Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از شانا؛ بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در پیامی ضمن گرامی داشت شصت‌وهشتمین سالگرد ملی شدن نفت، سال نو و زادروز امیرالمومنین تاکید کرد: در بلندای تاریخ، ایران هرگز در برابر هجوم بیگانه خم نشد مگر مواقعی که در درون دست در دست هم نداشتیم.

نامه  به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

حلول سال نو، تازه شدن طبیعت و نوروز باستانی را به پیشگاه ملت بزرگ ایران به‌ویژه همکاران گرانقدرم در گستره صنعت نفت و خانواده‌های ارجمندشان تبریک عرض می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین جای شادمانی بسیار است که برای نخستین بار، آخرین روز سال با خجسته زادروز مولای مهر و عدالت، امیرالمومنین علی علیه‌السلام و روز پدر همزمان شده است. این تقارن فرخنده با ۲۹ اسفند روز ملی شدن صنعت نفت را به فال نیک می‌گیریم و شادباش فزون‌تری را برای همکارانم و ملت سرافراز ایران آرزو می‌کنم.

مردم شریف ایران

در روزهایی که کشور عزیزمان  و نظام جمهوری اسلامی به عنوان میراث جانفشانی و ایثار صدها هزار شهید گلگون کفن زیر سخت‌ترین فشارها و هجمه‌های برآمده از دشمنی‌هاست، شاید سخن گفتن از آینده، ترجیحا بیشتر از مرور کردن گذشته با استقبال روبه‌رو شود، اما کیست که نداند نسل‌های پیاپی ایرانیان به مفهوم گذشته، صرف توالی رویدادها نمی‌نگرند، گذشته برای ما عبرت و تجربه‌ای است فراروی فردا، تا در سرزمینی که سرشت تاریخش را با غدر و دشمنی بافته‌اند از تکرار و به یادآوردن مقاومت و چگونه رها شدن از شر دشمنان درس بیاموزیم که در سپهر تاریخ ایران زمین، از این عبرت‌ها بسیار است، تامل مکرر بر تصویب قانون ملی شدن نفت در ایران یکی از همین یادآوری‌های تاریخ است.

در تمامی سال‌هایی که از رویداد ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ می‌گذرد، جدالی نظری در اندیشه ایرانی ساری است، برخی نفت را خیر مطلق و نشانه نعمت و شماری نماد تمام عیار نقمت و بلایی شرآفرین می‌دانستند، فارغ از نتیجه این بحث‌ها و نقدها، عقیده مشترکی که در نسل گذشته و امروز درباره ملی شدن نفت وجود دارد، این حقیقت است که چنان رخدادی و پیامدهایش «انتخاب» ملت ایران بوده است و من فکر می‌کنم همین اتحادی که در آحاد ایران زیر بیرق اتحاد در انتخاب مسیر ملی شدن نفت و حتی پذیرش دشواری‌های پس از آن نقش بست، زمینه‌ساز پیدایش خاطره خوش این رویداد شده که در پس گذار سالیان متمادی، شعله یاد و نام آن را در دل‌ها روشن نگاه داشته است و از نیکمردان نهضت در ذهن ایرانیان اسطوره ساخته و مرور خاطرات آن برای جامعه ایران امروز غرورآمیز و درس‌آموز شده است.

پنج سال قبل، دولت برآمده از رأی ملت، یک مسیر مشخص را انتخاب کرد، مسیر دوستی و تعامل با جهان، در عین حفظ عزت ملت و از مسیر حکمت توأم با رعایت مصلحت. صنعت نفت ایران نیز در تداوم همین مسیر حرکت کرد. اما پذیرش چنین ایرانی از سوی دشمنان، ناشدنی بود و در نهایت سرشت کینه‌ورزانه خود را با تحریم‌های ظالمانه علیه مردم و صنعت نفت ایران ظاهر ساختند. البته که سخت بودن پذیرش یک ایران سربلند و عزیز در سطح بین‌المللی برای جناح مسلط بر کاخ سفید، رژیم اشغالگر و برخی حکام منطقه ما قابل فهم است.

مرور تاریخ ایران و درس گرفتن از رخدادها، نور امید را در دل‌های‌مان فروزان می‌دارد، ایران امروز از پس هزاران سال همنشینی با دشمنی‌ها و هجوم‌ها سرافراز مانده است، این بار هم خواهد ماند. مقاومت در روح و جان جامعه صبور ایرانی نهادینه شده است. تاریخ این سرزمین می‌گوید ما مردمی نبوده و نیستیم که در هنگامه سختی‌ها و شدائد دست و دلمان بلرزد. شصت‌وهشت سال قبل جامعه ایرانی اراده کرد که صنعت نفت خود را متکی به قانون ملی کند، پای سختی‌ها و تنگناهای انتخابش هم ایستاد اما در نهایت ملت ایران از آنچه اراده کرده بود، پا پس نکشید، امروز هم ملت ایران انتخاب کرده است که با حفظ منافعش، در دنیا عزیز باشد و قرار نیست چون عده‌ای در خارج و شاید در داخل نپسندند که چنین مسیری طی شود، ملت ایران از خواسته و ارادهاش عقب‌نشینی کند.

بیشتر بخوانید: زنگنه: مشکل فعلی بازار نفت، تنش‎های سیاسی است

این روزها فرزندان همین ملت مقاوم در صنعت نفت و در خط مقدم نبردی که تحریم، میدان آن است و به جز صفیر گلوله، همه چیز آن گویای جبهه جنگی تمام عیار است، می‌رزمند تا از انتخاب ملت ایران برای مسیر آینده‌اش دفاع کنند، ما در تمام پنج سال گذشته تلاش کرده‌ایم تا غبار انزوا را از چهره صنعت نفت ایران بزدائیم، در همین مدت دشمنان قدیمی و رقبای منطقه‌ای ایران، حتی دقیقه‌ای از کوشش برای سرپانگاه داشتن دیوار بی‌اعتمادی به صنعت نفت ایران در سطح بین‌المللی غافل نشدند اما راه به جایی نبردند.

 کوشش آنها در ممانعت از همکاری‌های بین‌المللی صنعت نفت ایران برای ما قابل پیش‌بینی بود به‌ویژه که با یادآوری درس‌های آموخته از ملی شدن نفت این انتظار را داشتیم که وقتی یک ملت اراده می کند تا خود برای آینده‌اش تصمیم بگیرد با دشمنی‌هایی جدی مواجه خواهد شد؛ در داخل کشور هم زخم زبان‌ها شنیدیم و کارشکنی‌ها دیدیم، اما تحمل کردیم، باز هم از درس‌های انقلاب اسلامی و ملی شدن نفت آموختیم و به یادآوردیم که آن روزها هم عده‌ای معدود در داخل ایران خود را مترادف ایران می‌دانستند و به خواسته ملت پشت کردند عاقبت هم نام نیک در خاطر ملت نیفتند.

 با این حال ای کاش از تجربه‌های تاریخی خود درس های والاتر می‌گرفتیم، ای کاش متحد می‌شدیم بر سر اینکه «درون خانه» جای سنگ‌پرانی نیست، ای کاش از تجربه‌های تاریخی‌مان درس می‌گرفتیم که در بلندای تاریخ، ایران هرگز در برابر هجوم بیگانه خم نشد مگر مواقعی که در درون دست در دست هم نداشتیم، ای کاش می‌شد از تاریخ‌مان یاد بگیریم که اراده یک ملت را بر سلیقه شخصی‌مان اولی بدانیم و بیاموزیم که جهان در حال تحول است و ما در این جهان رو به تغییر، مکلف به حفاظت از منافع ملی مان هستیم. ای کاش به آینده فکر کنیم، به سرزمینی که باید برای نسل فردای ایران به میراث گذاریم، به چهره‌ای که ما امروز از ایران ترسیم می‌کنیم، ولی فردا فرزندان ایران باید با این چهره با جهان روبه‌رو شوند، به سعادت ملت ایران و به سرنوشت ایران فکر کنیم.

اینک ما در صنعت نفت، با اراده‌ای مستحکم و مقتدرتر از همیشه در سایه رهبری و هدایت هوشمندانه مقام معظم رهبری و حمایت ملت، در این میدان در برابر همه زورگویی‌ها و قلدرمآبی‌های هیئت حاکمه امریکا و پیروان صهیونیست و منطقه‌ای‌اش ایستاده‌ایم و از خدای متعال استعانت می‌طلبیم که خود فرمود: «الَّذِینَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَکُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِیمَانًا وَقَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَکِیلُ».

به خواست الهی، ما پیروز نهایی این میدان خواهیم بود.

 

انتهای پیام/

صنعت نفت را بیش از پیش مستحکم نگاه می داریم

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی وزارت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۴۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید معاون رئیس‌جمهور از زخم کهنه صنعت لرستان

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: تعطیلی و یا نیمه‌فعال بودن واحدهای صنعتی یکی از چالش‌های حوزه تولید و اشتغال لرستان محسوب می‌شود، موضوعی که موجب شده بسیاری از فرصت‌های شغلی در این استان از دست برود.

در لرستان واحدهای صنعتی بسیاری وجود دارد که روزگاری در نوع خود از بهترین واحدهای اقتصادی در کشور محسوب می‌شدند، اما طی سال‌های گذشته و اخیر به دلیل برخی مسائل و مشکلات این واحدها دیگر آن پویایی گذشته را ندارند و به طور عمده رو به تعطیلی رفته‌اند.

«پارسیلون» خرم‌آباد که همواره از آن به‌عنوان «زخم کهنه» صنعت لرستان یاد می‌شود، سال‌هاست که تعطیل شده است، مجموعه‌ای که کارگران زیادی در آن مشغول به کار بودند و سهم خوبی در حوزه اشتغال و تولید لرستان بر عهده داشت.

متأسفانه این کارخانه بعد از واگذاری به بخش خصوصی دچار مشکلات متعددی شد و همین امر موجب تعطیلی و از کار بیکار شدن بیش از دو هزار کارگر آن شد.

در سال‌های اخیر پیگیری برای احیای این مجموعه صنعتی از سوی برخی از مسئولان لرستان در دستور کار قرار گرفت، یکی از روش‌هایی که برای احیا و فعالیت مجدد این مجموعه در دستور کار قرار گرفت، تبدیل‌شدن آن به منطقه ویژه اقتصادی بود، موضوعی که علی‌رغم وعده‌های مسئولان همچنان عملیاتی نشده است.

امروز معاون اجرایی رئیس‌جمهور از این مجموعه بازدید و بر لزوم تعیین تکلیف این مجموعه تأکید کرد.

سرمایه‌گذار اراده‌ای برای احیای مجموعه ندارد

بهمن جعفری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در جریان بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از این مجموعه، اظهار داشت: بر اساس اعلام کارشناسان با یک بازسازی و از طریق تعدادی دستگاه جدید، امکان تولید در این مجموعه وجود دارد تا به نقطه سربه‌سر برسد.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ با حضور رئیس‌جمهوری و سفر دولت سیزدهم به لرستان مصوبه‌ای مبنی بر اینکه بانک‌هایی که طلب از این مجموعه دارند، با شرکت «آتیه دماوند» یک کنسرسیوم تشکیل و نسبت به تأمین منابع مالی آن اقدام کنند تا مجموعه احیا شود، گفت: از طرف دیگر، مجوزی از قبل باتوجه‌به مصوبات مجلس در قالب لایحه‌ای که دولت به مجلس داده بود، تصمیم بر این شد که این مجموعه در بین مناطق ویژه اقتصادی قرار گیرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، ادامه داد: با حضور کارشناسان مجمع تشخیص مصلح نظام، این مجموعه به‌عنوان منطقه ویژه اقتصادی معرفی شد، استاندار وقت و معاونت اقتصادی ایشان بالغ بر ۵۰ جلسه دراین‌رابطه برگزار تا این مصوبه دولت عملیاتی شود.

جعفری، تصریح کرد: تأکید استاندار سابق نیز بر این بود که در صورت احیای این واحد، مجموعه را برای تبدیل به منطقه ویژه اقتصادی معرفی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه شرکت آتیه دماوند ۸۷ درصد سهام این مجموعه را دارد؛ اما اراده‌ای از سوی این شرکت برای احیای مجموعه وجود نداشت، گفت: در این راستا استاندار سابق تأکید کردند که مجموعه به بخش خصوصی واگذار شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، گفت: در راستای واگذاری به بخش خصوصی هم این مجموعه چون تعطیل شده بود و هیچ مجمع‌عمومی سالانه‌ای هم برایش تشکیل نشده بود، فاقد صورت‌های مالی بود، گفت: به همین دلیل برای شرکت حسابرس ویژه انتخاب شد، تمامی دارایی‌ها و بدهی‌های شرکت احصا شد، در نهایت توسط کارشناسان رسمی دادگستری ارزش‌گذاری شد.

مجموعه باید به بخش خصوصی واگذار شود

جعفری، بیان داشت: مبلغ این مجموعه نیز دو هزار میلیارد تومان تعیین شد، دو مرحله مزایده نیز در نیمه دوم ۱۴۰۲ برگزار شد که سرمایه‌گذاران برای آن مراجعه نکردند، این در حالی است که اطلاع‌رسانی به هلدینگ‌های بزرگ، انجمن صنعت نساجی کشور و… صورت گرفت.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ جلسه ستاد تسهیل را برگزار و یکی از بدهی‌های این مجموعه مبلغ ۵۳ میلیارد تومان به تأمین اجتماعی بود که ۲۹ میلیارد تومان تخفیف گرفتند و قرار شد که ۲۴ میلیارد تومان دیگر را تسویه کنند، افزود: از این مبلغ هم دو قسط یک میلیاردتومانی مانده و در صورت پرداخت عملاً دیگر بدهی با تأمین اجتماعی نخواهد داشت.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، تصریح کرد: در حوزه مالیات نیز ۱۴.۶ میلیارد تومان بدهی داشت که در ستاد تسهیل مصوب شد و ۱۰ میلیارد تومان آن بخشوده شد و چهار میلیارد ماند که از سوی شرکت آتیه دماوند تسویه شد.

جعفری، گفت: به آب منطقه‌ای هم ۹ میلیارد تومان بدهی داشت که بر اساس مصوبه ستاد تسهیل استان، هشت میلیارد تومان آن معاف و یک میلیارد تومان دیگر آن پرداخت شد، بدهی برق آن هم پرداخت شد.

وی با تأکید تاکید کرد: برخی از بانک‌ها هم از مجموعه طلب دارند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با بیان اینکه الان این مجموعه در مرحله واگذاری مجدد است، گفت: شرایط واگذاری مجموعه تسهیل و به بخش خصوصی واگذار شود، الان دو بخش خصوصی متقاضی مجموعه هستند.

سرمایه‌گذار باید خودش را اثبات کند

محسن منصوری معاون اجرایی رئیس‌جمهور در واکنش به سخنان رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، اظهار داشت: برای اینکه سرمایه‌گذار اثبات کند می‌تواند بار سنگین منطقه ویژه اقتصادی را بردارد، اول خودش را ثابت کند و فعالیت خود را آغاز کند، سپس بارگذاری جدید را در این مجموعه انجام دهد.

وی گفت: روشن است که کسی با این شرایط مجموعه را خریداری نمی‌کند، علت آن هم ارزش‌گذاری دو هزار میلیاردتومانی برای مجموعه است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور، افزود: نزدیک به ۹۰ درصد سهام این مجموعه از آن بانک صنعت و معدن است، اگر می‌دانستیم این موضوع را، مدیرعامل این بانک را امروز همراه خود می‌آوردیم، تا آن را تعیین تکلیف کنیم.

منصوری گفت: بااین‌وجود به نظرم مشکل مجموعه قابل‌حل است، سهام عمده این مجموعه مربوط به یک بانک است، این بانک، بانک دولت است و ملاحظات حاکمیتی را رعایت می‌کند و قابل‌حل و فصل است.

وی، افزود: با مدیرعامل این بانک در مسیر صحبت خواهم کرد که مشکل مجموعه را حل کنند.

صاحب کارخانه باید تعیین تکلیف کند

ابوطالب شفقت استاندار لرستان نیز در جریان این بازدید، تأکید کرد: شرکت آتیه دماوند باید دررابطه‌با این مجموعه به‌عنوان سهام‌دار اصلی تصمیم خود را باید بگیرد.

وی ادامه داد: این شرکت باید اعلام کند که می‌خواهد این مجموعه را واگذار کند یا نه دلیل اینکه نمی‌تواند مجموعه را فعال و احیا کند را اثبات کند، اگر نمی‌تواند فعال کند ما باید دنبال بخش خصوصی برویم و راه‌های دیگر را طی کنیم.

استاندار لرستان، تأکید کرد: شرکتی که صاحب کارخانه است و باید تعیین تکلیف کند.

کد خبر 6099474

دیگر خبرها

  • پیام جالب یک مستاجر به صاحب خانه اش | چرا فکر می‌کنی مقصر همه مشکلات اقتصادی‌ات من هستم؟ | ببینید
  • فعالان اقتصادی به کنسرسیوم توسعه اقتصادی امیرکبیر ملحق شوند
  • بزرگترین هنرستان جوار صنعت کشور در استان مرکزی ایجاد شده است
  • «چشم و چراغ خونه» روی دیوارنگاره میدان ولیعصر (عج)
  • بازدید معاون رئیس‌جمهور از زخم کهنه صنعت لرستان
  • وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان مرکزی سفر می‌کند
  • تجدید میثاق مسئولان حوزه حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (قدس سره)
  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • ایران می‌تواند توانمندی خود در حوزه صنعت دارو را به کشورهای دیگر ارائه دهد