Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-06@02:27:54 GMT

زیباترین و بزرگترین غارهای کشور کجاست؟

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۶۱۹۸۳

زیباترین و بزرگترین غارهای کشور کجاست؟

 به گزارش خبرگزاری برنا؛ سفر به اعماق زمین از کنجکاوی های همیشگی بشر بوده است. رفتن به دل غارهای زیرزمینی تجربه ای است شگفت انگیز که مقداری این کنجکاوی را برطرف می کند. غارهای زیبای ایران با ویژگی های منحصر به فرد خود در سرتاسر کشور قرار دارند و گردشگران و محققان را از سراسر جهان برای دیدن خود جلب می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر اهل تجربه های جدید و هیجان انگیز به دل تاریکی هستید، برای سفر به غارهای معروف ایران و بزرگ و زیبا کشور همراه ما باشید.

غار علیصدر

 

به عقیده خیلی‌ها معروف‌ترین غار ایران، همین غار است. علیصدر، یکی از بزرگ‌ترین غارهای آبی دنیاست. اینجا می‌شود قایق‌سواری هم کرد و ۲ کیلومتر پیش رفت. این غار از تهران حدود ۴ ساعت فاصله دارد و از همدان حدود ۱ساعت تا اینجا راه است.

تابستان‌ها می‌شود از آفتاب گرم بیرون به هوای خنک غار پناه برد و آن‌همه صحنه‌ جذاب و خیره‌کننده را از نزدیک دید. البته در تابستان هم باید لباس گرم همراه داشته باشیم، چون دمای هوای داخل غار ۱۴ درجه سانتی‌گراد است.

علیصدر، ۱۹۰ میلیون سال سن دارد و  در گوشه و کنارش، استالاکتیت‌ها و استالاگمیت‌های زیادی می‌بینیم که شکل‌ و طرح‌های جورواجور و تماشایی دارند.

اطراف غار هم امکانات رفاهی زیادی مثل مهمان‌سرا، سوئیت و چادر برای اقامت گردشگران درنظر گرفته‌‌اند.

مسیر دسترسی: از تهران و از اتوبان ساوه خودتان را به همدان می‌رسانید. از اینجا به بعد چند گزینه دارید. مسیر جدیدی که چند سالی‌ست افتتاح شده، مسیر لالجین، بیجار و علی‌صدر است.

گزینه‌ بعدی این است که از همدان به‌سمت کبودرآهنگ بروید و قبل از رسیدن به کبودرآهنگ، به‌طرف شهر رزن تغییر مسیر بدهید. حالا تابلوهای راهنمای غار را دنبال کنید. از مسیر همدان به صالح‌آباد هم به غار دسترسی دارید. برای گذاشتن ماشین در پارکینگ، هزینه جداگانه باید بپردازید.

غار قوری قلعه

 

غار قوری قلعه یا قوری قلا در کرمانشاه، غاری‌ست که سن و سالش به ۶۵ میلیون می‌رسد. اینجا، بعد از غار علیصدر، از بزرگ‌ترین غارهای آبی خاورمیانه‌ست.

قوری قلا چند تالار دارد، مثل تالار مریم که قندیلی شبیه به حضرت مریم در آن می‌بینیم؛ یا تالار بتهون که هر کدام از قندیل‌هایش یک جور صدا می‌دهند. این تالار، یک تالار عروس هم دارد که پر است از سنگ‌های سفید و کریستالی. دمای داخل غار حدود ۷ تا ۱۱ درجه ا‌ست. پس لباس اضافی را نباید فراموش کرد که سرد می‌شود. بهار و تابستان زمان خوبی برای سفر به این غار است.

مسیر دسترسی: از تهران به کرمانشاه بروید و جاده پاوه را دنبال کنید. بعد به روانسر می‌رسید. از روانسر، به تابلوها دقت کنید و دنبال روستای قوری قلعه باشید. همه مسیر تا رسیدن به غار آسفالت است. سفر از تهران تا غار حدود ۷ ساعت طول می‌کشد.

غار یخ مراد

 

خیلی وقت‌ها برای دیدن غارهای جالب لازم نیست جای دوری برویم. غار یخ‌مراد یکی از قشنگ‌ترین  و خاص‌ترین‌ها در ایران است که در جاده چالوس قرار گرفته است.

در بیشتر ماه‌های سال، هم قندیل‌های این غار یخ زده و هم دریاچه‌اش. چرا به آن یخ مراد می‌گویند؟ مردم این منطقه سال‌ها عقیده داشتند با خوردن تکه‌ای از یخ‌های اینجا، یک سال که بگذرد به مراد دل‌شان رسیده‌اند.

غار یخ‌مراد سه تالار بزرگ، یک دخمه به اسم دوقلو، سه یخچال زیرزمینی و چند حلقه چاه دارد. قدمت اینجا به ۵۰ میلیون سال می‌رسد. باتوجه به فسیل‌هایی که در آن پیدا شده، معلوم می‌شود این محل قبلا زیر دریا بوده.

همیشه می‌شود به این غار سر زد. ولی سفر در فصل برف و سرما خیلی هم ساده نیست. پیشنهاد ما اسفند و فروردین است که تعداد استالاگمیت‌ها و استالاگتیت‌های یخی از همیشه بیشتر است. لباس گرم و هدلایت را فراموش نکنید.

مسیر دسترسی: در جاده‌ کرج – چالوس، قبل از اینکه به خروجی گچسر برسید، تابلوی روستای کهنه ده را دنبال کنید. به دوراهی که رسیدید، مسیر راست را انتخاب کنید و تا نزدیک غار بروید. بعد ماشین را پارک کنید و برای یک ساعت کوه‌پیمایی آماده شوید. از تهران تا اینجا حدود ۲ ساعت و نیم در راه هستید.

غار چال‌ نخجیر

 

تا همین سی سال پیش کسی از وجود غار چال نخجیر خبر نداشت؛ تا اینکه سازمان آب برای رسیدن به آب، چند انفجار در این منطقه انجام داد و بعد از آن ورودی غار کشف شد.

کارشناسان می‌گویند عمر این غار حدود ۷۰ میلیون سال است و از چند تالار تشکیل شده که اسم‌هایشان گل‌کلمی، عروس و هویلا است که شبیه کبوتر، گوزن، لاک‌پشت و تصویرهای آشنا هستند. بیرون این غار امکاناتی برای گردشگران هم ساخته‌اند.

مسیر دسترسی: این غار در استان مرکزی قرار گرفته. از قم به سلفچگان می‌روید و از آنجا به دلیجان می‌رسید. غار چال نخجیر بین دلیجان و نراق واقع شده. تابلوی غار را در کیلومتر ۱۵ جاده دلیجان به نراق پیدا می‌کنید و خیلی راحت به غار می‌رسید. از تهران که حرکت کنید، یک سفر ۳ ساعته در پیش دارید.

غار سهولان

 

یکی از زیباترین غارها در استان آذربایجان غربی است که ۷۰ میلیون سالی عمر دارد. به این غار کونه کوتر هم می‌گویند، چون لانه کبوتر در آن زیاد است. این غار یکی از پرطرفدارترین غارهای ایران است و توریست‌های زیادی برای دیدنش به این منطقه می‌آیند.

غار سهولان یک بخش خشک دارد و یک بخش آبی و در حدود دوره اشکانی، در آن انسان زندگی می‌کرده. غار، دو دهانه دارد که از هر کدام وارد شویم، باید از پله‌های زیادی پایین برویم تا به خنکی کم‌نور غار برسیم.

بعد می‌توانیم سوار قایق شویم و گشت‌زنان، قندیل‌های عجیب و غریب و دیواره‌های آهکی رسوبی‌اش را پشت سر بگذاریم. قندیل‌ها، شکل‌های جالبی دارند و اگر کمی دقت کنیم، هواپیما، پای فیل و خوشه انگور را پیدا می‌کنیم. می‌شود همه غار را دید، چند حوضچه، تونل و دالان تنگ و باریک را گذراند و از در دیگرش خارج شد.

مسیر دسترسی: اول به مهاباد بروید. مسیر بوکان را دنبال کنید و بعد از روستای عیسی‌کند، در جهت تابلوی روستای سهولان حرکت کنید. از تهران تا غار سهولان، حدود ۸ ساعت و نیم راه است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آذربایجان غربی ایران زنان عجیب و غریب قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۱۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجتماع یکصد هزار نفری فناوران کشور در بزرگترین رویداد نوآوری کشور

مهدی صفاری‌نیا گفت: نمایشگاه اینوتکس در سال گذشته شاهد حضور بیش از ۱۰۰هزار بازدید کننده بوده است و با برنامه ریزی‌های صورت گرفته در بخش‌های مختلف نمایشگاه پیش بینی می‌شود امسال بیش از سال گذشته از این نمایشگاه بازدید کنند.

او افزود: توسعه همکاری و مشارکت بین بازیگران کلیدی زیست بوم نوآوری و فناوری کشور، جذب سرمایه برای استارتاپ‌ها و شرکت‌ها و نیز معرفی فرصت‌های نوین سرمایه گذاری، شبکه سازی و تولید محتوای ناب آموزشی؛ از اهداف اصلی برگزاری نمایشگاه اینوتکس است.

صفاری نیا با اشاره به حضور بیش از ۳۰۰ سخنران در ۴ رویداد کنفرانسی نمایشگاه اینوتکس، به تشریح سایر برنامه‌ها و رویداد‌های این نمایشگاه پرداخت و افزود: امسال میزبان رویداد جایزه بین‌المللی فارس Fares awards در حوزه تبلیغات هستیم که میهمانان عالی‌رتبه‌ای را از کشور‌های مختلف در خود جای داده است.

رئیس پارک فناوری پردیس در ادامه با تشریح بخش‌های مختلف نمایشگاه به برگزاری اولین دوره رویداد ملی صنایع خلاق کشور به نام مانوین در کنار نمایشگاه اینوتکس اشاره کرد و افزود: با هدف توجه به صنایع فرهنگی و هویت‌ساز، اولین دوره رویداد مانوین همزمان با نمایشگاه اینوتکس برگزار می‌گردد. هدف از این رویداد معرفی فرصت‌های بکر حوزه فرهنگی و خلاق کشور است.

به گفته رییس پارک فناوری پردیس نمایشگاه اینوتکس امسال توجه ویژه‌ای به فناوری‌های تحول‌ساز دارد و در سیزدهمین دوره آن طبق برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، شاهد رونمایی از ده‌ها محصولی خواهیم بود که برای اولین بار در کشور رونمایی خواهند شد و در ادامه در دسترس صنایع و مردم قرار می‌گیرند.

صفاری نیا تصریح کرد: رویداد استیج به عنوان یکی از بخش‌های اصلی نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ شاهد حضور بیش از ۹۰ سخنران مطرح از بخش خصوصی، عمومی غیردولتی و دولتی است. استیج اینوتکس ۲۰۲۴ با محوریت ورود صنایع بزرگ به حوزه استارتاپی برگزار می‌شود.

او افزود: در رویداد ایستگاه آینده نیز با حضور ۱۰۰ تن از فعالان حوزه نوآوری به آینده بازار‌ها و صنعت‌هایی، چون لندتک، لجستیک، هوش مصنوعی، خرده‌فروشی و بلاکچین پرداخته و نقش متغیرهایی، چون نسل زد و برند کارفرمایی در این آینده بررسی می‌شود.

صفاری نیا اینوتکس را یک نمایشگاه متفاوت معرفی کرد و گفت: اینوتکس به دنبال نمایشی متفاوت و امیدوار کننده از قابلیت‌ها و توانمندی‌های تیم‌های جوان، نوآور و آینده‌ساز در کشور و جهان است.

گفتنی است، نمایشگاه اینوتکس با بیش از ۲۰ رویداد جانبی در تاریخ ۱۸ الی ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ با حضور بیش از ۴۰۰ شرکت فناور و نوآور در ‍پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج رمز ارز در خراسان‌شمالی
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • (ویدئو) زیباترین دختر ایران در استادیوم آزادی؛ ندا نویدی‌نسب بانوی پرسپولیسی کیست؟
  • اجتماع یکصد هزار نفری فناوران کشور در بزرگترین رویداد نوآوری کشور
  • زیباترین اما خطرناک‌ترین شهر ساحلی جهان
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • خسارت سیل به حدود ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی
  • شکست نفت در فرار از بزرگترین کاهش هفتگی ۳ ماه گذشته
  • یک‌ماه تا افتتاح بزرگترین کارخانه سرب و روی کشور
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه خیّریه روستایی کشور