Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهواز - ایرنا - رودخانه ای خروشان، تالابهایی سرسبز، نخلستان‌هایی وسیع و تاکستان هایی با جوانه های تازه بر درخت نشسته در کنار مردمی خونگرم و اصیل را به ندرت می توان در یک نقطه گرد هم آورد اما شهرستان کارون همه این قابلیت ها را در خود جای داده تا باز هم میزبان خوبی برای مردم سراسر کشور باشد.

به گزارش ایرنا اگر به اهواز آمدید و در امتداد شرقی کارون حرکت کنید به شهرستان کارون می رسید شهرستانی یک طرفش به آبادان می رسد و طرف دیگرش به اهواز و به صورت طولی توسعه یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کارون امروز همان کوت عبدالله قدیم است که هم اکنون متشکل از مناطق کوت عبدالله، استیشن، خزامی، درویشیه، شریعتی‌، کوت نواصر، کوی منتظری، گاومیش آباد، گندمکار و هادی‌آباد است و هفت سال پیش از اهواز جدا شد و امروز به عنوان یک شهرستان آن را می شناسیم.
مردم این منطقه مانند بسیاری دیگر از نقاط خوزستان عرب هستند و به زبان عربی صحبت می‌کنند برای همین اگر امسال تصمیم گرفتید به کارون سفر کنید مطمئن باشید مردمان عرب این خطه ی گرم خوزستان با آداب و رسوم عربی خاص خودشان در مضیف‌های جذابشان از شما پذیرایی خواهند کرد.

**قهوه خوری در کارون
در بدو ورود به شهرستان کارون درب هر خانه ای را که بزنید شما را به مضیف خانه شان که با نی ساخته شده است دعوت خواهند کرد، در گوشه ی مضیف بدون شک منقل گِلی مخصوصی را خواهید دید که روی آن قهوه ای خوش بو در ظرف مخصوص به نام دله به همراه قوری چای و خرما را خواهد دید.
رسم قهوه خوری در بین عرب‌ها از رسوم قدیمی به شمار می رود و یکی از شاخص ترین آداب و رسوم پذیرایی آنان است که در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده است.
اگر صدای برخورد دله را با فنجان شنیدید بدانید که میزبان شروع پذیرایی را به شما اعلام می‌کند و با فنجان کوچک گلدار مخصوص سمت شما می آید، وقتی قهوه را میل نمودید حتما با دست راست فنجان قهوه تان را تکان دهید این حرکت به معنای تشکر و پایان پذیرایی است.

**غذا با طعم کارون
اما اهالی کارون به سان دیگر عرب های استان خوزستان غذاهای سنگین و پرو پیمانی را در سفرهای رنگارنگ برای مهمانان تدارک می بینند که از جمله این غذاها می توان به مفطح که ترکیبی از برنج و گوشت قرمز پخته شده است اشاره کرد، این غذا همیشه یکی از پرطرفدارترین غذاها در میان عرب‌ها و حتی غیرعربها به ویژه در مهمانی ها و عروسی های آن‌ها بوده است که توصیه می‌شود خوردن آن را در مضیف‌های کارون از دست ندهید.
علاوه بر مفطح مطبگ یا دمپخت مرغ، امگشت یا برنج همراه با تن ماهی، معلوگه یا ماهی شکم پر با پیاز و کشمش، مصموطه یا خورش بامیه همراه با ماهی و پریش یا دم پخت گندم با شیره خرما از دیگر غذاهای خوش رنگ و بوی این منطقه هستند.

**تلفیق زیبای نخلستان و تاکستان
به جرات می‌توان گفت درختان نخل زیبایی کارون را دو چندان کرده‌اند و حس و حال خوبی به این شهرستان بخشیده‌اند، اما در کنار این نخلستان ها وجود تاکستان های سرسبز تصویر جذابی را برای هر گردشگری ایجاد می‌کند.
شهرستان کارون یکی از قطب های تولید انگور به شمار می رود و روستاهای غزاویه بزرگ، اسلام آباد و چمیان از دیگر تولید کنندگان انگور در این شهرستان هستند.

** دهکده حقوق بشر
یکی از روستاهای معروف شهرستان کارون روستای عمیره است که به نام دهکده حقوق بشر معروف است و هرساله پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر کشور است، پس از سیل در سال 1347 روستای عمیره ویران می شود،که در آن زمان ریس کمیته حقوق بشر سازمان ملل وظیفه بازسازی آن را به عهده می گیرد و در آنجا اصطبل های مجزا از خانه، سینمای روباز، حمام عمومی و ... را احداث میکند.

**پل کوت سید صالح
پل کوت سید صالح یکی از آثار ثبت ملی در شهرستان کارون است از نظر قدمت تاریخی این پل متعلق به دوره پهلوی اول است و با 39 ستون و 40 دهانه با ساختار آجری و فلزی بر روی رودخانه کارون احداث شده است.

** تالاب عطیش
تالابها در هر نقطه ای که باشند به خاطر اکوسیستم خاصشان جذابیت زیادی دارند یکی از جذابیت های شهرستان کارون وجود تالاب عطیش در اطراف این شهرستان است.

**صنایع دستی
نخ ریسی، جاجیم بافی، عبابافی، بوریابافی، حصیربافی، از جمله صنایع دستی مردان و زنان شهرستان کارون به شمار می رود.
7164/6068

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي كارون خوزستان گردي نوروز 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۶۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارکابی در تهران قدیم چه می کردند؟ | پذیرایی از شوفرها با چای مجانی!

همشهری آنلاین- حمیدرضا رسولی:یکی از نخستین شغل هایی که بعد از ورود اتومبیل به تهران رونق گرفت یخ‌فروشی بود. یخ‌فروش‌ها افرادی بودند که معمولا انتهای گاراژها را برای کسب و کارشان انتخاب می کردند و در ۶ ماه ابتدایی سال با فروش‌یخ به مسافران اتوبوس‌های برون‌شهری درآمد کسب می کردند.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

داریوش شهبازی، تهران‌پژوه، شوفری را یکی از پررونق‌ترین مشاغل پایتخت در عهد قاجار و پهلوی اول می‌داند: «مسافرت با اتوبوس در تهران قدیم چندان هم بی‌دردسر نبوده و به همین خاطر شوفرها بابت عبور و مرور در جاده های پرخطر و رانندگی با اتوبوس های دنده‌ای دستمزد کلانی دریافت می کردند. وقتی تازه اتومبیل به خیابان های تهران راه پیدا کرده بود، برخی راننده ها ماهانه بین ۳۰ تا ۴۰ تومان حقوق می گرفتند که با حقوق برخی مقامات لشکری و کشوری برابر بود. ماجرا از این قرار بود که رجال مملکتی مثل وثوق‌الدوله به راحتی از اروپا ماشین وارد می کردند، اما رانندگی بلد نبودند و باید راننده استخدام می کردند. شوفرها یا همان رانندگان اتوبوس هم وضع خوبی داشته اند و حقوق شان کمتر از خلبان ها نبوده است. آنها بابت رانندگی در جاده های ناامن دستمزد خوبی می گرفتند و کافه ها و قهوه‌خانه های بین‌جاده‌ای به رایگان از آنها پذیرایی می کردند. نقل است که برخی شوفرها، علاوه بر وعده ناهار یا شام، با چای و تریاک مجانی پذیرایی می شدند.»

پارکابی یکی دیگر از شغل هایی بود که بعد از پیدایش اتومبیل در تهران رونق گرفت. وظیفه شاگردشوفر این بود که در طول مسیر، سرشان را از پنجره بیرون می کردند و با صدای بلند عابران را به میدان گمرک یا میدان سپه قدیم فرامی‌خواندند تا سوار اتوبوس شوند. شهبازی درباره سایر مشاغلی که در آن برهه رونق گرفت می گوید: «وقتی تعداد سوانح رانندگی در تهران زیاد شد، آرام‌آرام سر و کله افرادی که خودشان را صافکار و نقاش ماشین معرفی می کردند پیدا شد. این افراد داخل گاراژها مشغول به کار می شدند. فروش لوازم یدکی هم در خیابان امیرکبیر رونق گرفت و مکانیک ها مسئولیت تعویض و تعمیر قطعات اتومبیل را بر عهده داشتند.»

با تاسیس تعاونی های مسافربری برون‌شهری در اواخر دهه ۶۰، کسب و کار گاراژدارها از رونق افتاد و بخش قابل اعتنایی از مسافران خود را از دست دادند. آنها در نبرد نابرابر با تعاونی های نوظهور به شیوه های جدید متوسل شدند تا جایگاهشان را از دست ندهند. گاراژدارها که موقعیتشان به خطر افتاده بود، بخشی از فضای داخل گاراژها را به مکانیکی، صافکاری، رنگ‌کاری و ... اختصاص دادند و این گونه بود که این مشاغل در تهران رونق گرفت.

کد خبر 848254 برچسب‌ها تهران قدیم همشهری محله تهران

دیگر خبرها

  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله‌اش در اقلید +فیلم
  • پارکابی‌ها در تهران قدیم چه می کردند؟ | پذیرایی از شوفرها با چای مجانی!
  • پارکابی در تهران قدیم چه می کردند؟ | پذیرایی از شوفرها با چای مجانی!
  • پذیرایی بد: فرانسوی‌ها روی اعصاب دورتموندی‌ها (عکس)
  • دستگیری سارقان ۲۲ دستگاه موتورسیکلت در تاکستان
  • جزییات مطالبه‌گری سرمایه‌گذاران مال باختگان شرکت طراوت نوین
  • تکمیل پروژه‌های عمرانی بخش سعدآباد تسریع شود
  • به زودی؛ آغاز خدمات دهی اتوبوس‌های عمومی به شهروندان کارون+فیلم
  • تلفیق هنر دست و صنعت
  • مبارزه با سوسک خرما در ۷۰ هکتار از نخلستان‌ها