Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@03:50:39 GMT

کاهش تولید جهانی گندم و غلات دانه درشت

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۷۰۵۷۳

براساس پیش بینی‌های اخیر فائو، انتظار می رود تولید، تجارت و ذخایر گندم و غلات دانه درشت در ۲۰۱۸.۱۹ در مقایسه با ۲۰۱۷.۱۸ کاهش و در مقابل، مصرف افزایش یابد.

بر همین اساس، افزایش قیمت های بین المللی گندم و غلات دانه درشت دور از انتظار نیست. همچنین پیش بینی می شود نسبت ذخایر به مصرف جهانی و نیز نسبت ذخایر به مجموع مصرف و صادرات صادر کنندگان مهم گندم و غلات دانه درشت در ۲۰۱۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۹ کاهش یابد.

انتظار رشد تولید، مصرف و ذخایر جهانی برنج در ۲۰۱۸.۱۹نسبت به ۲۰۱۷.۱۸ وجود دارد. در مقابل، پیش بینی می شود تجارت بین المللی برنج کاهش یابد. با وجود کاهش انتظاری واردات برنج توسط وارد کنندگان بزرگ برنج یعنی چین، اندونزی و بنگلادش اما از سوی دیگر، احتمال افزایش واردات توسط برزیل، ایران و فیلیپین وجود دارد. براساس پیش بینی های اخیر فائو، انتظار می رود تولید جهانی محصولات روغنی در ۲۰۱۸.۱۹ با رشد ۴.۶ درصد از ۲۰۱۷.۱۸  به حدود ۶۱۶ میلیون تن برسد.

در میان دانه های روغنی، انتظار افزایش قابل توجه تولید دانه سویا و نیز تا حدودی دانه آفتابگردان وجود دارد. همچنین از آن جا که پیش بینی می شود تولید محصولات روغنی در ۲۰۱۸.۱۹ از مصرف فراتر رود انتظار افزایش ذخایر جهانی به ویژه برای فرآورده های سویا وجود دارد. بر همین اساس، نسبت ذخایر به مجموع مصرف و صادرات صادر کنندگان مهم در بخش کنجاله ها و تفاله ها و نیز روغن ها و چربیها افزایش خواهد یافت.

با وجود افزایش انتظاری در تجارت بین المللی روغن های گیاهی اما به دلیل نا اطمینانی روابط تجاری آمریکا - چین و کاهش تقاضای وارداتی از یک سو و چشم انداز افزایش تولید دانه های روغنی به ویژه سویا از سوی دیگر، پیش بینی می شود قیمت های بین المللی سویا کاهش یابند. براساس پیش بینی مقدماتی فائو، تولید جهانی شکر در ۲۰۱۸.۱۹ (از اکتبر ۲۰۱۸ تا سپتامبر ۲۰۱۹) به حدود ۱۸۵ میلیون تن خواهد رسید که رشد نسبتا کمی را در مقایسه با ۲۰۱۷.۱۸ خواهد داشت، با وجودی که تولید شکر در ۲۰۱۸.۱۹ هنوز فراتر از مصرف است، ولی میزان آن در مقایسه با ۲۰۱۷.۱۸ کمتر است، به طوری که مازاد شکر در ۲۰۱۸.۱۹ حدود ۱۰ میلیون تن و در ۲۰۱۷.۱۸ تقریبا ۱۳٫۳ میلیون تن است.

پیش بینی می شود تجارت جهانی شکر با رشد ۴.۳ درصدی از حدود ۵۵.۵ میلیون تن در ۲۰۱۷.۱۸ به حدود ۵۸ میلیون تن افزایش یابد. دلیل عمده افزایش تجارت جهانی شکر، کاهش قیمت های بین المللی و اجرای مشوق های صادراتی در برخی از کشورهای صادر کننده شکر است، چین و برزیل در ۲۰۱۸.۱۹ به ترتیب بزرگترین واردکننده و صادر کننده شکر در جهان خواهند بود.

پیش بینی اخیر فائو حاکی از آن است که تولید جهانی گوشت طیور با ۱۲۱.۶ میلیون تن بیشترین سهم را در تولید جهانی گوشت ۲۰۱۸ دارد. پس از گوشت طیور، گوشت خوک با ۱۲۰.۶ میلیون تن گوشت گاو با ۷۲.۲ میلیون تن و در نهایت گوشت گوسفند با ۱۵ میلیون تن در رتبه های بعدی قرار دارند. کمترین رشد تولید در میان انواع گوشت در ۲۰۱۸ در مقایسه با سال گذشته برای گوشت گوسفند پیش بینی می شود (۰.۸درصد) و این در حالی است که بیشترین رشد مبادلات تجاری (۵ . ۵ درصد) نیز برای این نوع گوشت انتظار می رود.

بیشترین افزایش تولید شیر در ۲۰۱۸ برای آسیا و سپس اروپا و آمریکا پیش بینی می شود. در اتحادیه اروپا، آب و هوای گرم و خشک بی سابقه در ماه های تابستان موجب کاهش رشد تولید شیر شده است. همچنین چشم انداز تولید شیر در آمریکا و برزیل کاهش یافته و این در حالی است که انتظار افزایش تولید برای چین و ترکیه وجود دارد. بخش عمده افزایش انتظاری صادرات جهانی شیر و فرآورده های لبنی برای مکزیک، نیوزیلند، آرژانتین، اروگوئه و استرالیا پیش بینی می شود و این در حالی است که انتظار می رود صادرات اتحادیه اروپا کاهش یابد.

با این که سهم ماهیان حاصل از صید از کل عرضه ماهی در ۲۰۱۸ حدود ۵۱ درصد و بیشتر از ماهیان پرورشی می باشد اما این سهم با گذشت زمان کاهش یافته و رشد تولید آنها نیز تنزل یافته است. به طوری که رشد تولید ماهیان حاصل از صید در ۲۰۱۸ در مقایسه با ۲۰۱۷ حدود ۰.۲ درصد پیش بینی می شود و این در حالی است که انتظار می رود رشد تولید ماهیان پرورشی حدود ۴ درصد - باشد. انتظار افزایش قیمت های بین المللی برای بسیاری از گونه های ماهی در سال ۲۰۱۹ وجود دارد که از دلایل این امر می توان به کمبود عرضه انتظاری برای شماری از گونه ها (به استثنای میگو)، بدتر شدن شرایط اقتصادی در برخی از بازارهای مهم و افزایش موانع تعرفه ای در آمریکا و چین اشاره کرد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: تجارت افزایش قیمت رشد برنج واردات برنج واردات ایران چین شکر برزیل جهان گوشت ترکیه شیر فرآورده های لبنی اتحادیه اروپا شرایط اقتصادی تجارت جهان شرایط اقتصادی فرآورده های لبنی واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۰۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تورم جهانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶

پیش‌بینی می‌شود تورم جهانی پس از رسیدن به اوج ۸.۷ درصدی در سال ۲۰۲۲ به ۵.۹ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا کند و تا سال ۲۰۲۶ به ۳.۷ درصد برسد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نرخ تورم جهانی به‌تدریج در حال کاهش، اما این کاهش کند بوده است. سوال این است که آیا تورم به اندازه کافی کاهش پیدا می‌کند تا سیاست‌های پولی را تسهیل کند یا خیر. فدرال رزرو تاکنون نرخ‌ها را به مدت ۹ ماه در میان تورم اصلی قوی‌تر از حد انتظار نگه داشته است که این اقدام قیمت‌های نوسان انرژی و مواد غذایی را حذف نمی‌کند.

با این حال با نگاهی بیشتر به آینده، پیش‌بینی‌های تورم صندوق بین‌المللی پول (IMF) نشان می‌دهد که با کاهش فشار قیمت‌ها، تورم کاهش پیدا می‌کند، اما مسیر کاهش تورم خالی از ریسک‌های ناشناخته نیست.

چشم‌انداز تورم صندوق بین‌المللی پول

طبق آخرین پیش‌بینی‌های صندوق بین‌المللی پول برای نرخ تورم جهانی تا سال ۲۰۲۶، تورم جهانی پس از رسیدن به اوج ۸.۷ درصدی در سال ۲۰۲۲ به ۵.۹ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا خواهد کرد. این امر نشان‌دهنده روندهای تورم امیدوارکننده در میان رشد انعطاف‌پذیر جهانی است.

در حالی که تورم تا حد زیادی به دلیل کاهش قیمت انرژی و کالاها کاهش پیدا کرده است، تورم بالای مداوم خدمات چالش‌هایی را برای کاهش فشار قیمت‌ها ایجاد می‌کند. علاوه بر این، صندوق بین‌المللی پول خطر بالقوه تشدید درگیری در خاورمیانه را برجسته می‌کند که می‌تواند به شوک‌های قیمت انرژی و هزینه‌های حمل‌ونقل بالاتر منجر شود.

این تحولات می‌تواند بر سناریوهای تورم تأثیر منفی بگذارد و بانک‌های مرکزی را به اتخاذ سیاست‌های پولی سخت‌تر ترغیب کند. به‌طور کلی پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۲۶، تورم جهانی به ۳.۷ درصد کاهش داشته باشد که به‌طور قابل توجهی بالاتر از هدف دو درصدی تعیین‌شده توسط چندین اقتصاد بزرگ است. از سوی دیگر در این سال می‌توان شاهد واگرایی در مسیر تورم بین اقتصادهای پیشرفته و نوظهور بود.

در حالی که پیش‌بینی می‌شود کشورهای ثروتمند تا سال ۲۰۲۶ نرخ تورم را نزدیک‌تر به هدف دو درصدی ببینند، پیش‌بینی می‌شود که نرخ تورم در اقتصادهای نوظهور به ۴.۹ درصد برسد که به میانگین‌های قبل از همه‌گیری نزدیک‌تر خواهد شد.

کد خبر 750447

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید ۱۶۰ هزار تن گندم در بیله‌سوار
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟
  • سمپاشی مزارع گندم ارومیه علیه سن غلات و علفهای هرز
  • سهم اقتصاد روسیه از اقتصاد جهانی به پایین‌ترین سطح می رسد
  • پیش‌بینی تورم جهانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • لزوم مبارزه با بیماری زنگ زرد را در مزارع گندم و جو
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد