سوال گفت: شورای عالی کار باید بر اساس ریل گذاری مجلس، افزایش حقوق و دستمزدها را بررسی کند، مجلس باید منابع را برای افزایش حقوق و دستمزد در اختیار دولت قرار دهد تا این موضوع بر تورم تأثیری نداشته باشد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار قدس در خصوص برنامه اش برای رفع معضل حاشیه شهر گفت: برای حل هر مشکلی اول باید عوامل بوجود آوردنده‌اند را شناسایی کنیم. در این خصوص نیز بحث‌های فراشهری مانند مهاجرت و بی توجهی دولت‌های مختلف به روستاها نقش مهمی ایفا کرده است.

اخلاقی ادامه داد: عدم توزیع عادلانه امکانات در شهر و نگاه عدالت محور در سطح ملی تا دهه ۶۰ در کشور ما وجود داشته اما از ابتدای دوره سازندگی از عدالت محوری غفلت شد و متأسفانه این نگاه در طی دوره‌های بعد نیز استمرار یافت.

وی مهمترین کلیدواژه حل معضل حاشیه شهر را توزیع منابع ملی و شهری با نگاه عدالت محور دانست.

معتمدی فر نیز در پاسخ به سوال خبرنگار قدس در مورد مهمترین شاخص‌های طرح زیارت و اثراتش برای زائران و مجاوران امام هشتم گفت: اگر طرح جامع زیارت به صورت جامع و یکپارچه باشد نتیجه خواهد داد. این طرح باید به شکل ملی تعریف شود، با اتکا به بخش خصوصی و با محوریت حرم مطهر رضوی باشد.

معصومه مؤمنیان

دیگر خبرها

  • مهمترین کار معلم تبیین حقیقت در کنار علم و دانایی است
  • مهمترین اخبار ۱۶ اردیبهشت/ماجرای فروش گواهینامه‌های رانندگی
  • توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است
  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • صبر امریکا لبریز شد؛ اگر حماس آتش‌بس را نپذیرید از قطر اخراج می‌شوند؟
  • قیمت مهمترین ارزها در بازار تهران/ لیر ترکیه تحت تأثیر چه اتفاقی است؟
  • فرستاپن: پیشنهاد ۲۵۰ میلیون یورویی مرسدس هم راضی‌ام نمی‌کند!
  • مهمترین مأموریت آموزش و پرورش تربیت تمام ساحتی است
  • تجلیل از شهرداران، شورا‌ها و دهیاران نمونه چهارمحال و بختیاری