Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-27@02:46:23 GMT

پای هفت سین معنویت

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۷۶۸۶۷

پای هفت سین معنویت

به گزارش ایرنا، انسان در تب و تاب های روزمرگی گهگاهی نیاز به خلوتکده ای دارد تا در آنجا بدون هیچ دغدغه ای روح و روان خود را جلا دهد.
اماکن مقدسه از جمله بقاع متبرکه و حرم امامزادگان از جاهایی است که وقتی انسان پای بر خاک آن می گذارد به آرامشی که در جستجوی آن است نزدیک تر می شود.
آنان که ترجیح می دهند لحظه تحویل سال را در این حرم های امن الهی سپری کنند، چند ساعتی مانده به تحویل سال راهی این اماکن مقدسه شده تا در جوار قبور مطهر سر بر آستان بندگی گذارده و امامزادگان عظیم الشان را واسطه خیر و فیض الهی قرار می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یکی از آیین های که از چند سال گذشته در آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه مرسوم شده چیدن هفت سین قرآنی در کنار هفت سین ایرانی است.
در جوار امامزادگان انسان می تواند کنار هفت سین معنویت زانو زده و زیر لب زمزمه کند: « سلامٌ قولاً مِن رَبِّ رحیم، سلامٌ علی نوح ٍ فی العالمین ،سلامٌ علی اِبراهیم ،سلامُ عَلی موُسی و هارون ، سلامُ علی آلِ یاسین ، سَلامٌ عَلَیْکُمْ بِما صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَی الدَّارِ، سلامُ هیَ حتّی مَطلَعِ الفَجر» .
چه بسا که نور این هفت سلام برچیده از کلام خدا همچون خورشیدی تابنده بر قلب ها می تابد و هرچه تیرگی است را می زداید.
امامزادگان حرم های امن الهی هستند و انسان در این مکان های مقدس می تواند کنجی نشسته، روزهای رفته سال را ورق زند و در میان خاطرات زنده شده آن لحظه هایی که ناب تر است را گلچین کند. آرامش لحظه تحویل سال با عطر معنویت، می تواند ارمغان روزهایی باشد که از سر گذشته است.

**قرآن برکت هفت سین نوروز
یک فعال قرآنی معتقد است که حضور قرآن در آیین های نوروزی از سنت های نیکویی هست که در اقوام مختلف ایرانی مرسوم بوده است.
حجت الاسلام مهدی عباسی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: طبق رسم ایرانیان مسلمان، سفره ‌های هفت ‌سین به برکت دعای سال نو و خواندن قرآن نورانی می‌ شود، زیرا قرآن نشانه استواری ایمان و زینت‌ بخش سفره نوروزی مسلمانان است.
وی یادآور شد: بسیاری از بزرگان سفارش کرده اند که در هنگام تحویل سال نو به یاد خداوند بوده و سپاسگزار نعمت های بی شماری باشیم که به مخلوقاتش ارزانی داشته است.
رئیس اداره امور قرآنی اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی اضافه کرد: فرصتی برای استفاده از معنویت لحظه تحویل سال در امامزادگان مهیا شده و مردم می توانند با حضور در پای هفت سین قرآنی از لحظات ناب استجابت دعا بهره ببرند.

** هفت سین قرآنی در 11 بقعه متبرکه شاخص
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی نیز از برپایی هفت سین قرآنی در 11 بقعه متبرکه شاخص استان خبر داد و گفت: این آیین هر ساله با استقبال پر شور زائران برگزار می شود.
حجت الاسلام اسماعیل مختاری با بیان اینکه برای لحظه تحویل سال‌ نو همزمان با اجرای طرح آرامش بهاری ویژه برنامه‌ های خاص فرهنگی و مذهبی طرح‌ ریزی شده است، اظهار داشت: ویژه برنامه تحویل سال نو هر ساله با برنامه های متنوعی همراه است.
وی با تاکید بر اینکه اماکن مقدسه و بقاع متبرکه ظرفیت پنهانی برای تقویت باورهای دینی هستند ادامه داد: سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان متولی اصلی اداره این اماکن برنامه‌های دینی و فرهنگی متعددی را به ‌منظور حضور بیشتر مردم اجرا می‌کند.
معاون فرهنگی اداره کل اوقاف خراسان‌جنوبی با اشاره به لحظه تحویل سال 98 بیان کرد: ویژه برنامه سال تحویل در آستان مقدس امامزادگان از ساعت 23:30 دقیقه آغاز و تا ساعت 2 بامداد ادامه دارد.
وی با اشاره به اجرای برنامه محوری سال تحویل در آستان امامزادگان باقریه (ع) بیرجند افزود: تلاوت قرآن کریم با حضور قاریان ممتاز، قرائت صلوات خاصه امام رضا(ع)، قرائت زیارت امین‌الله و سخنرانی کوتاه مذهبی از جمله برنامه‌های تحویل سال در بقاع متبرکه است.
مختاری مولودی‌ خوانی، اجرای مسابقه معارفی، پخش کلیپ ‌های مذهبی، اجرای سرودهای مناسبتی، آمادگی برای لحظه تحویل سال و پخش زنده پیام نوروزی رهبر انقلاب اسلامی را از دیگر برنامه‌ ها ذکر کرد.
وی یادآور شد: سازمان اوقاف در تلاش است تا سطح خدمات ‌رسانی فرهنگی، اجتماعی معنوی و رفاهی را در بقاع متبرکه ارتقا بخشد.
وی استقبال مردم از مراسم تحویل سال در جوار امامزادگان را خوب ارزیابی و بیان کرد: در سال‌ های گذشته خیل عظیمی از مردم استان لحظه تحویل سال ‌نو که بهترین لحظه سال است را در کنار مضجع شریف امامزادگان گذرانده ‌اند.

**گردشگری نوروزی در جوار امامزادگان
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی نیز از وجود 96 امامزاده و بقعه متبرکه در استان خبر داد و گفت: از این تعداد 60 بقعه متبرکه حرم امامزادگان است که در جای جای استان رنگی از اصالت و معنویت به این منطقه بخشیده است.
حجت الاسلام پرویز بخشی پور افزود: برخی از این اماکن مقدس به دلیل قرار گرفتن در مناطقی خوش آب و هوا موجب جذب گردشگران زیادی بویژه در ایام تعطیلات نوروزی می شود.
وی با بیان اینکه امسال طرح آرامش بهاری در 55 بقعه متبرکه خراسان‌ جنوبی برگزار می ‌شود ادامه داد: بقاع متبرکه مکانی برای گردش، زیارت و سیاحت هستند لذا باید از این ظرفیت عظیم به ‌خوبی استفاده کنیم.
بخشی پور با اشاره به وجود 724 زائرسرا، اتاق، سوئیت و کانکس در بقاع متبرکه استان بیان کرد: این مکان‌ها به ویژه برای تعطیلات نوروزی در اختیار زائران قرار می‌گیرد تا بتوانند از لحظات معنوی در جوار امامزادگان به بهترین نحو استفاده کنند.
9893 * 6054
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 اوقاف و امور خیریه تعطیلات نوروزی خوش آب و هوا گردشگری هفت سین 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۶۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری فارس

آئین نکوداشت و تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری استان فارس با حضور خانواده معزز شهید والامقام راه قدس؛ شهید صداقت و دیگر مسئولان کشوری و استانی برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، آیت‌الله لطف‌الله دژکام در آئین نکوداشت و تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری که در تالار اجتماعات جهاد دانشگاهی شیراز به همت کمیته امداد امام خمینی (ره) برگزار شد، گفت: درود می‌فرستیم به روح تابناک امام راحل و شهیدان بزرگوار انقلاب اسلامی که مسیر خدمت‌گذاری به محرومان و بالاخص یتیمان را با بنیانگذاری کمیته امداد و مراکز خیریه مختلفی که فعال هستند و همه از تعالیم حضرت امام و علمای بزرگ دین نشأت گرفته است، برای ما مردم باز کرده‌اند و ما افتخار پیدا کردیم که در جامعه‌ای زندگی کنیم که یک شهیدش 15 فرزند یتیم دارد.

وی افزود: گاهی یک سوال مطرح است که انقلاب اسلامی چه کار کرده است؟ فعالیت‌های مختلفی را می‌توان بیان کرد اما انقلاب اسلامی انقلاب معنویت و انسانیت بود و سرفصل خدمات انقلاب اسلامی را ما باید به این بخش اختصاص دهیم.

امام جمعه شیراز بیان کرد: تحلیل‌گران اروپایی هم در توضیح انقلاب ایران گفته‌اند که این یک حرکت معنوی بود؛ در روزگاری که جهان به قحطی معنویت دچار شده بود، مردم ما به پیروی از تعالیم قرآن کریم و فریاد پر تاثیر امام راحل مسیر معنویت را بار دیگری به روی بشر گشودند، گفت: این معنویت سوای بحث عواطف انسانی است که آن هم ممکن است بخشی از معنویت فرض کنیم، اما معنویت انقلاب اسلامی خدا، ولی خدا و تک تک انسان‌ها را به هم ارتباط می‌دهد.

آیت‌الله دژکام در ادامه گفت: چیزی که پیشنهاد انقلاب اسلامی برای همه جهان بشریت است حاصل دعوت 124 هزار پیامبر است و از این موضوع نباید غافل باشیم و جلسات امثال جلسات شما عزیزان، خیران، نیک اندیشان و فعالان عرصه خدمت به انسان‌ها و نیازمندان جایی است که باید این پیام انقلاب اسلامی با یک طنین خیلی قوی‌تر به جامعه ما و جهان پیرامون ما مخابره شود.

نماینده، ولی فقیه در استان فارس افزود: متاسفانه در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی، چون یک گفتمان عدالت خواهی در دنیا وجود نداشت و خود ما رسانه نداشتیم این بحث عدالت، رحمت، احسان و نیکوکاری نتوانست در جنبه اصلی خود که پیام انقلاب باشد نقش آفرینی کند و صرفا به نظر می‌آید 4 موسسه خیریه است که کار خِیر انجام می‌دهند، اما این یک گوشه کار است و ما با این حرکت می‌خواهیم همین پیام کمیته امداد را "که آدمیت هست و هنوز انسانیت باقی است" به همه جهان بگوییم ولو با یک کار کوچک و لازم نیست حجم کار را بالا ببریم.

انسانیت در فارس زنده است

امام جمعه شیراز گفت: وقتی ریاست کمیته امداد کشور جناب آقای بختیاری بیان کرد ما باید دست مردم فارس را ببوسیم و قدردان آنها باشیم برای اینکه اهل خیر هستند یعنی انسانیت اینجا زنده است.

آیت الله دژکام در پایان تصریح کرد: امیدوارم این پیام با حسن سلیقه و تلاش شما بزرگواران خیراندیش جهانی شود و امام زمان (عج) از ما شیرازی‌ها راضی باشند و خواست و علائق ما به خدمت را به بشریت طوری ارائه دهند که برای همه دنیا جلب توجه شود تا به این سمت بیایند که پیامبر گرامی اسلام فرمود " یَهدی اللّه ُ على یَدَیکَ رجُلاً خَیرٌ لَکَ مِمّا طَلَعَت علَیهِ الشَّمسُ "، اگر ما بتوانیم یک نفر از جامعه بشری را به سمت کار‌های نیک هدایت کنیم و با این روحیه ایمانی و معنوی که شما دارید همراه کنیم از هر چه آفتاب بر آن می‌تابد بهتر است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان فارس نیز با بیان اینکه یکی از جهت‌گیری‌های کمیته امداد، توسعه انفاق و نیکوکاری و گسترش سنت‌های حسنه اسلامی است، گفت: یکی از بزرگترین برجستگی‌های استان فارس، نیکوکار بودن مردم استان و بی‌تفاوت نبودن نسبت به حال یکدیگر است و ما باید زمینه هم‌افزایی مردم و خیرین در این راه را فراهم کنیم.

مرتضی موصلی یکی از اهداف کمیته امداد در سال جاری را حرکت جمعی در مسیر تحقق منویات مقام معظم رهبری به ویژه در راستای شعار سال عنوان کرد و افزود: استفاده از ظرفیت مردم در راستای جهش تولید یکی از مهم‌ترین راهبرد‌های ما در سال 1403 خواهد بود.

وی با بیان اینکه شناسایی و معرفی الگو‌های موفق در میان خیرین، یکی از کار‌هایی است که می‌تواند در زمینه ترویج کمک به نیازمندان موثر باشد، گفت: به‌عنوان مثال مجموعه‌ای را می‌شناسیم که بیش از 400 مسکن را برای خانواده‌های نیازمند در دست احداث دارند، برخی موسسات از ظرفیت‌های خیرین استان فارسی خارج از کشور استفاده می‌کنند و بعضی دیگر هم در عرصه بین‌المللی فعالیت دارند که ما در تلاش هستیم تا از این الگو‌ها استفاده کنیم.

نهاد مقدس کمیته امداد، یک نهاد دینی و انقلابی است

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان فارس با تاکید بر اینکه نهاد مقدس کمیته امداد، یک نهاد دینی، انقلابی و حاکمیتی است، گفت: کمیته امداد امام راحل بیش از چهار دهه است که در عرصه خدمتگزاری و فراهم کردن زمینه خدمت شایسته به خانواده‌هایی که از نظر اقتصادی ضعیف هستند تلاش می‌کند و هدف اصلی کمیته بر توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه‌های مختلفِ اقتصادی، فکری، فرهنگی و اجتماعی است.

موصلی در پایان به محور‌های پیشنهادی خود در جهت هم‌افزایی ظرفیت‌ها پرداخت و گفت: ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار، توسعه کارکرد‌های کارآفرینی، احداث و یا خرید مسکن نیازمندان به خصوص با بهره‌گیری از ظرفیت نهضت ملی مسکن، کمک به تامین جهیزیه و تسهیل ازدواج، کمک به درمان بیماران صعب العلاج و زمین گیر، فراهم کردن زمینه تحصیل دانش‌آموزان و دانشجویان نخبه و هم‌افزایی در تامین منابع قرض الحسنه، از جمله مهمترین مسائلی هستند که آنها را در کمیته امداد دنبال می‌کنیم.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • حج آغاز راهی طولانی برای گسترش معنویت در جامعه است
  • خزعلی: دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ماست
  • سرفصل خدمات انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری فارس
  • سر فصل خدمات انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • سر فصل انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • عقلانیت، معنویت و عدالت، سه ضلع تفکر شیعی هستند
  • عقلانیت، معنویت و عدالت، سه ضلع تفکر شیعی هستند که برخاسته از معارف اهل‌بیت(ع) است