Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-28@07:44:15 GMT

شبی سخت در انتظار گنبدی ها

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۷۱۰۰۰

شبی سخت در انتظار گنبدی ها

سرریز این دو سد به همراه ریزش شدید باران در 48 ساعت گذشته باعث پرآبی رودخانه گرگانرود در حاشیه شمالی شهر گنبدکاووس شده و مشاهدات میدانی خبرنگار ایرنا حاکی از نفوذ آب این رودخانه به داخل شهر در برخی از مناطق حاشیه ای این رودخانه است.
عصر امروز (سه شنبه) خبرنگار ایرنا با حضور در مناطق حاشیه رودخانه گرگانرود نظاره گر نفوذ آب به داخل شهر بود؛ این رویداد در خیابان ملانفس و کوچه های فرعی آن که منتهی به رودخانه است بسیار مشهود بوده و ارتفاع آب به بیش از نیم متر رسیده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پل های گدم آباد و آخوند آباد از دیگر مناطقی بود که خبرنگار ایرنا در آنجا حضور یافت و شاهد جریان لباب آب از این زیر این دو پل و نیز تلاش امدادگران برای پاکسازی مسیر رودخانه از آشغال ها و چوب و نی هایی بود که با برخورد به بخش زیرین پل، جریان آب را کند می کردند.
براساس مشاهدات خبرنگار ایرنا، معابر سطح شهر گنبدکاووس نیز در روز سه شنبه با آبگرفتگی شدید روبروست که عبور و مرور خودروها را با مشکل مواجه ساخته است.
مشاهدات میدانی خبرنگار ایرنا و دیدن احوال مضطرب شهروندان گنبدی، گویای نگرانی بزرگ مردم است و این موضوع با بالا آمدن لحظه به لحظه سطح آب گرگانرود و نفوذ آن به بخش هایی از شهر در حال افزایش است.
هرچند مسئولان استان گلستان نسبت به پایداری سد گلستان به مردم اطمینان داده اند ولی از پچ پچ های دو و یا چند نفره شهروندان می شود فهمید که نگرانی از شکسته شدن این سد نیز بحق یا به ناحق، به جان مردم افتاده و مجموع این عوامل و قراین موجود گویای در پیش بودن شبی سخت برای شهروندان گنبد و روستاییان حاشیه رودخانه گرگانرود است.
براساس گفته مسئولان هم اکنون بیش از ظرفیت آبگیری دو سد گلستان و بوستان در دریاچه پشت این سدهای واقع در بالادست شهر گنبد، آب انباشته شده و سر ریز مازاد آن و افزایش حجم آب رودخانه گرگانرود، مخاطره جدی برای مردم منطقه بویژه ساکنان حاشیه این رودخانه در شهر گنبدکاووس و روستاهای پایین دست سد است.
با بالا آمدن سطح آب در بستر رودخانه گرگانرود، آب حتی وارد حریم برخی منازل حاشیه ای رودخانه شده و هرچند این آب هنوز به داخل خانه ها نفوذ نکرده ولی ورود آب به حیاط برخی خانه ها گویای محتمل بودن خطر سیل است؛ بویژه که تخریب دیوار حیاط برخی از منازل حاشیه رودخانه نیز به چشم می خورد.
برآوردها گویای این نکته است که نگرانی مردم و مسئولان پربیراه نبوده و ساعتی پیش بود که در جلسه هماهنگی مدیریت بحران استان که به ریاست استاندار گلستان در گنبدکاووس برگزار شد، استاندار گلستان از لزوم تخلیه روستاهای پایین دست سد گلستان تا سد وشمگیر سخن گفت و از اوضاع کنونی ابراز نگرانی کرد.
فرماندار ویژه گنبدکاووس و معاون استاندار گلستان نیز ساعتی پیش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تایید نفوذ آب گرگانرود به بخش هایی از شهر گفت: آب وارد شده به گنبدکاووس هنوز به مرحله حاد نرسیده است.
عبدالقدیر کریمی با تشریح اقدامات انجام شده برای در امان نگهداشتن شهر از خطر سیل از جمله ایجاد مسیر انحرافی برای هدایت اب رودخانه به دشت و نیز پاکسازی زیر پل های حاشیه شهر گنبد از آشغال های جمع شده ناشی از سیلاب، برای روان کردن جریان آب رودخانه در مسیر خود، تصریح کرد: امشب بیشترین نگرانی برای وقوع سیل را داریم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش بارندگی، چنانچه امشب هدایت آب در مسیر رودخانه به خوبی انجام شود، بخش عمده ای از نگرانی های وقوع سیل برطرف خواهد شد.
9433/1860
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 استان گلستان سیل مدیریت بحران آب رودخانه 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۱۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان

بی‌توجهی ترکمنستان به مدیریت کانون‌های بحرانی گردوغبار این کشور در حالی است که یکی از بزرگترین چشمه‌های بحرانی گردوغبار منطقه با ۱۰ میلیون هکتار وسعت، در صحرای قره‌قوم ترکمنستان واقع شده است. این چشمه بحرانی گردوغبار به دلیل جهت باد به سمت ایران، در بهار و تابستان، شهر‌ها و استان‌های شمالی و شمال شرقی ایران را تحت تاثیر قرار می‌دهد. سال گذشته بود که گرد و غبار صحرای قره قوم ترکمنستان چند روزی آسمان شهر‌های شمالی و شمال شرق را تیره کرد. براین اساس، احتمال تکرار این رویداد در روز‌ها و ماه‌های پیش رو وجود دارد.

به گزارش همشهری‌آنلاین، علی‌محمد طهماسبی‌بیرگانی، دبیرستادملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار از پیگیری‌ها و رایزنی‌ها با طرف‌های ترکمنستانی خبر داد و اعلام کرد: «کانون بحرانی گرد و غبار این کشور تاثیر مستقیم بر ایران دارد و به دلیل اینکه جهت وزش باد به سمت ایران است، شهر‌های شمالی و شمال شرقی ما را با مشکل مواجه می‌شوند؛ در حالی که ترکمنستان از این کانون‌ها تاثیر چندانی نمی‌گیرد. به همین خاطر سالهاست این کشوردر این زمینه بی توجهی می‌کند و با وجودی که چندین مرحله با طرف ترکمنستانی مکاتبه کرده و جلسات مجازی برگزار کرده‌ایم، اما این کشور برای مدیریت کانون‌های بحرانی صحرای قره قوم پای کار نمی‌آید.»

هیات عراقی به زودی در تهران

دبیرستادملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغباردر خصوص پیگیری‌ها و اقدامات مشترک ایران و عراق درباره مدیریت گردوغبار کانون‌های بحرانی غرب کشور گفت: «به دنبال تفاهم نامه‌ای که سال قبل با معاون وزیر جهاد کشاوررزی عراق به امضا رساندیم، ۲۳ تا ۲۵ اردیبهشت گروهی متشکل از مدیران و کارشناسان عراقی برای پیگیری و انجام عملیات مشترک در این تفاهم نامه به ایران سفر می‌کنند. همچنین هدف از این سفر این است که طرف عراقی اعلام کند در راستای تفاهم نامه چه اقداماتی را به نتیجه رسانده است. چرا که ما پایلوت‌هایی که تعیین کردیم را با همکاری برنامه توسعه ملل متحد، پیش بردیم و مطالعاتی هم برای تعیین اقداماتی که باید در مناطق پایلوت تعیین شده است در دست تهیه است و تا تیرماه به پایان می‌رسد. با پایان این مطالعات می‌توانیم اقدامات عملیاتی را در دو منطقه پایلوت کشور انجام دهیم.»

برنامه‌های کنترل گرد و غبار

طهماسبی درپاسخ به این پرسش که برنامه‌های اجرایی ایران درمناطق تعیین شده پایلوت برای مدیریت گرد وغبار شامل چه اقداماتی است، گفت: «مدیریت و اصلاح مراتع برای اراضی مرتعی، عملیات نهال و بوته کاری، احداث بادشکن زنده و غیر زنده و همچنین استفاده از مالچ‌های زیستی در اراضی ماسه‌ای از جمله اقداماتی است که باید برای مقابله با گرد و غبار در مناطق تعیین شده اجرا کنیم. در واقع نوع اقدامات عملیاتی به شرایط منطقه بستگی دارد.»

دبیرستادملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار درپاسخ به اینکه بیشترین نگرانی برای هجوم گرد و غبار به کشور از ناحیه کدام کانون‌های گردو غبار وجود دارد؟ گفت: «با توجه به پراکنش بارندگی‌هایی که داشتیم، نگرانی کمتری از کانون‌های گرد و غبار غرب و جنوب غرب کشور وجود دارد. در مقابل، بیشترین نگرانی از ناحیه چشمه‌های گرد و غبار شرق و شمال شرق (صحرای قره قوم ترکمنستان) است که در بهار و تابستان این نواحی ایران را تحت تاثیر قرار می‌دهد.»

۵ استان تحت تاثیر گرد و خاک قره قوم

ایران مطالعاتی ذیل برنامه عمل زیرمنطقه‌ای برای شناسایی کانون‌های اصلی گرد و غبار انجام داده است که در این بررسی‌ها مشخص شد یکی از کانون‌هایی که مناطق شمال و شمال شرق ایران را تحت تاثیر قرار داده است، در صحرای قره قوم ترکمنستان واقع شده است که ۱۰ میلیون هکتار وسعت دارد. طوفان‌های گرد و غبار از صحرای قره قوم ترکمنستان، ۴ استان خراسان شمالی، خراسان رضوی، گلستان و مازندران را در فصول بهار و پاییز تحت تاثیر قرار می‌دهد به طوری که گاهی دید افقی به کمتر از ۱۰۰۰ متر می‌رسد. صحرای قره‌قوم (شن سیاه) بیابانی در آسیای میانه و یکی از بزرگ‌ترین کویر‌های شنی جهان است که حدود ۷۰ درصد از مساحت کشور ترکمنستان (۳۵۰ هزار کیلومتر مربع) را پوشانده‌است.

دیگر خبرها

  • ابراز نگرانی اپوزیسیون از بیداری دانشجویان آمریکایی + فیلم
  • هشدار هواشناسی برای خودداری از اتراق در حاشیه رودخانه‌ها
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • نفت در مدار رشد؟
  • نگرانی از گاف‌های بی‌پایان
  • بخشی از آب سد گلستان فردا شنبه هشتم اردیبهشت رهاسازی می‌شود 
  • رها سازی آب سد وشمگیر از امروز؛ مردم به حریم رودخانه گرگانرود نزدیک نشوند
  • رگبار شدید باران از فردا شروع می شود
  • هشدار نارنجی؛ رگبار شدید باران از فردا شروع می شود
  • ورود سامانه‌بارش‌زا به جنوب، شرق و شمال استان