Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام ولی‌الله مصائبی در گفت‌و‌گو با ایکنا از زنجان اظهار کرد: آیین روح‌بخش اعتکاف ۱۳ رجب همزمان با سراسر کشور و مصادف با ولادت حضرت امیرالمومنین(ع) در ۵۵ مسجد آغاز شده و تا ۱۵ رجب مصادف با وفات حضرت زینب(س) ادامه دارد.
وی با اشاره به ثبت نام بیش از ۲ هزار و ۱۲۰ نفر در این آیین معنوی بیان کرد: ماه رجب فصل نیایش است و بهترین مناسبت‌ها در آن واقع شده و تقارنی که با نوروز دارد فرصتی برای حضور علاقه‌مندان در این فضای معنوی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن اینکه مردم متدین ما معمولاً سال نو را در مساجد و اماکن مذهبی و با ذکر دعا شروع می‌کنند.
معاون فرهنگی، آموزش و پژوهش تبلیغات اسلامی استان زنجان با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم به دو عنصر معنویت و اخلاق متذکر شدند، تصریح کرد: حضور جوانان در این مراسم با کسب فضیلت‌هایی همراه است زندگی که اعتکاف یک کار جمعی و عبادت فردی برای انواع بازگشت است.
این مسئول یادآور شد: همچنین مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم موضوع خودسازی را مطرح فرمودند که این مراسم فرصت خوبی برای تقرب جستن، پرهیزگاری، مبارزه با نفس و قدم گذاشتن در سیره بزرگان و کسب سبک زندگی متعالی است.
وی ادامه داد: حضور در مراسم معنوی اعتکاف موجب افزایش معنویت و اخلاق در جامعه می‌شود و اثرات و برکاتی را برای فرد و اجتماع به همراه خواهد داشت و باید از این فرصت برای تشکیل حلقه‌های معرفتی، حلقه‌های مقاومت انقلابی و بررسی محاسبه نفس و جلب رضایت پروردگار استفاده کرد.
وی ایجاد بصیرت و آگاهیف توجه به ذات اقدس الهی و خودسازی را از دیگر فضیلت‌های مراسم اعتکاف دانست و گفت: فرد با حضور در این مراسم درصدد نیکوکاری و اعمال خوب بر می‌آید به خودیابی و اندیشه در خویشتن می‌پردازد که این کارها می‌تواند منجر به کاهش جرم فساد در جامعه شود.
مصائبی افزود: این ایام فرصتی است تا فرد از کارهای ناخوشایندی که گرفتار آن است نفس خود را حفظ کند سیر و سلوکی برای انسان است که روزمرگی رها شود و تمرکز درونی پیدا کند و کنترل مدیریت تمایلات غریزی را داشته باشد.
وی ابراز کرد: مراسم معنوی اعتکاف برای برطرف شدن نیاز روحی انسان آشفتگی‌ها و اختلالات روانی انسان بوده و روابط اجتماعی خود را سامان می‌دهد. از جدال و ستیزه فاصله بگیرد، با گفتمان معنوی عجین می‌شود و این گفتمان در جامعه ظهور می‌کند.
معاون فرهنگی، آموزش و پژوهش تبلیغات اسلامی استان زنجان گروه‌گشایی از کار دیگران را از دیگر آثار و برکات اجتماعی اعتکاف برشمرد و گفت: توجه به شعائر دینی و دستیابی به تهذیب نفس از فضیلت‌های مهمی است که انسان به آن دست می‌یابد.
وی اعتکاف را نماد شکوه بندگی دانست و افزود: این مراسم پیام‌های دیگری هم دارد که یکی از آنها این است که خانم باید از همسر خود اجازه بگیرد که نشان‌دهنده توجه به تحکیم بنیان خانواده بوده و از طرف دیگر بدون رضایت پدر مادر افراد نباید در این مراسم حضور یابند که نشان از احترام به حرمت پدر و مادر دارد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا زنجان اعتکاف مسجد تبلیغات اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۵۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت حقیقت بندگی خدا را در مالک ندانستن خود نسبت به آنچه خدا به او عطا کرده و اشتغال به اطاعت از امر و نهی خدا دانست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مرتضی آقاتهرانی در محفل معارفی شب شهادت امام جعفر صادق علیه‌السلام در حرم مطهر بانوی کرامت، ضمن اشاره به ویژگی‌های اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام و مقام امامت در آیات و روایات با بیان این که مقام امامت از تمام مقام‌های نبوت و رسالت بالاتر است، اظهار داشت: حضرت ابراهیم پس از عبور از آزمون‌های سخت الهی به مقام امامت نائل آمدند.

وی در ادامه با بیان این که امام در عبودیت و بندگی، شجاعت و تدبیر والاترین انسان است، به مقام عبودیت از دیدگاه امام صادق علیه‌السلام اشاره کرد و افزود: امام علیه‌السلام در مقام تربیت به همه چیز واقف است، به هر چیزی در جای خود توجه داشته و عدالت والای ایشان مانع واکنش نابجاست.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت به جایگاه عمل در آموزه‌های دینی اشاره و عمل صالح را مکمل ایمان توصیف کرد و ابراز داشت: توسل به درگاه الهی با تمسک به اهل‌بیت علیهم‌السلام و آبروی ایشان، گره‌گشای مشکلات و حرکت انسان در تقرب به ذات اقدس الهی است.

وی به دیدار عنوان بصری و امام صادق علیه‌السلام اشاره و بندگی خدا را از برجسته‌ترین کلیدواژه‌های تجلی اخلاق اسلامی دانست با تأکید بر این که انس و جن برای چیزی جز بندگی خدا خلق نشده‌اند، اذعان داشت: امام صادق علیه‌السلام در پاسخ به سؤالی دررابطه‌با حقیقت بندگی می‌فرمایند؛ «أن لا یَرَی العَبدُ لِنَفسِهِ فیما خَوَّلَهُ اللّه ُ إلَیهِ مُلکا؛ لِأنَّ العَبیدَ لا یَکونُ لَهُم مُلکٌ، یَرَونَ المالَ مالَ اللّه ِ یَضَعونَهُ حَیثُ أمَرَهُمُ اللّه ُ تَعالی بهِ، و لا یُدَبِّرَ العَبدُ لِنفسِهِ تَدبیرا، و جُملَةُ اشتِغالِهِ فیما أمَرَهُ اللّه ُ تَعالی بهِ وَ نَهاهُ عَنهُ ··· فهذا أوّلُ دَرَجَةِ المُتَّقینَ»

آقاتهرانی تصریح کرد: در نگاه امام صادق علیه‌السلام حقیقت بندگی سه چیز است: این که بنده در آنچه خداوند به او عطا فرموده است برای خود مالکیتی در نظر نگیرد؛ زیرا بندگان [واقعی خدا] مالک چیزی نیستند، مال را متعلّق به خدا می‌دانند و آن را هر جا که خداوند عزوجلّ فرمان داده است، به مصرف می‌رسانند.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر با بیان این که حتی زیبایی انسان نیز متعلق خودش نیست و تنها امانتی الهی است که باید در جای درست هزینه شود، خاطرنشان کرد: در مبانی اسلام انسان حتی مالک نفسش نیست و نمی‌تواند خودکشی کند.

وی ضمن ارائه مثال‌هایی دررابطه‌با عدم ملکیت انسان، متصدی بانک را بارزترین مثال برای تبیین عدم ملکیت بر سرمایه‌ای که به دستش می‌رسد، دانست و گفت: بنده واقعی در عین برنامه‌ریزی برای خود تدبیر و چاره‌اندیشی نمی‌کند و در عین تلاش نتیجه هرچه باشد را می‌پذیرد.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت خاطرنشان کرد: تمام اشتغال بنده واقعی خدا به چیزهایی است که خداوند عزوجلّ او را به انجام آنها فرمان داده یا از آنها بازداشته است و این نخستین درجه پرهیزگاران است.

وی اظهار داشت: انسانی که هیچ‌گاه نسبت به چیزهایی که دارد، خود را مالک نمی‌داند، فخرفروشی نمی‌کند و به‌راحتی وارد میدان انفاق می‌گردد؛ کسی که در عین انجام‌وظیفه و تلاش تدبیر امور را به خدا واگذارد، تحمل مصیبت‌های دنیا برایش آسان خواهد بود.

آقاتهرانی با تأکید بر این که اگر اشتغال انسان به امر و نهی‌های الهی باشد، هیچ‌گاه خود را گرفتار دل‌مشغولی‌ها و درگیری‌های دنیا نمی‌سازد، یادآور شد: وقتی خداوند بنده‌اش را به این سه ویژگی بندگی بیاراید؛ دنیا، شیطان و اهل دنیا برایش خار می‌گردد و هیچگاه به دنبال انباشت سرمایه‌های دنیا و فخرفروشی حرکت نمی‌کند و عمرش را به بطالت نمی‌گذراند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تشکیل شرکتهای واسطه برای جذب سرمایه خارجی قانونی شد
  • ستاره پرسپولیس پایان فصل جدا می‌شود
  • همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری در کرمان
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت جامعه اسلامی است
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • سه چیز که باعث حقیقت بندگی می‌شود
  • نشستی برای بررسی مسائل تامین آب شرب پایدار در شهر خضرآباد
  • حج نماد عظمت امت اسلامی است
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت اسلامی است
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)