Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-09@13:20:05 GMT

گوگل پلاس سیزده بدر تعطیل می شود

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۶۴۳۱۶

گوگل پلاس سیزده بدر تعطیل می شود

بنیاد بایگانی اینترنت می‌گوید در تلاش است تا بخش قابل توجهی از اطلاعات گوگل پلاس را تا پیش از تعطیلی آن ذخیره کند. شبکه اجتماعی که سرانجام پس از حاشیه‌های فراوان دوم آوریل (13 فروردین) آینده تعطیل خواهد شد. اما چرا یکی از بزرگترین شبکه‌های اجتماعی دنیا اینچنین شکست خورد؟

دقیقا دو هفته دیگر، یعنی دوم آوریل 2019 گوگل رسما گوگل پلاس؛ شبکه اجتماعی معروف اما کم‌طرفدار خود را غیرفعال خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شبکه اجتماعی که وقتی در سال 2011 راه اندازی شد گوگل امیدهای فراوانی به آینده آن داشت. با این حال قمار گوگل در بازار شبکه‌های اجتماعی نگرفت و گوگل پلاس به سرعت بازی را به فیسبوک و توییتر باخت.

گوگل پلاس در واقع چندین سال است که در دنیای شبکه‌های اجتماعی سرویسی کم‌طرفدار و شکست خورده شمرده می‌شود. سرویسی که فقط در کنار انبوه سرویس‌های پرطرفدار گوگل وجود دارد اما در آن هیچ خبری نیست. گوگل تا مدت‌ها بر شرایط این بیابان برهوت چشم پوشیده بود تا اینکه سال پیش، افشای وجود چند نقص ایمنی جدی که می‌توانست به درز اطلاعات کاربران منتهی شود آخرین میخ را بر تابوت گوگل پلاس کوبید. پس از این ماجرا بود که گوگل رسما اعلام کرد تا آگوست 2019 گوگل پلاس برای همیشه تعطیل خواهد شد. این تاریخ البته چندی بعد با پیدا شدن نقص امنیتی دوم چهار ماه عقب کشیده شده و سرانجام تاریخ پایان گوگل پلاس را به دوم آوریل امسال گره زد.

** گذشته ناکام

گوگل پلاس تجربه نپخته‌ای بود که پس از چندین و چند شکست پیاپی این بار با سرمایه‌گذاری بیشتر در سال 2011 برای ایجاد جای پایی برای گوگل در رقابت با فیسبوک در دنیای شبکه‌های اجتماعی ایجاد شد. تا پیش از گوگل پلاس، گوگل تجربیات ناموفق فراوانی را در حوزه شبکه‌های اجتماعی تجربه کرده بود. شبکه‌هایی مثل Google Buzz که سال 2010 تاسیس و یک سال بعد تعطیل شد. یاGoogle Friend Connect که فقط در فاصله سال‌های 2008 تا 2012 فعال بود. از همه معروف‌تر هم Orkut بود که پس از ده سال فعالیت (تاسیس 2004) در سال 2014 بسته شد. به این ترتیب می‌شود گفت که گوگل پلاس آخرین تجربه شکست خورده گوگل در میدان شبکه‌های اجتماعی است. تجربه‌ای که احتمالا پایان داستان نخواهد بود. با این حال چرا بزرگترین غول دنیای موتورهای جستجو و سرویس‌های آنلاین پس از سال‌ها سرمایه‌گذاری همچنان در رقابت دنیای شبکه‌های مجازی شکست خورد؟

** چرا شکست خورد؟

با وجودی که مشکلاتی امنیتی سرانجام به داستان گوگل پلاس خاتمه داد اما دلیل اصلی شکست آن لزوما امنیت نبود. شکست گوگل پلاس دلایل متعددی داشت از مدیریت، رابط کاربری، اهداف مورد نظر و حتی شیوه معرفی آن همگی با مشکل مواجه بودند. «سرگئی برین» یکی از دو بنیانگذار گوگل در جریان یک سخنرانی در سال 2014 گفته بود که او احتمالا شخص مناسبی برای اداره یک شبکه اجتماعی نیست چون اساسا شخصیت چندان اجتماعی به شمار نمی‌رود.

این شاید بهترین توصیف از مشکلی باشد که گوگل پلاس با آن مواجه بود. در مقایسه با فیسبوک، گوگل پلاس بسیار شتاب‌زده و بدون هیچ برنامه راه و هدف روشن و متفاوتی ایجاد شد. در واقع هدف اصلی گوگل از ایجاد این شبکه اجتماعی بیش از آنکه جلب رضایت کاربران باشد مقابله با فیسبوک بود. از نظر رابط کاربری هم گوگل پلاس از رقیبان خود عقب‌تر بود. به نوعی می‌شود گفت همه چیز در گوگل پلاس رسمی و خشک طراحی شده بودند و گویی کاربر پسند بودن کار چندان مورد نظر طراحان آن نبود.

گوگل پلاس بیش از هر چیزی بیشتر سرویسی بود نظیر دیگر سرویس‌های گوگل، وسیله‌ای که در درجه اول، کاربر را درون دریایی از سرویس‌های رنگ و وارنگ رها می‌کرد. این شبکه اجتماعی اگرچه نقطه اتصالی برای سرویس‌های گوگل فراهم می‌کرد اما نقطه اتصال خوبی برای کاربران نبود. در واقع از همان ابتدا ارتباط میان کاربران در سطح وبلاگی پیچیده و سخت با شباهت‌های زیادی به سرویس‌های قدیمی یاهو باقی ماند.

** پایان سخت

در نهایت گوگل پلاس اگرچه به زودی رسما تعطیل خواهد شد اما بخش قابل توجهی از اطلاعات عمومی موجود روی آن همچنان در دسترس قرار خواهد داشت. بنیاد بایگانی اینترنت این روزها در تلاش است که کپی کاملی از بخش عمده اطلاعات عمومی موجود در این شبکه اجتماعی را تهیه کنند. این نسخه آرشیوی شامل ویدیوهای بلند و اطلاعاتی که به صورت عمومی به نمایش گذاشته نشده یا از روی این شبکه اجتماعی پاک شده‌اند نخواهد بود. پایان گوگل پلاس حداقل فعلا می‌تواند نشانه عقب‌نشینی گوگل از بخشی از تلاش‌هایش برای باز کردن جای پایی در دنیای شبکه‌های مجازی تلقی شود با این حال این قطعا پایان داستان حضور گوگل در شبکه‌های مجازی نخواهد بود./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۴۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعال نبودن تنظیمات امنیتی عامل ۸۰ درصد هک کاربران است

معاون فنی پلیس فتا فراجا گفت: فعال نکردن تنظیمات امنیتی عامل ۸۰ درصد هک و دسترسی غیر مجاز مجرمان سایبری به حساب کاربری کاربران در شبکه اجتماعی و پیام‌رسان‌ها است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، حسن منصوری اظهار کرد: بر اساس تجزیه و تحلیل فنی پرونده‌های قضائی و مرجوعه به پلیس فتا، مشخص است عامل اصلی هک و دسترسی غیرمجاز مجرمان سایبری به حساب کاربری کاربران در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های بومی و غیر بومی، فعال نکردن رمز تأیید دو مرحله‌ای و استفاده از رمز آسان و قابل حدس است.

وی با بیان اینکه فعال نکردن تنظیمات امنیتی عامل ۸۰ درصد هک و دسترسی غیر مجاز مجرمان سایبری به حساب کاربری کاربران در شبکه اجتماعی و پیام‌رسان‌ها است، افزود: افراد کلاهبردار با سوءاستفاده از آگاهی نداشتن و سهل‌انگاری تعدادی از کاربران فضای مجازی به راحتی نسبت به هک حساب‌های کاربری آنان در پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی اقدام می‌کنند.

معاون فنی پلیس فتا فراجا با اشاره به تهدیدات و مخاطرات ایجاد دسترسی غیرمجاز به حساب‌های کاربری افراد، تصریح کرد: مجرمان سایبری پس از انجام این فرایند ضمن دسترسی به اطلاعات خصوصی و محرمانه افراد فریب خورده، زمینه اخاذی و باج‌گیری سایبری را آغاز می‌کنند.

منصوری گفت: در مرحله بعد افراد کلاهبردار با دسترسی به مخاطبان این افراد، زمینه فریب آنان را با ارسال پیامک حاوی لینک‌های آلوده، ارائه خدمات یا مساعدت مالی فراهم می‌کنند.

وی ادامه داد: افراد با استفاده از رمزهای پیچیده و غیر قابل حدس روی شبکه‌های اجتماعی، با مراجعه به قسمت تنظیمات (settings) پیام‌رسان‌های بومی و غیر بومی و داشبورد حساب ( Account) ،گزینه تأیید دو مرحله‌ای ( two- stepverification) را انتخاب و نسبت به تعیین رمز عبور و تنظیم روی ایمیل شخصی اقدام کنند.

معاون فنی پلیس فتا فراجا خاطرنشان کرد: شهروندان در صورت نیاز به دریافت راهنمایی تخصصی و فنی با برقراری تماس با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ از خدمات مشاوره‌ای این پلیس بهره‌مند شوند.

کد خبر 751709

دیگر خبرها

  • برگزاری انتخابات شبکه‌های تخصصی سازمان‌های مردم نهاد کردستان
  • «نگو نگفتی» از شبکه نسیم
  • «نگو نگفتی» در شبکه نسیم
  • سیاهچاله‌ای به نام اینستاگرام؛ بستر شکل‌گیری جرایم اخلاقی
  • چرا موبایلمان هک می‌شود؟ | تنها راه‌ جلوگیری از هک شدن در اینستاگرام، تلگرام و واتس‌اپ
  • فعال نبودن تنظیمات امنیتی عامل ۸۰ درصد هک کاربران است
  • عامل ۸۰ درصد دسترسی غیرمجاز و هک حساب کاربران شبکه‌های اجتماعی
  • سیاهچاله‌ای به نام اینستاگرام
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • امیرعبداللهیان از تماس تلفنی با هنیه درباره پذیرش آتش‌بس خبر داد