Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@21:31:18 GMT

پرمبادله‌ترین ارزهای جهان

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۶۹۰۱۳

پرمبادله‌ترین ارزهای جهان

دلار کماکان در جهان بیش از هر ارز دیگری محبوبیت دارد.

به گزارش ایسنا به نقل از مؤسسه "کمپلو"، مردم به دلایل بسیار زیادی از ارزهای جهانی در مبالات خود استفاده می‌کنند؛ از مبادله با طرف‌های خارجی گرفته تا حفظ ارزش پول خود. با این حال برخی از ارزها از محبوبیت بیشتری در بین ارزهای مختلف برخوردار هستند که ثبات، نرخ برابری و مقبولیت زیاد از جمله این دلایل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه با محبوب‌ترین ارزهای خارجی آشنا می‌شوید:

دلار: از زمان پیمان پولی برتون وودز، دلار آمریکا تاکنون مهم‌ترین و پر مبادله‌ترین ارز جهانی بوده است. حدود نیمی از تراکنش‌های مالی جهان به وسیله دلار انجام می‌شود و بهای فلزات گران بهایی چون طلا، نقره و نفت بر حسب دلار قیمت گذاری می‌شود.

یورو: یورو از سال ۱۹۹۹ معرفی شد و از سال ۲۰۰۱ رسماً وارد چرخه پولی جهانی شد. یورو ارز ۱۹ کشور از ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا است و بعد از دلار، دومین ارز محبوب جهان به شمار می‌رود.

پوند: حدود چهار درصد از تراکنش‌های مالی جهان بر حسب پوند انجام می‌شود. پوند تا پیش از جنگ جهانی دوم برترین ارز جهان بود. بانک مرکزی انگلیس در سال ۱۶۹۴ میلادی تأسیس شد و یکی از قدیمی‌ترین بانک‌های مرکزی جهان محسوب می‌شود.

ین: ین همواره یکی از امن‌ترین دارایی‌های ارزی جهان شناخته می‌شود و در زمانی که نوسانات بازار در سطح بالایی قرار دارد، ارزش آن افزایش می‌یابد. ین از سال ۱۸۷۱ میلادی چاپ می‌شود و طبق قانون پولی بانکی ژاپن، ارزش ۱ ین باید معادل ۱.۵ گرم طلا یا ۲۴.۲۶ گرم نقره باشد.

فرانک: فرانک سوئیس واحد پولی دو کشور سوئیس و لیختن‌اشتاین است. به مانند ین، فرانک به عنوان یک دارایی امن در زمان نوسانات بازار شناخته می‌شود و هر گونه عدم اطمینان از شرایط اقتصادی اروپا باعث افزایش آن می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ارزهای جهانی پوند دلار يورو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۹۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا

به گزارش همشهری آنلاین، صندوق بین‌المللی پول، با خوش‌بینی نسبت به رشد اقتصاد هند، پیش‌بینی کرد که اقتصاد آسیا در سال جاری به‌جای ۴.۲ درصد (پیش‌بینی ۶ ماه پیش) ۴٫۵ درصد رشد کند.

درعین‌حال، این نهاد بین‌المللی بزرگ‌ترین خطر برای اقتصاد آسیا را طولانی شدن اصلاحات در بخش املاک چین عنوان کرده که تقاضا را تضعیف می‌کند و احتمال وقوع تورم منفی طولانی‌مدت و ضربه زدن به سایر اقتصادها از طریق «سرریزهای تجاری مستقیم» را افزایش می‌دهد.

-عربستان قصد دارد تا قیمت نفت خود را برای مشتریان آسیایی تا بالاترین رقم طی ۵ ماه گذشته افزایش دهد که احتمالاً ۳ دلار در هر بشکه بالاتر از شاخص عمان / دبی می‌رسد. اکثر تحلیلگران رویترز انتظار دارند قیمت رسمی فروش نفت متوسط و نفت سنگین عرب هم به خاطر کمبود عرضه در بحبوحه کاهش تولید اوپک پلاس افزایش یابد.

-گروهی از شرکت‌های بیمه غربی اعلام کردند اعمال سقف قیمتی برای نفت روسیه غیرقابل اجرا بوده و فقط سبب پیوستن کشتی‌های بیشتری به ناوگان سایه شده است. گروه هفت، سقف قیمت را برای نفت روسیه تصویب کرد و شرکت‌های حمل‌ونقل و بیمه غربی زمانی می‌توانند در معاملات نفت روسیه شرکت کنند که قیمت آن کمتر از ۶۰ دلار در هر بشکه باشد.

- بانک جهانی در بیانیه‌ای اعلام کرد ۸۴ میلیون دلار برای مبارزه با مشکلات اقتصادی و اجرای پروژه‌های معیشتی به افغانستان کمک می‌کند. بر اساس بیانه این نهاد بین‌المللی، مبلغ ۷۰ میلیون دلار از این حمایت مالی از طریق صندوق امانی افغانستان و انجمن انکشاف بین‌المللی برای اجرای پروژه‌های معیشتی در ۶ حوزه و ۲۶ ولایت افغانستان هزینه خواهد شد.

-قیمت بیت کوین ۱۸.۶ درصد از سقف خود کاهش پیدا کرده و بسیاری از تحلیل‌گران انتظار دارند کاهش قیمت بیشتری را نیز تجربه کند. در آستانه جلسه FOMC، بیت کوین به محدوده ۵۷٬۱ هزار دلار رسیده است که از سقوط ۱۴ درصدی در یک هفته حکایت دارد. به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران قدیمی با استفاده از فرصت ورود نقدینگی در حال فروش کوین‌های خود هستند.

- شرکت شل با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که با هدف تمرکز بر عملیات‌های سودآورتر، از بازار برق در چین شامل تولید، تجارت و کسب‌وکارهای مربوط به آن خارج می‌شود و این تصمیم از پایان سال ۲۰۲۳ در حال اجراست. شرکت، «شل انرژی چین» یکی از اولین شرکت‌های خارجی بود که در بازار کاهش انتشار کربن چین شرکت کرد و برای تجارت در بازار برق چین نیز ثبت شده است.

- کمیته قیمت سوخت امارات متحده عربی روز سه‌شنبه اعلام کرد که قیمت بنزین در این کشور از ماه آینده افزایش می‌یابد درحالی‌که گازوئیل ارزان‌تر خواهد شد. امارات در سال ۲۰۱۵ قیمت سوخت را آزاد کرد و بر همین اساس قیمت‌ها حامل‌های انرژی در این کشور منعکس کننده روند بازار جهانی نفت بود. البته قیمت‌ سوخت در دوره کرونا، به‌صورت موقتی تا مارس ۲۰۲۱ ثابت شده بود.

کد خبر 848822 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها هند اقتصاد صندوق‌ بین‌المللی پول

دیگر خبرها

  • طلای جهانی پس رفت
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ |برنت ۸۲ دلار و ۹۶ سنت شد
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴/ کاهش نرخ انس طلا
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴ |برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • کلاهبرداری تتر چیست و چطور آن را تشخیص دهیم
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا