Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-26@10:12:54 GMT

بی خبری از وضعیت مقتدا صدر

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۷۲۶۵۳

از آخرین توئیت سید مقتدا صدر رهبر جریان صدر و رهبر معنوی ائتلاف انتخاباتی سائرون، از 30 آذرماه تاکنون، دیگر خبر تازه ای از مقتدا صدر وجود ندارد و این امر سوالاتی را در محافل سیاسی و افکار عمومی عراق ایجاد کرده است.

به گزارش صدای ایران، مقتدا صدر به صورت یکباره از سه ماه گذشته از فعالیت سیاسی فاصله گرفته و همین امر، گمانه زنی ها را در خصوص علت این فاصله گرفتن از سیاست در صحنه رسانه ای عراق دامن زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این گمانه زنی ها به ویژه بعد از فعال شدن سیاسی یکباره پسر آیت الله شهید «محمدباقر صدر» بنیانگذار حزب الدعوه اسلامی عراق در روزهای اخیر در صحنه سیاسی بیشتر شده است.
«جعفر صدر» پسر آیت الله شهید محمدباقر صدر که از عموزادگان مقتدا صدر به شمار می رود، در چند سال اخیر به طور محسوسی به رهبر جوان جریان صدر نزدیک شده و دیدارهای اخیر او با رهبران سیاسی و مقامات بلندپایه عراق مانند «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر، «محمد الحلبوسی» رییس پارلمان، «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی و «حیدر العبادی» نخست وزیر سابق عراق، این گونه تفسیر شده که او سفیر سیاسی مقتدا صدر و حامل پیامی از طرف او است.
همزمان برخی گزارش های منتشر شده در سطح رسانه های نزدیک به جریان صدر حاکیست که مقتدا صدر از عملکرد دولت عادل عبدالمهدی راضی نیست و درصدد تهیه طرحی برای سرنگونی این دولت از طریق تظاهرات و تحصن های سال 2016 است و حتی گفته شده که صدر مایل است تا دوباره «حیدر العبادی» نخست وزیر سابق را به قدرت برساند.
خبرگزاری «بغداد الیوم» به نقل از منابعی که آنها را موثق خوانده امروز در خبری آورده است که مقتدا صدر این پیام را از طریق جعفر صدر به اطلاع برخی از رهبران سیاسی عراق رسانده و گفته است که درصدد کنار زدن دولت عبدالمهدی است.
فراکسیون «الفتح» نزدیک به الحشد الشعبی که جزو رقبای بزرگ «سائرون» فراکسیون مورد حمایت مقتدا صدر است، امروز به این گمانه زنی ها سریعا واکنش نشان داده است.
امحمد کریم البلداوی» عضو فراکسیون «الفتح» گفته است که سناریوی کنار زدن دولت عبدالمهدی و روی کار آوردن مجدد حیدر العبادی به هچ نحوی در روند سیاسی فعلی عراق مطرح نیست و جریان الفتح از چنین سناریویی حمایت نمی کند.
وی خاطرنشان ساخته است که الفتح به همراه دیگر شرکای سیاسی در عراق همچنان از دولت عبدالمهدی حمایت می کنند.
از طرفی شبکه های اجتماعی نزدیک به مقتدا صدر گفته اند که یکی از علل فاصله گرفتن مقتدا صدر از فعالیت سیاسی، ناخرسندی او از «سائرون» فراکسیون مورد حمایت اش در انتخابات 22 اردیبهشت ماه 97 است که توانست با 54 کرسی بیشترین کرسی را در پارلمان عراق متشکل از 329 کرسی به دست بیاورد.
مقتدا صدر در طول سه ماه گذشته نه تنها سکوت خود را نشکسته بلکه حتی نزدیک ترین افراد به او نیز از ارائه گزارشی از وضعیت جسمی و روحی او خودداری کرده و بعضا از سرنوشت رهبر جوان جریان صدر حتی ابراز بی اطلاعی کرده اند.
سخنگوی رسمی مقتدا صدر در واکنش به تحرکات اخیر جعفر صدر و گزارش های منتشر شده مبنی بر اینکه او سفیر سیاسی مقتدا صدر است، از این امر ابراز بی اطلاعی کرده و گفته است که در این خصوص هیچ گونه اطلاعی ندارد.
«شیخ صلاح العبیدی» افزوده است که مقتدا صدر فعلا در خارج از عراق به سر می برد و او هیچ اطلاعی جدیدی مبنی بر اینکه قرار است صدر به زودی به عراق برگردد، ندارد.
وی اشاره کرد که معمولا تحرکات سیاسی مقتدا صدر به صورت غیر منتظره و بدون اطلاع قبلی است. 
وی همچنین بعید دانسته است که بین سفر مقتدا صدر و موضوع درمان او رابطه ای وجود داشته باشد.
برخی گزارش ها حاکیست که مقتدا صدر برای یک عمل جراحی در بیروت بسر می برد اما برخی دیگر رسانه ها نسبت به مکان دقیق درمان حامی فراکسیون سائرون ابراز بی اطلاعی کرده اند.
این اولین بار نیست که مقتدا صدر به طور غیرمنتظره از فعالیت سیاسی برای برهه ای فاصله می گیرد و قبلا نیز این امر سابقه داشته و در همه این موارد یا بحث درمانی و بیماری مطرح بوده و یا درس و تحصیل علوم حوزی و یا اعتکاف با هدف عبادت همان طور که در جریان تحصن های 2016 اتفاق افتاد.
طرح نام جعفر صدر به عنوان سفیر سیاسی مقتدا صدر در حالیست که رهبر جریان صدر پیش از این در جریان رایزنی های سیاسی قبل از انتخابات 22 اردیبهشت ماه، «احمد صدر» بردار زاده جوان خود را به عنوان نماینده خود در رایزنی ها معرفی کرده بود.
جعفر صدر در جریان انتخابات 2010 نخست با «نوری المالکی» رهبر ائتلاف دولت قانون و نخست وزیر اسبق عراق همراهی سیاسی داشت که در آن انتخابات نیز با آراء نسبتا بالایی به پارلمان عراق راه یافت اما در اعتراض به وجود فساد زیاد در روند سیاسی کشور، از نمایندگی پارلمان استفعا کرد.
بعد از این حادثه، مقتدا صدر با جعفر صدر ارتباط گرفت که در مقابل پسر آیت الله شهید محمد باقر صدر نیز به تماس های او پاسخ مثبت داد و دو طرف از حیث دیدگاه های سیاسی در نجف اشرف به هم نزدیک شدند.
آخرین توئیت صدر 30 آذرماه مربوط به دعائی است که در فقره ای از آن، از خداوند سبحان طلب شفا از بیماری هایش کرده است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: مقتدا صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۲۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عصبانی رسانه دولت از مطرح شدن نام رئیسی به عنوان عامل برخورد پلیسی با بی حجابی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه ایران نوشت:

یکی از موضوعاتی که در چند روز اخیر به تیتر برخی رسانه‌های داخلی تبدیل شد، مسأله مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی بود. بویژه پس از آنکه در پی انتشار تصاویری از برخورد نیروهای پلیس امنیت اخلاقی با هنجارشکنان، مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به صورت غیرمستقیم خبر داد که رهبر انقلاب دراین‌باره به برخی مسئولان تذکر دادند. این نقل قول بهانه‌ای شد تا یک جریان سیاسی خاص، رسانه‌های وابسته به خود را علیه قوای سه‌گانه و فراجا بسیج کند.

این درحالی است که رئیس‌جمهور در آخرین نشست هیأت دولت و حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای رئیس دستگاه قضا در اظهاراتی مشابه تأکید داشتند که برخورد با بی‌حجابی و هنجارشکنی‌های سازمان‌یافته در جامعه، تصمیم مشترک قوا بوده و پلیس نیز وظایف مربوط به خود را در اجرای این تصمیم برعهده دارد، ضمن اینکه باید حقوق مردم رعایت شود.

در چنین شرایطی، یک جریان خاص سیاسی که به دنبال بازنمایی اختلاف میان قوا در موضوع حجاب است، تلاش کرد سخنان رئیس قوه قضائیه را به عنوان تقابل با رئیس‌جمهور بازنمایی کند. عجله این جریان و رسانه‌های آن در اختلاف‌افکنی به حدی بود که در تیترهای رسانه‌های خود، تحریف‌های مشخصی انجام داد. به عنوان نمونه، تاریخی را که رئیس قوه قضائیه به عنوان جلسات تصمیم‌گیری درباره موضوع حجاب بیان کرده بود، یک سال عقب برد.

به نظر می‌رسد هدف این تلاش‌های سیاسی و رسانه‌ای از القای اختلاف میان قوا، تلاش برای احیای پایگاه سیاسی و اجتماعی از دست رفته ‌این جریان باشد.

۲۷۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898895

دیگر خبرها

  • سپاه به هیچ جریان سیاسی وابسته نیست
  • سپاه به هیچ جریان سیاسی وابستگی ندارد
  • نشست خبری ستاد گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی و مقام معلم در بسیج
  • برگزاری نشست خبری مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه عاشورا
  • عصبانیت شدید ارگان دولت از مطرح شدن نام رئیسی در برخورد با بی‌حجابی
  • عصبانیت رسانه دولت از مطرح شدن نام رئیسی به عنوان عامل برخورد پلیس با بی‌حجابی
  • عصبانیت رسانه دولت از مطرح شدن نام رئیسی به عنوان عامل برخورد پلیس با بی حجابی
  • عصبانی رسانه دولت از مطرح شدن نام رئیسی به عنوان عامل برخورد پلیسی با بی حجابی
  • عمار حکیم: جامعه جهانی رژیم صهیونیستی را وادار به اجرای آتش‌بس کند
  • موضع‌گیری جدید عمار حکیم درباره غزه